Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, DestinyGR είπε

H 3070 με τα 8 gb χαντακώνει τους χρήστες της σε ανάλυση 1440p, τελεία. Το έχουμε δει και στην πράξη. Οι δικαιολογίες του τύπου μα έχει RT, Cyberpunk Benchmarks κτλ είναι αερολογίες μην πω κάτι άλλο. Αν είναι να έχω +10-15 fps στο RT αλλα να μην μπορώ να παίξω στην ανάλυση που θέλω αστο καλύτερα.

Πριν κάποια χρόνια θυμίζω η Nvidia είχε βγάλει το άλλο gimick με το hairworks όπου πάλι οι fanboys μας τα είχαν ζαλίσει και τώρα πήγε στα αζήτητα.

Mα ο ατενρα παραπάνω RT game έβαλε 🤪

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

6 χρόνια μετά Planned obsolescence ??? 

LoL ρε μαν, εδώ η 3070/ti έγινε μέσα σε μόλις 2 χρόνια 🤪

Obsolete h 3070 ti. Από εκλεκτό σε εκλεκτό το πας.

1 ώρα πριν, DestinyGR είπε

H 3070 με τα 8 gb χαντακώνει τους χρήστες της σε ανάλυση 1440p, τελεία. Το έχουμε δει και στην πράξη. Οι δικαιολογίες του τύπου μα έχει RT, Cyberpunk Benchmarks κτλ είναι αερολογίες μην πω κάτι άλλο. Αν είναι να έχω +10-15 fps στο RT αλλα να μην μπορώ να παίξω στην ανάλυση που θέλω αστο καλύτερα.

Πριν κάποια χρόνια θυμίζω η Nvidia είχε βγάλει το άλλο gimick με το hairworks όπου πάλι οι fanboys μας τα είχαν ζαλίσει και τώρα πήγε στα αζήτητα.

Όχι. Και τέλος. Αλλά ακόμη και αν το έκανε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία κάρτα θα ήταν που θα της συνέβαινε αυτό μετά από 3 χρόνια και με τις απαιτήσεις των παιχνιδιών να αυξάνονται δραματικά.

1 hour ago, Armoral said:

Obsolete h 3070 ti. Από εκλεκτό σε εκλεκτό το πας.

Τα παράπονα σου στην NVIDIA για τα 8GB της 3070/Ti

1 hour ago, Armoral said:

Όχι. Και τέλος. Αλλά ακόμη και αν το έκανε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία κάρτα θα ήταν που θα της συνέβαινε αυτό μετά από 3 χρόνια και με τις απαιτήσεις των παιχνιδιών να αυξάνονται δραματικά.

Όλοι το έχουν καταλάβει ότι η Vram χαντακώνει τις 3070/Ti πλέον, ο αρνητισμός για αυτό το γεγονός έχει αρχίσει και γίνεται Θρύλος.

• Like 1

12 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Τα παράπονα σου στην NVIDIA για τα 8GB της 3070/Ti

Όλοι το έχουν καταλάβει ότι η Vram χαντακώνει τις 3070/Ti πλέον, ο αρνητισμός για αυτό το γεγονός έχει αρχίσει και γίνεται Θρύλος.

Κανένα παράπονο δεν έχω ούτε θα είχα αν είχα ακόμη την 3070ti.

Ξέρω τι αγοράζω και για ποιο σκοπό.

Εδώ δεν κάνεις παράπονα εσύ με τα 2 fps στο portal και τα άλλα 2 στο cb2077.

Just now, Armoral said:

Εδώ δεν κάνεις παράπονα εσύ με τα 2 fps στο portal και τα άλλα 2 στο cb2077.

Τόσα βγάζει η 3060 ??? δηλαδή με την 3070 θα είχα 20-30% παραπάνω από αυτά τα δυο ??

Ps. Ξέρεις η 3060 σε κάποια άλλα βγάζει παραπάνω από την 3070, Vram is a bitch 😁

1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Τόσα βγάζει η 3060 ??? δηλαδή με την 3070 θα είχα 20-30% παραπάνω από αυτά τα δυο ??

Ps. Ξέρεις η 3060 σε κάποια άλλα βγάζει παραπάνω από την 3070, Vram is a bitch 😁

Τόσα βγάζει η 6700xt με την πολλή vram.

Just now, Armoral said:

Τόσα βγάζει η 6700xt με την πολλή vram.

Τουλάχιστον η 6700ΧΤ θα βγάλει κάποια fps, η 3070 κρασάρει και βγάζει ZERO fps. Ξέρεις είναι αυτή που την προτείνατε για το RT αλλά λόγο Vram δεν μπορεί να τρέξει. 

Από την στιγμή που η nvidia δεν φορτώνει όλα τα textures και τα game μοιάζουν με blur mess είτε πάνε σαν να έχει λόξιγκα γιατί μας νοιάζουν τα πόσα fps βγάζει;

Επίσης σε ένα πρόσφατο video του mooreslawisdead μιλάει για το πως τα παιχνίδια χαμηλώνουν αυτόματα την ανάλυση κάποιον στοιχείων για να τρέχει το game πιο ομαλά άσχετα από τι έχουμε επιλέξει οπότε αν δεν συγκρίνουμε ΚΑΙ την ποιότητα της εικόνας τα fps χάνουν το νόημα σε συγκρίσεις gpu καθώς συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.

• Like 3

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Τουλάχιστον η 6700ΧΤ θα βγάλει κάποια fps, η 3070 κρασάρει και βγάζει ZERO fps. Ξέρεις είναι αυτή που την προτείνατε για το RT αλλά λόγο Vram δεν μπορεί να τρέξει. 

Μαι θα βγάλει 2 fps ενώ η 3070 θα κρασαρει. Τόσο σχετικός είσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kkatzos είπε

H 3070Τι μια χαρά τα παίζει όλα σε 1080p. Στο The Last of Us έχει εδώ και εκεί μερικά κομπιάσματα αλλά και πάλι παίζεται ωραια το παιχνίδι. Τελευταίο patch πάντα.

Ναι μεν αλλά δεν σκάσαμε 1000€ εκείνες τις εποχές που δεν υπήρχε κάρτα ούτε για δείγμα για να παίζουμε σε 1080. Το θέμα με τη vram που τσιγκουνεύτηκε η Nvidia πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα κορυφαίας αποτυχίας. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη παραδοχή σε αυτό το θέμα από την απόσυρση της 4080 12 gb vram και το επαναλανσάρισμά της ως 4070 Ti. Κάπου όπα με το δούλεμα.

Είναι δυνατόν να καθυστερούν να φορτώσουν τα textures λόγω έλλειψης RAM σε κάρτα τέτοιας αξίας; Καθυστερεί να φορτώσει textures μέχρι και στο Apex, για τέτοιο Βατερλώ μιλάμε.

Είναι δυνατόν να πρέπει να μάθεις να ζεις με το stuttering;

Για να μην αναφέρω το τραγικότερο όλων: Ξεχνάς το Ray Tracing. Cyberpunk με το σύστημα της υπογραφής μου, ανοίγεις RT και παίρνεις 15 FPS. 15 ολόκληρα FPS έχοντας σκάσει ένα χιλιάρικο.

Για 1080 όντως είναι μία χαρά, αλλά για 1080 υπάρχουν φθηνότερες κάρτες και γλιτώνεις και τα λεφτά για νευρολόγο που θα έδινες με την 3070 Ti.

Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι όταν ο καταναλωτής σκάει μία περιουσία για μία κάρτα αναμένει από την κάρτα να βγάλει τα λεφτά της έως το τελευταίο cent. Αν αγοράσω μία Ferrari Purosangue σήμερα και σε ένα χρόνο μου πουν ότι το αυτοκίνητο θα κινείται στο 70% της αρχικής του απόδοσης επειδή τα οκτάνια της βενζίνης δεν επαρκούν για να δώσουν το πλήρες αποτέλεσμα, θα το πάρεις το αμαξάκι με κορδέλα πίσω, δεν θα προσαρμοστώ εγώ στα νέα δεδομένα.

7 ώρες πριν, Herald είπε

Δεν παίζει παιχνίδια σε 1440p η 3070 / ti? Δηλαδή η 3060ti μου που παίζει σε ultrawide 1440p > 3070ti. Ντάξει :P 

Τελείωσε και το hogwarts η κοπελιά μου με την 3060ti, να της πώ ότι το ονειρεύτηκε? 

Για πες της να ανοίξει μία το RT να δούμε κάτι. 

Επεξ/σία από Zus
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...