Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Age4Greeks είπε

TLDR: 

FullHD /1080p12 GB VRAM – 8 GB only for entry-level gaming under medium settings 1440p16 GB VRAM – 12 GB only with often slimmed down settings and without RayTracing 4K /2160p20 GB VRAM – 16 GB is also possible if RT is not used in some games
  • Haha 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω αυτό το ιστορικό νήμα που μας έχει δώσει απλόχερα τόσες συγκινήσεις, γέλια, χαρές, γνώση αλλά και παράνοια με αφορμή το πιο πρόσφατο παιχνίδι της bethesda aka indiana jones...

Δε θα σταθώ στο αν είναι καλά ή όχι optimized και αν θα στρώσει ή όχι αργότερα με patch, αλλά για την παρούσα κατάσταση στην οποια το έπαιξα εγώ... 

Μετά από πολλά παιχνίδια που έχω τρέξει με 4070super είναι το πρώτο που αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη vram σε 4k, και ενώ η κάρτα έχει δύναμη να τρέξει το παιχνίδι σε 4k με dlssq αν έχεις τα textures στο full τα fps καταρρέουν, αν τα ρήξεις μια σκάλα τότε πάει μπάλα με 90+ fps..

Επίσης επιβεβαιώνεται ότι το fg όταν είσαι τσίμα τσίμα όχι μόνο δε βοηθάει αλλά κάνει την εμπειρία πολύ χειρότερη

Τώρα για να προλάβω τον αδερφό μου τον φαραώ @Aten-Ra που θα είναι με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, αν ρήξεις μια σκάλα μονο τα textures παίζεις χωρίς θέμα και διαφορά εγώ προσωπικά δε βλέπω... καλο θα ήταν να μας πει και κάποιος με 8gb vram πως ανταποκρίνεται το παιχνίδι σε 1080p

• Like 4
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, xartemporas είπε

The more you buy, the more you save Tambas. Απλά τα πράγματα!

Ο μέγας Jen τα πάντα εν σοφία εποίησεν! αδερφέ μου εν πέτσινο καρτέμπορα 🙏

Επεξ/σία από Tambas91
  • Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Μετά από πολλά παιχνίδια που έχω τρέξει με 4070super είναι το πρώτο που αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη vram σε 4k,

Παίξε το CP2077 φουλαρισμένο σε 4Κ με FG.

Ενώ θα παίζει γενικά ΟΚ, σε κάποια σημεία θα φας ήττα λόγω VRAM.

Συμβαίνει αυτό που λες παρακάτω, απλά υποθέτω ότι στο Indy θα γίνεται συνέχεια:

48 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Επίσης επιβεβαιώνεται ότι το fg όταν είσαι τσίμα τσίμα όχι μόνο δε βοηθάει αλλά κάνει την εμπειρία πολύ χειρότερη

• Like 1
Δημοσ.

Και το indy δεν είναι με το path tracing που βγαίνει αύριο εκεί βλεπω να γονατιζουν και οι 16αρες κάρτες σε 4Κ max συν fg. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Ενώ θα παίζει γενικά ΟΚ, σε κάποια σημεία θα φας ήττα λόγω VRAM.

Συμβαίνει αυτό που λες παρακάτω, απλά υποθέτω ότι στο Indy θα γίνεται συνέχεια:

Κοίτα για να τα λέμε σωστά και να είμαστε δίκαιοι εγώ τη 4070 δε την πήρα για να τρέχω 4k αλλα 1440 και μου έκανε εντύπωση που εν τέλη τρέχει άνετα σε 4k με dlssq όσα δοκίμασα... 

Στο indiana για εμένα η χρυσή τομή από οπτικό και fps είναι εν τέλη 4k dlssq με μια σκάλα κάτω τα textures και κλειστό FG,  έτσι είμαι σταθερά πάνω από 70avg  και 50 fps 1%lows (για μια άψογη εμπειρία όπως θα έλεγε και ο αδερφός μου ο αρκιν) χωρίς να φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα η vram μια ώρα που έπαιξα, όλα αυτά προφανώς στην αρχή αργότερα δε ξέρω άμα γίνετε χειρότερο. Εναλλακτικά μετά πας σε 1440 όλα δεξιά dlssq που είσαι πάνω από 110fps αλλα προφανώς δεν είναι όπως σε 4k

χωρίς το pt θα τολμήσω να πω ότι το fg είναι άχρηστο σαν επιλογή μιας και είναι σχετικά ελαφρύ το game οποτε είναι άσκοπο να το ανοίξεις

47 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Με pt θα πάθει καθίζηση ούτως η άλλος ρε συ εδώ δε μπορούσα να το τρέξω με 4090, ήθελε dlss balanced για να παίξει σωστά και fg μαζί και το θέμα είναι ότι το cyber έχει τουλάχιστον αστεία textures που είναι όλα πλαστελίνες

42 λεπτά πριν, Arkin είπε

Και το indy δεν είναι με το path tracing που βγαίνει αύριο εκεί βλεπω να γονατιζουν και οι 16αρες κάρτες σε 4Κ max συν fg. 

Δε ξέρω πως θα φαίνεται με pt πάντως και έτσι όπως είναι έχει πολύ καλο οπτικό αποτέλεσμα άντε να δούμε τι διαφορες θα έχει

Επεξ/σία από Tambas91
  • Like 2
Δημοσ.

Spoiler

DLSS Render Resolution

4k:

Quality: 2560x1440p

Balance: 2227x1253p

Performance: 1920x1080p

Ultra Perf: 1280x720p

1440p:

Quality: 1707x960p

Balance: 1485x835p

Performance: 1280x720p

Ultra Perf: 853x480p

1080p:

Quality: 1280x720p

Balance: 1114x626p

Performance: 960x540p

Ultra Perf: 640x360p

Καλά το 4Κ DLSS Quality δεν το λες και 4K (Quality res: 2560x1440p ) :P

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Κοίτα για να τα λέμε σωστά και να είμαστε δίκαιοι εγώ τη 4070 δε την πήρα για να τρέχω 4k αλλα 1440 και μου έκανε εντύπωση που εν τέλη τρέχει άνετα σε 4k με dlssq όσα δοκίμασα... 

Στο indiana για εμένα η χρυσή τομή από οπτικό και fps είναι εν τέλη 4k dlssq με μια σκάλα κάτω τα textures και κλειστό FG,  έτσι είμαι σταθερά πάνω από 70avg  και 50 fps 1%lows (για μια άψογη εμπειρία όπως θα έλεγε και ο αδερφός μου ο αρκιν) χωρίς να φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα η vram μια ώρα που έπαιξα, όλα αυτά προφανώς στην αρχή αργότερα δε ξέρω άμα γίνετε χειρότερο. Εναλλακτικά μετά πας σε 1440 όλα δεξιά dlssq που είσαι πάνω από 110fps αλλα προφανώς δεν είναι όπως σε 4k

χωρίς το pt θα τολμήσω να πω ότι το fg είναι άχρηστο σαν επιλογή μιας και είναι σχετικά ελαφρύ το game οποτε είναι άσκοπο να το ανοίξεις

Με pt θα πάθει καθίζηση ούτως η άλλος ρε συ εδώ δε μπορούσα να το τρέξω με 4090, ήθελε dlss balanced για να παίξει σωστά και fg μαζί και το θέμα είναι ότι το cyber έχει τουλάχιστον αστεία textures που είναι όλα πλαστελίνες

Δε ξέρω πως θα φαίνεται με pt πάντως και έτσι όπως είναι έχει πολύ καλο οπτικό αποτέλεσμα άντε να δούμε τι διαφορες θα έχει

Το ειχα αναφερει οτι τα θεματα με τη vram ειναι ελαχιστα τοτε με την 4070ti που εβαζα 4Κ και ετρεχε μια χαρα με max τα παντα + fg απλα 1 χρονο μετα λογικο να εμφανιζοταν καποιο παιχνιδι που θα ηθελε παραπανω με απλο ray tracing. 

Το indy ειναι παναλαφρο με το βασικο πακετο RT εγω θα το πιασω μεθαυριο που βγαινει με path tracing απο το game pass να δουμε τι γινεται.

Διαβαζω απο λογικα ανθρωπους που εχουν δει μονο σε youtube τα περισσοτερα παιχνιδια οτι το indy ειναι παιχνιδι 10ετιας και λεω οκ παιδια δεν αξιζει καν να σας κανω παρατηρηση μεινετε στο συννεφακι σας οτι το παιχνιδι δειχνει σαν 10ετιας. Με ολα low η στο series s μπορει στον υπολογιστη με rt οχι δειχνει 2024 παιχνιδι απο καθε αποψη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Για άλλη μια φορά η 3060 πάνω από την 3070 λόγο VRAM

https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/indiana-jones-and-the-great-circle-test-gpu-cpu

Indy-1440p.png

Με αυτές τις κάρτες δε σε νοιάζει πως τα πάνε σε 1440p αλλα σε 1080p ούτε 60 fps δε βγάζουν δε θα κάτσει να παίξει κανένας έτσι...

3 ώρες πριν, Arkin είπε

οτι το indy ειναι παιχνιδι 10ετιας και λεω οκ παιδια δεν αξιζει καν να σας κανω παρατηρηση μεινετε στο συννεφακι σας οτι το παιχνιδι δειχνει σαν 10ετιας.

Καλά σε καμια περίπτωση δε δείχνει 10ετίας δε θα έλεγα ότι μου έπεσε το σαγόνι όπως στο exodus το requiem και τα textures του tlou αλλα είναι ένα κλικ χειρότερο από αυτά

Επεξ/σία από Tambas91
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Tambas91 είπε

Με αυτές τις κάρτες δε σε νοιάζει πως τα πάνε σε 1440p αλλα σε 1080p ούτε 60 fps δε βγάζουν δε θα κάτσει να παίξει κανένας έτσι...

Καλά σε καμια περίπτωση δε δείχνει 10ετίας δε θα έλεγα ότι μου έπεσε το σαγόνι όπως στο exodus το requiem και τα textures του tlou αλλα είναι ένα κλικ χειρότερο από αυτά

Θελω να το δω με path tracing πως θα δειχνει ακομα δεν εχουμε δει τιποτα πανω σε αυτο οποτε ακομα δεν εχει ξεδιπλωθει οπως ειναι στα max settings. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...