Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

@Herald δεν ξερω τι παιζει με εμενα πραγματικα ,4k ultra+rt

aptr.png.7934e7b17e283cbe7a51a2f0235e2eac.png

Εμένα σκεψου πέφτει μέχρι και στα 4.5gb vram σε κάποια σημεία, δεν ξέρω τι διάβολο. Μήπως τρέχεις τίποτα youtube στο παρασκήνιο? Ρουφάνε vram αυτά. 

36 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Αυτό γνωρίζεις άμα μπορεί ίσως να έχει κάποιο αντίκτυπο ; Δηλαδή σε ένα παιχνίδι που η 4090 θα τρώει 16gb η 4070τι ίσως εχει artifacts τύπου να θολώνει κάποια textures ή να κάνει pop in κάποια objects !?! 

Κάποια παιχνίδια δεν σε αφήνουν να διαλέξεις Texture Quality αλλά το vram budget, οπως το doom για παράδειγμα, όπου εκεί κάνει ακριβώς αυτό, θολώνει τα textures που αργούν να φορτώσουν. Συνήθως αυτό που συμβαίνει αν είσαι οριακά σε vram είναι πτώση του framerate, αν ξεπεράσεις και το οριακά αρχίζουν τα stutters. 

Απλά ξέρω παιχνίδια που δείχνουν 20gb vram αλλά δουλεύουν άψογα και σε 8αρες κάρτες, όπως το warzone. 

46 λεπτά πριν, bonorov είπε

Καλα και η amd στην low mid κατηγορία(7600xt) 8gb θα βάλει. 

70αρα προηγουμένης γενιάς με 8gb δεν είναι καλά. 

Ουτε 80αρα με 10gb ήταν καλά. 

Όπως είπα πιο πανω ανέκδοτα θα είναι όλες οι low mid μιας και η 7600xt θα έχει κι αυτή 8gb.

Για την ακρίβεια είναι ανέκδοτα τα παιχνίδια που γίνονται όλο και βαρύτερα χωρίς λόγο. 

Εγώ βλέπω την 3060ti μου ας πούμε να τρέχει 1440p native στο high preset αέρα το hogwarts. Ούτε  stutters έχει, και τα fps μόνιμα πάνω από 60. Μιλάμε για το game που ζητάει την περισσότερη vram από όλα σε native 1440p. Σιγά το θέμα που έχουν τα 8gb, απλά προπαγάνδα του youtube έχει θολώσει μυαλά. 

Εγώ βλέπω το εξής μοτίβο από τα Video τυπου hwunboxed. Τα βάζουμε όλα Ultra αλλά χωρίς RT, αν η nvidia κάρτα ξεμείνει από vram τα χωνουμε στην nvidia. Αν δεν ξεμείνει από vram ανοίγουμε και το RT. Αν τώρα ξεμείνει η nvidia κάρτα τα ξαναχωνουμε στην nvidia, με την προϋπόθεση να τα κάνει καλά η amd κάρτα. Αν πατώσει και η amd κάρτα επειδή έχει κακές rt επιδόσεις απλά αγνοούμε το παιχνίδι και δεν το βάζουμε στο συγκριτικό. 

Ε τώρα αυτά δεν είναι σοβαρά πράματα για να βγάλεις συμπέρασμα. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, Herald είπε

Εμένα σκεψου πέφτει μέχρι και στα 4.5gb vram σε κάποια σημεία, δεν ξέρω τι διάβολο. Μήπως τρέχεις τίποτα youtube στο παρασκήνιο? Ρουφάνε vram αυτά. 

Oχι δεν τρεχει τπτ αλλο ,κοιτα διαλεξα αυτη την περιοχη για να δω το μεγιστο μιας και ειναι γενικα βαρια περιοχη. Σε σχεση με την αρχικη εκδοση παντως εχει πεσει πολυ η ζητηση της vram οντως

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Oχι δεν τρεχει τπτ αλλο ,κοιτα διαλεξα αυτη την περιοχη για να δω το μεγιστο μιας και ειναι γενικα βαρια περιοχη. Σε σχεση με την αρχικη εκδοση παντως εχει πεσει πολυ η ζητηση της vram οντως

Στο market δεν είσαι? 6.2 gb έχω δει εκεί. Μπορεί να το έφτιαξαν με patches και αυτό δεν ξέρω. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Αυτό γνωρίζεις άμα μπορεί ίσως να έχει κάποιο αντίκτυπο ; Δηλαδή σε ένα παιχνίδι που η 4090 θα τρώει 16gb η 4070τι ίσως εχει artifacts τύπου να θολώνει κάποια textures ή να κάνει pop in κάποια objects !?! 

