_Theo_ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Θελω να το δω με path tracing πως θα δειχνει ακομα δεν εχουμε δει τιποτα πανω σε αυτο οποτε ακομα δεν εχει ξεδιπλωθει οπως ειναι στα max settings. Ε καλά πως θα δείχνει, απλά θα έχει καλύτερους φωτισμούς. Οι υφές δεν αλλάζουν. Γενικά στα textures έχουν μείνει στάσιμα τα παιχνίδια.
Havik Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, Tambas91 said: 4k dlssq με μια σκάλα κάτω τα textures και κλειστό FG, έτσι είμαι σταθερά πάνω από 70avg και 50 fps 1%lows (για μια άψογη εμπειρία 1 minute ago, Tambas91 said: Με αυτές τις κάρτες δε σε νοιάζει πως τα πάνε σε 1440p αλλα σε 1080p ούτε 60 fps δε βγάζουν δε θα κάτσει να παίξει κανένας έτσι... Supreme 1440p , 52 1% low - 56 avg without DLSS, παίζει να έχετε ακριβώς την ίδια εμπειρία από άποψη motion fluidity, αν δεν το έβαζε και supreme και ήταν μια σκάλα κάτω μάλλον θα ήταν και καλύτερα
Tambas91 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, Havik είπε Supreme 1440p , 52 1% low - 56 avg without DLSS, παίζει να έχετε ακριβώς την ίδια εμπειρία από άποψη motion fluidity, αν δεν το έβαζε και supreme και ήταν μια σκάλα κάτω μάλλον θα ήταν και καλύτερα Με ποιον θα έχω ακριβώς την ίδια εμπειρία από άποψη motion fluidity δεν κατάλαβα? Επίσης δε ξέρω πως βγήκε το συμπέρασα ότι native 1440p έχω 56 avd και 50 1% lows...? εδώ ένα σε 1440p native supreme:
Havik Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, Tambas91 said: Με ποιον θα έχω ακριβώς την ίδια εμπειρία από άποψη motion fluidity δεν κατάλαβα? Επίσης δε ξέρω πως βγήκε το συμπέρασα ότι native 1440p έχω 56 avd και 50 1% lows...? εδώ ένα σε 1440p native supreme: Ο Aten-Ra μίλησε για 3070 vs 3060 και είπες "Με αυτές τις κάρτες δε σε νοιάζει πως τα πάνε σε 1440p αλλα σε 1080p ούτε 60 fps δε βγάζουν δε θα κάτσει να παίξει κανένας έτσι... " Σύγκρινα λοιπόν τα δικά σου fps με αυτά της 3060, αν κρίνω από τα lows στα όποια "σπασίματα"/ κολλήματα wtv κάνει το παιχνίδι, πάνω κάτω έχεις τα ίδια, δεν μιλάω για γραφικά αλλά το πόσο ομαλό είναι to game ενώ κινείσαι. Οπότε αναρωτιέμαι γιατί λες αυτό στο quote, πιο συγκεκριμένα " ούτε 60 fps δε βγάζουν " ενώ και εσύ με το fake 4κ είσαι στην ίδια "μοίρα". Δεν σύγκρινα κάρτες, ανάλυση ή κάτι άλλο. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από Havik
Fulgore Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Κύριοι, για άλλη μια φορά κοιτάτε το δέντρο και όχι το δάσος. Το ότι τα 8gb δεν αρκούν πλέον ούτε για 1080p πχ , είναι πρόβλημα που αφορά κυρίως τις τωρινές κάρτες που εξακολουθούν να πωλούνται κανονικά βλέπε rtx 4060(ti)και rx 7600 ή τις μελλοντικές του χρόνου. Για τις rtx 3060ti/3070/ti και 3080 τα έχουμε πει πόσες φορές στο παρελθόν.
