spi79 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα παίδες.Η 4070 με 12gb δεν είναι 1440p κάρτα.Απλά μου κάνει εντύπωση,που μερικοί περιμένουν στη γωνία, με το που βγεί κάποιο παιχνίδι που θα στριμώξει κάποια κάρτα, να κράξουν🫤.Όσο για τις τιμές,εμέις φταίμε που αγοράζουμε, αλλά φαινόταν απο παλιά που πάει.. 2005 https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-x850-xt-pe-agp/11.html Στην ελλάδα είχε έρθει 500ε+.Την έχω και λειτουργεί ακόμα.Η nvidia τότε 7800gtx στα 600ε.Και κάτι τελευταίο.Η main ανάλυση τότε ήταν 1680χ1050.
Havik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 560€ με 850€ (4070 / 70 super / 70 ti) είναι κάρτες 1080p, μάλιστα το διαβάσαμε και αυτό... Αντί να κράξατε ή ακόμα καλύτερα να μην αναβαθμίζετε το πρόβλημα σας είναι που "μερικοί περιμένουν στη γωνία," Το πρόβλημα όχι σε καμία περίπτωση δεν είναι 1. η nvidia που πουλά 60 tier κάρτες σαν 70tier , την μετονομασία σε 80tier 12gb την έκαναν un-launch πάλι καλά! 2. που σφάζει το mem bus και χρεώνει έξτρα για το clamshell της 4060ti που όπως λέει είναι "ακριβό". 3. που δίνει vram με το σταγονόμετρο, πόσο στοιχίζει είπαμε? 8gb 18$? 4.που η AMD έχει κάνει cartel μαζί της. Όχι το πρόβλημα είναι αυτοί που κράζουν και δεν βάζουν το κεφάλι στην άμμο. 👍 2 μέρες ακόμα για το launch τον Intel, άντε πας και δούμε και τίποτα καλό! 7
spi79 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Μάλλον δεν κατάλαβες σωστά.Για τις 12αρες 4070 έγραψα.Όπως επίσης προείπα εμείς,φταίμε που αγοράζουμε.Εσύ πιστεύεις οτι με 12gb θα είσαι άνετος για 2-3 χρόνια σε 1440p?Δεν είναι σε φάση όλοι, να αγοράζουν κάρτα για 8 μήνες και μετά να πουλάνε και να ξαναγοράζουν καινούρια γενιά.Ο καθένας κρίνει ανάλογα τις ανάγκες του.Ποτέ δεν θα συμβούλευα κάποιον, 2025 σχεδόν, να πάρει κάρτα 12gb για qhd.Χάσιμο χρήματος απλά.Όσο για όλες τις εταιρίες συμφωνώ.Απαράδεκτες και οι δύο.Για την intel θα δούμε..Προσωπικά δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος αλλά ποτέ δε ξέρεις 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Το x70 είναι αρκετά καλό για 1440P/max και κρατάει αρκεί να αναβαθμίζεις κάθε 2 χρόνια που βγαίνει το νέο x70. 3
spi79 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δύναμη έχει, αλλά η μνήμη 12gb προβληματίζει.Με 4070s την έχω δει αρκετές φορές τερματισμένη σε 1080 και με dlls/q.Αχ που είσαι ρε ATI.. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από spi79
Fulgore Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, spi79 είπε Μάλλον δεν κατάλαβες σωστά. Το θεμα αυτο δημιουργήθηκε και υπάρχει, απλά για να κράζουν ορισμένοι την nvidia, μην περιμένεις να βγάλεις άκρη. 8gb Vram έχει και η amd rx 7600, αλλά κράξιμο μόνο για την 4060 θα δεις. 12gb Vram για 1440p έχει και η 7700xt, αλλά μόνο κράξιμο για 4070 θα δεις. Τα ίδια διαβάζαμε παλιότερα και για 6700xt με 3060ti/3070, λές και η 6700xt λόγω 12gb Vram θεωρείται πλέον 1440p κάρτα ενώ οι άλλες όχι. Ο Φαραώ πιο πίσω που ειρωνεύεται , παλιότερα παρουσίαζε την κάρτα του rx 6700 10gb οτι μια χαρά έπαιζε και σε 4Κ. Δεν υπάρχει ελπίδα. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από Fulgore 1
Arkin Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Όπως έχουμε δει πολυ πιο γρήγορα θα γονατίσει ο πυρήνας από τη vram. Το indy είναι η εξαίρεση όχι ο κανόνας. Η 6700xt έχει 12gb vram η 3080 10 μαντέψτε πια είναι πιο γρήγορη. Θα σε χρειαστεί η παραπάνω vram σε 2 3 παιχνίδια ο πυρήνας όμως θα σε χρειαστεί στα υπόλοιπα 99. Και πολλές φορές το max texture δεν έχει και πολύ διαφορά από το high και ρίχνει τη vram αρκετά.
Tambas91 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, kkatzos είπε Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω (ή μάλλον καταλαβαίνω) γιατί το highest LOD στα assets και στις σκιές φορτώνει από πολύ μακρύτερα μόνο αν κάποιος έχει ενεργοποιήσει Path Tracing. Αυτό δηλαδή που περιορίζει το άσχημο pop-in ενός πολύ όμορφου κατά τα άλλα παιχνιδιού. Τι σχέση έχει το pop-in με το Path Tracing. 😗😗😗 Αν είναι δυνατόν... Και εδώ θα στενοχωρήσω το φίλο μου τον Tamba λέγοντας του ότι ο λόγος που το έκαναν έτσι είναι ξεκάθαρος. θα είχαμε ρεζίλεμα των Nvidia καρτών του ίδιου price-range καθώς οι 7800/7900/ΧΤ/GRE με σκέτο RT θα έπαιζαν νεράκι και θα είχαν ελάχιστο pop-in αν αξιοποιούσε το παιχνίδι τα 16/20GB της VRAM των εν λόγω καρτών Δεν είναι κάτι που χρειάζεται έξτρα προγραμματισμό. Όπως κάνει δηλαδή η engine του παιχνιδιου αν ενεργοποιήσει κάποιος το PT αλλά να το επιτρέπει και χωρίς PT. Συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου, διαφωνώ με το συγκεκριμένο παράδειγμα του indiana... Με την 4070 super παίζω αυτό τον καιρό starfield 4k dlssb το οποιο έχει πολύ ανωτερα textures, έχω δοκιμάσει metro exodus σε 1440p που έχει ίσως το καλύτερο RT εκεί έξω, dying light όλα δεξιά full rt και διαφορα αλλα games σε 4k με dlssq, το indiana είναι το μοναδικό παράδειγμα που η μνήμη προδίδει την κάρτα πριν απ τον πυρήνα χωρίς όμως να είναι καλύτερο σε κανέναν τομέα απ τα υπόλοιπα παιχνίδια (δεν λέω ότι είναι κακό)... Αυτό το pop in που έχει θα το δικαιολογούσα άμα ήταν open world και είχε μπροστά σου να φορτώσει εκατοντάδες χιλιάδες objects, που εκεί θα είχε βάση αυτό που λες αλλα εδώ μιλάμε για linear... Οποτε συνοψίζοντας νομίζω συμφωνούμε ότι εδώ έχει γίνει εσκεμμένα και χτυπάει πολύ στο μάτι για να έρχεται το PT να σώζει την κατάσταση, αφήνω ένα παραθυράκι ανοιχτό ότι το pop in θα διορθωθεί στο απλό rt, και πιστεύω ότι με μελλοντικά patch θα στρώσουν και την χρήση vram... όλοι θυμόμαστε τι στραπάτσο είχε γίνει με το tlou και τους πήρε πάνω από 10 patch να το συνεφέρουν 1
akoinonitos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Fulgore είπε 12gb Vram για 1440p έχει και η 7700xt, αλλά μόνο κράξιμο για 4070 θα δεις. Tα ιδια λεφτα εχει η 7700xt με την 4070 και ειναι στην ιδια κατηγορια δυναμικοτητας? Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 4
spi79 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Όλα good,συζήτηση να κάνουμε.To indy σήμερα θα το τεστάρω, αλλά μην τρελαινόμαστε μόλις βγήκε.Πάει η εποχή που τα παιχνίδια ήταν optimised από day one.Το tlou το έπαιξα σχεδόν max με 1660s, αρκετά μετά απο όταν βγήκε,οπότε σίγουρα θα είχε φάει αρκετά patch
Havik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Fulgore said: Το θεμα αυτο δημιουργήθηκε και υπάρχει, απλά για να κράζουν ορισμένοι την nvidia, μην περιμένεις να βγάλεις άκρη. 8gb Vram έχει και η amd rx 7600, αλλά κράξιμο μόνο για την 4060 θα δεις. 12gb Vram για 1440p έχει και η 7700xt, αλλά μόνο κράξιμο για 4070 θα δεις. Ποια AMD μωρέ, όχι μόνο δεν έχει μεγάλο ποσοστό δεν γουστάρει να ανταγωνιστεί, ούτε καν να πουλήσει, βάζει την 7700XT 450$ και την 7800xt 500$ κοροϊδευόμαστε? H Nvidia βαρά τα τύμπανα και χορεύει όλη η αγορά, η ΑΜD σέρνει και τον χορό. 1 hour ago, Arkin said: Όπως έχουμε δει πολυ πιο γρήγορα θα γονατίσει ο πυρήνας από τη vram. Το indy είναι η εξαίρεση όχι ο κανόνας. Η 6700xt έχει 12gb vram η 3080 10 μαντέψτε πια είναι πιο γρήγορη. Θα σε χρειαστεί η παραπάνω vram σε 2 3 παιχνίδια ο πυρήνας όμως θα σε χρειαστεί στα υπόλοιπα 99. Και πολλές φορές το max texture δεν έχει και πολύ διαφορά από το high και ρίχνει τη vram αρκετά. Ο πυρήνας έχει το ίδιο κόστος να τον αναβαθμίσει με το να βάλει περισσότερη vram; ως ένα βαθμό, το ένα είναι τεχνολογικός περιορισμός το άλλο είναι επιλογή, επιλέγει η nvidia να περιορίσει της κάρτες της για να της απαξιώσει πιο γρήγορα και να πουλήσει τo "latest and greatest" και εδώ αρχίζει το κράξιμο. Είναι δυνατόν η 3060 να τρέχει καλύτερα από την 3070 και την 3060ti? 7
Fulgore Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Tα ιδια λεφτα εχει η 7700xt με την 4070 και ειναι στην ιδια κατηγορια δυναμικοτητας? Επειδή η 7700xt είναι φθηνότερη από την 4070, σημαίνει ότι τα 12gb σε αυτήν είναι μια χαρά για 1440p που προορίζεται η κάρτα? Για 420+ευρώ κάρτα μιλάμε. 17 λεπτά πριν, Havik είπε α)Ποια AMD μωρέ, όχι μόνο δεν έχει μεγάλο ποσοστό δεν γουστάρει να ανταγωνιστεί, ούτε καν να πουλήσει, βάζει την 7700XT 450$ και την 7800xt 500$ κοροϊδευόμαστε? β)Είναι δυνατόν η 3060 να τρέχει καλύτερα από την 3070 και την 3060ti? α)Δεν ξέρω. Εγώ όλο εμπάθεια προς nvidia βλέπω σε μόνιμη βάση σε αυτό το θέμα, λές και η Amd έχει τις τέλειες κάρτες. Καθε 3 και λίγο μολις σκάει ενα παιχνιδι με υψηλές απαιτήσεις Vram, να πεταχτούν ορισμένοι να τα κανουν τσουρέκια με την μη αρκετή Vram των 3000. β)Οσο για την 3060, γελάει ο κόσμος να θεωρείται η πιο πίσω απόδοση ως ''τρέχει καλύτερα''. Unplayable είναι και οι 3 κάρτες σε αυτές τις ρυθμίσεις. Ακόμα και η 6800 που έχει παραπάνω Vram, πρέπει να ρίξει ρυθμίσεις γιατι ειναι στα όρια του Unplayable. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από Fulgore
Arkin Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, Havik είπε Ποια AMD μωρέ, όχι μόνο δεν έχει μεγάλο ποσοστό δεν γουστάρει να ανταγωνιστεί, ούτε καν να πουλήσει, βάζει την 7700XT 450$ και την 7800xt 500$ κοροϊδευόμαστε? H Nvidia βαρά τα τύμπανα και χορεύει όλη η αγορά, η ΑΜD σέρνει και τον χορό. Ο πυρήνας έχει το ίδιο κόστος να τον αναβαθμίσει με το να βάλει περισσότερη vram; ως ένα βαθμό, το ένα είναι τεχνολογικός περιορισμός το άλλο είναι επιλογή, επιλέγει η nvidia να περιορίσει της κάρτες της για να της απαξιώσει πιο γρήγορα και να πουλήσει τo "latest and greatest" και εδώ αρχίζει το κράξιμο. Είναι δυνατόν η 3060 να τρέχει καλύτερα από την 3070 και την 3060ti? Προφανως ο πετσινος ειναι γυφτος η καλυτερα το κανει οπως ειπες για πιο γρηγορη απαξιωση των καρτων. Απλα εγω ανεφερα οτι αντιστοιχα και η amd που δινει vram δεν το κανει απο την καλη της καρδια το κανει για να δωσει ενα παραπανω κινητρο στον πελατη να αγορασει τις καρτες της. Το οποιο κινητρο ομως μακροπροθεσμα δεν λεει κατι γιατι γονατιζει ο πυρηνας πρωτα πρωτου γεμισει η vram. Τωρα ναι θα υπαρχουν 1-2 παιχνιδια που θα δεις 3070 8gb πιο κατω απο 3060 12gb ειναι η εξαιρεση ομως οχι ο κανονας. Και αυτο θα το δεις με max textures. Ενα κλικ κατω και θα παρουν αερα και οι καρτες με χαμηλοτερη vram. Τα 8gb βεβαια ειναι οντως λιγα για 2024 τα 12 ομως περα απο 1-2 παιχνιδια ειναι μια χαρα για 2560x1440 αναλυσεις. 3 λεπτά πριν, Fulgore είπε Επειδή η 7700xt είναι φθηνότερη από την 4070, σημαίνει ότι τα 12gb σε αυτήν είναι μια χαρά για 1440p που προορίζεται η κάρτα? Για 420+ευρώ κάρτα μιλάμε. α)Δεν ξέρω. Εγώ όλο εμπάθεια προς nvidia βλέπω σε μόνιμη βάση σε αυτό το θέμα, λές και η Amd έχει τις τέλειες κάρτες. Καθε 3 και λίγο μολις σκάει ενα παιχνιδι με υψηλές απαιτήσεις Vram, να πεταχτούν ορισμένοι να τα κανουν τσουρέκια με την μη αρκετή Vram των 3000. β)Οσο για την 3060, γελάει ο κόσμος να θεωρείται η πιο πίσω απόδοση ως ''τρέχει καλύτερα''. Unplayable είναι και οι 3 κάρτες σε αυτές τις ρυθμίσεις. Ακόμα και η 6800 που έχει παραπάνω Vram, πρέπει να ρίξει ρυθμίσεις γιατι ειναι στα όρια του Unplayable. Επειδη ειχα πολλες amd παντα αναφερω κακα/καλα και των 2 εταιριων. Με amd φοβομουν να ανοιξω ray tracing η το ανοιγα στο low και το fsr δεν το ανοιξα ποτε γιατι η κινηση ηταν δραμα. Σε στατικες εικονες ηταν μια χαρα αλλα οχι σε κινηση με το shimmering να βαραει κοκκινο. Χρειαστηκα τα 16gb της 6800xt? Εννοειται οχι. Ειδα πολυ καλυτερη εμπειρια με την 4070ti με τα 12gb vram? Εννοειται ειδικα στο ray tracing και στο dlss. H vram ειναι μια απο τις παραμετρους που φτιαχνουν συνολικα μια εμπειρια καθε καρτας. Και δεν την βαζω καν ψηλα στην κατηγοριοποιηση των παραμετρων. 1
Fulgore Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Arkin είπε Επειδη ειχα πολλες amd παντα αναφερω κακα/καλα και των 2 εταιριων. Το σχόλιο μου πάει προφανώς σε συγκεκριμένα άτομα που γενικά είναι σε μόνιμη απαξίωση των nvidia καρτών, είτε μιλάμε για την Vram, είτε για το RT/Dlss. Για παράδειγμα αρχές 2023 ο γνωστός συμφορουμίτης τα έκανε τσουρέκια για το πόσο μη αρκετά είναι τα 12gb Vram της 4070ti σε..... 4Κ. Ειναι κατα τα άλλα που αυτό το θέμα αφορά όλες τις κάρτες, όλων των εταιρειών, αλλά όλως τυχαίως όλο συγκεκριμένες nvidia κάρτες αναφέρονται Στις 30/3/2023 στις 9:05 ΜΜ, Aten-Ra είπε Με αφορμή την συζήτηση που είχαμε στο topic της RTX4000 , ανοίγω αυτό το topic για να μπορούμε να συζητήσουμε για την Vram και τις επιπτώσεις της στα games για όλες τις κάρτες ανεξαρτήτου εταιρείας, γενιάς και μοντέλου χωρίς να απασχολούμε τα άλλα topic. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από Fulgore
spi79 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Όλοι καλά τα λέμε ,η αλήθεια κάπου στη μέση είναι.Αυτά συμβαίνουν όταν o πέτσινος έχει το μονοπώλιο.Όποτε θέλει πατάει γκάζι σε επιδόσεις, τιμές και feutures .Δεν είμαι με καμία εταιρία, αν και δεν έχω αγοράσει ποτέ κάρτα amd αλλά πολλές ati στο παρελθόν, παρόλο τα όποια προβλήματα στους drivers που είχαν .Το fsr πάντως, που αναγκαστικά χρησιμοποιούσα σε 1660s σε 1080π ήταν άθλιο.Με το dlls είναι σαν να έχω αλλάξει ανάλυση.Raytrace δεν σχολιάζω καν.Μακάρι να έχουμε ανταγωνισμό,εμείς θα βγούμε κερδισμένοι,αλλά πάλι χλωμό το βλέπω.Γενικά για κάποιον που κρατάει 2-3 χρόνια τις κάρτες μας ζορίζει λίγο η nvidia στη ραμ, αλλά έχει όλο το πακέτο.. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από spi79 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα