Aten-Ra Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, akoinonitos said: ξεχασες και το path tracing που για αυτο πηρες nvidia Αυτό είναι το Feature που κάνει όλες τις NVIDIA Future proof 4
Psycho_Warhead Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ δεν καταλαβαίνω από πότε οι μεσαίες κάρτες πρέπει να τρέχουν path-tracing/max settings.. 3
Tambas91 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω από πότε οι μεσαίες κάρτες πρέπει να τρέχουν path-tracing/max settings.. οι μεσαίες κάρτες τις Nvidia πρέπει να τα τρέχουν όλα max pt... οι κάρτες τις AMD που στοίχιζαν 1300 ευρώ όταν βγήκαν δε χρειάζεται να τρέχουν ούτε απλό rt για να παίζουν native 🤪 1
akoinonitos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω από πότε οι μεσαίες κάρτες πρέπει να τρέχουν path-tracing/max settings.. Aπο την στιγμη που λενε παρε nvidia γτ τρεχει path tracing ακομα και σε συζητησεις για καρτες φαση 4060 δυναμικοτητας για 1440p Επισης η 4070 ας πουμε ειναι μια καρτα που ειχει 700 ευρω ,σου φαινεται λογικο να μην μπορει να τρεξει το παιχνιδι με pt ? Να πρεπει να πεσεις σε 1080p με dlss q και low settings συμφωνα με το πινακακι αλλα απο την αλλη να την προτεινεις για το parh tracing που τελικα δεν μπορει να τρεξει? *οταν λεω προτεινεις ,δεν εννοω εσενα μην παρεξηγηθω Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 8
Πέτρος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω από πότε οι μεσαίες κάρτες πρέπει να τρέχουν path-tracing/max settings.. Define "μεσαίες", για να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε. Αν ως "μεσαίες" βάζουμε 4070Ti/S και δεν μπορούν να σταθούν με τα συγκριτικά ατού τους ούτε στα 1440, κάπου έχουμε θέμα. Αν θέμε 4080+ για 1440, κάπου το χάσαμε το παιγνίδι. 1
akoinonitos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η φαση ειναι ακριβως ιδια με το tlou και την vram ,δυστυχως τοτε ειχα 3080 10gb και εβριζα τωρα τα 16 της supas την παλευουν. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
Tambas91 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Aπο την στιγμη που λενε παρε nvidia γτ τρεχει path tracing ακομα και σε συζητησεις για καρτες φαση 4060 δυναμικοτητας για 1440p Επισης η 4070 ας πουμε ειναι μια καρτα που ειχει 700 ευρω ,σου φαινεται λογικο να μην μπορει να τρεξει το παιχνιδι με pt ? Να πρεπει να πεσεις σε 1080p με dlss q και low settings συμφωνα με το πινακακι αλλα απο την αλλη να την προτεινεις για το parh tracing που τελικα δεν μπορει να τρεξει? *οταν λεω προτεινεις ,δεν εννοω εσενα μην παρεξηγηθω Ρε συ Χρήστο η κάρτα προορίζεται για 1440p... και εσύ θες να βάλεις pt και να τρέξει στην ίδια ανάλυση, σου φαίνεται λογικό? και vram starvation να μην υπήρχε δε θα έφτανε η ιπποδύναμη... δες τι σφαγή γίνετε στο cyber, βγήκε ένα game που ξεμένουν από vram και με το realese χωρίς να δούμε πως θα εξελιχθεί πάλι καταστροφολογία... που να φανταστώ όταν έγραψα εγώ γι αυτό το πράγμα ότι θα διάβαζα πάλι κουφά Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από Tambas91
akoinonitos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Tambas91 είπε Ρε συ Χρήστο η κάρτα προορίζεται για 1440p... και εσύ θες να βάλεις pt και να τρέξει στην ίδια ανάλυση, σου φαίνεται λογικό? και vram starvation να μην υπήρχε δε θα έφτανε η ιπποδύναμη... δες τι σφαγή γίνετε στο cyber, βγήκε ένα game που ξεμένουν από vram και με το realese χωρίς να δούμε πως θα εξελιχθεί πάλι καταστροφολογία... που να φανταστώ όταν έγραψα εγώ γι αυτό το πράγμα ότι θα διάβαζα πάλι κούφα αφου η ιστορια επαναλαμβανεται εγω φταιω ?
Arkin Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Για το Indy παιδια απλα bugarei το FG μετα απο καποιο σημειο. Οσο δουλευει σωστα ειχα 110fps με PT και τωρα οσο δουλευει παει 100+ παντου αλλα καθε λιγα δευτερα κανει το drop εχει θεμα δηλαδη. Πρωτη φορα που το συναντω και το γνωριζουν θα το φτιαξουν. Δεν φταιει η vram με λιγα λογια συγκεκριμενα στο Indy.
akoinonitos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Για το Indy παιδια απλα bugarei το FG μετα απο καποιο σημειο. Οσο δουλευει σωστα ειχα 110fps με PT και τωρα οσο δουλευει παει 100+ παντου αλλα καθε λιγα δευτερα κανει το drop εχει θεμα δηλαδη. Πρωτη φορα που το συναντω και το γνωριζουν θα το φτιαξουν. Δεν φταιει η vram με λιγα λογια συγκεκριμενα στο Indy. με dlssq δλδ παιζει μια 4070ti με pt σε 1440p γιατι η 4070ti super ειναι τερματισμενη σχεδον στη vram Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
Tambas91 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε αφου η ιστορια επαναλαμβανεται εγω φταιω ? Εντάξει εσύ θες να τρολαρεις τώρα ok... άλλοι τα πιστεύουν 1
_Theo_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μου αρέσει που αναλύετε τι συμβαίνει με το Indiana Jones και δεν αναφέρετε καθόλου το STALKER 2 που ότι ρύθμιση και να βάλεις τρέχει σκ@τ@ ( RTX 4070 Super εδώ)...
Arkin Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε με dlssq δλδ παιζει μια 4070ti με pt σε 1440p γιατι η 4070ti super ειναι τερματισμενη σχεδον στη vram Κοιτα εγω με την 4080 σε 3440x1440 με PT ολα max + dlss quality εχω μονιμα τερματισμενη vram αλλα μηδεν stutters λοξιγκες τιποτα και τα fps απο 55 μεχρι 80 αναλογα τη σκηνη. Με FG παω 100+ αλλα καθε 3 δευτερα κανει το λοξιγκα και πεφτει το gpu usage bugarismeno οπως ανεφερα. Δεν ξερω τι γινεται με 12αρες καρτες καθολου. Εχω 6 ωριτσες εγω και παιζει παρα πολυ καλα με κλειστο το FG παρολο που τρωει ολη τη vram. 1
kkatzos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, akoinonitos είπε με dlssq δλδ παιζει μια 4070ti με pt σε 1440p γιατι η 4070ti super ειναι τερματισμενη σχεδον στη vram Στα βιντεάκια που έχω δει συμβαίνουν τα παρακάτω: 1) Αν τρέξεις με PT, έστω και στο PT low, σταματάει το απαράδεκτο pop-in κάθε τρεις και λίγο. 2) Ταυτόχρονα ανεβαίνει το VRAM usage κατά 3-4GB. Αυτό δε συμβαίνει σε κανένα άλλο παιχνίδι με PT. Τι έχουν κάνει λοιπόν οι τύποι; Με απλό RT ακόμα και οι 24GB κάρτες τερματίζουν γύρω στο 12GB usage. Για να προμοτάρουν/αβαντάρουν το PT έχουν αυξήσει τη χρήση VRAM, λογικά μέσω αύξησης του stream buffer. Σε 4090 είδα και κάτι 17GB usage. Έτσι λοιπόν το PT και βελτιώνει το φωτισμό και μειώνει το pop in δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι το ίδιο το Path Tracing, σαν τεχνολογία, μειώνει το pop-in των assets. 🤣🤣🤣 Οπότε οι 12άρες κάρτες ΑΝ ανοίξουν PT τρώνε τρελή ήττα, πέφτουν τα fps σχεδόν κατά το ήμισυ. Φαίνεται και στο διάγραμμα του φαραώ. Με DLSS καλύτερα τα πράγματα αλλά σίγουρα τα 1% δέχονται πλήγμα. Η σφαγή είναι με FG που ζητάει ακόμα περισσότερη VRAM. Μια 4070Ti ή και 4070S θα μπορούσε θεωρητικά να το παίξει σε QHD + DLSS + FG με Path Tracing με ενεργοποιημένα 1-2 εφέ. Αλλά βλέπουμε slideshow στις 12άρες: Μελλοντικά μπορεί να το φτιάξουν με σιωπηλό degrade στην ποιότητα για να μη φωνάζουν οι 12άρηδες Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από kkatzos 4
Arkin Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Μου αρέσει που αναλύετε τι συμβαίνει με το Indiana Jones και δεν αναφέρετε καθόλου το STALKER 2 που ότι ρύθμιση και να βάλεις τρέχει σκ@τ@ ( RTX 4070 Super εδώ)... To stalker 2 σκεψου δεν εχει καν ray tracing το indy παιζει με path tracing για αυτο γονατιζει τη vram. To stalker οσο επαιξα ετρεχε παρα πολυ καλα με ολα epic δεν ειδα υψηλη vram. Στα 10gb στη ram λιγο ξεφυγε βεβαια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα