Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Απάντηση σε αυτό που ρώτησα πιο πάνω ακόμα δεν έχω πάρει. 

Πώς γίνεται ένα UE4 παιχνίδι με κακό port να ζητάει 12GB+ VRAM , και με λίγο πείραγμα στο engine.ini (από άτομα που ούτε λεφτά βγάζουν, κάνουν απλά το χόμπι τους) να "βάζουν γυαλιά"  στους "επαγγελματίες developers" και το παιχνίδι όχι απλά να τρέχει καλύτερα, αλλά και να ζητάει λιγότερη 50-60% λιγότερη VRAM.

Δε πα να έχω 64GB VRAM;;;;;

Αν το παιχνίδι είναι για τα σκουπίδια να το κάνω τι;;;

Planned obsolesce λεγετε για να σε κανουν να πας σε καλυτερο cpu gpu κτλ. Βεβαια τρωνε μετα απειρο κραξιμο και στρωνουν. Η μπορεις να το πεις απλα τεμπελια στον εσχατο βαθμο. Γιατι ναι ειναι παραλογο να βλεπεις ενα ατομο να κανει αυτο που δεν μπορουν μερικες εκατονταδες που δουλευουν σε τοσο μεγαλα project. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Γιατι ναι ειναι παραλογο να βλεπεις ενα ατομο να κανει αυτο που δεν μπορουν μερικες εκατονταδες που δουλευουν σε τοσο μεγαλα project. 

Καλύφθηκα 1000% .

Τπτ παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν υπήρχε ''planned obsolescence'' τότε τα PS5/XS θα έτρεχαν τα παιχνίδια αυτά πένα και στο PC θα είχαμε προβλήματα. Το θέμα είναι ότι υποφέρουν και οι κονσόλες οι οποίες είναι 2.5 χρόνια στην αγορά.

Άρα όχι, οι developers απλά δεν νιώθουν. Λίγοι νιώθουν και βγάζουν σωστά παιχνίδια με ωραίο τεχνικό τομέα χωρίς προβλήματα.

Μερικά από αυτά είναι:

A Plague Tale

Forza series

DOOM 

Resident Evil

Gears of War

Η πλάκα είναι ότι στα παραπάνω έχουμε in-house engines με εξαίρεση το Gears of War που χρησιμοποιεί heavily modified UE(Πάλι στα μέτρα τους δηλαδή).

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1

13 ώρες πριν, Havik είπε

Πρώτη φόρα βλέπετε κακό port?

θα αγόραζες 2023 8gb κάρτα; για μένα όλες 7600xt, 4060ti κτλ, όλες είναι e-waste.

Να κατηγορεί κάποιος εμένα για οπαδισμό είναι το λιγότερο γελοίο, εγώ την επιλογή μου και την έκανα και την τίμησα, δεν κλαίγομαι από την μια και τα σκάω από την άλλη, ούτε παραμυθιάζω τον εαυτό μου ότι "τόσο κάνουν οι κάρτες και είναι καλές οι τιμές για την απόδοση τους και λοιπές μπαρούφες) κτλ" ,δυο χρόνια χωρίς κάρτα γραφικών, έδειξα και στους δυο το μεγαλύτερο δάχτυλο, και μαζί με εμένα από ότι φαίνεται είναι πολλοί  άλλοι γιαυτο και πάτωσε η 4070 και παρά το stock manipulation πάλι (το πάνε εναλλάξ nvidia -amd- τώρα nvidia πάλι) , ακόμα και με αυτό η 4070 συνεχίζει να πέφτει, γιατί; γιατί όσοι έφαγαν το παραμύθι είτε δεν είχαν επιλογή αγόρασαν, τώρα μείναμε οι υπόλοιποι, θα αγοράσουμε κάποια στιγμή; σίγουρα ναι και η στιγμή πλησιάζει αλλά τουλάχιστον δεν ευθυνόμαστε για τα χάλια της αγοράς, δεν στηρίξαμε τις τιμές με το πορτοφόλι μας και επίσης κανένας μας (που έχει την οικονομική άνεση) δεν θα πάρει 8gb κάρτα το 2023.

Επίσης https://www.techspot.com/article/2670-vram-use-games/

H συγκεκριμένη τίποτα :P

Όχι δεν είναι όλα καλά, καθόλου μάλιστα, η AMD έδειξε πόσο "υπερ" του gamer είναι και δεν είναι καθόλου, αν μπορούσε να κάνει ότι η nvidia και η intel παλιά θα το έκανε και χειρότερα, αλλά αυτό τι σχέση έχει με τα 8gb των 500+ € ?

