Herald Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Το ότι γραφούμε σε θέμα για την Vram μάλλον δεν έχεις καταλάβει εσύ Αφού έσυ το έφτιαξες το θέμα. Και ρωτάω, μήπως να προστεθεί στο θέμα και η τραγική απόδοση λόγω αισχρού πυρήνα που ήταν planned obsolescence σε κάρτα που δεν έχει καν κλείσει έτος και λανσαρίστηκε στα 1100$. Η εκεί δεν μας πειράζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Herald είπε Τι, θες να πείς ότι δεν τα πάει χειρότερα η 3080 από την 6650xt? Ποιός να το πίστευε, έχω εκπλαγεί, αυτό είναι άνω ποταμών. Αυτό με την 6650 δημιούργησε απορίες κύριε Χεραλδ. Έχει ήδη αναλάβει το αρμόδιο τμήμα την εξέταση του και αν υπάρχει κάτι ύποπτο στα αποτελέσματα όχι μόνο της 3080 και 6650, αλλά και των υπολοίπων καρτών θα καταστούν άκυρα αναγκαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία. Από την προκαταρκτική εξέταση άλλων reviews στο διαδίκτυο δεν προκύπτει συσχέτιση αποτελεσμάτων του techspot με τα υπόλοιπα. Ενώ στα υπόλοιπα η διασπορά είναι μικρή. Έτσι δημιουργούνται εύλογα απορίες για την αξιοπιστία των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Να σημειωθεί στα πρακτικά και δεδομένων των συνθηκών ότι ενώ υπάρχει διαθέσιμη η 3080 αρνούμαι κατηγορηματικά να ασχοληθώ έστω για 1sec ή να ξοδέψω το ποσό έστω 1€ για δοκιμάσω ο ίδιος το συγκεκριμένο υπερμάπα τίτλο σε όλες τις κατηγορίες βιζουαλς /( γκει)μπλέι. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2023 από dem Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, dem είπε Αυτό με την 6650 δημιούργησε απορίες κύριε Χεραλδ. Έχει ήδη αναλάβει το αρμόδιο τμήμα την εξέταση του και αν υπάρχει κάτι ύποπτο στα αποτελέσματα όχι μόνο της 3080 και 6650, αλλά και των υπολοίπων καρτών θα καταστούν άκυρα αναγκαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία. Από την προκαταρκτική εξέταση άλλων reviews στο διαδίκτυο δεν προκύπτει συσχέτιση αποτελεσμάτων του techspot με τα υπόλοιπα. Ενώ στα υπόλοιπα η διασπορά είναι μικρή. Να σημειωθεί στα πρακτικά και δεδομένων των συνθηκών ότι ενώ υπάρχει διαθέσιμη η 3080 αρνούμαι κατηγορηματικά να ασχοληθώ έστω για 1sec ή να ξοδέψω το ποσό έστω 1€ για δοκιμάσω ο ίδιος το συγκεκριμένο υπερμάπα τίτλο σε όλες τις κατηγορίες βιζουλς /( γκει)μπλέι. Σκέψου όμως πόσο φανατικός είναι κάποιος να βλέπει πινακάκι που η 6650xt είναι πιο γρήγορη από την 3080 και να το πιστεύει. Μιλάμε για παράνοια. Amd fine wine, με τους νέους drivers αναβοσβήνει τα φώτα στην 4080. Ήμαρτον 43 λεπτά πριν, Zus είπε Φίλος τρολάρεις; Δεν καταλαβαίνω τι μου δείχνεις να σου πω την αλήθεια. Εχεις midrange κάρτα 2 ετιας+ και ανάρωτιεσαι γιατί δεν μπορείς να τα παίξεις όλα σε Ultra? Εδώ εχουμε ultra high end καρτα 1200 ευρώ + που δεν έχει κλείσει χρόνο καν και δεν μπορεί να παίξει ούτε παλιά παιχνίδια σε 1080p (6950xt). Μήπως οι προσδοκίες σου είναι λίγο τραβηγμένες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν καταλαβαίνω τι μου δείχνεις να σου πω την αλήθεια. Εχεις midrange κάρτα 2 ετιας+ και ανάρωτιεσαι γιατί δεν μπορείς να τα παίξεις όλα σε Ultra? Εδώ εχουμε ultra high end καρτα 1200 ευρώ + που δεν έχει κλείσει χρόνο καν και δεν μπορεί να παίξει ούτε παλιά παιχνίδια σε 1080p (6950xt). Μήπως οι προσδοκίες σου είναι λίγο τραβηγμένες? Σου δείχνω τα specs του παιχνιδιού για Ultra settings. Από εκεί και πέρα ό,τι καταλαβαίνεις αδερφέ, δεν μπορώ να σου γράφω εγώ για την τραγική απόδοση μίας κάρτας 1.000 ευρώ που είναι overkill για το συγκεκριμένο game (και για αρκετά άλλα) και να μου λες ναι αλλά και η AMD. Κλάιν η AMD, σε παρακολουθώ να επαναλαμβάνεσαι αρκετή ώρα με την απόδοση της 6950 XT και δεν συμμετείχα ποτέ σε αυτή τη συζήτηση, δεν ξέρω καν σε ποια παιχνίδια αναφέρεσαι. Εγώ καυτηριάζω τη διαχρονική ασυδοσία της Nvidia στο θέμα Vram. Είναι ξεκάθαρο ότι το κάνει για λόγους κόστους και είναι φανερό ότι τη δίνει με το σταγονόμετρο σε κάθε της αναβάθμιση προκειμένου να αγοράζεις ανά διετία τη νέα της σειρά. Ε, αυτό δεν θα τους πάει μακριά, αυτό λέμε. Ήδη αναγκάστηκαν να αποσύρουν την 4080 και να την επαναλανσάρουν. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, σκόπευαν να λανσάρουν την 4080 Ti με 16 gb vram. Το κράξιμο και ο ανταγωνισμός λειτουργούν, συνεπώς είναι προς οφελός μας να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, Zus είπε Σου δείχνω τα specs του παιχνιδιού για Ultra settings. Από εκεί και πέρα ό,τι καταλαβαίνεις αδερφέ, δεν μπορώ να σου γράφω εγώ για την τραγική απόδοση μίας κάρτας 1.000 ευρώ που είναι overkill για το συγκεκριμένο game (και για αρκετά άλλα) και να μου λες ναι αλλά και η AMD. Κλάιν η AMD, σε παρακολουθώ να επαναλαμβάνεσαι αρκετή ώρα με την απόδοση της 6950 XT και δεν συμμετείχα ποτέ σε αυτή τη συζήτηση, δεν ξέρω καν σε ποια παιχνίδια αναφέρεσαι. Εγώ καυτηριάζω τη διαχρονική ασυδοσία της Nvidia στο θέμα Vram. Είναι ξεκάθαρο ότι το κάνει για λόγους κόστους και είναι φανερό ότι τη δίνει με το σταγονόμετρο σε κάθε της αναβάθμιση προκειμένου να αγοράζεις ανά διετία τη νέα της σειρά. Ε, αυτό δεν θα τους πάει μακριά, αυτό λέμε. Ήδη αναγκάστηκαν να αποσύρουν την 4080 και να την επαναλανσάρουν. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, σκόπευαν να λανσάρουν την 4080 Ti με 16 gb vram. Το κράξιμο και ο ανταγωνισμός λειτουργούν, συνεπώς είναι προς οφελός μας να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Πάλι δεν καταλαβαίνω τι μου λές. Περιμένεις με midrange κάρτα 2 ετίας+ να παίζεις τα καινούργια παιχνίδια σε ultra + RT? Καμία κάρτα δεν μπορεί, αυτο σου εξηγώ. Όταν ultra high end κάρτες που δεν έχουν κλείσει έτος δεν μπορούν να παίξουν ΠΑΛΙΑ παιχνίδια ούτε σε 1080p πως περιμένεις το 2ετιας+ midrange της nvidia να παίζει ultra στα καινούργια? Δεν καταλαβαίνεις τον παραλογισμό σε αυτό που λές? Η 3070 ΔΕΝ είναι κάρτα 1000€, είναι κάρτα 499$. Όπως και η 6950xt είναι κάρτα 1100$ και τρώει ξύλο σε παλιά games σε 1080p. Aλλά αφού δεν ξεμένει από vram δεν μας πειράζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Small poll, Όσοι αγοράζετε κυρίως nvidia και θεωρείται καλή την vram που βάζει η nvidia και τις τιμές βάλτε "haha" emoji Όσοι αγοράζετε κυρίως nvidia και θεωρείται ότι η Vram των 4000 series ΔΕΝ είναι αρκετή βάλτε "sad" emoji Όσοι αγοράζετε οτιδήποτε έχει καλύτερο VFM και θεωρείται ότι η vram πρέπει να αυξηθεί κάντε Like Εγώ ανήκω στην τρίτη επιλογή. 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Μην τσακωνεστε παλι μωρε καλημερα σας Καλημέρα σας κύριε! Μόλις μάθαμε ότι δε μπορείς να τρέξεις Hogwarts όπως η 6650. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Westbaum Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 37 λεπτά πριν, Herald είπε Πάλι δεν καταλαβαίνω τι μου λές. Περιμένεις με midrange κάρτα 2 ετίας+ να παίζεις τα καινούργια παιχνίδια σε ultra + RT? Καμία κάρτα δεν μπορεί, αυτο σου εξηγώ. Όταν ultra high end κάρτες που δεν έχουν κλείσει έτος δεν μπορούν να παίξουν ΠΑΛΙΑ παιχνίδια ούτε σε 1080p πως περιμένεις το 2ετιας+ midrange της nvidia να παίζει ultra στα καινούργια? Δεν καταλαβαίνεις τον παραλογισμό σε αυτό που λές? Δεν μπορούσα να παίξω ούτε παιχνίδι τετραετίας (Cyberpunk) όλα Ultra με RT ανοιχτό. Να θυμίσω ότι η κάρτα κυκλοφόρησε μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, συνεπώς το επιχείρημά σου περί νέου game με midrange κάρτα καταρρίπτεται. 39 λεπτά πριν, Herald είπε Η 3070 ΔΕΝ είναι κάρτα 1000€, είναι κάρτα 499$. Όπως και η 6950xt είναι κάρτα 1100$ και τρώει ξύλο σε παλιά games σε 1080p. Aλλά αφού δεν ξεμένει από vram δεν μας πειράζει Η MSRP που δίνεις είναι εικονική. Ούτε όσοι δουλεύουν στο εργοστάσιο της Nvidia δεν κατάφεραν να την αγοράσουν σε αυτή την τιμή. Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ακόμα και σήμερα, η τιμή της 3070 Ti φιγουράρει στα 700€. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Zus είπε H 3060 Ti είναι μία πολύ πιο συμφέρουσα επιλογή. Και μπορεί να γνωρίζεις από πριν την ποσότητα της vram που έχει μία κάρτα, αλλά δεν γνωρίζεις από πριν ότι παιχνίδια που θα βγουν ένα χρόνο μετά θα την κασταστήσουν obsolete. Κάτι που γνωρίζει σαφώς η Nvidia αλλά και η AMD. Με βάση αυτή τη γνώση συνεπώς, ο ένας επιλέγει να ταΐσει τις κάρτες του με Vram ενώ ο άλλος βγάζει 4080 με 12 gb και την μαζεύει άρον, άρον μετά το κράξιμο. Για να μη θυμηθώ τις εποχές που βάφτιζε τις κάρτες της με 4gb Vram και στην πραγματικότητα είχαν 3,4 ή κάτι τέτοιο. Και για να μην παρεξηγηθούμε εδώ και μπλέξουμε με fanboys, πούλησα χθες την 3070 Ti και σε μία εβδομάδα θα έχω μία 4080. Δεν είναι δηλαδή ότι θα πάω σε AMD και κράζω. Κράζω γιατί θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους στην αγορά, ενώ η αγορά τους πέρδει στα μούτρα μεγαλοπρεπώς. Πετάς στην αγορά 4080 με αρχική τιμή τα 1900 δολλάρια και το παίζεις Apple; Καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0. καλά εδώ που τα λέμε η apple ειναι vfm πλέον 1 ώρα πριν, Zus είπε Φίλος τρολάρεις; o @Herald έχει να διαβάσει αυτό το κείμενο στα games από ποτέ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Ο φίλος Herald δεν αντιλαμβάνεται ότι στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την Nvidia την χαντακώνει. Τί μας λέει πρακτικά ; Ότι το ray tracing είναι άπιαστο όνειρο, είναι marketing trick. Η Nvidia λανσάρει κάρτες που υποστηρίζουν τεχνολογία ray tracing αλλά στην ουσία δεν μπορείς να την αξιοποιήσεις γιατί κανένα σύστημα δεν μπορεί να την υποστηρίξει. Σα να μου δίνεις