Tambas91 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Havik είπε Ο Aten-Ra μίλησε για 3070 vs 3060 και είπες "Με αυτές τις κάρτες δε σε νοιάζει πως τα πάνε σε 1440p αλλα σε 1080p ούτε 60 fps δε βγάζουν δε θα κάτσει να παίξει κανένας έτσι... " Σύγκρινα λοιπόν τα δικά σου fps με αυτά της 3060, αν κρίνω από τα lows στα όποια "σπασίματα"/ κολλήματα wtv κάνει το παιχνίδι, πάνω κάτω έχεις τα ίδια, δεν μιλάω για γραφικά αλλά το πόσο ομαλό είναι to game ενώ κινείσαι. Οπότε αναρωτιέμαι γιατί λες αυτό στο quote, πιο συγκεκριμένα " ούτε 60 fps δε βγάζουν " ενώ και εσύ με το fake 4κ είσαι στην ίδια "μοίρα". Δεν σύγκρινα κάρτες, ανάλυση ή κάτι άλλο. Μην αγχώνεσαι για τη δίκια μου παικτική εμπειρία, είναι πολύ μακρυά και σίγουρα δεν έχει καμια σχέση με τα 56 fps avg και 52 1% lows που βγάζει η 3060... εγώ εκεί έγραψα το χειρότερο σενάριο που είδα... η κάρτα τρέχει έτσι: 1 ώρα πριν, Havik είπε ενώ και εσύ με το fake 4κ είσαι στην ίδια "μοίρα". Σου αρέσει να το τονίζεις αυτό το "fake 4k" το έγραψες και πριν... εσύ μη το βάζεις, γιατί φαντάζομαι ότι σε χαλάει πολύ στα ματια και έχει μεγάλες διαφορες από το native που σε αποτρέπει να το χρησιμοποιήσεις, από την άλλη θα στοιχημάτιζα ότι σε blind test δε θα ήξερες ποιο είναι ποιο Οπότε όχι δεν έχει καμια σχέση ακόμα και το motion fluid όταν μιλάμε για τέτοια διαφορα... κάτω από 60 αρχίζει και γίνετε βαρύ το game και είναι first person όχι 3rd πράγμα που παίζει πολύ ρολο
Aten-Ra Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, Tambas91 said: Με αυτές τις κάρτες δε σε νοιάζει πως τα πάνε σε 1440p αλλα σε 1080p ούτε 60 fps δε βγάζουν δε θα κάτσει να παίξει κανένας έτσι... LOL δεν μπορείς να παίξεις με 56fps να περπατάς στο δάσος
7nisiotis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 10 hours ago, Tambas91 said: Επαναφέρω αυτό το ιστορικό νήμα που μας έχει δώσει απλόχερα τόσες συγκινήσεις, γέλια, χαρές, γνώση αλλά και παράνοια με αφορμή το πιο πρόσφατο παιχνίδι της bethesda aka indiana jones... Δε θα σταθώ στο αν είναι καλά ή όχι optimized και αν θα στρώσει ή όχι αργότερα με patch, αλλά για την παρούσα κατάσταση στην οποια το έπαιξα εγώ... Μετά από πολλά παιχνίδια που έχω τρέξει με 4070super είναι το πρώτο που αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη vram σε 4k, και ενώ η κάρτα έχει δύναμη να τρέξει το παιχνίδι σε 4k με dlssq αν έχεις τα textures στο full τα fps καταρρέουν, αν τα ρήξεις μια σκάλα τότε πάει μπάλα με 90+ fps.. Επίσης επιβεβαιώνεται ότι το fg όταν είσαι τσίμα τσίμα όχι μόνο δε βοηθάει αλλά κάνει την εμπειρία πολύ χειρότερη Τώρα για να προλάβω τον αδερφό μου τον φαραώ @Aten-Ra που θα είναι με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, αν ρήξεις μια σκάλα μονο τα textures παίζεις χωρίς θέμα και διαφορά εγώ προσωπικά δε βλέπω... καλο θα ήταν να μας πει και κάποιος με 8gb vram πως ανταποκρίνεται το παιχνίδι σε 1080p Δευτέρα εγώ αν έχω χρόνο θα το τσεκαρω. Δώστε ρυθμίσεις που θέλετε να δείτε και σημείο παιχνιδιού. 3070 💀 12700Κ 32GB Ram 3200Mhz 1080p (η 4Κ OLED 42αρα μπήκε πάλι στο κουτί από το καλοκαίρι, μην καίει τζάμπα - σε κάνα 2μηνο με τις νέες κάρτες, καλά να μαστε να αναβαθμίσω θα βγει πάλι) 1
