Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Arkin είπε

Απλα ξεχναμε τα κακως κειμενα παλιοτερων χρονων και τονιζουμε τα σημερινα. Ξεχναμε πως παιζαμε καποτε ουτε dlss ουτε fsr ουτε fg δεν υπηρχε τιποτα τοτε. Ειχαμε 40-50fps στα 720p και λεγαμε και ευχαριστω γιατι μεχρι εκει ηταν. Σημερα αν δεν παιζουμε στα 150fps στα 4Κ με path tracing σε native ειμαστε γκρινιαρηδες. Ξεχναμε το jump που εγινε με το σοβαρο RT και ακομα μεγαλυτερο με το PT τα τελευταια χρονια οι οποιες τεχνολογιες ουτε οι ιδιες εταιριες δεν περιμεναν να γονατισουν τα παντα και για αυτο παλευουν και αυτες να δωσουν σοβαρα upscaling και σοβαρα frame generation ωστε να κανουν για μας καλυτερη την εμπειρια. Ναι ανεβηκαν οι τιμες αναλογικα αλλα δεν σε υποχρεωνει να αγορασεις 1000 ευρω καρτα μπορεις και με χαμηλοτερο ποσο να παιξεις αξιοπρεπεστατα και να ευχαριστηθεις ενα καλο παιχνιδι. 

Συμφωνώ στο τελικό σου point, όμως επειδή πριν ανέβασες το screenshot με τα fps των 280/8800 κλπ, μη ξεχνάς πως το να τρέχεις 1920x1200 το 2008 δεν ήταν τόσο κοινό όσο το 2κ 144hz σήμερα, οι περισσότεροι είχαν 1280x1024 πανελ ή subfullHD widescreen στα 60hz, στις οποίες συνθήκες οι κάρτες αυτές έσκιζαν. Και στο λέω γτ είχα πάρει gtx280 μόλις είχε βγει και τα fps ήταν τρομερά σε όλους τους ΑΑΑ τίτλους της εποχής.

Το πρόβλημα με το σημερινό τοπίο είναι το ότι εξαρτώνται όλοι (hardware/games) από τα φρου φρου (dlss/fsr/fg) τα οποία έχουν την χρήση τους αλλά δεν είναι πανάκεια καθότι είτε υποβαθμίζουν την εικόνα από το native res είτε δημιουργούν gaphical artifacts(αλλο που μπορεί να είναι αμελητέα) είτε αυξάνουν το latency είτε όλα παρέα.

Βγαίνουν πχ competitive online τίτλοι και έχουν frame generation, ή τρέχεις ένα παίχνίδι με μια 4060 σε 4k με DLSS performance και κάτι έγινε, λες και η τελική εικόνα δεν είναι 1080p σε upscale.

To κακό είναι ότι έχει γίνει κανόνας αυτό και δεν το βλέπω να αλλάζει.

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, paokkerkir είπε

Συμφωνώ στο τελικό σου point, όμως επειδή πριν ανέβασες το screenshot με τα fps των 280/8800 κλπ, μη ξεχνάς πως το να τρέχεις 1920x1200 το 2008 δεν ήταν τόσο κοινό όσο το 2κ 144hz σήμερα, οι περισσότεροι είχαν 1280x1024 πανελ ή subfullHD widescreen στα 60hz, στις οποίες συνθήκες οι κάρτες αυτές έσκιζαν. Και στο λέω γτ είχα πάρει gtx280 μόλις είχε βγει και τα fps ήταν τρομερά σε όλους τους ΑΑΑ τίτλους της εποχής.

Το πρόβλημα με το σημερινό τοπίο είναι το ότι εξαρτώνται όλοι (hardware/games) από τα φρου φρου (dlss/fsr/fg) τα οποία έχουν την χρήση τους αλλά δεν είναι πανάκεια καθότι είτε υποβαθμίζουν την εικόνα από το native res είτε δημιουργούν gaphical artifacts(αλλο που μπορεί να είναι αμελητέα) είτε αυξάνουν το latency είτε όλα παρέα.

Βγαίνουν πχ competitive online τίτλοι και έχουν frame generation, ή τρέχεις ένα παίχνίδι με μια 4060 σε 4k με DLSS performance και κάτι έγινε, λες και η τελική εικόνα δεν είναι 1080p σε upscale.

To κακό είναι ότι έχει γίνει κανόνας αυτό και δεν το βλέπω να αλλάζει.

Κοιτα το 2Κ 144hz σημερα ειναι κοινο κυριως σε raster που εκει τα πηγαινουν πολυ καλα οι καρτες το rt ειναι κατι διαφορετικο που δεν εχει γινει η νορμα ακομα προσπαθει να γινει αλλα θελουμε κανα 2 γενιες ακομα για να πεις οτι τρεχω κατι εξαιρετικα καλα με RTGI χωρις να θελω 1000αρικο για καρτα σε υψηλη αναλυση και FPS. Οσον αφορα τα dlss/fsr/fg προσωπικα δεν με ενοχλουν. Και εξηγουμαι. 

Θελω να παιξω native στα 150fps σε 1440p? Βαζω ray tracing low η ακομα και το κλεινω και παιζω κανονικα σε native με πολλα fps. 

Θελω να παιξω με ray tracing ultra? Εκει θα χρειαστω dlss/fsr και να σου πω την αληθεια το dlss απλα το βαζω πριν καν μπω στο παιχνιδι. Η κινηση εξαιρετικη και εχω συγκρινει ατελειωτα screenshot και απλα δεν βλεπεις διαφορες και να θες δηλαδη δεν βλεπεις. Το FSR θελει ακομα δουλεια με shimmering και στην κινηση αλλα με το fsr 4 θα γινει και αυτο κομπλε πιστευω.

Τελος σε αυτο που λες οτι βγαινουν ελαφρια παιχνιδια και εχουν fg dlss κτλ μονο ως κακο δεν το βρισκω. Εχεις καρτα που τρεχει αυτα τα παιχνιδια 200fps? Κανενα προβλημα δεν ασχολεισαι με dlss fg και παιζεις native. Εχεις monitor που βαραει 360hz και η καρτα των 500 ευρω βγαζει μονο 200fps στα 1440p? Κανενα προβλημα κουμπωνεις dlss fg και πας στα 360hz και απολαμβανεις. 

Δεν ειναι υποχρεωτικες ολες αυτες οι τεχνολογιες. Οπως δεν ειναι υποχρεωτικο το ray tracing η το path tracing. Ειναι εκει και αν θελεις τα ανοιγεις οπως αν θες ανοιγεις motion blur και παιζεις και στα 30fps που λεει ο λογος οπως στις κονσολες ετσι αν θελεις ανοιγεις dlss και πας 40% πανω στα fps και ακομα περισσοτερο. Οσον αφορα το FG βοηθαει εξαιρετικα σε cpu BN σεναρια. Οπως δεν μπορουμε καθε χρονο να εχουμε την πιο ακριβη καρτα ετσι εινα και με τα cpu. Το FG ερχεται να μπει αναμεσα σε αυτο και εκει που το cpu θα επεφτε 50fps στα low εκει θα ερθει το fg και θα σου δωσει εμπειρια στην κινηση σαν 100+fps και ας εχεις latency στα 50 η κινηση θα ειναι πολυ πιο καθαρη. 

Θελω να καταληξω οτι δεν πειραζει να υπαρχουν τετοιες τεχνολογιες. Δεν εχουν γινει ο κανονας αντιθετως σου λεει η καθε εταιρια βγαζω την καρτα μου με τεχνολογιες που θα σε βοηθησουν στα παιχνιδια που παιζεις. Θες να τις χρησιμοποιησεις? Να το κανεις. Δεν θες και θες να παιξεις raster και native? Και αυτο συνετο. Εχουμε τοσες επιλογες στα παντα και επειδη ειδικα στα θεματα του insomnia στα news γραφουν αρκετοι που απλα βλεπουν απαιτησεις 4090 για 4Κ και γραφουν απο κατω οτι καποτε ειμασταν πολυ καλυτερα και τωρα μονο με 2000 ευρω καρτα μπορεις να παιξεις και με πιανει κατι. Ειμαστε πολυ καλυτερα σημερα συγκριτικα με παλια στο hardware του υπολογιστη. Απλα ισως λογο αγνοιας η για το καθιερωμενο κραξιμο βλεπουμε τετοια ποστ στα news θεματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, niko13 said:

Το τεστ του δεύτερου είναι πριν βγουν  patch του παιχνιδιού .Ηδη την επόμενη μέρα(αν δεις ημερομηνίες ) μετά από αυτό το βίντεο στο πρώτο patch της η bethesda αναφέρει στα pc fix της  καλύτερη απόδοση συγκεκριμένα  για τις κάρτες 8gb https://bethesda.net/en/article/ZKn6jyPTe2ElFSJ0yZ2WA/indiana-jones-and-the-great-circle-tm-update-1.

Αν βαριέσαι να σκρολαρεις επί λέξη

- Improved performance on larger game levels if using an 8GB VRAM video-card.

Βέβαια δεν έχω το game,ούτε 4060 να σου επιβεβαιώσω τι ισχύει  100%..Γενικά όπως στα περισσότερα games δώστου κάνα δυο patch ακόμα και θα τρέχει διαφορετικα.Πάντως αυτό το thread συνηθίζεται να ξυπνάει κοντά σε launch βαρυ  παιχνιδιού,μέχρι να πατσαριστει και μετά ξεχνιέται πάλι.

Εβαλα στο search του ΥΤ, upload date. Δλδ, το πιό πρόσφατο τέστ. Μου έβγαλε αυτο. Ακριβώς δλδ σαν το δικό μου (5600+4060)

Οταν με το 1ο patch, στα 1080p/very ultra και χωρίς low textures/shadows, με dlss και fg, πάει στα 100άρια fps, τι άλλο θέλει κανείς; 

Kαι στο επόμενο βίντεο, 2κ/optimized με dlss στα 80-90 fps, σκέψου τι θα γίνει σε κανά 2μηνο

Indiana Jones and the Great Circle - RTX 4060 - 1080p, 1440p & 4K All Settings Tested!

Δυστυχώς, άν και έχω 4060, δεν νομίζω να το τρέξω, γιατί δεν μου αρέσουν τέτοια games

Oύτε θα δέσμευα 120gb στον ssd γιά να το τεστάρω. Ισως αργότερα, όταν θα το έχουν φτιάξει κι΄άλλο (και πάρω και νέο nvme...😉 )

Πρός το παρόν, συμφωνώντας με πολλά παιδιά εδώ, δεν καταλαβαίνω το τόσο hate στην 4060 και γενικά τα 8gb

Δεν υπάρχει game που να μην το τρέχει ικανοποιητικά γιά τον μέσο χρήστη. Ειδικά όταν τα πατσάρουν συνέχεια

Οι "ψαγμένοι¨, φυσικά και δεν θα πάρουν budget gpu. Και 16gb vram θα πάρουν και 24 και 1000e θα σκάσουν κάθε 6 μήνες

Ας αφήσουν κι΄εμάς τους "ταπεινούς" με την κάρτα μας

Δεν τους αρέσει; Μην την αγοράζουν. Και όπως έγραψε ένα παιδί στο ΥΤ σε ένα hate σχόλιο κατά της 4060 vs 3060, "δεν έχω χρόνο να σχολιάσω γιατί είμαι απασχολημένος να παίζω παιχνίδια"

Ας κάτσουν άλλοι να ψαχνουν τις ατέλειες. Λες και σε 2-3 χρόνια, δεν θα είναι όλες οι gpu γιά πέταμα

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Coscas είπε

Εβαλα στο search του ΥΤ, upload date. Δλδ, το πιό πρόσφατο τέστ. Μου έβγαλε αυτο. Ακριβώς δλδ σαν το δικό μου (5600+4060)

Οταν με το 1ο patch, στα 1080p/very ultra και χωρίς low textures/shados να με dlss και fg, πάει στα 100άρια fps, τι άλλο θέλει κανείς; 

Kαι στο επόμενο βίντεο, 2κ/optimized με dlss στα 80-90 fps, σκέψου τι θα γίνει σε κανά 2μηνο

Indiana Jones and the Great Circle - RTX 4060 - 1080p, 1440p & 4K All Settings Tested!

Δυστυχώς, άν και έχω 4060, δεν νομίζω να το τρέξω, γιατί δεν μου αρέσουν τέτοια games

Oύτε θα δέσμευα 120gb στον ssd γιά να το τεστάρω. Ισως αργότερα, όταn θα το έχουν φτιάξει κι΄άλλο (και πάρω και νέο nvme...😉 )

Πρός το παρόν, συμφωνώντας με πολλά παιδιά εδώ, δεν καταλαβαίνω το τόσο hate στην 4060 και γενικά τα 8gb

Δεν υπάρχει game που να μην το τρέχει ικανοποιητικά γιά τον μέσο χρήστη. Ειδικά όταν τα πατσάρουν συνέχεια

Οι "ψαγμένοι¨, φυσικά και δεν θα πάρουν budget gpu. Και 16gb vram θα πάρουν και 24 και 1000e θα σκάσουν κάθε 6 μήνες

Ας αφήσουν κι΄εμάς τους "ταπεινούς" με την κάρτα μας

Δεν τους αρέσει; Μην την αγοράζουν. Και όπως έγραψε ένα παιδί στο ΥΤ σε ένα hate σχόλιο κατά της 4060 vs 3060, "δεν έχω χρόνο να σχολιάσω γιατί είμαι απασχολημένος να παίζω παιχνίδια"

Ας κάτσουν άλλοι να ψαχνουν τις ατέλειες. Λες και σε 2-3 χρόνια, δεν θα είναι όλες οι gpu γιά πέταμα

Κανένα hate με την 4060 δεν υπάρχει, ούτε είμαστε ελιτιστές. Ίσα ίσα που με τα λεφτά που κοστίζει υπάρχει θέμα. Αν έκανε 200, 250 βαριά ελάχιστοι θα την κράζανε. Κάνει τα διπλάσια όμως... Ε ναι συγγνώμη αλλά θα φάει κράξιμο και δικαίως.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω οτι είναι η μόνη κάρτα πο το αξίζει, έτσι;

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, chrisde said:

Κανένα hate με την 4060 δεν υπάρχει, ούτε είμαστε ελιτιστές. Ίσα ίσα που με τα λεφτά που κοστίζει υπάρχει θέμα. Αν έκανε 200, 250 βαριά ελάχιστοι θα την κράζανε. Κάνει τα διπλάσια όμως... Ε ναι συγγνώμη αλλά θα φάει κράξιμο και δικαίως.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω οτι είναι η μόνη κάρτα πο το αξίζει, έτσι;

Δλδ, γιά 20ε γίνεται όλο αυτό το κράξιμο; (πού να δείς τι γίνεται στο ΥΤ...). Γιατί , 269 έφτασε πριν κάτι μέρες

Εγώ φίλε μου, την καταφχαριστιέμαι. Πάντα ηθελα να μπορώ να τρέχω ό,τι ήθελα. Χωρίς να με νοιάζουν τα Ultra settings κλπ

Ξέρεις ποιό είναι το χειρότερο που έκανε το συγκεκριμένο game και developers και που δεν τονίστηκε πολύ; Το ότι απέκλεισαν κάρτες που δεν υποστηρίζουν RT. Απαράδεκτο, ισχυρές gpu να μην μπορούν να το τρέξουν και υποδεέστερες να μπορούν. 1η φορα αυτό νομίζω συνέβη στα χρονικά

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, aetos1988 είπε

Αυτή η παραπάνω cache όμως τον κάνει τον καλύτερο επεξεργαστή με διαφορά στην κατηγορία του... 

’Aρα από αυτό που μου λες καταλαβαίνω ότι δε σε νοιάζει που η AMD αφού δεν έχει σοβαρό ανταγωνισμό αυτή την περίοδο χρεώνει το chipaki με λίγη παραπάνω cache (που έχει πενιχρό κόστος) με 8 πυρήνες (κολλημένη εδώ και 13-14 χρονια για το μονολιθικό μιλάω) για χρυσαφι

https://www.skroutz.gr/s/57424658/AMD-Ryzen-7-9800X3D-4-7GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM5-se-Kouti.html

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/amd-cpu-ryzen-7-9800x3d-am5-4-7-ghz-96-mb-_4666658

Αλλα η NVIDIA που δεν έχει σοβαρό ανταγωνισμό στις κάρτες, σε χαλάει που βάζει 8gb vram τα τελευταία 6 χρονια... εγώ θα πω χάρη μας κάνει ο πέτσινος που βγάζει ακόμα κάρτες και δε μας έχει γράψει εκεί που πιάνει η μελανι γιατί η αγαπημένη εταιρία του λαου θα σου πούλαγε 7800xt 1k τώρα

5 ώρες πριν, Πέτρος είπε

αλλά τί να τα κάνεις αν για να τα χρησιμοποιήσεις θες και τα άλλα, τα κανονικά features, και τελικά δεν μπορείς για λίγη-πάμφθηνη vram?

Σε ποια παιχνίδια με την 4060 ανοίξεις dlssq δεν μπορείς να παίξεις με rt? το fg το θεωρώ bait-marketing τεχνολογία, όπως ήταν το dlss1 όταν βγήκε (βεβαια είναι αναγκαίο κακό να περάσει από αυτό το στάδιο για να γίνει καλύτερο) ... απλά προσθέτει latency και artifacts όταν αναβαθμιστεί θα το πάρω στα σοβαρά ως τότε δε το χρησιμοποιώ, ούτε όταν είχα 4090

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Στα 300 ευρώ παίζει η 4060 τα οποία δεν τα λες καλά, έπρεπε να έχει 200-220.

το αστείο ξέρεις πιο είναι? ότι σε ένα παλικάρι που ρώταγε άμα είναι καλή η 4060 στα 270 ο γνωστός αιγύπτιος θεός του πρότεινε 7600xt στα 350 εκεί δεν είδα κανέναν να γραφει κάτι

αλλα είχε 16gb vram 🤪

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Coscas είπε

Δλδ, γιά 20ε γίνεται όλο αυτό το κράξιμο; (πού να δείς τι γίνεται στο ΥΤ...). Γιατί , 269 έφτασε πριν κάτι μέρες

Εγώ φίλε μου, την καταφχαριστιέμαι. Πάντα ηθελα να μπορώ να τρέχω ό,τι ήθελα. Χωρίς να με νοιάζουν τα Ultra settings κλπ

Ξέρεις ποιό είναι το χειρότερο που έκανε το συγκεκριμένο game και developers και που δεν τονίστηκε πολύ; Το ότι απέκλεισαν κάρτες που δεν υποστηρίζουν RT. Απαράδεκτο, ισχυρές gpu να μην μπορούν να το τρέξουν και υποδεέστερες να μπορούν. 1η φορα αυτό νομίζω συνέβη στα χρονικά

Όχι ακριβώς. Έχει msrp 300$ το οποίο μεταφράστηκε στα μαγαζιά σε 350-400€ ως επί το πλείστον. Άμα είχε 200$ και την έβρισκες μέχρι 250€ (ή και σε καμία προσφορά κοντά στα 200€) δεν θεωρώ ότι θα την έκραζαν πολλοί. Τώρα που την βρίσκεις (;) στα 270€ 1,5 χρόνο περίπου μετά την κυκλοφορία της είναι μάλλον too late, too little. Εγώ προσωπικά αυτό "κράζω". Κατά τα άλλα δεν θα κάτσω ποτέ να την πω στους κατόχους της και να τους ειρωνευτώ ότι έχουν και καλά σάπια κάρτα διότι το δημοτικό το έχω τελειώσει εδώ και κάτι δεκαετίες:P. Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει με τα λεφτά του και οι ανάγκες και τα γουστα μας είναι διαφορετικά. Εννοείται κάνεις καλά που την ευχαριστιέσαι, αυτό έλειπε.

Όσο για το Ιντιάνα, έχεις ένα δίκιο. Σίγουρα η τεχνολογία πρέπει να εξελίσσεται αλλά το να κάνουν υποχρεωτικό το rt μου κάνει και εμένα κάπως. Νομίζω ότι καλώς ή κακώς κάπως έτσι θα πάει η ιστορία από δω και στο εξής πάντως... Η ένσταση μου έγκειται στο ότι αυτό δεν γίνεται τόσο για την εξέλιξη των γραφικών όσο για να γλιτώσουν ώρες (και χρήμα) σε Pre-baked lighting shadows και reflections. Ίσως όμως μακροπρόθεσμα είναι για το καλύτερο, ίδωμεν...

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Tambas91 είπε

’Aρα από αυτό που μου λες καταλαβαίνω ότι δε σε νοιάζει που η AMD αφού δεν έχει σοβαρό ανταγωνισμό αυτή την περίοδο χρεώνει το chipaki με λίγη παραπάνω cache (που έχει πενιχρό κόστος) με 8 πυρήνες (κολλημένη εδώ και 13-14 χρονια για το μονολιθικό μιλάω) για χρυσαφι

https://www.skroutz.gr/s/57424658/AMD-Ryzen-7-9800X3D-4-7GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM5-se-Kouti.html

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/amd-cpu-ryzen-7-9800x3d-am5-4-7-ghz-96-mb-_4666658

Αλλα η NVIDIA που δεν έχει σοβαρό ανταγωνισμό στις κάρτες, σε χαλάει που βάζει 8gb vram τα τελευταία 6 χρονια... εγώ θα πω χάρη μας κάνει ο πέτσινος που βγάζει ακόμα κάρτες και δε μας έχει γράψει εκεί που πιάνει η μελανι γιατί η αγαπημένη εταιρία του λαου θα σου πούλαγε 7800xt 1k τώρα

Σε ποια παιχνίδια με την 4060 ανοίξεις dlssq δεν μπορείς να παίξεις με rt? το fg το θεωρώ bait-marketing τεχνολογία, όπως ήταν το dlss1 όταν βγήκε (βεβαια είναι αναγκαίο κακό να περάσει από αυτό το στάδιο για να γίνει καλύτερο) ... απλά προσθέτει latency και artifacts όταν αναβαθμιστεί θα το πάρω στα σοβαρά ως τότε δε το χρησιμοποιώ, ούτε όταν είχα 4090

το αστείο ξέρεις πιο είναι? ότι σε ένα παλικάρι που ρώταγε άμα είναι καλή η 4060 στα 270 ο γνωστός αιγύπτιος θεός του πρότεινε 7600xt στα 350 εκεί δεν είδα κανέναν να γραφει κάτι

αλλα είχε 16gb vram 🤪

Εννοώ ότι δεν σε κοροϊδεύει, σε δίνει επιδόσεις και το καλύτερο προϊόν στην κατηγορία του, τα 8/16 μια χαρά είναι για αυτό που προορίζεται ο επεξεργαστής. Όποιος θέλει παραπάνω υπάρχουν επιλογές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aetos1988 είπε

Εννοώ ότι δεν σε κοροϊδεύει, σε δίνει επιδόσεις και το καλύτερο προϊόν στην κατηγορία του, τα 8/16 μια χαρά είναι για αυτό που προορίζεται ο επεξεργαστής.

Ρε συ αετέ το βασικό argument είναι η τιμή … και ο ατεν και ο Πέτρος και εγώ συμφωνούμε ότι αν η 4060 έκανε 200 δε θα γκρίνιαζε κανείς γιατί θα ήταν μια φθηνή ωραία καρτούλα… αλλά αντ αυτού κάνει 400 … εεε το ίδιο ακριβώς κάνει η AMD με τον επεξεργαστή της λόγο ελλείψεις ανταγωνισμού και σου πουλάει απαρχαιωμένο αριθμό πυρήνων σε «προνομιακές τιμές» όπως βλέπεις … 

εγώ εκεί που διαφωνώ με τον ατεν είναι ότι το πρόβλημα στις κάρτες το δημιουργεί η AMD όχι γιατί ντε και καλά έχει κακές κάρτες, αλλά γιατί ενώ είναι χειρότερες σε όλες τις κατηγορίες επιλέγει να ακολουθεί το δρόμο του καρτέλ και να ακολουθεί πιστά τον πέτσινο στις τιμές….ας έβαζε σωστή τιμολόγηση και θα έβλεπες πως θα σκούπιζε low-mid range δεν είναι τυχαίο που οι 6000 πούλησαν καλύτερα , ούτε εκείνες είχαν φοβερό ρτ αλλά είχαν καλύτερες τιμές …

2 ώρες πριν, aetos1988 είπε

Όποιος θέλει παραπάνω υπάρχουν επιλογές 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην NVIDIA άμα θες παραπάνω vram έχει 4060ti 16 gb 

Επεξ/σία από Tambas91
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, αλλά όσο είχε η ιντελα το Gaming crown κανένας στρουμφοπαδός δεν παραπονέθηκε για το 4C/8T. Οι 3d ειναι οι απόλυτοι επεξεργαστές για την μάζα που ενδιαφέρεται για το Gaming. Ειναι οι καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα τελεία και παύλα. Επιπρόσθετα υπάρχουν και άλλα sku's για οσους θέλουν μεγαλύτερο core count στην ίδια ή και χαμηλότερη τιμή. Εδω επιλογές υπάρχουν, αν θες παιρνεις 8, 12, 16, κ.ο.κ πυρήνες, και αν θες το τοπ στο gaming πάιρνεις 3d. Τοτε το τοπ ηταν 4/8 για σχεδόν καμια δεκαριά χρόνια φάση, τι συγκρίνουμε? 

Επίσης dlss/RT/tensor cores είναι σουπερ ντουπερ feature που αξίζει να πλερώσεις το premium τους, ενώ η stacked cache δεν είναι κατά τα λεγόμενά σας. 

Και οι δυο εταιρείες κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά σας χαλάει μόνο η μία.

Επεξ/σία από Argonaute
  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Argonaute είπε

Ναι, αλλά όσο είχε η ιντελα το Gaming crown κανένας στρουμφοπαδός δεν παραπονέθηκε για το 4C/8T. Οι 3d ειναι οι απόλυτοι επεξεργαστές για την μάζα που ενδιαφέρεται για το Gaming. Ειναι οι καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα τελεία και παύλα. Επιπρόσθετα υπάρχουν και άλλα sku's για οσους θέλουν μεγαλύτερο core count στην ίδια ή και χαμηλότερη τιμή. Εδω επιλογές υπάρχουν, αν θες παιρνεις 8, 12, 16, κ.ο.κ πυρήνες, και αν θες το τοπ στο gaming πάιρνεις 3d. Τοτε το τοπ ηταν 4/8 για σχεδόν καμια δεκαριά χρόνια φάση, τι συγκρίνουμε? 

Επίσης dlss/RT/tensor cores είναι σουπερ ντουπερ feature που αξίζει να πλερώσεις το premium τους, ενώ η stacked cache δεν είναι κατά τα λεγόμενά σας. 

Και οι δυο εταιρείες κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά σας χαλάει μόνο η μία.

Αν αναφέρεσαι σε εμένα τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει 3 cpu AMD, 1 ιντελ και τώρα θα πάω πάλι σε 3Δ οπότε κουβά… αν πάει αλλού γράψε λάθος … προχωράμε 🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...