αυτοκίνητο που πετάει αλλά να μην υπάρχει καύσιμο ικανό να υποστηρίξει την πτήση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, Zus είπε Ο φίλος Herald δεν αντιλαμβάνεται ότι στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την Nvidia την χαντακώνει. Τί μας λέει πρακτικά ; Ότι το ray tracing είναι άπιαστο όνειρο, είναι marketing trick. Η Nvidia λανσάρει κάρτες που υποστηρίζουν τεχνολογία ray tracing αλλά στην ουσία δεν μπορείς να την αξιοποιήσεις γιατί κανένα σύστημα δεν μπορεί να την υποστηρίξει. Σα να μου δίνεις αυτοκίνητο που πετάει αλλά να μην υπάρχει καύσιμο ικανό να υποστηρίξει την πτήση. Kαι η amd δίνει κάρτες με ray tracing,, δεν καταλαβαίνω τι όνειρο βλέπεις. Άρα και η amd marketing trick, γιατί αναφέριες την nvidia μόνο? ΠΡΟΦΑΝΩΣ midrange κάρτα 2 ετίας ΔΕΝ θα παίζει καινούργια / βαριά games με RT. Δεν νομίζω να σου είπε κάνεις ότι θα πάρεις κάρτα των 499$ για να παίζεις ultra +RT σε 2 χρόνια από τώρα.. Εγώ βλέπω ότι πρακτικά η 3060ti (2ετίας κάρτα) που πήρα στα 339€ παίζει πχ.. cyberpunk καλύτερα από τη 6950xt (κάρτα 1 ΄έτους) των 1300€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δεν είναι τόσο άπιαστο όνειρο το RT με τεχνολογίες όπως dlss fg τουλάχιστον στην 4000 σειρά. Να πω την αλήθεια και το guardians of the galaxy που έπαιξα με την 6800xt με RT ανοιχτό ήταν αξιόλογο και σε native είχα 70 80fps και σε μεγάλη ανάλυση όχι 1080p. Τώρα κάτι 2077 Witcher rt Dl2 RT hogwarts rt αυτά ναι είναι θεόβαρα με rt αλλά και πάλι όχι άπιαστο όνειρο ούτε θέλει κάρτα πανάκριβη. Με 6 κατοστάρικα με μια 4070 παιζεις όλα τα παραπάνω με 60+ fps στα 2560x1440 με full RT και dlss 2 fg. Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα όσο διαβάζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 26 λεπτά πριν, Zus είπε Δεν μπορούσα να παίξω ούτε παιχνίδι τετραετίας (Cyberpunk) όλα Ultra με RT ανοιχτό. Να θυμίσω ότι η κάρτα κυκλοφόρησε μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, συνεπώς το επιχείρημά σου περί νέου game με midrange κάρτα καταρρίπτεται. Μπορούσες, με μια κάρτα του 2020 των 499$ να το παίξεις καλύτερα από ότι με μια κάρτα των 1100$ του 2022 (6950xt). Δεν καταλαβαίνω το παράπονο σου....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, Herald είπε Kαι η amd δίνει κάρτες με ray tracing,, δεν καταλαβαίνω τι όνειρο βλέπεις. Άρα και η amd marketing trick, γιατί αναφέριες την nvidia μόνο? ΠΡΟΦΑΝΩΣ midrange κάρτα 2 ετίας ΔΕΝ θα παίζει καινούργια / βαριά games με RT. Δεν νομίζω να σου είπε κάνεις ότι θα πάρεις κάρτα των 499$ για να παίζεις ultra +RT σε 2 χρόνια από τώρα.. Εγώ βλέπω ότι πρακτικά η 3060ti (2ετίας κάρτα) που πήρα στα 339€ παίζει πχ.. cyberpunk καλύτερα από τη 6950xt (κάρτα 1 ΄έτους) των 1300€. Άντε πάλι. Γιατί δεν με ενδιαφέρει η AMD ούτε στο ελάχιστο. Έχω επιλέξει μετά την 7970 συνειδητά να επενδύω στην Nvidia, την Nvidia θα κράζω. Θέλεις να κράξω και την AMD; Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Εξάλλου στην Nvidia θα συνεχίσω να τα ακουμπάω, ποιος ο λόγος να ασχολούμαι με μία εταιρεία που δεν με ενδιαφέρει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα