charllestone Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 21 λεπτά πριν, Tambas91 είπε τώρα για τους devs δε νομίζω να τους περιορίζει το hw , θα μπορούσαν να έχουν presets που να κάνουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους για να ικανοποιείται και αυτός με τη 4090 οπτικά και να μπορεί να παίξει και αυτός με 4060… βλέπεις όμως ότι τα ultra , very high και high έχουν 95% ίδια εικόνα Συμφωνώ 100%. Σχεδόν σε ότι καινουριο παιχνίδι έχω δεί συμβαίνει αυτό. Κράζαμε το cyberpunk πριν 2-3 χρόνια, αλλα τουλάχιστον εκέι το Low είχε τεράστια διαφορά με το ultra καί στα visuals αλλα καί στο performance. 1
nikos5800 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε Για την VRAM δεν υπάρχει δικαιολογία, τα 8GB είναι VRAM του 2016. Από τότε κόλλησε η βελόνα εκεί, πρέπει να διπλασιαστεί για το x70, φαντάσου πόσο πρέπει να πάνε οι μεγαλύτερες και πόσο καλύτερα πρέπει να γίνουν τα textures.. Αν βγει 5060 με 8GB το 2025 θα μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Και το πιο πιθανό είναι ότι θα συμβεί, για να μην μιλήσουμε για την 5080 που λένε θα έχει μόνο 16GB που θα το δικαιολογεί μόνο αν βγει με 3080 MSRP(699$). Είναι ξεφτίλα αλλά θα το βγάλει και θα είναι πάλι πρώτο στις πωλήσεις στο steam 😁 Πάντως να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την τεχνολογία Ai συμπιέσεις που συμπιέζει ένα 4κ texture από τα 256mb σε μόλις 4mb διατηρώντας ίδια ποιότητα,μικρότερο και από 2κ texture σε μέγεθος!! Θέλω να πω πως μπορεί να μιλάμε τζάμπα για δήθεν ανεπάρκεια 8gb vram Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από nikos5800 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 29 λεπτά πριν, Tambas91 είπε τώρα για τους devs δε νομίζω να τους περιορίζει το hw , θα μπορούσαν να έχουν presets που να κάνουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους για να ικανοποιείται και αυτός με τη 4090 οπτικά και να μπορεί να παίξει και αυτός με 4060… βλέπεις όμως ότι τα ultra , very high και high έχουν 95% ίδια εικόνα …εκεί νομίζω πιο πολύ φταίνε τα σφιχτά dead lines … ολόκληρο starfield και δεν υποστήριζε HDR στην αρχή δεν είχε fov και άλλα τέτοια … Δυστυχώς τα περισσότερα studios είναι της παρακάτω άποψης. Ubisoft: It Would Be ‘Unfair’ To have The PC Version of The Division Be Too Far Ahead Of The Console Versions’ Διαφορά ουσιαστική οπτικά σε σχέση με τις κονσόλες έχεις μόνο με path-tracing ή αν αφήσει ξεκλείδωτα τα mods ο dev(Κάτι που κάνουν ελάχιστοι πλέον) στο PC. 2
charllestone Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, nikos5800 είπε Είναι ξεφτίλα αλλά θα το βγάλει και θα είναι πάλι πρώτο στις πωλήσεις στο steam 😁 Πάντως να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την τεχνολογία Ai συμπιέσεις που συμπιέζει ένα 4κ texture από τα 256mb σε μόλις 4mb διατηρώντας ίδια ποιότητα,μικρότερο και από 2κ texture σε μέγεθος!! Θέλω να πω πως μπορεί να μιλάμε τζάμπα για δήθεν ανεπάρκεια 8gb vram Για αυτό λές? https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/amd-to-present-neural-texture-block-compression-in-london-rivals-nvidias-texture-compression-research 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, nikos5800 είπε Είναι ξεφτίλα αλλά θα το βγάλει και θα είναι πάλι πρώτο στις πωλήσεις στο steam 😁 Πάντως να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την τεχνολογία Ai συμπιέσεις που συμπιέζει ένα 4κ texture από τα 256mb σε μόλις 4mb διατηρώντας ίδια ποιότητα,μικρότερο και από 2κ texture σε μέγεθος!! Θέλω να πω πως μπορεί να μιλάμε τζάμπα για δήθεν ανεπάρκεια 8gb vram Γιατί να μπλέξεις με αυτά, 15-20$ κοστίζουν τα 8GB νομίζω.. 1
nikos5800 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, charllestone είπε Για αυτό λές? https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/amd-to-present-neural-texture-block-compression-in-london-rivals-nvidias-texture-compression-research Ναι
spi79 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 31 λεπτά πριν, nikos5800 είπε το ακουσαμε και αυτο,μια χαρα ειναι για 1440π gaming,τα προβληματα ξεκινανε σε 4κ με η χωρις upscallers Καλημέρα σε όλους.Εδώ διαφωνούμε.Σχεδόν 2025 12gb δεν τα λες και ιδανικά για 1440π.Έχω γεμίσει αρκετές φορές την μνήμη σε 1080.Δηλαδή αν η 5000 σειρά έχει την ίδια μνήμη,πρέπει να πώ και μπράβο στον πέτσινο?? 2
dazed&confused Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Γιατί να μπλέξεις με αυτά, 15-20$ κοστίζουν τα 8GB νομίζω.. Για τον gamer ίσως αυτό να είναι αρκετό και να δουλέψει τέλεια. Ομως όσοι θέλουν τη vram για δουλειά και δεν παίζει ρόλο η απόδοση σε παιχνίδια, θα τα σκάσουν για τα μεγαλύτερα μοντέλα.
charllestone Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, nikos5800 είπε Ναι Πολλά υποσχόμενο, το είχα διαβάσει πρίν 1-2 χρόνια οτι ετοιμάζεται αλλα υπάρχει λένε μεγάλο hit στο latency. Μακάρι να το βάλουν στα επόμενα dlss/fsr. 1
Tambas91 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Οι 8GB κάρτες δεν τρέχουν ούτε με απλό RT σε 1080p ποια PT ?? η 3060 με 12GB βγάζει 50-60fps ενώ η 4060 με τα 8GB ούτε τα μισά. Εντωμεταξύ στο PT αν δεν έχεις 12GB minimum δεν στο βγάζει στο menu να το ενεργοποιήσεις, δηλαδή ούτε η 3080 10GB ούτε η 2080 Τι με τα 11GB δεν έχουν καν την δυνατότητα να το ενεργοποιήσουν , δεν μιλάω για κάτι 3070/Ti/4060Τι 8GB Άμα θες να σου απαντήσω στα σοβαρά σταμάτα την καταστροφολογία και την παραπληροφόρηση και να μιλάμε αντικειμενικά… εγώ άλλωστε ξεκίνησα τη συζήτηση με το πρόβλημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι να γίνει συζήτηση… άμα είναι να μου απαντάς τέτοια από εδώ και πέρα αγνοώ… 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε H "κατηγορία" που περιγράφεις, είναι σχεδόν 500€ με κανονικές τιμές, στην κυκλοφορία της, σχεδόν 400 τώρα. Θα κάνεις υποχωρήσεις, εννοείται. Δεν πας για 4Κ σε αυτές τις κάρτες (ή κοροϊδεύεις). Δεν πας καλά-καλά για 1440 (αλλά στα 500!!!). Αααα μπράβο και εδώ φτάνουμε στο κυρίως πρόβλημα που είναι οι τιμές και όχι τόσο οι κάρτες με τα specs που φοράνε… έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι έχουμε ακριβές κάρτες, και άντε θα κράξω τον πέτσα η AMD που ακολουθεί πιστά τιμολογιακά με χειρότερο προϊόν απ όλες τις απόψεις η εταιρία του λαού όπως νομίζουν μερικοί τι να πω ;;; Όλα έχουν ακριβύνει όπως βλέπουμε γύρω μας , δε μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν άμα η Λίζα είχε το πάνω χέρι στις κάρτες … άσε βλέπω από τα 3Δ που έχουν φτάσει οι τιμές χωρίς ανταγωνισμό… 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Φτάσαμε, πια, να μην σηκώνουν ούτε 1080? Τί μου τα διαφημίζεις τα υπερχαρακτηριστικά, τότε, αφού δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις? Τί διαφορά έχεις από τον άλλον, τον υποδεέστερο, στην ουσία? Νομίζω σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι μια χαρά τρέχουν οι κάρτες … τώρα έχουμε πιάσει ένα παράδειγμα και το τραβάμε απ τα μαλλιά … άμα έχει όρεξη ο Χρήστος να μιλήσει σοβαρά και όχι να γράψει φταίει το dlss το pt και το fg ας επιβεβαιώσει ότι το παιχνίδι με διάφορους συνδυασμούς βγάζει προβλήματα που ούτε καν φαντάζεσαι χωρίς όμως να ξέρεις τι πραγματικά φταίει… dlss με hdr broken, το fg όποτε θέλει δουλεύει άμα κλείσω και ανοίξω το παιχνίδι χωρίς να πειράξω τίποτα από 70 fps πάω στα 30, το pt διορθώνει προβλήματα που δε θα έπρεπε και δημιουργεί άλλα σε συνδυασμό με hdr και dlss … γενικά υπάρχει χάος στο παιχνίδι αλλά έχουμε πιαστεί απ αυτό σαν άγιο δισκοπότηρο και βγάζουμε μάπες τις κάρτες Τέλος το fg παρόλο που εμένα δε μου αρέσει νομίζω σε όλα τα άλλα παιχνίδια τρέχει κανονικά στις μικρές κάρτες .. το pt επίσης τρέχει αλλά είναι βαρύ και θέλει υποχωρήσεις από αλλού Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από Tambas91 1
Πέτρος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 23 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Αααα μπράβο και εδώ φτάνουμε στο κυρίως πρόβλημα που είναι οι τιμές και όχι τόσο οι κάρτες με τα specs που φοράνε… έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι έχουμε ακριβές κάρτες, και άντε θα κράξω τον πέτσα η AMD που ακολουθεί πιστά τιμολογιακά με χειρότερο προϊόν απ όλες τις απόψεις η εταιρία του λαού όπως νομίζουν μερικοί τι να πω ;;; Όλα έχουν ακριβύνει όπως βλέπουμε γύρω μας , δε μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν άμα η Λίζα είχε το πάνω χέρι στις κάρτες … άσε βλέπω από τα 3Δ που έχουν φτάσει οι τιμές χωρίς ανταγωνισμό… Aυτό ήταν, είναι και θα είναι δεδομένο. Τί μου ζητάς για αυτά που προσφέρεις. Πόσες φορές το έγραψα τα τελευταία χρόνια? Εσύ, η πράσινη χλαπάτσα, μου λες πως στα 500 μου προσφέρεις fg, dlss, dlaa, rt, pt, aikaita@@mesastapanta και πάει λέγοντας και τελικά, διαπιστώνω ότι γενικά τα μισά έχω, ειδικά μπορεί και λιγότερο, γιατί το πακέτο δεν μπορεί να τα υποστηρίξει. Στα 500, έτσι?!? Στα 500 έπρεπε να είχα ένα 60άρι σταθερό (εκτός εντελώς σάπιου κώδικα και uber ρυθμίσεων) σε 1440, όχι να συζητάμε για 1080 ή για 2 αναλύσεις κάτω μπας και σταθεί το fg. Όταν το 500άρι γίνεται "1080ρ@max" (κι ούτε, τελικά), τί θα γίνει με τις παραπάνω κατηγορίες? Όταν μου έχεις ζαλίσει τα μέζεα για τα χαρακτηριστικά αυτά, αυτά θα σου ζητήσω, πώς να το κάνουμε? Θα στα ζητήσω στα 500, αφού κι εκεί μου τα πουλάς (και για αυτό μου τα πουλάς και τόσο), sorry φίλος. Δεν θα στα ζητάω για πάντα, αλλά για το προφανές διάστημα ζωής της κάρτας, θα τα θέλω. Όταν θα μου πουλάς το πακέτο στα 300 (όχι το σημερινό πακέτο σε 2-3 χρόνια, όπως λέμε δίπλα για τις νέες intel που δίνουν επιδόσεις 3ετίας με το ζόρι) και θα μου λες "φιλλλλλλαράκι, με 300 δεν έχει φουγκου και πουτου, γκεγκε!" στα slides σου, θα αντιμετωπιστείς αντίστοιχα τίμια. Για την κόκκινη λαίλαπα, πάντως, πολύ καλά κάνει. Δίνει ο άλλος παραπάνω χρήματα στην πράσινη, ακόμα και για σαφώς υποδεέστερες κάρτες (έχουμε πόσα παραδείγματα στο παρελθόν) σε σχέση με τις δικές της, γιατί νομίζει ότι αγοράζει τα σούπερ χαρακτηριστικά (τα οποία τελικά δεν τραβάνε σε αυτά τα πακέτα)? Ε, βαράει ψηλά και η ΑΜΔ, κι ότι πουλήσει. Το έχουμε ξαναπεί κι αυτό...αν πραγματικά ενδιαφερόταν να πουλήσει, θα έριχνε. Της έμειναν στο χέρι οι 9χχχ επεξεργαστές, τους έριξε γρήγορα-γρήγορα. Ο 3δ είναι ειδική κατηγορία. Οι ειδικές κατηγορίες, όπως και τα γούστα, πληρώνονται. 4 1
Saloufas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Καλά από τα 500 που φτάνει σε μας το προϊόν άμα βγάλεις το ληστρικό 24% φπα του κράτους εσκομπάρ που ζούμε, δηλαδή 120€ και όποια τέλη εκτελωνισμού, δασμών, μεταφορικών και δεν ξέρω γω τι άλλο, στην ουσία πόσα από τα 500€ παίρνει η Nvidia καθαρά? 300? άρα στα 300€ μην περιμένετε θαύματα.
Πέτρος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Saloufas είπε Καλά από τα 500 που φτάνει σε μας το προϊόν άμα βγάλεις το ληστρικό 24% φπα του κράτους εσκομπάρ που ζούμε, δηλαδή 120€ και όποια τέλη εκτελωνισμού, δασμών, μεταφορικών και δεν ξέρω γω τι άλλο, στην ουσία πόσα από τα 500€ παίρνει η Nvidia καθαρά? 300? άρα στα 300€ μην περιμένετε θαύματα. Δηλαδή παλιότερα, με εξαίρεση το χαμηλότερο ΦΠΑ, τί από αυτά δεν υπήρχε? Άλλα κράτη με ΦΠΑ ή ειδικούς φόρους (και μάλιστα πολύ υψηλότερους από εμάς), δεν υπάρχουν? Βασικά, η nVidia στο συγκεκριμένο πυρήνα (γιατί αυτό πουλάει), παίζει να παίρνει ούτε 100€ (και ίσως είμαι υπερβολικά αισιόδοξος), αφού μετά μπαίνει ο συναρμολογητής και όλη η υπόλοιπη αλυσίδα μέχρι εμάς. Πάντα έτσι γινόταν, σε οποιοδήποτε ουσιαστικά προϊόν. Εσένα σε ενδιαφέρει πόσα παίρνει η πράσινη ή πόσα δίνεις εσύ? 3
Saloufas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 ΄Eκανες μια αναλογία ότι στα 500 έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις αλλά στα 300€ δεν πρέπει να έχεις και τόσες σωστά?, το point ήταν ότι στην ουσία ενώ σε σένα φτάνει το προϊόν στα 500€ από την Nvidia στην ουσία (να μιλήσουμε για founders edition για να γίνεται πιο κατανοητό) το προϊόν αυτό φεύγει στα 300€ χοντρικά μαζί με το όποιο κέρδος, άρα τελικά σε ποια κατηγορία εντάσσεται αυτό το προϊόν? Το αν εσύ ζεις σε ένα ληστρικό κράτος με υψηλό φπα και πρέπει να πληρώνεις δασμούς και εν συνεχεία αυτομάτως μια gpu της κατηγορίας των 300€ μπαίνει στην κατηγορία των 500€ δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις και τις αντίστοιχες απαιτήσεις μιας gpu's των 500€. 1
Arkin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 37 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Aυτό ήταν, είναι και θα είναι δεδομένο. Τί μου ζητάς για αυτά που προσφέρεις. Πόσες φορές το έγραψα τα τελευταία χρόνια? Εσύ, η πράσινη χλαπάτσα, μου λες πως στα 500 μου προσφέρεις fg, dlss, dlaa, rt, pt, aikaita@@mesastapanta και πάει λέγοντας και τελικά, διαπιστώνω ότι γενικά τα μισά έχω, ειδικά μπορεί και λιγότερο, γιατί το πακέτο δεν μπορεί να τα υποστηρίξει. Στα 500, έτσι?!? Στα 500 έπρεπε να είχα ένα 60άρι σταθερό (εκτός εντελώς σάπιου κώδικα και uber ρυθμίσεων) σε 1440, όχι να συζητάμε για 1080 ή για 2 αναλύσεις κάτω μπας και σταθεί το fg. Όταν το 500άρι γίνεται "1080ρ@max" (κι ούτε, τελικά), τί θα γίνει με τις παραπάνω κατηγορίες? Όταν μου έχεις ζαλίσει τα μέζεα για τα χαρακτηριστικά αυτά, αυτά θα σου ζητήσω, πώς να το κάνουμε? Θα στα ζητήσω στα 500, αφού κι εκεί μου τα πουλάς (και για αυτό μου τα πουλάς και τόσο), sorry φίλος. Δεν θα στα ζητάω για πάντα, αλλά για το προφανές διάστημα ζωής της κάρτας, θα τα θέλω. Όταν θα μου πουλάς το πακέτο στα 300 (όχι το σημερινό πακέτο σε 2-3 χρόνια, όπως λέμε δίπλα για τις νέες intel που δίνουν επιδόσεις 3ετίας με το ζόρι) και θα μου λες "φιλλλλλλαράκι, με 300 δεν έχει φουγκου και πουτου, γκεγκε!" στα slides σου, θα αντιμετωπιστείς αντίστοιχα τίμια. Για την κόκκινη λαίλαπα, πάντως, πολύ καλά κάνει. Δίνει ο άλλος παραπάνω χρήματα στην πράσινη, ακόμα και για σαφώς υποδεέστερες κάρτες (έχουμε πόσα παραδείγματα στο παρελθόν) σε σχέση με τις δικές της, γιατί νομίζει ότι αγοράζει τα σούπερ χαρακτηριστικά (τα οποία τελικά δεν τραβάνε σε αυτά τα πακέτα)? Ε, βαράει ψηλά και η ΑΜΔ, κι ότι πουλήσει. Το έχουμε ξαναπεί κι αυτό...αν πραγματικά ενδιαφερόταν να πουλήσει, θα έριχνε. Της έμειναν στο χέρι οι 9χχχ επεξεργαστές, τους έριξε γρήγορα-γρήγορα. Ο 3δ είναι ειδική κατηγορία. Οι ειδικές κατηγορίες, όπως και τα γούστα, πληρώνονται. Κοιτα να πουμε την αληθεια στα 500 ευρω που παιζουν 7800xt η 4070[αυτη σε προσφορα] το 60αρι το εχεις ανετα και στα 1440p. Eδω πχ απο τελευταιο bench με νεα παιχνιδια βλεπεις ακομα και την 4060ti 8gb των 370 ευρω να εχει μεσο ορο 74fps στα 1440p. Αυτα σε raster χωρις DLSS σε native δηλαδη. Ξανα λεω δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα απλα βρισκουμε αυτα τα 2 παιχνιδια που και αυτα μετα απο 2-3 patch θα στρωσουν και τα κανουμε να ειναι ο κανονας αγνοωντας πολλες φορες οτι μπορει να θελουν patches η οτι απλα ζηταμε παραλογα πραγματα με max ρυθμισεις απο καποιες καρτες σε καποιες αναλυσεις. Να θυμισω τα νουμερα που ειχαμε παλιοτερα ακομα και με καρτες 600-700 ευρω. GTX 280 649 δολλαρια msrp και στα 1200p ειχε μεσο ορο 68.4 fps στα τοτε παιχνιδια. Η 8800ultra των 829 δολλαριων msrp της προηγουμενης χρονιας ηταν σε ακομα χειροτερη μοιρα 1 χρονο μετα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα