Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Βλέπω υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον για τις προσωπικές μου αγορές σε Hardware,  το επόμενο Topic που θα κάνω θα είναι για τις κάρτες μου. 

Θα πρέπει κάποια στιγμή να δεις από κοντά το hardware και να το κρίνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως λένε και στο χωρίο μου put your money where your mouth is , οπότε συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει ο Fulgore περι ψηφίζω με το πορτοφόλι (και τις πράξεις).

Για να πούμε και την αλήθειά οι "εγκλωβισμένοι" (αυτοί που δεν έχουν επιλογή, π.χ. επαγγελματίες), οι λεφτάδες και τα κορόιδα* αγόρασαν, τώρα μείναμε εμείς, αυτοί που είτε το πήραμε πεισματικά και ακολουθούμε το παραπάνω ρητό και αυτοί που απλά δεν έχουμε τα λεφτά, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη κατηγορία αγοραστή πέρα από αυτές τις 5, αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η 4070 με αυτήν την τιμή πάτωσε.

* αυτοί που καταπίνουν αμάσητο ότι τους σερβίρει το τμήμα μάρκετινγκ , fanboys κτλ.

Επεξ/σία από Havik

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Βλέπω υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον για τις προσωπικές μου αγορές σε Hardware,  το επόμενο Topic που θα κάνω θα είναι για τις κάρτες μου. 

Γιατι να μην υπάρχει συμφορουμίτη? Οταν οι προσωπικές αγορές είναι το άλλο άκρο από αυτά που γράφονται, δεν είναι λογικό και αναμενόμενο να σχολιαστούν ανάλογα?

Εαν εγώ κράζω μέρα νύχτα τις κάρτες των 2000ευρώ , και μετά πάω και εγώ και πάρω τέτοια κάρτα, δεν θα με γιουχάρουν δικαιολογημένα οι υπόλοιποι?

Εαν εγώ σπαμάρω στο forum για την Vram και πάω τελικά και πάρω πχ 3070 αντι για 6800, δεν θα με γιουχάρουν δικαιολογημενα οι υπόλοιποι?

Δικαιωμα μου μεν να αγοράσω ότι κάρτα θέλω, αλλά δικαιωμα τους και τους υπόλοιπους να σχολιάσουν ανάλογα, αν τα γραπτά είναι το άλλο άκρο.

Σε ανοιχτό δημοσιο forum σχολιάζουμε συμφορουμίτη.....

1 ώρα πριν, Zus είπε

α)Δεν ξέρω ποιος είναι ο πέτσινος, δεν μπλέκω με τα φανμποϊλίκια σας.

β)Εγώ δεν κράζω την 4080, μια χαρά θα τα βγάλει τα χρονάκια της. Για την 3070 Ti κράζω, που δεν τα έβγαλε.

α)Συμφορουμίτη μην τσουβαλιάζεις όλους όσους σχολιάζουν..... Το να γράφουμε τα πράγματα όπως είναι, δεν θεωρείται οπαδισμός. Ο πέτσινος είναι ο υπεύθυνος της nvidia που κάνει τις παρουσιάσεις καρτών με τα γυαλιά.

β)η 4080 είναι μια κάρτα που σύμφωνα και με την ίδια την εταιρεία προορίζεται για 4Κ.

Οπως βλέπεις όμως σε πρόσφατα παιχνίδια που αναφέρονται για την 3070, βλέπουμε να γεμίζουν μέχρι και 16GB Vram σε 4Κ που προορίζεται. Αρα ούτε τα 16gb Vram της 4080 είναι future proof ,αφού είναι οριακή σήμερα έτσι δεν είναι???

Αρα για ποιο λόγο και η 4080 να μην φάει κράξιμο για την όχι μεγάλη Vram, και να μην προτιμήσει κάποιος που τον απασχολεί η παραπάνω Vram την αντίστοιχη 7900xtx η οποία έχει 24gb???

Και πως ακριβώς το παραπάνω διαφέρει από την περίπτωση της 3070ti?

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, Fulgore said:

Γιατι να μην υπάρχει συμφορουμίτη? Οταν οι προσωπικές αγορές είναι το άλλο άκρο από αυτά που γράφονται, δεν είναι λογικό και αναμενόμενο να σχολιαστούν ανάλογα?

Εαν εγώ κράζω μέρα νύχτα τις κάρτες των 2000ευρώ , και μετά πάω και εγώ και πάρω τέτοια κάρτα, δεν θα με γιουχάρουν δικαιολογημένα οι υπόλοιποι?

Εαν εγώ σπαμάρω στο forum για την Vram και πάω τελικά και πάρω πχ 3070 αντι για 6800, δεν θα με γιουχάρουν δικαιολογημενα οι υπόλοιποι?

Δικαιωμα μου μεν να αγοράσω ότι κάρτα θέλω, αλλά δικαιωμα τους και τους υπόλοιπους να σχολιάσουν ανάλογα, αν τα γραπτά είναι το άλλο άκρο.

Σε ανοιχτό δημοσιο forum σχολιάζουμε συμφορουμίτη.....

Σχολίασε ότι θέλεις, η διαφορά είναι ότι όταν αγόρασα την 6700 δεν είχαμε ακόμα παιχνίδια που να θέλουν πάνω από 10GB στα 1440p και κατά δεύτερων η κάρτα κόστισε 350 ευρώ και όχι 500-600 που έχουν ακόμα και σήμερα οι 3070 με τα 8GB .   

Οπότε το βλέπω ανούσιο να συγκριθεί η δική μου αγορά της 6700 που έγινε πριν 5 μήνες με το τι γίνεται σήμερα με τα παιχνίδια και την Vram προσπαθώντας να το κάνεις να φανεί ότι άλλα λέω εδώ και άλλες κάρτες αγοράζω.

Επεξ/σία από Aten-Ra

3 ώρες πριν, Tambas91 είπε

για πολυεθνικές εταιρίες μεγαθήρια μιλάμε, δεν έχουν φτάσει εκεί που είναι από την καλή τους την καρδια για εσένα και εμενα... το θέμα από εκεί και πέρα είναι εσύ τη μπορείς να κανεις.... ο herald που έπαιξε το game δε νομίζω να το ευχαριστήθηκε λιγότερο επειδή έβαλε high αντί για ultra..

πάντως έτσι για την ιστορία αυτό που  πρέπει να απασχολεί πρερισσότερο είναι το optimization και όχι τόσο το hw.... 

αυτό το παιχνίδι με αυτά τα γραφικά και τα physics τρέχει στο swicth.... οποτε ας βγάλει ο κάθε ένας το συμπέρασμα του τι φταίει τελικά και τι όχι

Είναι πολύ πιο εντυπωσιακό το πως τρέχει το TW3 παρά αυτή τη μπούρδα με τα 2D δέντρα..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Σχολίασε ότι θέλεις, η διαφορά είναι ότι όταν αγόρασα την 6700 δεν είχαμε ακόμα παιχνίδια που να θέλουν πάνω από 10GB στα 1440p και κατά δεύτερων η κάρτα κόστισε 350 ευρώ και όχι 500-600 που έχουν ακόμα και σήμερα οι 3070 με τα 8GB .   

Οπότε το βλέπω ανούσιο να συγκριθεί η δική μου αγορά της 6700 που έγινε πριν 5 μήνες με το τι γίνεται σήμερα με τα παιχνίδια και την Vram προσπαθώντας να το κάνεις να φανεί ότι άλλα λέω εδώ και άλλες κάρτες αγοράζω εγώ.

Ναι αλλά η 6700 πέρυσι το καλοκαίρι που κυκλοφόρησε, η αρχική της τιμή ήταν κοντά 500ευρώ.

Το οτι πέρυσι δεν είχαμε ακόμα παιχνίδια που να θέλουν πάνω απο 10gb σε 1440p δεν σημαίνει ότι τα 10gb θεωρούνταν futureproof πέρυσι.

Και μιας και μιλάμε για πιο πρόσφατη κάρτα με περισσότερη Vram από την 3070, στην ουσία είναι χειρότερα από την 3070, ακριβώς επειδή απαξιώνεται σε λιγότερο από 1χρόνο.

Ομως όλη η κουβέντα γύρω από την 3070(και 3080/4070ti πιο πίσω)γίνεται γιατί.... έτσι :)

Αντι δηλαδή να σε απασχολεί το θέμα της Vram στην λίγων μηνών κάρτας σου, σε απασχολεί η Vram άσχετων καρτών που δεν έχεις.

Φυσιολογικά πράγματα όχι αστεία, και όχι δεν παίζει ρόλο η προσωπική κάρτα.

-

Και για τα περι απαξίωσης των Amd καρτών που δεν είναι όλα τόσο ρόδινα.

Φιλος μου αγόρασε πέρυσι την 6700 τον Σεπτεμβριο στα 430ευρώ. Ξέρεις ποσο ''ωραία'' νιώθει που βλέπει λίγους μήνες μετά στα ίδια χρήματα να βρίσκει 6750xt(ή ακόμα χειρότερα BF στα 350 από το Πλαισιο)?

Μην σου πω επίσης σε αγγελίες πόσα χρήματα πιάνει πλέον η ούτε 1χρόνου κάρτα του.

Μια από τα ίδια και για την ακριβότερη 6950xt που αναφέρθηκε και σε δίπλα θέμα σαν αντιπρόταση της 4070

https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/1064/amd-announces-three-new-radeon-rx-6000-series-graphics

https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-6950xt-drops-to-599-usd-now-at-same-price-as-rtx-4070#disqus_thread

Το ότι σε λιγότερο από 1χρόνο(κυκλοφορία εκτός mining) απαξιώθηκε τόσο πολύ που έπεσε η τιμή της σχεδόν στο μισό, το περνάμε στο ντούκου, οι ακριβότερες τιμές της nvidia μόνο μας ενοχλούν.

Κυριολεκτικά ο ορισμός του 2 μέτρα και 2 σταθμά, αλλά όσοι τα γράφουμε αυτά είμαστε οπαδοί και πράσινοι.

Τέλος εγώ στα θέματα των nvidia καρτών τουλάχιστον από το 2018 με τις πρώτες RTX, δεν θυμάμαι να βλέπω τους περισσότερους(και κατόχους), ούτε να αποθεώνουν την nvidia για τις χαμηλές τιμές που δεν είχε, ούτε για την Vram που δεν έδινε με το τσουβάλι.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 4

2 ώρες πριν, Zus είπε

Το Cyberpunk είναι του 23; Το Apex; 

Υπονοείς ότι γίνεται, ό,τι γίνεται για να πουλήσει η Nvidia κάρτες. Μάλιστα. Τότε η AMD γιατί έχει παχτώσει 24 gb vram; 

Δεν ξέρω ποιος είναι ο πέτσινος, δεν μπλέκω με τα φανμποϊλίκια σας.

Εγώ δεν κράζω την 4080, μια χαρά θα τα βγάλει τα χρονάκια της. Για την 3070 Ti κράζω, που δεν τα έβγαλε.

Πάντως από τότε που μου κάηκε μία R9 390 δεν ξανακούμπησα AMD και ησύχασε το κεφάλι μου. Τυχαίο; Ίσως.

Το θέμα είναι όμως ότι έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Nvidia.

Πιο τυχαίο φίλος;

Έχω προσωπική εμπειρία από 2 καμένους επεξεργαστές και 1 τσιπσετ των άχρηστων.

1 κάρτα από φίλο αδελφικό (κάηκε στα 3 χρόνια).

Άρθρο τις τελευταίες μέρες στο wccftech για περιπτώσεις καμένης μητρικής στην σειρά 7000 (am5). (όχι μία αλλά πολλές και ξεκίνησε μουρμούρα ότι κάτι πρέπει να φτιαχτεί γιατί προφανώς κάτι δεν δουλεύει).

Ο debauer πήγε για overclocking και ο επεξεργαστής κάηκε σε 2 λεπτά (χωρίς τρελές τιμές σε τάση ή κάτι άλλο).

Πάλι ο debauer παλαιώτερα είχε ποστάρει βίντεο πόσο degradation γίνεται στους επεξεργαστές των άχρηστων χωρίς overclocking, μόνο στοκ με σταθερά ρεύματα.

Είναι μακράν η πιο άχρηστη εταιρία υψηλής τεχνολογίας που υπάρχει αυτή την στιγμή.

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Fulgore είπε

α)Συμφορουμίτη μην τσουβαλιάζεις όλους όσους σχολιάζουν..... Το να γράφουμε τα πράγματα όπως είναι, δεν θεωρείται οπαδισμός. Ο πέτσινος είναι ο υπεύθυνος της nvidia που κάνει τις παρουσιάσεις καρτών με τα γυαλιά.

β)η 4080 είναι μια κάρτα που σύμφωνα και με την ίδια την εταιρεία προορίζεται για 4Κ.

Οπως βλέπεις όμως σε πρόσφατα παιχνίδια που αναφέρονται για την 3070, βλέπουμε να γεμίζουν μέχρι και 16GB Vram σε 4Κ που προορίζεται. Αρα ούτε τα 16gb Vram της 4080 είναι future proof ,αφού είναι οριακή σήμερα έτσι δεν είναι???

Αρα για ποιο λόγο και η 4080 να μην φάει κράξιμο για την όχι μεγάλη Vram, και να μην προτιμήσει κάποιος που τον απασχολεί η παραπάνω Vram την αντίστοιχη 7900xtx η οποία έχει 24gb???

Και πως ακριβώς το παραπάνω διαφέρει από την περίπτωση της 3070ti?

Α. Δεν με αφορά ούτε ο πέτσινος, ούτε ο σατέν. Όλοι τη δουλειά τους κοιτάζουν να κάνουν και ο πέτσινος φαίνεται να την κάνει καλά και μπράβο του.

Β. Δεν με αφορά το 4K gaming. Δεν έχω καν την κατάλληλη οθόνη. Αν και όταν αποφασίσω να φτάσω σε τέτοια lvl θα αναβαθμίσω και αναλόγως το μηχανάκι μου, το οποίο BTW αλλάζω κάθε πενταετία.

Γ. Γιατί, παρά τη μεγάλη vRAM, παραμένει αναξιόπιστη στα μάτια μου. Σωστό ή λάθος δεν με ενδιαφέρει. Ο παραπάνω φίλος πάντως δικαιώνει τους φόβους μου.

Δ. Το παραπάνω διαφέρει από την περίπτωση της 3070 Ti επειδή δεν περιμένει κανείς σε 2 χρόνια τα 16 Gb να έχουν γίνει οbsolete. ΑΝ γίνει θα επενδύσω σε PS5 και όλοι ευτυχισμένοι. 

Επεξ/σία από Zus

1 ώρα πριν, volman είπε

Πιο τυχαίο φίλος;

Έχω προσωπική εμπειρία από 2 καμένους επεξεργαστές και 1 τσιπσετ των άχρηστων.

1 κάρτα από φίλο αδελφικό (κάηκε στα 3 χρόνια).

Άρθρο τις τελευταίες μέρες στο wccftech για περιπτώσεις καμένης μητρικής στην σειρά 7000 (am5). (όχι μία αλλά πολλές και ξεκίνησε μουρμούρα ότι κάτι πρέπει να φτιαχτεί γιατί προφανώς κάτι δεν δουλεύει).

Ο debauer πήγε για overclocking και ο επεξεργαστής κάηκε σε 2 λεπτά (χωρίς τρελές τιμές σε τάση ή κάτι άλλο).

Πάλι ο debauer παλαιώτερα είχε ποστάρει βίντεο πόσο degradation γίνεται στους επεξεργαστές των άχρηστων χωρίς overclocking, μόνο στοκ με σταθερά ρεύματα.

Είναι μακράν η πιο άχρηστη εταιρία υψηλής τεχνολογίας που υπάρχει αυτή την στιγμή.

δεν μπορω να διαβαζω τετοια... ελεος πια εδωμεσα

• Like 6

11 ώρες πριν, Zus είπε

Το Cyberpunk είναι του 23; Το Apex; 

Υπονοείς ότι γίνεται, ό,τι γίνεται για να πουλήσει η Nvidia κάρτες. Μάλιστα. Τότε η AMD γιατί έχει παχτώσει 24 gb vram; 

Δεν ξέρω ποιος είναι ο πέτσινος, δεν μπλέκω με τα φανμποϊλίκια σας.

Εγώ δεν κράζω την 4080, μια χαρά θα τα βγάλει τα χρονάκια της. Για την 3070 Ti κράζω, που δεν τα έβγαλε.

Πάντως από τότε που μου κάηκε μία R9 390 δεν ξανακούμπησα AMD και ησύχασε το κεφάλι μου. Τυχαίο; Ίσως.

Το θέμα είναι όμως ότι έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Nvidia.

Πάντως το hogwarts σε 4k εμένα μου γέμισε 21gb vram, και το TLOU 17 αν θυμάμαι καλά. Αν προλαβαίνεις επιστροφή την 4080 και πάρε 7900xtx, πάω στοίχημα εντός του έτους θα βγεί amd sponsored που θα ζητάει στα recommended πάνω από 16gb. 

• Like 1

1 ώρα πριν, Herald είπε

Πάντως το hogwarts σε 4k εμένα μου γέμισε 21gb vram, και το TLOU 17 αν θυμάμαι καλά. Αν προλαβαίνεις επιστροφή την 4080 και πάρε 7900xtx, πάω στοίχημα εντός του έτους θα βγεί amd sponsored που θα ζητάει στα recommended πάνω από 16gb. 

Έγραψα και παραπάνω, δεν με ενδιαφέρει το 4k gaming. Παραμένω σταθερός στο 2k. Ευχαριστώ για την προτροπή!

43 λεπτά πριν, Zus είπε

Έγραψα και παραπάνω, δεν με ενδιαφέρει το 4k gaming. Παραμένω σταθερός στο 2k. Ευχαριστώ για την προτροπή!

Νταξει, εγώ το λέω μην έχουμε αντίστοιχα θέματα σε 2 χρόνια με εσένα να κράζεις πάλι την nvidia που δεν έβαλε παραπάνω vram στην 4080. 

12 hours ago, Fulgore said:

Διάβασα όλο το κείμενο που έγραψες και μετά βλέπω τον τίτλο του Topic ,  GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games και προσπαθώ να συνδέσω το ένα με το άλλο αλλά το μόνο που κατάλαβα από αυτά που έγραψες είναι για το πως πρέπει να αισθάνομαι που η κάρτα μου έπεσε σε άξια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα,  λες και οι κάρτες κρατάνε την ιδία τιμή και μετά από 3-4 χρόνια. Ότι πρέπει να ασχολούμαι μόνο με την κάρτα μου , λες και αν δεν έχω μια πχ 3070/4090 κλπ  δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη από τα review που διαβάζουμε αφού αυτή είναι η δουλεία των review, να μας δείξουν το προϊόν, τις επιδόσεις του και τις ατέλειες του χωρίς  να χρειάζεται να το αγοράσουμε εμείς. Βλέπω και μια προσπάθεια να μεταφέρετε την κουβέντα σε προσωπικό επίπεδο για τις δίκες μου  αγορές και τα αισθήματα που έπρεπε να έχω για την απαξίωση της κάρτας μου λες και το Topic είναι προσωπικό για την κάρτα που έχω και όχι για όλες τις κάρτες.

Για να το κλείσουμε, εδώ σχολιάζουμε προϊόντα όχι τις επιλογές κάποιου χρήστη και τα ψυχολογικά του.  Θέλετε να δείξετε ότι έχει πρόβλημα η όχι μια κάρτα/κάρτες λόγο της Vram,  είστε ελεύθεροι να γράψετε τα σχόλια σας τεκμηριώνοντας τις απόψεις σας με στοιχεία και αποδείξεις με το να ανεβάσετε Φώτο/video κλπ, τα προσωπικά/ψυχολογικά κόφτε τα, δεν εξυπηρετούν τίποτα και κανέναν.

• Like 1

12 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Διάβασα όλο το κείμενο που έγραψες και μετά βλέπω τον τίτλο του Topic ,  GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games και προσπαθώ να συνδέσω το ένα με το άλλο αλλά το μόνο που κατάλαβα από αυτά που έγραψες είναι για το πως πρέπει να αισθάνομαι που η κάρτα μου έπεσε σε άξια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα,  λες και οι κάρτες κρατάνε την ιδία τιμή και μετά από 3-4 χρόνια. Ότι πρέπει να ασχολούμαι μόνο με την κάρτα μου , λες και αν δεν έχω μια πχ 3070/4090 κλπ  δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη από τα review που διαβάζουμε αφού αυτή είναι η δουλεία των review, να μας δείξουν το προϊόν, τις επιδόσεις του και τις ατέλειες του χωρίς  να χρειάζεται να το αγοράσουμε εμείς. Βλέπω και μια προσπάθεια να μεταφέρετε την κουβέντα σε προσωπικό επίπεδο για τις δίκες μου  αγορές και τα αισθήματα που έπρεπε να έχω για την απαξίωση της κάρτας μου λες και το Topic είναι προσωπικό για την κάρτα που έχω και όχι για όλες τις κάρτες.

Για να το κλείσουμε, εδώ σχολιάζουμε προϊόντα όχι τις επιλογές κάποιου χρήστη και τα ψυχολογικά του.  Θέλετε να δείξετε ότι έχει πρόβλημα η όχι μια κάρτα/κάρτες λόγο της Vram,  είστε ελεύθεροι να γράψετε τα σχόλια σας τεκμηριώνοντας τις απόψεις σας με στοιχεία και αποδείξεις με το να ανεβάσετε Φώτο/video κλπ, τα προσωπικά/ψυχολογικά κόφτε τα, δεν εξυπηρετούν τίποτα και κανέναν.

Οκ ας πω κάτι που ούτε προσωπικό είναι ούτε ασχολείται με το ποιας εταιρίας είναι η κάρτα. 

Είναι προτιμότερο από θέμα image quality να έχεις λιγότερη vram και να πρέπει σε κάποια παιχνίδια να ρίξεις ένα κλικ τα textures πάρα να μην έχεις dlss και να πρέπει να βάζεις fsr. 

Οπότε αν είχα να διαλέξω μεταξύ της amidia 6700xt /6750xt και της amidia 3060ti / 3070 ξεκάθαρα διάλεγα την 2η λόγω καλυτερου iq

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...