Aten-Ra Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, Psycho_Warhead said: Entry-level κάρτες είναι αυτές, οτιδήποτε κάτω από αυτές είναι για τα γκαραβέλια. Βασικά η απλή 6600 είναι το απόλυτο minimum ακόμα και για e-sports. Κάτι 6400/6500/3050 κλπ είναι τέρμα σκουπίδια. Στα 100 ευρώ μια χαρά καρτούλες θα ήταν
Coscas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Havik said: Εγώ , άλλα βλέπω εδώ Indiana Jones and the Great Circle - Gameplay test on RTX 4060 Ryzen 5 5600 Ούτε με fg βλέπω πρβλμ στην supreme ανάλυση Eδώ ο άλλος στο επόμενο βίντεο...στα high τον πέταγε έξω από έλλειψη vram...και ο από πάνω , το τρέχει σε Ultra, Very Ultra και Supreme και δεν χαμπαριάζει Τι γίνεται ρε παιδιά; RTX 4060 - Indiana Jones Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από Coscas
niko13 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Coscas είπε Εγώ , άλλα βλέπω εδώ Indiana Jones and the Great Circle - Gameplay test on RTX 4060 Ryzen 5 5600 Ούτε με fg βλέπω πρβλμ στην supreme ανάλυση Eδώ ο άλλος στο επόμενο βίντεο...στα high τον πέταγε έξω από έλλειψη vram...και ο από πάνω , το τρέχει σε Ultra, Very Ultra και Supreme και δεν χαμπαριάζει Τι γίνεται ρε παιδιά; RTX 4060 - Indiana Jones Το τεστ του δεύτερου είναι πριν βγουν patch του παιχνιδιού .Ηδη την επόμενη μέρα(αν δεις ημερομηνίες ) μετά από αυτό το βίντεο στο πρώτο patch της η bethesda αναφέρει στα pc fix της καλύτερη απόδοση συγκεκριμένα για τις κάρτες 8gb https://bethesda.net/en/article/ZKn6jyPTe2ElFSJ0yZ2WA/indiana-jones-and-the-great-circle-tm-update-1. Αν βαριέσαι να σκρολαρεις επί λέξη - Improved performance on larger game levels if using an 8GB VRAM video-card. Βέβαια δεν έχω το game,ούτε 4060 να σου επιβεβαιώσω τι ισχύει 100%..Γενικά όπως στα περισσότερα games δώστου κάνα δυο patch ακόμα και θα τρέχει διαφορετικα.Πάντως αυτό το thread συνηθίζεται να ξυπνάει κοντά σε launch βαρυ παιχνιδιού,μέχρι να πατσαριστει και μετά ξεχνιέται πάλι. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από niko13 2
manolis940 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Coscas είπε Τι γίνεται ρε παιδιά; 1080p Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από manolis940
Fulgore Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, niko13 είπε Πάντως αυτό το thread συνηθίζεται να ξυπνάει κοντά σε launch βαρυ παιχνιδιού,μέχρι να πατσαριστει και μετά ξεχνιέται πάλι. Δεν έχει μείνει κάποιος άλλος τομέας πλέον που να υπερτερεί η Amd για να έχουν πάτημα ορισμένοι να κράζουν την nvidia. Παλιότερα διαβάζαμε και για κατανάλωση, αλλά μιας και η nvidia στις τελευταίες κάρτες έχει και εκεί το πάνω χέρι, ειναι ανάξιο σχολιασμού, οπως και τα RT/Dlss. Γιαυτό αναμονή για το επόμενο παιχνίδι που θα γονατίζει τις γνωστές rtx 3000 κάρτες, για να ξαναξεκινήσει η γνωστή κασσέτα. 1
spi79 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μια χαρά τρέχει το παιχνίδι σε nvidia.Όλα είναι θέμα ρυθμίσεων και restart το game να τις δεχτεί.Απλά είναι βαρύ σε textures.12gb σε 1080 και 16 σε 1440.Σίγουρα με κανά 2 patch θα στρώσει Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από spi79
Πέτρος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Nαι, μη στρώσει μόνο όπως το Hog, που για να μην γκρεμίζονται τα fps δεν φόρτωναν καθόλου κάποια textures ή αναβόσβηναν. Να λέμε λίγο και κάποια πράγματα στα σοβαρά. Το patch βγήκε ούτε μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του παιγνιδιού. Αφήνω στην άκρη άλλες διορθώσεις που έχει και μένω μόνο στη χρήση vram. Το παιγνίδι, πριν κυκλοφορήσει, μόνο με 4090/7900ΧΤΧ κάρτες το δοκίμαζαν, σε όλες τις αναλύσεις? Δεν είχαν τσεκάρει ποτέ το τί γίνεται στις υπόλοιπες κάρτες, που στο κάτω-κάτω αποτελούν και την πλειοψηφία της αγοράς? Το patch, το έβγαλαν μέσα σε κάτι ώρες ή απλά το είχαν έτοιμο και περίμεναν το τζέρτζελο πρώτα? Τί γκιοζιλίκια είναι αυτά? 4
Aten-Ra Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δεν έχει αλλάξει κάτι με τις κάρτες που έχουν 8GB με το Patch, ακόμα έχουν θέμα τα 8GB , ενώ για PT χρειάζεται 12GB minimum Κάρτες των 250-300 ευρώ πρέπει να έχουν minimum 12GB πλέον, οι 7600/4060 8GB πρέπει να πέσουν στα 200 ευρώ. Καλά η 4060Ti 8GB στα 400 ευρώ είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία της δεκαετίας https://www-pcgameshardware-de.translate.goog/Indiana-Jones-und-der-Grosse-Kreis-Spiel-74506/Specials/Pathtracing-vs-Raytracing-Benchmarks-Test-Release-1461366/?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp 4
Tambas91 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Nαι, μη στρώσει μόνο όπως το Hog, που για να μην γκρεμίζονται τα fps δεν φόρτωναν καθόλου κάποια textures ή αναβόσβηναν. Να λέμε λίγο και κάποια πράγματα στα σοβαρά. Το patch βγήκε ούτε μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του παιγνιδιού. Αφήνω στην άκρη άλλες διορθώσεις που έχει και μένω μόνο στη χρήση vram. Το παιγνίδι, πριν κυκλοφορήσει, μόνο με 4090/7900ΧΤΧ κάρτες το δοκίμαζαν, σε όλες τις αναλύσεις? Δεν είχαν τσεκάρει ποτέ το τί γίνεται στις υπόλοιπες κάρτες, που στο κάτω-κάτω αποτελούν και την πλειοψηφία της αγοράς? Το patch, το έβγαλαν μέσα σε κάτι ώρες ή απλά το είχαν έτοιμο και περίμεναν το τζέρτζελο πρώτα? Τί γκιοζιλίκια είναι αυτά? Γι αυτά που περιγράφεις όμως ποιος φταίει? οι κάρτες ή το κακό optimization?? Γιατί το κράξιμο βλέπω γίνεται μόνο για τις κάρτες με τη λίγη vram για ένα παιχνίδι που δε δικαιολογεί στον οπτικό τομέα αυτά που ζητάει … επίσης το ξαναγράφω ότι το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται με pt και τέρμα τα textures που είναι ίδια με αυτά 2 σκάλες πιο κάτω έχει βγάλει βίντεο και το digital foundry… Οπότε πάλι πάει κουβά η δικαιολογία της vram γιατί άμα θες να παίξεις μπορείς , εμένα πχ τρέχει 4κ dlssq με μια σκάλα κάτω τα textures με 90 fpsμε 12gb περιμένω να μας βάλει κάποιος που ο δοκίμασε και με 8gb να δούμε τι γίνεται 2
Πέτρος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Γι αυτά που περιγράφεις όμως ποιος φταίει? οι κάρτες ή το κακό optimization?? Γιατί το κράξιμο βλέπω γίνεται μόνο για τις κάρτες με τη λίγη vram για ένα παιχνίδι που δε δικαιολογεί στον οπτικό τομέα αυτά που ζητάει … επίσης το ξαναγράφω ότι το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται με pt και τέρμα τα textures που είναι ίδια με αυτά 2 σκάλες πιο κάτω έχει βγάλει βίντεο και το digital foundry… Οπότε πάλι πάει κουβά η δικαιολογία της vram γιατί άμα θες να παίξεις μπορείς , εμένα πχ τρέχει 4κ dlssq με μια σκάλα κάτω τα textures με 90 fpsμε 12gb περιμένω να μας βάλει κάποιος που ο δοκίμασε και με 8gb να δούμε τι γίνεται Για το κομμάτι της σάπιας δουλειάς, προφανώς ο dev. Αλλά το πιθανότερο είναι πώς ότι παπάδες και να κάνει στον κώδικα ο άλλος, θα βαρέσει hard-limit στην κάρτα, με τα 8, γρήγορα-γρήγορα. Δεν γίνεται να υπάρχει προϊόν όπως η 4060Τι/8, το οποίο να προτείνεται κιόλας. Η μνήμη ακυρώνει όλα ουσιαστικά τα ατού της κάρτας. Δεν έχει νόημα να μιλάει κανείς για fg (τρομάρα τους, έφταιγε η έλλειψη "επιταχυντή" στις 3χχχ), για RT, και να παίζει με σκάλες κάτω στο πιο "φτηνό" τμήμα του παιγνιδιού (textures) για να μπορεί να τα έχει ενεργοποιημένα αυτά ή να βλέπει επιπλέον φλασιές από το άναψε-σβήσε. Στο κάτω-κάτω, πρασινοσπόνσορντ παιγνίδι είναι. Με όλα αυτά τα σούπερ-μαμάουα που μας ζαλίζει η πράσινη χολέρα ότι μπορούν να κανουν, δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το πώς πηγαίνει ένας τέτοιος πολυαναμενόμενος (υποτίθεται) τίτλος? 8
Psycho_Warhead Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για την VRAM δεν υπάρχει δικαιολογία, τα 8GB είναι VRAM του 2016. Από τότε κόλλησε η βελόνα εκεί, πρέπει να διπλασιαστεί για το x70, φαντάσου πόσο πρέπει να πάνε οι μεγαλύτερες και πόσο καλύτερα πρέπει να γίνουν τα textures.. Αν βγει 5060 με 8GB το 2025 θα μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Και το πιο πιθανό είναι ότι θα συμβεί, για να μην μιλήσουμε για την 5080 που λένε θα έχει μόνο 16GB που θα το δικαιολογεί μόνο αν βγει με 3080 MSRP(699$). Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από Psycho_Warhead 8
Tambas91 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 24 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Για το κομμάτι της σάπιας δουλειάς, προφανώς ο dev. Αλλά το πιθανότερο είναι πώς ότι παπάδες και να κάνει στον κώδικα ο άλλος, θα βαρέσει hard-limit στην κάρτα, με τα 8, γρήγορα-γρήγορα. Δεν γίνεται να υπάρχει προϊόν όπως η 4060Τι/8, το οποίο να προτείνεται κιόλας. Η μνήμη ακυρώνει όλα ουσιαστικά τα ατού της κάρτας. Δεν έχει νόημα να μιλάει κανείς για fg (τρομάρα τους, έφταιγε η έλλειψη "επιταχυντή" στις 3χχχ), για RT, και να παίζει με σκάλες κάτω στο πιο "φτηνό" τμήμα του παιγνιδιού (textures) για να μπορεί να τα έχει ενεργοποιημένα αυτά ή να βλέπει επιπλέον φλασιές από το άναψε-σβήσε. Στο κάτω-κάτω, πρασινοσπόνσορντ παιγνίδι είναι. Με όλα αυτά τα σούπερ-μαμάουα που μας ζαλίζει η πράσινη χολέρα ότι μπορούν να κανουν, δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το πώς πηγαίνει ένας τέτοιος πολυαναμενόμενος (υποτίθεται) τίτλος? Συμφωνώ ότι κανονικά δε θα έπρεπε να υπήρχε κάρτα 4000 με κάτω από 12 gb vram , όμως μιλάμε πάντα για μια κατηγορία που θα κάνεις υποχωρήσεις θέλοντας και μη … οσοι γράφουν εδώ θέλουν να τα τρέχουν όλα δεξιά με pt native ultra super duper maxed out… εεε ρε φίλε δε γίνεται άμα θες να παίξεις έτσι μόνο μια κάρτα υπάρχει 4090 και αυτή τα βρίσκει σκούρα σε περιπτώσεις … τώρα για τους devs δε νομίζω να τους περιορίζει το hw , θα μπορούσαν να έχουν presets που να κάνουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους για να ικανοποιείται και αυτός με τη 4090 οπτικά και να μπορεί να παίξει και αυτός με 4060… βλέπεις όμως ότι τα ultra , very high και high έχουν 95% ίδια εικόνα …εκεί νομίζω πιο πολύ φταίνε τα σφιχτά dead lines … ολόκληρο starfield και δεν υποστήριζε HDR στην αρχή δεν είχε fov και άλλα τέτοια …
Πέτρος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Συμφωνώ ότι κανονικά δε θα έπρεπε να υπήρχε κάρτα 4000 με κάτω από 12 gb vram , όμως μιλάμε πάντα για μια κατηγορία που θα κάνεις υποχωρήσεις θέλοντας και μη … H "κατηγορία" που περιγράφεις, είναι σχεδόν 500€ με κανονικές τιμές, στην κυκλοφορία της, σχεδόν 400 τώρα. Θα κάνεις υποχωρήσεις, εννοείται. Δεν πας για 4Κ σε αυτές τις κάρτες (ή κοροϊδεύεις). Δεν πας καλά-καλά για 1440 (αλλά στα 500!!!). Φτάσαμε, πια, να μην σηκώνουν ούτε 1080? Τί μου τα διαφημίζεις τα υπερχαρακτηριστικά, τότε, αφού δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις? Τί διαφορά έχεις από τον άλλον, τον υποδεέστερο, στην ουσία? 8 λεπτά πριν, Tambas91 είπε οσοι γράφουν εδώ θέλουν να τα τρέχουν όλα δεξιά με pt native ultra super duper maxed out… εεε ρε φίλε δε γίνεται άμα θες να παίξεις έτσι μόνο μια κάρτα υπάρχει 4090 και αυτή τα βρίσκει σκούρα σε περιπτώσεις … Τα βρίσκει σκούρα σε τρίχες (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Sorry, ΡΤ μου διαφημίζεις, ΡΤ θέλω να έχω. 9 λεπτά πριν, Tambas91 είπε τώρα για τους devs δε νομίζω να τους περιορίζει το hw , θα μπορούσαν να έχουν presets που να κάνουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους για να ικανοποιείται και αυτός με τη 4090 οπτικά και να μπορεί να παίξει και αυτός με 4060… βλέπεις όμως ότι τα ultra , very high και high έχουν 95% ίδια εικόνα …εκεί νομίζω πιο πολύ φταίνε τα σφιχτά dead lines … ολόκληρο starfield και δεν υποστήριζε HDR στην αρχή δεν είχε fov και άλλα τέτοια … Κοίτα, αυτό με τις διαβαθμίσεις το καταλαβαίνω και το επικροτώ απόλυτα. Το "δεν έχουν διαφορά", εγώ δεν το έχω διαπιστώσει. Ειδικά σε κάτι "οδηγούς" από διάφορα κανάλια/sites, που σου λένε ρίξε αυτό, βγάλε εκείνο, πέτα το άλλο και δεν βλέπεις κάτι, εγώ βλέπω και παραβλέπω (ακόμα...άτιμη πρεσβυωπία). Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις η διαφορά (στο μάτι) δεν είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί τις τεράστιες παραπάνω απαιτήσεις σε ισχύ, σίγουρα υπάρχουν και παιγνίδια που ψάχνεις με το φακό. Το "deadlines", με απόλυτη ειλικρίνεια, μου είναι απόλυτα αδιάφορο. Φουλ χρήμα δεν ζητάτε για το προϊόν? Πώς τολμάτε να το βγάζετε προβληματικό (στα όρια του unplayable, κάποιες φορές)? Στο 10ρικο, κι αν, όταν/αν το στρώσετε. 1
nikos5800 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 20 ώρες πριν, spi79 είπε Μάλλον δεν κατάλαβες σωστά.Για τις 12αρες 4070 έγραψα.Όπως επίσης προείπα εμείς,φταίμε που αγοράζουμε.Εσύ πιστεύεις οτι με 12gb θα είσαι άνετος για 2-3 χρόνια σε 1440p?Δεν είναι σε φάση όλοι, να αγοράζουν κάρτα για 8 μήνες και μετά να πουλάνε και να ξαναγοράζουν καινούρια γενιά.Ο καθένας κρίνει ανάλογα τις ανάγκες του.Ποτέ δεν θα συμβούλευα κάποιον, 2025 σχεδόν, να πάρει κάρτα 12gb για qhd.Χάσιμο χρήματος απλά.Όσο για όλες τις εταιρίες συμφωνώ.Απαράδεκτες και οι δύο.Για την intel θα δούμε..Προσωπικά δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος αλλά ποτέ δε ξέρεις το ακουσαμε και αυτο,μια χαρα ειναι για 1440π gaming,τα προβληματα ξεκινανε σε 4κ με η χωρις upscallers
Aten-Ra Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 11 minutes ago, Tambas91 said: οσοι γράφουν εδώ θέλουν να τα τρέχουν όλα δεξιά με pt native ultra super duper maxed out… Οι 8GB κάρτες δεν τρέχουν ούτε με απλό RT σε 1080p ποια PT ?? η 3060 με 12GB βγάζει 50-60fps ενώ η 4060 με τα 8GB ούτε τα μισά. Εντωμεταξύ στο PT αν δεν έχεις 12GB minimum δεν στο βγάζει στο menu να το ενεργοποιήσεις, δηλαδή ούτε η 3080 10GB ούτε η 2080 Τι με τα 11GB δεν έχουν καν την δυνατότητα να το ενεργοποιήσουν , δεν μιλάω για κάτι 3070/Ti/4060Τι 8GB 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα