Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Συμφορουμίτη, η μόνη λύση προς όφελος του pc gaming σε ότι έχει να κάνει με τις 2 εταιρείες είναι απλά να ρίξουν τις τιμές τους, πράγμα που ειδικά τώρα που έχουμε και πληθωρισμό, δεν φαίνεται να γίνεται.

Η μεν nvidia επειδή πουλάει, δίνει όχι μεγάλη Vram, η δε Amd που παλιότερα είχε σαν μεγαλύτερο της ατού τις χαμηλότερες τιμές, πλέον της έμεινε μόνο η παραπάνω Vram. Η μήπως όχι?

Πως αλλιώς θα σου δικαιολογούσαν την αλλαγή της ονομασίας από 7800xt σε 7900xt?

Εαν η Amd πουλούσε και αυτή όσο η nvidia, και αυτή λιγότερη Vram θα σου έδινε, όπως βλέπουμε και στους επεξεργαστές που πλέον και οι 2 εταιρείες πουλάνε παραπλήσια σε δυνατότητες τσιπάκια αλλά και  οι 2 σε υψηλές τιμές .

Οι υψηλές τιμές είναι ένα θέμα που έχει υπεραναλυθεί με αηδιαστική λεπτομέρεια εδώ και 15000 σελίδες σε αυτό το φόρουμ σε διάφορα σχετικά και άσχετα θέματα, έχω πει και εγώ την απόψη μου σε κάποια από αυτά, δεν θα επανέλθω. Το συγκεκριμένο αφορά τις vram και τις επιπτώσεις τους στο gaming ή τουλάχιστον έτσι λέει ο τίτλος. Και συγγνώμη, εσύ δεν είσαι που διαμαρτύρεσαι σε όλα αυτά τα topics επειδή όλοι μιλάνε για τις τιμές και δεν συζητάμε για τις κάρτες καθαυτές;

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, chrisde είπε

Ώρες ώρες πραγματικά αναρωτιέμαι αν τα εννοείς αυτά που γράφεις ή τρολάρεις. Τες πα θα απαντήσω σοβαρά. Χρησιμοποιείς σαν μέτρο σύγκρισης ένα παιχνίδι (που για να είμαι ειλικρινής δεν πρόσέξα τι vram usage έχει, αν είναι όντως τόσο χαμηλή όσο λες, θα σε πιστέψω όμως) το οποίο καλό, χρυσό, άγιο, πολύ ωραία γραφικά έχει, ψιλονορμάλ απόδοση άσχετα αν δεν βάλανε fsr support (thanks modders) αλλά μιλάμε για linear παιχνίδι που πηγαίνεις από προκαθορισμένη σε προκαθορισμένη περιοχή aka corridor game. Άμα ήταν open world παιχνίδι, θα είχε τις ίδιες απαιτήσεις πιστεύεις; Να μου λεγες για το RDR2 να πήγαινα πάσο, αλλά το requiem; Και εντάξει μεταξύ μας τώρα, αυτό με τα 8gb της 3070 μην το πεις παραέξω...

Το TLOU είναι ακόμα πιο corridor όμως. Το plague tale το τεσταρα στο chapter 10 - 11 που ουσιαστικά είναι open world, καμία σχέση με το TLOU. Αν θες video από το chapter 10 να καταλάβεις πώς είναι, είναι εντελώς open. Δηλαδή αν είχε rt το TLOU τι θα ζηταγε? 15? 20gb?

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Το TLOU είναι ακόμα πιο corridor όμως. Το plague tale το τεσταρα στο chapter 10 - 11 που ουσιαστικά είναι open world, καμία σχέση με το TLOU. Αν θες video από το chapter 10 να καταλάβεις πώς είναι, είναι εντελώς open. Δηλαδή αν είχε rt το TLOU τι θα ζηταγε? 15? 20gb?

Δεν είπα ότι το TLOU είναι υπόδειγμα optimization, κάθε άλλο. Προσωπικά δεν έχω θέμα γιατι το παιζω με 16gb vram αλλά προφανώς με τόσο κράξιμο που έχει φάει για αυτό το κομμάτι, δεν είναι χρήσιμο να το χρησιμοποιούμε σαν μέτρο σύγκρισης. Το requiem το έχω τελειώσει, ξέρω για ποια περιοχή μιλάς, ναι εκεί ανοίγει αλλά και πάλι δεν είναι και καμια τεράστια έκταση να το πεις open world. Έχει όρια που όταν τα περάσεις κάνεις loading το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να μου ανεβάσεις τίποτα, σε πιστεύω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, chrisde είπε

Οι υψηλές τιμές είναι ένα θέμα που έχει υπεραναλυθεί με αηδιαστική λεπτομέρεια εδώ και 15000 σελίδες σε αυτό το φόρουμ σε διάφορα σχετικά και άσχετα θέματα, έχω πει και εγώ την απόψη μου σε κάποια από αυτά, δεν θα επανέλθω. Το συγκεκριμένο αφορά τις vram και τις επιπτώσεις τους στο gaming ή τουλάχιστον έτσι λέει ο τίτλος. Και συγγνώμη, εσύ δεν είσαι που διαμαρτύρεσαι σε όλα αυτά τα topics επειδή όλοι μιλάνε για τις τιμές και δεν συζητάμε για τις κάρτες καθαυτές;

Αναφέρθηκες στο όφελος του pc gaming γενικά και αόριστα, εξού και η απάντηση που έδωσα.

Να το θέσω διαφορετικά, έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή στο pc gaming γενικότερα, η μνήμη Vram είναι από τα τελευταία πράγματα που πραγματικά απασχολούν τον κόσμο και τους ίδιους τους devs.

Επίσης η ποσότητα της Vram σε nvidia μεριά νομίζεις δεν έχει υπερ αναλυθεί εδώ και χρόνια? Από 2018 ένα από τα 2 πράγματα που διαβάζουμε είναι η Vram(το άλλο οι τιμές). 

Τέλος δεν είμαι μόνο εγώ που εκφράζω τα παράπονα μου για όλα αυτά που γράφονται.

Και πολλοί άλλοι είναι που τα έχουν γράψει και παλιότερα, και φτάνουν στο σημείο απλά να παρακολουθούν τα θέματα και να μην σχολιάζουν.

Γιατί δεν βλέπεις πολλούς άλλους κατόχους να συζητάνε για τις κάρτες αυτές καθαυτές?

Δες και για το εδώ θέμα το αρχικό σχόλιο αυτού που το άνοιξε γιατί το άνοιξε..... Εφτιαξε ο TS το θέμα αυτό, πέταξε και τις μπηχτές του και εξαφανίστηκε...

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Πώς δεν έχει θέματα με vram? Φορτώνει κ ξεφορτώνει textures κάθε 3-5 δευτερόλεπτα γιατί δεν "χωράνε" όλα! Επειδή δεν καταρρέει?

Ερώτημα δεν υπάρχει, πάρα μόνο τίθεται εκ του πονηρού.

Για κάθε super optimized πανέμορφο υπάρχει και ένα (τουλάχιστον) super σάπιο. Αυτό, BTW, απαντά και στις "απορίες" σου για 6πύρηνους και 3δ vs Intel κλπ...δηλαδή, κάποια παιγνίδια γιατί τα πηγαίνει super/gamio.as ο αμδ και κάποια άλλα ιδρώνει? Εκεί, δεν είναι θέμα δουλειάς που έχει γίνει?

Κάποιοι απαιτούν παραπάνω δύναμη/συγκεκριμένη αρχιτεκτονική στον επεξεργαστή, κάποιοι απαιτούν vram, άλλοι θα απαιτήσουν χαλβά με φράουλες.

Όσο ηλιθιο είναι το μεν, άλλο τόσο είναι και το δε (από τη στιγμή που όντως υπάρχουν πολύ πιο όμορφα παιγνίδια που τρέχουν πολύ καλύτερα κ με λιγότερες απαιτήσεις).

Η unreal τόσα χρόνια που ήταν στα μαχαίρια με τις κόκκινες ήταν "completely normal phenomenon", αλλά η (πάμφθηνη) vram είναι έγκλημα καθοσιώσεως.

Σαφεστατα

Δεν αναρωτιέσαι όμως γιατι ο Στέφανος έχει κολλήσει στην vram των nvidia και δεν μας δείχνει πώς πάνε και τα cpu στο περιβόητο TLOU? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αναφέρθηκες στο όφελος του pc gaming γενικά και αόριστα, εξού και η απάντηση που έδωσα.

Να το θέσω διαφορετικά, έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή στο pc gaming γενικότερα, η μνήμη Vram είναι από τα τελευταία πράγματα που πραγματικά απασχολούν τον κόσμο και τους ίδιους τους devs.

Τέλος δεν είμαι μόνο εγώ που εκφράζω τα παράπονα μου για όλα αυτά που γράφονται.

Και πολλοί άλλοι είναι που τα έχουν γράψει και παλιότερα, και φτάνουν στο σημείο απλά να παρακολουθούν τα θέματα και να μην σχολιάζουν.

Καλά, δεν το εννοούσα γενικά και αόριστα, μιλάω πάντα για τη vram και τα σχετικά optimizations όσον αφορά το κομμάτι του pc gaming και κατά πόσο το επηρεάζει για αυτό συζητάμε εδώ, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Με αυτή τη λογική να μιλήσουμε (πάλι) και για το πόσο έχουν ακριβύνει οι βενζίνες, τα σουπερμάρκετ και τα ενοίκια και οι τιμές των gpu είναι ΤΟ τελευταίο πράγμα που πρέπει να μας απασχολεί. Συμφωνούμε πιστεύω τουλάχιστον να μην το πάμε εκεί.

16 λεπτά πριν, Herald είπε

Σαφεστατα

Δεν αναρωτιέσαι όμως γιατι ο Στέφανος έχει κολλήσει στην vram των nvidia και δεν μας δείχνει πώς πάνε και τα cpu στο περιβόητο TLOU? 

Τι πρόβλημα έχουν; Σοβαρά ρωτάω, με 5800x3d είμαι (και 16gb ram) και δεν έχω πάρει χαμπάρι κάτι...

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Herald είπε

Σαφεστατα

Όχι, δεν με ενδιαφέρει τι (δεν) δείχνει ο Στέφανος (ο Θωμάς, ο Ιανός, ο Χανς κι ο Μήτσος).

Με ενδιαφέρει αν αυτό που κάθε φορά επιλέγει (για τον οποιονδήποτε αθώο ή μη λόγο) είναι αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας και αν μπορώ να βγάλω κάποια συμπεράσματα από αυτό, για αυτό και μόνο που δείχνει.

Συζητάμε πολύ πολύ συγκεκριμένα για τη vram, όπως άλλες φορές έχουμε συζητήσει για πυρήνες, για rt cores, για dlss, για οτιδήποτε.

Στα ππρ μου αν ο Στέφανος δεν μετράει πυρήνες εδώ...ευτυχώς υπάρχουν τόσοι άλλοι που κάπου τους έχουν μετρήσει.

Ο tech Jesus (μέρες που είναι), τί κάνει αλήθεια?

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, chrisde είπε

Καλά, δεν το εννοούσα γενικά και αόριστα, μιλάω πάντα για τη vram και τα σχετικά optimizations όσον αφορά το κομμάτι του pc gaming και κατά πόσο το επηρεάζει για αυτό συζητάμε εδώ, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί.

Με αυτή τη λογική να μιλήσουμε (πάλι) και για το πόσο έχουν ακριβύνει οι βενζίνες, τα σουπερμάρκετ και τα ενοίκια και οι τιμές των gpu είναι ΤΟ τελευταίο πράγμα που πρέπει να μας απασχολεί. Συμφωνούμε πιστεύω τουλάχιστον να μην το πάμε εκεί.

Μα δεν έγραψα πουθενά να το γυρίσουμε πάλι στις τιμές. Αλλά αναγκαστικά όταν υπάρχει συνέχεια μουρμούρα και παράπονα, θέλουμε δεν θέλουμε η κουβέντα αναγκαστικά θα γυρίσει στις τιμές, όπως βλέπουμε πάλι και στο δίπλα θέμα.

Τι να την κάνει την ''futureproof'' 20gb Vram της 7900xt(ή και της 6800) ο άλλος, από την στιγμή που του είναι απλησίαστη σαν κάρτα?

Τα ίδια και στο κομμάτι του optimization. Για ποιο optimization (σε Vram) ακριβώς μιλάμε όταν έχουμε πρόσφατα παιχνιδια να κυκλοφορούν day one χωρις καν να δοκιμάζονται? Να θυμίσω το Callisto protocol τι όμορφη εμπειρια που ήταν day one, πέραν του πρόσφατου last of us?

Να ένα σχετικό video που ανέβασε το Digital Foundry πάνω σε αυτό.

Αυτά ειναι πραγματικά προβλήματα, και όχι η κατανάλωση Vram από παιχνιδια που κυκλοφορούν όπως όπως στην αγορά με θέματα.

Τα παράπονα περι Vram στο εδώ θέμα από ορισμένους, ειναι καθαρά οπαδικού τύπου. Μιας και έφυγε από την μέση και το ατού των χαμηλότερων τιμών, ε εμεινε μόνο η παραπάνω Vram σαν ατού των κόκκινων, γιαυτό και όλως τυχαίως ασχολούμαστε εδώ και πόσες σελίδες με συγκεκριμένες πράσινες κάρτες και την Vram τους.

Δεν είναι πχ ότι μπήκε ένας κάτοχος 5700xt/2070 και εξέφρασε ανησυχίες για το αν η Vram της κάρτας του είναι αρκετή.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Τα παράπονα περι Vram στο εδώ θέμα από ορισμένους, ειναι καθαρά οπαδικού τύπου. Μιας και έφυγε από την μέση και το ατού των χαμηλότερων τιμών, ε εμεινε μόνο η παραπάνω Vram σαν ατού των κόκκινων, γιαυτό και όλως τυχαίως ασχολούμαστε εδώ και πόσες σελίδες με συγκεκριμένες πράσινες κάρτες και την Vram τους.

Οταν λες κόκκινων πιάνει κι εμένα που είμαι Ολυμπιακός;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisde είπε

Τι πρόβλημα έχουν; Σοβαρά ρωτάω, με 5800x3d είμαι (και 16gb ram) και δεν έχω πάρει χαμπάρι κάτι...

Ε είναι 50-60% (τις εκατό) πάνω ο 12900k. Ακόμα και κάτι i5 alder lake είναι πιο γρήγορα. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε είναι 50-60% (τις εκατό) πάνω ο 12900k. Ακόμα και κάτι i5 alder lake είναι πιο γρήγορα. 

😮

Αυτά τα αυθαίρετα δεν ξέρω από που τα βγάζεις.

Κάτσε πρώτα να βγάλει ο 12900Κ κάνα 33-35% πάνω από τον 6-core 5600X και μετά συζητάμε για τη διαφορά από τον 5800Χ3D. 😂

1.jpg.ea93dc691e94f01754f7e242f41e30e0.jpg

Φρέσκο φρέσκο με το τελευταίο patch: https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/the-last-of-us-part-i-v-1-0-2-test-gpu-cpu

Και μην αρχίσεις πάλι να ψάχνεις βιντεάκια και να κάνεις συνειρμικές διαπιστώσεις. ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kkatzos είπε

😮

Κάτσε πρώτα να βγάλει ο 12900Κ κάνα 33-35% πάνω από τον 6-core 5600X και μετά συζητάμε για τη διαφορά από τον 5800Χ3D. 😂

Φρέσκο φρέσκο με το τελευταίο patch: https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/the-last-of-us-part-i-v-1-0-2-test-gpu-cpu

Και μην αρχίσεις πάλι να ψάχνεις βιντεάκια και να κάνεις συνειρμικές διαπιστώσεις. ;)

Α με το τελευταίο patch 😁

Ο Στέφανος όταν έκραζε τις nvidia στο  TLOU πριν μια βδομάδα το τελευταίο patch έτρεχε? Αλλά όταν κράζουμε nvidia ποιος τα μετράει τα patches

Παντως καλά πήγε και αυτό, θυμάμαι 7600x = 13900k, που είσαι ρε hln3 να δώσεις ρεστα

Επεξ/σία από Herald
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kkatzos είπε

😮

Ακομα σηκωνει παρα πολυ βελτιωση το παιχνιδι για τα amd cpu υπολειτουργουν οσο δεν παει τα ρυζια ακομα και με το 1.0.2.0 patch. Θα στρωσει ερχεται νεο patch τελος της βδομαδας να δουμε τι θα φτιαξουν. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ακομα σηκωνει παρα πολυ βελτιωση το παιχνιδι για τα amd cpu υπολειτουργουν οσο δεν παει τα ρυζια ακομα και με το 1.0.2.0 patch. Θα στρωσει ερχεται νεο patch τελος της βδομαδας να δουμε τι θα φτιαξουν. 

Είπαμε, βρε...έτσι είναι τα παιγνίδια που τα σκάει η Αμδ.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Είπαμε, βρε...έτσι είναι τα παιγνίδια που τα σκάει η Αμδ.

Τελικά είναι ή δεν είναι amd sponsored το tlou;

Άλλα ακουω για τις gpu άλλα ακουω για τα cpu. 

Ας μας πει ένας από τους πολλους ειδικούς του σάιτ. 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...