Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Arkin είπε

Cap τα fps στα 70-80 μεσω riva tuner και παιζεις αρκετα καλα.

Γιατί όχι μέσω του ίδιου παιχνιδιού που υποτίθεται είναι πάντα καλύτερα; Μέχρι τώρα το είχα στα 120 αλλά παρόλα αυτά που κάνει κάποια σπασιματάκια ακόμα και σε 100+ fps κατά περιόδους και ειδικά σε κλειστούς χώρους(!). Θα δοκιμάσω και εγώ cap σε 75-80 μέσω παιχνιδιού. Vsync το έχω παντού και πάντα off, κουσούρι που κουβαλάω από τις amd, ίσως δοκιμάσω on σε nvidia panel μόνο.

Επεξ/σία από chrisde
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, chrisde είπε

Γιατί όχι μέσω του ίδιου παιχνιδιού που υποτίθεται είναι πάντα καλύτερα; Μέχρι τώρα το είχα στα 120 αλλά παρόλα αυτά που κάνει κάποια σπασιματάκια ακόμα και σε 100+ fps κατά περιόδους και ειδικά σε κλειστούς χώρους(!). Θα δοκιμάσω και εγώ cap σε 75-80 μέσω παιχνιδιού. Vsync το έχω παντού και πάντα off, κουσούρι που κουβαλάω από τις amd, ίσως δοκιμάσω on σε nvidia panel μόνο.

Στο nvpanel δοκίμασε με vsync on και βάλε και max fps στα 117 εάν έχεις 120hz.Στα option's του κάθε παιχνιδιού που έχει να βάλεις καπ το αφήνω στα Μαξ fps k vsync off

Εγώ έτσι το έχω και δεν έχω κάποιο θέμα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chrisde είπε

Θέλει 16 πυρήνες για να μην κάνει σπασίματα. Και εκεί κάνει δηλαδή, αλλά λιγότερα. Οι κλειστοί χώροι είναι θάνατος

8 ώρες πριν, leros2004 είπε

Συμπέρασμα: Φταίει η AMD που δίνει απλόχερα vram και κάνεις τους developers τεμπέληδες.
Οπότε επιβραβεύουμε τον Πέτσινο (που φτάσαμε 2023 και ακόμα παίρνουμε 8gb) και έτσι δεν τεμπελιάζουν και οι developers. 

Όχι, το συμπέρασμα είναι ότι τα παιχνίδια που ζητάνε τριπλάσια vram δείχνουν χειρότερα από αυτά που παίζουν με το 1/3. Το ότι το 99% αυτών των παιχνιδιών (βασικά όλα) είναι και amd sponsored μάλλον είναι τυχαίο, τι να πώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Στο nvpanel δοκίμασε με vsync on και βάλε και max fps στα 117 εάν έχεις 120hz.Στα option's του κάθε παιχνιδιού που έχει να βάλεις καπ το αφήνω στα Μαξ fps k vsync off

160hz με 8-bit ή 144hz με 10-bit :P Αλλά εντάξει, πάνω από 100-120fps δεν έχει νόημα, δεν παίζω ανταγωνιστικά για αυτό βάζω συνήθως κόφτη στα 120 από το μενού των παιχνίδιών που νομίζω ότι είναι καλύτερα και vsync παντού off αφού δεν είμαι καν κοντά στο όριο της οθόνης μου. Συνήθως ούτε εγώ έχω θέμα αλλά αυτό το tlou είναι άλλο φρούτο. Βέβαια μεγόλο πρόβλημα δεν έχω, μια χαρά παίζω απλά κάποια stutterάκια που και που τα βλέπω σε κλειστούς χώρους. Έχω παραγγείλει να βάλω 32gb ram και εγώ, αν και δεν νομίζω ότι έχω θέμα εκεί.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Herald είπε

Μα αν το πρόβλημα είναι όντως το optimization και όχι η vram, δεν έχει νόημα να γίνεται τέτοια σταυροφορία για την Vram αντί να γίνεται για το optimization. Με 4090 και 12900k είμαι και το tlou είναι τραγικό, δεν μπορώ να ευχαριστηθώ το παιχνίδι, έχει άπειρα microstutters. Να βάλω και άλλη vram? 😁

Όχι αυτό θέλω να σου εξηγήσω ότι από οικονομικής άποψης ίσως και να έχει. Βέβαια το παραπάνω είναι ένα τραγικό παράδειγμα, αλλά ας πούμε ότι ένα παιχνίδι για να τρέξει σε 4K 120fps/Hz θέλει 10GB Vram. Με εργασία 500 Εργατοημέρων μπορεί να πέσει στα 5GB. Αν η εργατοημέρα στοιχίζει κατά μέσο όρο 80€ τότε θα πρέπει η εταιρεία να καταβάλει 500*80 = 40000€.
Αν η AMD πλησιάσει αυτή την εταιρεία και της πει ότι θα της γλιτώσει τα χρήματα αυτά, επειδή θα μπορούν να τρέξουν στις δικές τις κάρτες τότε:

• Η εταιρεία παιχνιδιών θα έχει μειώσει το κόστος παραγωγής
  • Η εταιρεία παιχνιδιών θα έχει γλιτώσει τις ώρες εργασία και θα μπορέσει να λανσάρει το παιχνίδι πιο γρήγορα.
  • Η εταιρεία παιχνιδιών και οι managers της θα χαρούν γιατί η υλοποίηση του έργου πλέον είναι λιγότερο πολύπλοκη.
  • Η AMD θα χαρεί γιατί αν η παραπάνω VRAM κοστίζει 100€ ας πούμε εκείνη θα βάλει και στον πελάτη ένα καπελάκι και θα κερδίσει περισσότερα
  • Η AMD θα πουλήσει περισσότερες κάρτες σε σχέση με τον ανταγωνισμό που δεν προσφέρει επιλογές με πολύ VRAM.
  • Η AMD θα πουλήσει περισσότερες κάρτες γιατί στα benchmarks θα βγάζει περισσότερα fps.
  • Η AMD θα πουλήσει περισσότερες κάρτες γιατί θα σε αναγκάσει να αλλάξεις κάρτα για να παίξεις τους καινούργιους τίτλους.

Έτσι πιστεύω ότι και η NVIDIA θα ακολουθήσει αυτό το μοντέλο και θα δούμε και στις midrange κάρτες περισσότερη VRAM.

Όσο για τους πελάτες είναι βέβαιο ότι με τόσες λίγες επιλογές στην αγορά, σίγουρα θα ακολουθήσουμε και εμείς και θα ψάχνουμε από δω και πέρα κάρτες γραφικών με 16GB ή 18GB Vram για να είναι future proof

3 λεπτά πριν, chrisde είπε

Έχω παραγγείλει να βάλω 32gb ram και εγώ, αν και δεν νομίζω ότι έχω θέμα εκεί.

Όχι πως θα πάει τζάμπα αλλά μην πετάτε έτσι τα χρήματα. Βάλε msi afterburner ή κάποιο άλλο αντίστοιχο και δες real time τι φταίει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Όχι αυτό θέλω να σου εξηγήσω ότι από οικονομικής άποψης ίσως και να έχει. Βέβαια το παραπάνω είναι ένα τραγικό παράδειγμα, αλλά ας πούμε ότι ένα παιχνίδι για να τρέξει σε 4K 120fps/Hz θέλει 10GB Vram. Με εργασία 500 Εργατοημέρων μπορεί να πέσει στα 5GB. Αν η εργατοημέρα στοιχίζει κατά μέσο όρο 80€ τότε θα πρέπει η εταιρεία να καταβάλει 500*80 = 40000€.
Αν η AMD πλησιάσει αυτή την εταιρεία και της πει ότι θα της γλιτώσει τα χρήματα αυτά, επειδή θα μπορούν να τρέξουν στις δικές τις κάρτες τότε:

• Η εταιρεία παιχνιδιών θα έχει μειώσει το κόστος παραγωγής
  • Η εταιρεία παιχνιδιών θα έχει γλιτώσει τις ώρες εργασία και θα μπορέσει να λανσάρει το παιχνίδι πιο γρήγορα.
  • Η εταιρεία παιχνιδιών και οι managers της θα χαρούν γιατί η υλοποίηση του έργου πλέον είναι λιγότερο πολύπλοκη.
  • Η AMD θα χαρεί γιατί αν η παραπάνω VRAM κοστίζει 100€ ας πούμε εκείνη θα βάλει και στον πελάτη ένα καπελάκι και θα κερδίσει περισσότερα
  • Η AMD θα πουλήσει περισσότερες κάρτες σε σχέση με τον ανταγωνισμό που δεν προσφέρει επιλογές με πολύ VRAM.
  • Η AMD θα πουλήσει περισσότερες κάρτες γιατί στα benchmarks θα βγάζει περισσότερα fps.
  • Η AMD θα πουλήσει περισσότερες κάρτες γιατί θα σε αναγκάσει να αλλάξεις κάρτα για να παίξεις τους καινούργιους τίτλους.

Έτσι πιστεύω ότι και η NVIDIA θα ακολουθήσει αυτό το μοντέλο και θα δούμε και στις midrange κάρτες περισσότερη VRAM.

Όσο για τους πελάτες είναι βέβαιο ότι με τόσες λίγες επιλογές στην αγορά, σίγουρα θα ακολουθήσουμε και εμείς και θα ψάχνουμε από δω και πέρα κάρτες γραφικών με 16GB ή 18GB Vram για να είναι future proof

Όχι πως θα πάει τζάμπα αλλά μην πετάτε έτσι τα χρήματα. Βάλε msi afterburner ή κάποιο άλλο αντίστοιχο και δες real time τι φταίει.

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ, η ένσταση μου είναι ότι τα παιχνίδια άσχετα αν είναι amd sponsored απευθύνονται και (μη σου πω κυρίως, καθότι περισσότεροι) σε nvidia users οπότε δεν τους συμφέρει να μην τρέχουν καλά στις κάρτες τους. Κάνει κακό στις πωλήσεις και την αξιοπιστία τους που τους ενδιαφέρουν πιο πολύ μακροπρόθεσμα. Όπως ξαναείπα αν η όποια amd μου επέβαλε να "σαμποτάρω" το παιχνίδι μου με αντάλλαγμα μια χορηγία, να τη βράσω αυτή τη χορηγία.

Τη ram δεν την παίρνω για το tlou, αν είναι δυνατόν, μια χαρά μου παίζει όπως είπα. Την παίρνω γιατί είναι πλεον φτηνές και για το μέλλον διότι σκοπεύω να μείνω στον 5800x3d αρκετό καιρό ακόμα. Τη καθυστερούσα τόσο καιρό όχι για οικονομικούς λόγους αλλά γιατί βαριέμαι να τις σκαλίζω πάλι, είναι μανίκι το ram tweaking...

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, chrisde είπε

160hz με 8-bit ή 144hz με 10-bit :P Αλλά εντάξει, πάνω από 100-120fps δεν έχει νόημα, δεν παίζω ανταγωνιστικά για αυτό βάζω συνήθως κόφτη στα 120 από το μενού των παιχνίδιών που νομίζω ότι είναι καλύτερα και vsync παντού off αφού δεν είμαι καν κοντά στο όριο της οθόνης μου. Συνήθως ούτε εγώ έχω θέμα αλλά αυτό το tlou είναι άλλο φρούτο. Βέβαια μεγόλο πρόβλημα δεν έχω, μια χαρά παίζω απλά κάποια stutterάκια που και που τα βλέπω σε κλειστούς χώρους. Έχω παραγγείλει να βάλω 32gb ram και εγώ, αν και δεν νομίζω ότι έχω θέμα εκεί.

Θέματα του παιχνιδιού είναι αυτά τα στατερακια ανά σημεία 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε

Θέματα του παιχνιδιού είναι αυτά τα στατερακια ανά σημεία 

Θα δω μπας και βελτιωθεί με cap στα 75-80fps και vsync on από panel, αν και δεν το κόβω όπως σωστά λες.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisde είπε

Θα δω μπας και βελτιωθεί με cap στα 75-80fps και vsync on από panel, αν και δεν το κόβω όπως σωστά λες.

Εγώ το τελείωσα σε native 4κ και μου φάνηκε πως ήταν πιο σμουθ από ότι με dlss quality.

Γενικά είχε λιγότερα στατερακια native

• Like 1
Δημοσ.

εν τω μεταξύ τα ps5, xbox είναι ακόμα κλειδωμένα στα 60fps λόγω συμβατότητας με τις τηλεοράσεις ή τα ανεβάζουν στα 100;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, chrisde είπε

Τα καλύτερα frame times ανέκαθεν τα εχω με cap από Riva tuner. Το in game cap δεν δουλεύει πάντα όπως πρέπει. Παιχνίδια με dlss 3 κλείνεις όλα τα cap και παίζεις με cap μόνο από nvidia control panel. Λένε ότι το reflex κάνει μόνο του cap το dlss 3 δεν είδα κάτι τέτοιο όμως μου περνούσε τα 100 στο 2077 αν δεν είχα cap από control panel. 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Προσωπικά, ενεργοποιώ το vsync από το nvpanel, βάζω κόφτη μέσω riva στα 117 fps (120hz είναι η οθόνη μου) και vsync off στο in game menu.

Max fps στο in game menu, εννοείς ότι αλλάζεις τη default επιλογή και βάζεις το max που σου επιτρέπει το παιχνίδι;

12 ώρες πριν, leros2004 είπε

Συμπέρασμα: Φταίει η AMD που δίνει απλόχερα vram και κάνεις τους developers τεμπέληδες.
Οπότε επιβραβεύουμε τον Πέτσινο (που φτάσαμε 2023 και ακόμα παίρνουμε 8gb) και έτσι δεν τεμπελιάζουν και οι developers. 

Όχι, η AMD το χάνει στην κατανάλωση. Δεν βάζω μέσα το fsr (περιμένουμε να δούμε τι θα δούμε). Οι devs τεμπελιάζουν γενικά, ακόμα πιο πολύ τώρα με τα διάφορα dlss/fsr/xess/ξεxess. Βέβαια, έχω την υποψία ότι δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Amd το gpu κομμάτι. Άμα πουλήσει, έχει καλώς, αλλιώς ας προσπεράσει.

Ο πέτσινος είναι ελεεινός γιατί δαγκώνει τιμολογιακά, αλλά σου δίνει και 5 πράγματα.

Η AMD παριστάνει την καλή, σου δίνει 1 πράγμα και σε χρεώνει λίγο πιο κάτω απ' αυτά που σου ζητά ο πέτσινος.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Προσωπικά, ενεργοποιώ το vsync από το nvpanel, βάζω κόφτη μέσω riva στα 117 fps (120hz είναι η οθόνη μου) και vsync off στο in game menu.

Max fps στο in game menu, εννοείς ότι αλλάζεις τη default επιλογή και βάζεις το max που σου επιτρέπει το παιχνίδι;

Ορθών Γιώργη!

Εάν έχει επιλογή το εκάστοτε παιχνίδι βάζω τα Μαξ.η unlimited σε κάποια το λέει.

Έτσι και αλλιώς είμαι καπ στα 117 από nvpanel και φυσικά vsync on nvpanel

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Ορθών Γιώργη!

Εάν έχει επιλογή το εκάστοτε παιχνίδι βάζω τα Μαξ.η unlimited σε κάποια το λέει.

Έτσι και αλλιώς είμαι καπ στα 117 από nvpanel και φυσικά vsync on nvpanel

Spoiler

Σ' αγαπώ, διόρθωσε αυτό το ορθών. Ορθόν.

Jinji Fat GIF - Jinji Fat Woman GIFs

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DEADLAZARUS είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Σ' αγαπώ, φτιάξε αυτό το ορθών. Ορθόν.

Jinji Fat GIF - Jinji Fat Woman GIFs

Ε γαμώ...συνέχεια την πατάω .

ΟΡΘΟΝ το γ@μημενο ΟΡΘΟΝ😁

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...