Έχει δίκιο, πλεκτάνη τους έχει λαδώσει όλους η AMD ! (γιατί όλα ta studio θα τρέξουν να κάνουν ότι τους λέει η AMD με το 4% μερίδιο αγοράς).

Eγώ κάνω την εξής απλή χαζή ερώτηση. Βγαίνει ένα παιχνίδι που βγάζει 17 fps σε 648p στο PS5. Πως μπορώ να κατηγορήσω την nvidia για vram? Πως μπορεί να μου φταίει η vram? 

Το ερώτημα δεν είναι αν πρέπει να βγούν κάρτες με μεγαλύτερη vram, φυσικά και πρέπει. Αλλά να βγούν οι κάρτες για να παίζουν πιο ωραία παιχνίδια. Μέχρι στιγμής παίζουμε παιχνίδια με χειρότερα γραφικά που απλά ζητάνε περισσότερη vram. Αυτό είναι το νόημα δηλαδή? Να πληρώνω για vram για να βγάζω χειρότερα γραφικά?

Δεν ξέρω αν τους έχει λαδώσει ή τι έχει κάνει, αλλά εδώ και χρόνια τα amd sponsored ζητάνε παραπάνω vram από τα υπόλοιπα παιχνιδια. H ιστορία είχε ξεκινήσει από το godfall και το FC6 και συνεχίζεται και σήμερα. 

• Like 3

33 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Έλα μωρέ τι που το είδε ; Τα γραφικά έχουν κολλήσει στο 2018(RDR 2)..

Ποιο παιχνίδι του 2018 έχει τα γραφικά του TLOU στο PC ??

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ποιο παιχνίδι του 2018 έχει τα γραφικά του TLOU στο PC ??

Για vram δεν συζητάμε και πόσο αυτή βελτιώνει τα γραφικά? 

Plague Tale 4k Ultra = 5-6gb vram

TLOU 720p low textures = 7+ gb vram

Ποιο από τα 2 έχει καλύτερα γραφικά? Δεν είναι πολύπλοκο αυτό που λέω... 

• Like 3

17 ώρες πριν, Arkin είπε

Καλα forspoken wild hearts και redfall ειναι σκουπιδια και σαν παιχνιδια οποτε λιγο μας καιει. Αλλα hogwarts lou jedi wo long ειναι καλα παιχνιδια που θελουμε να παιξουμε οποτε ειναι τερμα σπαστικα να βγαινουν τετοια ports. 

Το Wild Hearts είναι καλό.

49 λεπτά πριν, Herald είπε

Εντάξει είναι προφανές αυτό που κάνει η AMD. Αλλά δε φταίει αυτή, το κοινό φταίει που δε μποϊκοτάρει τα παιχνίδια που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές.

50 λεπτά πριν, Herald είπε

θα συμφωνησω ,γενικα τα γραφικα του plaque ειναι καλυτερα απο το tlou ωστοσο τα textures του tlou νομιζω ειναι ενα κλικ πιο πανω

• Like 1

56 λεπτά πριν, Herald είπε

Πώς ακριβώς βελτιώνει η vram τα γραφικά?

Τα παιχνίδια γίνονται επίτηδες πιο βαριά για να τα σκάμε στις εταιρείες.Πόση βελτίωση έχει υπάρξει από το witcher 3 του 2015 που χρειάζονται τόσο δυνατό hardware πλέον;

Απλά αν τα παιχνίδια δεν γινόντουσαν πιο βαριά,χωρίς το αντίστοιχο οπτικό αποτέλεσμα,θα ήμασταν όλοι ακόμα με rx580,gtx 1060 και οι εταιρείες θα έκλειναν. 

Τόσο απλά είναι τα πραγματα. 

• Like 3

15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

θα συμφωνησω ,γενικα τα γραφικα του plaque ειναι καλυτερα απο το tlou ωστοσο τα textures του tlou νομιζω ειναι ενα κλικ πιο πανω

Όχι σε 720p low όμως. Βάλτο μια 720p low textures και πες μου αν έχει καλύτερα textures από το Plague tale σε 4k Ultra 😁

10 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Πώς ακριβώς βελτιώνει η vram τα γραφικά?

Καλύτερα textures? 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Όχι σε 720p low όμως. Βάλτο μια 720p low textures και πες μου αν έχει καλύτερα textures από το Plague tale σε 4k Ultra 😁

Καλύτερα textures? 

ναι ρε εννοειται μιλαμε για ultra με ultra στην ιδια αναλυση

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...