Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ναι ρε εννοειται μιλαμε για ultra με ultra στην ιδια αναλυση

Ε ναι αλλά το ζαβό είναι ότι το tlou θέλει περισσότερα gb σε 720p low από ότι το άλλο σε 4k ultra. 

Σωστό και αυτό που κάνεις, εγώ απλά συγκρίνω σε περίπου ίδια ποσότητα vram πως δείχνει το ένα και πως το αλλο. Πρακτικά πρέπει να ριξω το tlou σε 480p low για να ζητάει την ίδια vram με το Plague σε 4k Ultra. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε ναι αλλά το ζαβό είναι ότι το tlou θέλει περισσότερα gb σε 720p low από ότι το άλλο σε 4k ultra. 

Σωστό και αυτό που κάνεις, εγώ απλά συγκρίνω σε περίπου ίδια ποσότητα vram πως δείχνει το ένα και πως το αλλο. Πρακτικά πρέπει να ριξω το tlou σε 480p low για να ζητάει την ίδια vram με το Plague σε 4k Ultra. 

καλα υπερβαλεις λιγο 😛

σε 4Κ ultra/native  μου τραβαγε καπου στα 9gb στο plague ,εξαρταται και σε  ποιο σημειο εισαι

plague 4k ultr /native

plague.png

tlou 4k ultra (ligthing settins high) / native

tlou.png

Τα textures εχουν εμφανη διαφορα νομιζω, συγκρινετε για παραδειγμα τα αναρριχητικα φυτα στην μια και στην αλλη εικονα αφου την ανοιξετε.

Φαντασου το plague με τα textures του tlou ,θα ηταν τρομερο

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Εγω θα σταθω σε αυτο που λεει ο Herald.

Να εβλεπα καλυτερα γραφικα, να δικαιολογουσα και τη χρηση 12GB VRAM ,ακομα και 24GB.

Ειδαμε ομως μια ξαφνικη εκτοξευση στη καταναλωση μνημης χωρις την αναλογη αυξηση σε ποιοτητα γραφικων.

Η φαση μυριζει δηλαδη εποχη tesselation πισω απο τα πλακακια για να πεφτουν τα fps ,για οσους θυμουνται...

47 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

καλα υπερβαλεις λιγο 😛

σε 4Κ ultra/native  μου τραβαγε καπου στα 9gb στο plague ,εξαρταται και σε  ποιο σημειο εισαι

plague 4k ultr /native

plague.png

tlou.png

Τα textures εχουν εμφανη διαφορα νομιζω, συγκρινετε για παραδειγμα τα αναρριχητικα φυτα στην μια και στην αλλη εικονα αφου την ανοιξετε.

Είσαι με rt? Εγώ χωρίς κοιτάω και βλέπω από 4.5 μέχρι 6 μέσω capframe x. Το tlou δείχνει 7 σε 720p low. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Herald είπε

Είσαι με rt? Εγώ χωρίς κοιτάω και βλέπω από 4.5 μέχρι 6 μέσω capframe x. Το tlou δείχνει 7 σε 720p low. 

οχι χωρις rt  αλλα ειναι του θειου η πρωτη εκδοση

5,5gb εχω στο tlou σε 720p low

Επεξ/σία από akoinonitos

52 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

καλα υπερβαλεις λιγο 😛

plague 4k ultr /native

plague.png

tlou.png

Έχεις υπ' όψιν ότι το ίδιο παιχνίδι έτρεχε φλούδα στο PS5 φαντάζομαι.

44 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εγω θα σταθω σε αυτο που λεει ο Herald.

Να εβλεπα καλυτερα γραφικα, να δικαιολογουσα και τη χρηση 12GB VRAM ,ακομα και 24GB.

Ειδαμε ομως μια ξαφνικη εκτοξευση στη καταναλωση μνημης χωρις την αναλογη αυξηση σε ποιοτητα γραφικων.

Η φαση μυριζει δηλαδη εποχη tesselation πισω απο τα πλακακια για να πεφτουν τα fps ,για οσους θυμουνται...

Ξέρουμε πολύ καλά τι έπαιξε με αυτούς τους τίτλους και τις τακτικές της AMD εσχάτως.

7 λεπτά πριν, Herald είπε

Εδω οι απαιτησεις του lou με το τελευταιο patch

Screenshot-1.png

Εδω του plague tale

Screenshot-2.png

• Like 1

3 λεπτά πριν, Armoral είπε

το ps5 έχει 16gb vram προφανώς δεν έχει τη δύναμη που έχει ένα καλο pc αλλα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει optimize σε ένα στάνταρ hw με κάνα 2-3 patch μια χαρά θα τρέχει... πάντως είδει μπορείς να παίξεις κομπλέ χωρίς να κυνηγάς frames

και γραφικά να προσθέσω μια χαρά έχει

5 λεπτά πριν, Armoral είπε

δεν ειναι το ιδιο ρε συ ,δεν ειπα οτι ειναι κανενα κανενα καλοoptimized game απλα τα textures τους δικαιολογουν τη vram κατα καποιο τροπο ασχετως αν σε γραφικα δεν ειναι καλυτερο απο το plague

3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Screenshot-1.png

Εδω του plague tale

Screenshot-2.png

Ακομα και με το τελευταίο patch ζητάει σε 1080p low όσο το άλλο σε 4k ultra. Σε πρώιμες εκδόσεις έβλεπα 7gb + σε 720p low textures. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Screenshot-1.png

Εδω του plague tale

Screenshot-2.png

εγω αλλα νουμερα βλεπω στο πισι μου παντως ,δεν στεκουν ,παραπανω εβαγα ss με το plague στα 9gb ,φανταζομαι δεν βαζει resolution scale 100% και μενει με το σαπιο 75% που βαζει το Game μονο του

Επεξ/σία από akoinonitos

10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

οχι χωρις rt  αλλα ειναι του θειου η πρωτη εκδοση

5,5gb εχω στο tlou σε 720p low

Δεν ξέρω τι κάνει ο θείος σου, εγώ βλέπω από 4.5 έως 6 allocated. Η σκηνή στην αρχική πόλη με τους npcs είναι η πιο βαριά στο παιχνίδι σε vram και μου γράφει 6.4gb. 

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

εγω αλλα νουμερα βλεπω στο πισι μου παντως ,δεν στεκουν

Με τι κοιτάς vram? Βάλε hwinfo η capframe x 

• Like 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

Ακομα και με το τελευταίο patch ζητάει σε 1080p low όσο το άλλο σε 4k ultra. Σε πρώιμες εκδόσεις έβλεπα 7gb + σε 720p low textures. 

Ναι έχει πέσει 2gb το vram usage αλλά και πάλι καμία σχέση με το υποδειγματικο requiem. 

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

εγω αλλα νουμερα βλεπω στο πισι μου παντως

Με τελευταία έκδοση βλέπω κάτω από 10gb usage με 3440x1440 και Ultra όλα συν dlss quality. 

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Δεν ξέρω τι κάνει ο θείος σου, εγώ βλέπω από 4.5 έως 6 allocated. Η σκηνή στην αρχική πόλη με τους npcs είναι η πιο βαριά στο παιχνίδι σε vram και μου γράφει 6.4gb. 

Με τι κοιτάς vram? Βάλε hwinfo η capframe x 

ab ,κατσε να τεσταρω με hwinfo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

το ps5 έχει 16gb vram προφανώς δεν έχει τη δύναμη που έχει ένα καλο pc αλλα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει optimize σε ένα στάνταρ hw με κάνα 2-3 patch μια χαρά θα τρέχει... πάντως είδει μπορείς να παίξεις κομπλέ χωρίς να κυνηγάς frames

και γραφικά να προσθέσω μια χαρά έχει

Δεν έχει σημασία, το Star Wars όπως είπε και ο Psycho τρέχει χάλια σε πολύ χαμηλότερη ανάλυση στο PS5 που έχει όλη αυτή τη μνήμη αλλά cpu και gpu από άλλες εποχές. 16GB έχει για τα πάντα σωστά ή κάνω λάθος συν τα 512mb DDR4 για εφαρμογές στο παρασκήνιο;

Πόσα έχουν τα περισσότερα PC σήμερα;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό που συμβαίνει μόνο στα παιχνίδια που έχει κάνει συμφωνία η AMD να κάνει sponsor. Κι όχι τίποτα άλλο μας μπλοκάρει DLSS2 και 3 για να μη μπορεί να διορθωθεί τίποτα. Έλεος απλά.

Επεξ/σία από Armoral

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...