Αυτο το παθαινω στο tlou εγω αν βαλω 4κ native με ολα ultra :lol:

μπλε κοκκινα πρασινα τετραγωνακια φαση "ωχ χαλασε η καρτα"

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Herald είπε

Κάποια παιχνίδια δεν σε αφήνουν να διαλέξεις Texture Quality αλλά το vram budget, οπως το doom για παράδειγμα, όπου εκεί κάνει ακριβώς αυτό, θολώνει τα textures που αργούν να φορτώσουν. Συνήθως αυτό που συμβαίνει αν είσαι οριακά σε vram είναι πτώση του framerate, αν ξεπεράσεις και το οριακά αρχίζουν τα stutters. 

Απλά ξέρω παιχνίδια που δείχνουν 20gb vram αλλά δουλεύουν άψογα και σε 8αρες κάρτες, όπως το warzone.

άρα για να καταλάβω υπάρχει περίπτωση ένα παιχνίδι να έχει used λέμε τώρα 16 gb στη 4090 (επειδή έχει πολύ vram) αλλα να τρέχει πένα και χωρίς artifacts σε μια 4070τι με τα 12? το ξανατονίζω USED όχι allocated...

9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

εσύ είπαμε πουλάς 3080 και αγοράζεις 6700xt και είσαι πόπα :P 

Επεξ/σία από Tambas91

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

άρα για να καταλάβω υπάρχει περίπτωση ένα παιχνίδι να έχει used λέμε τώρα 16 gb στη 4090 (επειδή έχει πολύ vram) αλλα να τρέχει πένα και χωρίς artifacts σε μια 4070τι με τα 12? το ξανατονίζω USED όχι allocated...

Ναι, και το used  που σου δείχνει το hwinfo δεν είναι πραγματικό. Υπάρχουν άλλα πρόγραμμα τα που κάνουν ανάλυση το καρέ και βλέπεις κυριολεκτικά πόση vram ζητάει το κάθε καρέ 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

@Herald δεν ξερω τι παιζει με εμενα πραγματικα ,4k ultra+rt

aptr.png.7934e7b17e283cbe7a51a2f0235e2eac.png

:D

23 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μια χαρά, Full RGB η φάση.:D

6 λεπτά πριν, Herald είπε

Ναι, και το used  που σου δείχνει το hwinfo δεν είναι πραγματικό. Υπάρχουν άλλα πρόγραμμα τα που κάνουν ανάλυση το καρέ και βλέπεις κυριολεκτικά πόση vram ζητάει το κάθε καρέ 

χμμμ ok κατάλαβα δε το γνώριζα... άρα οι μετρήσεις μου μπορεί να μην έχουν καμια σχέση πχ με του akoinonitou που έχει 10gb και ενώ θα δείχνει σε εμενα 12 gb να παίζει και αυτός κομπλέ..

από που αλλου όμως μπορεί να καπαρώνετε η vram και να δείχνει τόσο μεγάλο used? ή απλά η μέτρηση είναι ότι να ναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

χμμμ ok κατάλαβα δε το γνώριζα... άρα οι μετρήσεις μου μπορεί να μην έχουν καμια σχέση πχ με του akoinonitou που έχει 10gb και ενώ θα δείχνει σε εμενα 12 gb να παίζει και αυτός κομπλέ..

από που αλλου όμως μπορεί να καπαρώνετε η vram και να δείχνει τόσο μεγάλο used? ή απλά η μέτρηση είναι ότι να ναι?

Δεν έχω ιδέά πως δουλεύουν πλέον οι κάρτες αλλά φαντάζομαι δεν θα έχει αλλάξει κάτι. Το GPU memory usage και το GPU memory allocated το διαβάζει το hwinfo από τους drivers, το d3d memory dedicated και dynamic το διαβάζει από το OS. Aλλά όλα αυτά στην πράξη είναι αδιάφορα, αυτό που θες να δείς είναι πόση vram χρειάζεται το κάθε καρέ 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

18 ώρες πριν, Herald είπε

Εγώ βλέπω την 3060ti μου ας πούμε να τρέχει 1440p native στο high preset αέρα το hogwarts. Ούτε  stutters έχει, και τα fps μόνιμα πάνω από 60. Μιλάμε για το game που ζητάει την περισσότερη vram από όλα σε native 1440p. Σιγά το θέμα που έχουν τα 8gb, απλά προπαγάνδα του youtube έχει θολώσει μυαλά. 

Εγώ βλέπω το εξής μοτίβο από τα Video τυπου hwunboxed. Τα βάζουμε όλα Ultra αλλά χωρίς RT, αν η nvidia κάρτα ξεμείνει από vram τα χωνουμε στην nvidia. Αν δεν ξεμείνει από vram ανοίγουμε και το RT. Αν τώρα ξεμείνει η nvidia κάρτα τα ξαναχωνουμε στην nvidia, με την προϋπόθεση να τα κάνει καλά η amd κάρτα. Αν πατώσει και η amd κάρτα επειδή έχει κακές rt επιδόσεις απλά αγνοούμε το παιχνίδι και δεν το βάζουμε στο συγκριτικό. 

Ε τώρα αυτά δεν είναι σοβαρά πράματα για να βγάλεις συμπέρασμα. 

Μια χαρα τα λέει το HWU.

Δε φταίει αυτο αν ειναι αμπαλοι ή πληρωμενοι ή αδιάφοροι οι devs.

Επισης εχει αρχίσει εδώ και καιρό και κάνει και exclusive RT benchmarks.

14 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Μια χαρα τα λέει το HWU.

Δε φταίει αυτο αν ειναι αμπαλοι ή πληρωμενοι ή αδιάφοροι οι devs.

Επισης εχει αρχίσει εδώ και καιρό και κάνει και exclusive RT benchmarks.

Το να φορτώνεις Settings μέχρι να κάνεις την κάρτα να κρεμάσει δεν είναι "τα λέει μια χαρά". Ολες μα όλες οι κάρτες κάποια στιγμή θα κρεμάσουν. Η 3090 με πέταξε στο desktop στο rdr2 λόγω... Vram όταν πήγα να παίξω με dldsr. Η 6700 που έχω στο laptop έβγαλε μονοψήφια όταν άνοιξα rt στο CyberPunk. Η 4090 στο hogwarts 4k κρεμάει λευκή σημαία, 40αρια βγάζει. 

Για να  πεις μια κάρτα δεν κάνει, είναι doa κλπα, θα πρέπει να έχει φτάσει σε σημείο που να πρέπει να κάνεις χοντρό compromise στα settings για να δουλέψει, δηλαδή ξέρω γω να παίζει μόνο στο medium. Καμία 8αρα κάρτα δεν έχει τέτοιο θέμα, ακόμα και σε 1440p native. 

Προφανως δεν προτείνω να αγοράσεις σήμερα 8gb vram, αλλά όποιος έχει τέτοια όπως έχω και εγώ 2 τέτοιες, παίζει όλα τα παιχνίδια όχι απλά καλά αλλά ΆΨΟΓΑ. 

• Like 1

26 λεπτά πριν, Herald είπε

Το να φορτώνεις Settings μέχρι να κάνεις την κάρτα να κρεμάσει δεν είναι "τα λέει μια χαρά". Ολες μα όλες οι κάρτες κάποια στιγμή θα κρεμάσουν. Η 3090 με πέταξε στο desktop στο rdr2 λόγω... Vram όταν πήγα να παίξω με dldsr. Η 6700 που έχω στο laptop έβγαλε μονοψήφια όταν άνοιξα rt στο CyberPunk. Η 4090 στο hogwarts 4k κρεμάει λευκή σημαία, 40αρια βγάζει. 

Για να  πεις μια κάρτα δεν κάνει, είναι doa κλπα, θα πρέπει να έχει φτάσει σε σημείο που να πρέπει να κάνεις χοντρό compromise στα settings για να δουλέψει, δηλαδή ξέρω γω να παίζει μόνο στο medium. Καμία 8αρα κάρτα δεν έχει τέτοιο θέμα, ακόμα και σε 1440p native. 

Προφανως δεν προτείνω να αγοράσεις σήμερα 8gb vram, αλλά όποιος έχει τέτοια όπως έχω και εγώ 2 τέτοιες, παίζει όλα τα παιχνίδια όχι απλά καλά αλλά ΆΨΟΓΑ. 

Για μέχρι εδώ οι 8αρες σιγά σιγά στο παλιό καλό mame32. Οι 12αρες αντε βαριά βαριά κάνα metal slug και αυτά το πρώτο έτσι όχι κάνα x μην θέλουμε υπερβολές 12gb vram είναι αυτά τι να φτάσουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Herald είπε

Έχουν βελτιωθεί στο HWU από το παρελθόν, όχι τέλειο, αλλά βελτιωμένο format.

Κάνουν πλέον πιο σφαιρικά benchmarks, κοιτάζουν: Productivity, RT, relative-performance, VFM, Consumption, Latency, Bottleneck, ImageQuality, κτλ.

Παλιότερα, στο ξεκίνημα της σειράς 2000 ήταν μαύρο χάλι! Σνόμπαραν επιδεικτικά το RT επειδή ήταν καινούριο και όχι αρκετά performant,,, και διάφορες άλλες αηδίες που έλεγαν. Έψαχνα να ενημερωθώ για την καινούρια τεχνολογία RTX και ήταν η χειρότερή μου όταν άνοιγα ένα review τους και στο τέλος, ούτε έπαιρνα την πληροφορία που ήθελα και με ζάλιζαν με ανώριμες ιδεολογίες. Χειρότερα και από σπατάλη χρόνου.

Πάντως καλά κάνουν και κράζουν την nvidia για τη λιγοστή μνήμη. Χρειάζονται και οι Κράχτες με την αρνητική έννοια. Το είπες και μόνος σου, προσπαθεί η nvidia να κάνει upsell στις επαγγελματικές λύσεις και ως εκ τούτου υποφέρουμε. 

Επεξ/σία από aki

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, aki είπε

Κάνουν πλέον πιο σφαιρικά benchmarks, κοιτάζουν: Productivity, RT, relative-performance, VFM, Consumption, Latency, Bottleneck, ImageQuality, κτλ.

Παλιότερα, στο ξεκίνημα της σειράς 2000 ήταν μαύρο χάλι! Σνόμπαραν επιδεικτικά το RT επειδή ήταν καινούριο και όχι αρκετά performant,,, και διάφορες άλλες αηδίες που έλεγαν. Έψαχνα να ενημερωθώ για την καινούρια τεχνολογία RTX και ήταν η χειρότερή μου όταν άνοιγα ένα review τους και στο τέλος, ούτε έπαιρνα την πληροφορία που ήθελα και με ζάλιζαν με ανώριμες ιδεολογίες. Χειρότερα και από σπατάλη χρόνου.

Προσπαθούν να τα λέμε. Από τη μια βγάζουν dlss καλύτερο από native από την άλλη κάνουν ότι δεν υπάρχει το εξαιρετικό dlss 3. Διαγραφουν 8αρες κάρτες μόνο σε επιλεγμένα παιχνίδια βεβαίως βεβαίως στα οποία δεν βλέπεις διαφορές Ultra με high textures αλλά ούτε βάζουν στην εξίσωση dlss που ριχνει το vram usage. Είπαμε η 3ετιας 3070 των 499 msrp πρέπει να τρέχει τα πάντα 1440p ultra rt native στα 100fps αλλιώς ειναι eol.

Μην ξεχνάμε και τα benchmarks στα day one παιχνιδια ας τα διορθώνουν με Patch εμείς μετράμε την απόδοση της day one έκδοσης μόνο πχ last of us hogwarts κτλ. 

Επεξ/σία από Arkin

13 λεπτά πριν, aki είπε

Πάντως καλά κάνουν και κράζουν την nvidia για τη λιγοστή μνήμη. Χρειάζονται και οι Κράχτες με την αρνητική έννοια. Το είπες και μόνος σου, προσπαθεί η nvidia να κάνει upsell στις επαγγελματικές λύσεις και ως εκ τούτου υποφέρουμε. 

Ρε συ το θέμα είναι ότι άμα δεν έχεις ο ίδιος μια 3070 ας πούμε, θα δεις τα συγκριτικά που κάνει ο hwunboxed και θα νομίζεις ότι η κάρτα τέλος, απλά δεν παίζει παιχνίδια. Καλύτερα να κάτσεις με την igpu. Το οποίο όχι απλά είναι ψέμα, είναι έκτρωμα. Ακόμα και τα πολύ βαριά παιχνίδια τα παίζει σε Native 1440p με υψηλά settings. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...