Havik Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Tambas91 said: Μην αγχώνεσαι για τη δίκια μου παικτική εμπειρία, είναι πολύ μακρυά και σίγουρα δεν έχει καμια σχέση με τα 56 fps avg και 52 1% lows που βγάζει η 3060... εγώ εκεί έγραψα το χειρότερο σενάριο που είδα... η κάρτα τρέχει έτσι: Σου αρέσει να το τονίζεις αυτό το "fake 4k" το έγραψες και πριν... εσύ μη το βάζεις, γιατί φαντάζομαι ότι σε χαλάει πολύ στα ματια και έχει μεγάλες διαφορες από το native που σε αποτρέπει να το χρησιμοποιήσεις, από την άλλη θα στοιχημάτιζα ότι σε blind test δε θα ήξερες ποιο είναι ποιο Οπότε όχι δεν έχει καμια σχέση ακόμα και το motion fluid όταν μιλάμε για τέτοια διαφορα... κάτω από 60 αρχίζει και γίνετε βαρύ το game και είναι first person όχι 3rd πράγμα που παίζει πολύ ρολο Περί DLSS/FSR γενικά πολύ καλοδεχούμενα και τα δυο αλλά native δεν είναι και να σου πω ένα (άσχετο) παράδειγμα, εγώ έχω μυωπία, φοράω τα γυαλιά μου και βλέπω όπως ένας που δεν έχει αλλά δεν είμαστε το ίδιο, εγώ ταλαιπωρούμε στην παραλία, όταν αθλούμαι, πρέπει να έχω τον νού μου, , έτσι και αυτά καλά μεν αλλά έχουν και τις "στιγμές" τους, σίγουρα ευπρόσδεκτα αλλά όταν λέμε 4Κ εννοούμαι σχεδόν 8.3 εκατομμύρια. pixels (3840 x 2160), αν δεν είναι τόσα δεν είναι 4K, είναι τυπου "βούτυρο", τύπου "φέτα", μπορεί να έχει την ίδια γεύση ή να πλησιάζει αλλά δεν είναι το ίδιο. Η δική σου παικτική εμπειρία δεν με αφορά. τα λεγόμενα σου σχολίασα, πιο συγκεκριμένα λέω ότι όσο παίζει η 4070 με dlss Q 4k άλλο τόσο και ίσως καλύτερα παίζει η 3060 native 1440, καλή ή κακή δεν το εξετάζω, εμένα πάντως 60 fps δεν με χαλάνε. Προσωπικά αν το avg δεν έχει μεγάλη απόκλιση με τα low δεν με πειράζει, να μην έχει spikes και ευνοείται τα low να μην πέφτουνε κάτω από 30, αυτό που με ενοχλεί είναι οι έντονες "διακυμάνσεις" και γιαυτο όταν έπαιζα έβαζα πάντα framecap στα hz της οθόνης, επίσης ανήκω στην κατηγορία που θεωρεί τα low εξίσου και ίσως πιο σημαντικά από τα avg. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από Havik 3
just getting started Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 13 minutes ago, Havik said: σίγουρα ευπρόσδεκτα αλλά όταν λέμε 4Κ εννοούμαι σχεδόν 8.3 εκατομμύρια. pixels (3840 x 2160), αν δεν είναι τόσα δεν είναι 4K, είναι τυπου "βούτυρο", τύπου "φέτα", μπορεί να έχει την ίδια γεύση ή να πλησιάζει αλλά δεν είναι το ίδιο. Βέβαια αν το πάρεις από αυτήν την άποψη, ακόμα και 4K dlss ultra performance (720p internal) να βάλεις, πάλι το output resolution και ο αριθμός των πίξελ που βλέπεις είναι αυτός του native 4K, τα 8.3 εκατομμύρια που λες και εσύ. Άλλο που η πληροφορία πολλών από αυτών των πίξελ είναι λάθος επειδή είναι AI generated.
Tambas91 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε LOL δεν μπορείς να παίξεις με 56fps να περπατάς στο δάσος Δεν ξέρω άμα τρολαρεις ή απλά απάντησες έτσι, αλλα σε περίπτωση που μιλάς σοβαρά το παιχνίδι είναι action-adventure με shooting.. και με 30 fps μπορείς να παίξεις όταν όμως έχεις γρήγορες σκηνές που τρέχεις σε κατακόμβες, πυροβολάς κτλπ ακόμα και τα 60 εμενα μου φαίνονται οριακά, οποτε θα προτιμούσα να ρίξω κάνα setting... καμια σχέση με walking simulator πάντως 25 λεπτά πριν, Havik είπε Η δική σου παικτική εμπειρία δεν με αφορά. τα λεγόμενα σου σχολίασα, πιο συγκεκριμένα λέω ότι όσο παίζει η 4070 με dlss Q 4k άλλο τόσο και ίσως καλύτερα παίζει η 3060 native 1440, καλή ή κακή δεν το εξετάζω, εμένα πάντως 60 fps δεν με χαλάνε. το video που ανέβασα το είδες? πως είναι καλύτερα τα 56 avg της 3060 ρε συ οταν είμαι πάνω και από 1% lows και avg??? τώρα άμα είναι να γράφουμε ότι νάνε ok, η 3060 που θα πεφτει και κάτω από 50 σε σκηνές έχει καλύτερη εμπειρία! δε μπορώ να σε αντικρούσω, τα νούμερα τα πόσταρα άμα θέλετε τίποτα άλλο μου λέτε 40 λεπτά πριν, Havik είπε σίγουρα ευπρόσδεκτα αλλά όταν λέμε 4Κ εννοούμαι σχεδόν 8.3 εκατομμύρια. pixels (3840 x 2160), αν δεν είναι τόσα δεν είναι 4K, είναι τυπου "βούτυρο", τύπου "φέτα", μπορεί να έχει την ίδια γεύση ή να πλησιάζει αλλά δεν είναι το ίδιο. Τώρα ρε συ παίζουμε με τις λέξεις αν είναι ή όχι 8 εκατομμύρια αν είναι ή δεν είναι βούτυρο, φέτα κτλπ στο stalker άμα σου βάλω συγκριτικά με native δηλαδή taa και dlssq δε θα πιστεύεις στα ματια σου ότι είναι καλύτερο το dlssq και θα νομίζεις ότι τα έκανα photoshop... καλώς η κακός τα πράγματα αλλάζουν από τη στιγμή που το dlss έχει εξελιχθεί τόσο πολύ και είναι καλύτερο απ το native taa εμενα με νοιάζει τι βλέπω, τώρα ο κάθε ένας ας μη το ονομάζει 4k ας το πει και μπάμπη... το αρνητικό που έχει το dlss είναι σε κίνηση και αυτό σε καλές υλοποιήσεις δε παίρνεις χαμπάρι 42 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Δευτέρα εγώ αν έχω χρόνο θα το τσεκαρω. Δώστε ρυθμίσεις που θέλετε να δείτε και σημείο παιχνιδιού. 3070 💀 12700Κ 32GB Ram 3200Mhz 1080p (η 4Κ OLED 42αρα μπήκε πάλι στο κουτί από το καλοκαίρι, μην καίει τζάμπα - σε κάνα 2μηνο με τις νέες κάρτες, καλά να μαστε να αναβαθμίσω θα βγει πάλι) Εγώ προσωπικά θα ήθελα να τρέξεις 4 run στην αρχή αν δε σου κάνει κόπος 1)1080p native όλα δεξιά 2)1080p native μια σκάλα κάτω τα textures 3)1080p dlssq όλα δεξιά 4)1080p dlssq μια σκάλα κάτω τα textures τα textures πάντως του παιχνιδιού χωρίς να είναι τα καλύτερα που έχουμε δει από Supreme σε ultra είναι 99% ίδια, έβγαλε video και το digital foundry (και εγώ δε μπόρεσα να δω πουθενά διαφορα όσο δοκίμασα) και ζητάνε σημαντική διαφορα σε vram χωρίς να τη δικαιολογούν... 3
Aten-Ra Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, Tambas91 said: Δεν ξέρω άμα τρολαρεις ή απλά απάντησες έτσι, αλλα σε περίπτωση που μιλάς σοβαρά το παιχνίδι είναι action-adventure με shooting.. και με 30 fps μπορείς να παίξεις όταν όμως έχεις γρήγορες σκηνές που τρέχεις σε κατακόμβες, πυροβολάς κτλπ ακόμα και τα 60 εμενα μου φαίνονται οριακά, οποτε θα προτιμούσα να ρίξω κάνα setting... καμια σχέση με walking simulator πάντως Για το Video που ανέβασες το είπα, έλεγες ότι δεν θα παίξει κανείς με 56fps avg και καπάκι ανεβάζεις video που απλά περπατάς περπατάς μέσα στο δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ. Το θέμα είναι ότι η 3070 που έπρεπε να μπορεί να παίζει στα 1440p 60fps δεν μπορεί λόγο VRAM, αλλά εσένα τα 56fps της 3060 σε πείραξαν. 1
nikos5800 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Tambas91 είπε Δεν ξέρω άμα τρολαρεις ή απλά απάντησες έτσι, αλλα σε περίπτωση που μιλάς σοβαρά το παιχνίδι είναι action-adventure με shooting.. και με 30 fps μπορείς να παίξεις όταν όμως έχεις γρήγορες σκηνές που τρέχεις σε κατακόμβες, πυροβολάς κτλπ ακόμα και τα 60 εμενα μου φαίνονται οριακά, οποτε θα προτιμούσα να ρίξω κάνα setting... καμια σχέση με walking simulator πάντως το video που ανέβασα το είδες? πως είναι καλύτερα τα 56 avg της 3060 ρε συ οταν είμαι πάνω και από 1% lows και avg??? τώρα άμα είναι να γράφουμε ότι νάνε ok, η 3060 που θα πεφτει και κάτω από 50 σε σκηνές έχει καλύτερη εμπειρία! δε μπορώ να σε αντικρούσω, τα νούμερα τα πόσταρα άμα θέλετε τίποτα άλλο μου λέτε Τώρα ρε συ παίζουμε με τις λέξεις αν είναι ή όχι 8 εκατομμύρια αν είναι ή δεν είναι βούτυρο, φέτα κτλπ στο stalker άμα σου βάλω συγκριτικά με native δηλαδή taa και dlssq δε θα πιστεύεις στα ματια σου ότι είναι καλύτερο το dlssq και θα νομίζεις ότι τα έκανα photoshop... καλώς η κακός τα πράγματα αλλάζουν από τη στιγμή που το dlss έχει εξελιχθεί τόσο πολύ και είναι καλύτερο απ το native taa εμενα με νοιάζει τι βλέπω, τώρα ο κάθε ένας ας μη το ονομάζει 4k ας το πει και μπάμπη... το αρνητικό που έχει το dlss είναι σε κίνηση και αυτό σε καλές υλοποιήσεις δε παίρνεις χαμπάρι Εγώ προσωπικά θα ήθελα να τρέξεις 4 run στην αρχή αν δε σου κάνει κόπος 1)1080p native όλα δεξιά 2)1080p native μια σκάλα κάτω τα textures 3)1080p dlssq όλα δεξιά 4)1080p dlssq μια σκάλα κάτω τα textures τα textures πάντως του παιχνιδιού χωρίς να είναι τα καλύτερα που έχουμε δει από Supreme σε ultra είναι 99% ίδια, έβγαλε video και το digital foundry (και εγώ δε μπόρεσα να δω πουθενά διαφορα όσο δοκίμασα) και ζητάνε σημαντική διαφορα σε vram χωρίς να τη δικαιολογούν... Τα textures είναι απαίσια ,είτε είναι στο low , medium,high,ultra ,δεν εντυπωσιάζουν,χωρίς κανένα λόγο απαιτεί πολύ vram,στο σύνολο του τα γραφικά του είναι μέτρια από αυτά που έχω δει λογικα η nvidia θα ερθει με ai texture compression στην blackwell ας ελπισουμε θα ειναι compatible με την ada lovelace,ουσιαστικα θα κανει καρτες με 8gb vram να χωρανε textures για 16gb vram!! Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από nikos5800 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Τα γραφικά του θα φανούν αύριο με path tracing.. 3
Arkin Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Τα γραφικά του θα φανούν αύριο με path tracing.. Θα κλάψουν καρτουλες αύριο ήδη δείχνει πολύ όμορφο το ότι θα πέσει το performance τόσο πολύ πάντως σημαίνει ότι θα δούμε κάτι δυνατό. Η nvidia δεν έχει δώσει πάντως ακόμα ούτε trailer με το παιχνίδι να τρέχει με path tracing.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα