Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

29 λεπτά πριν, Arkin είπε

7900xtx στο portal rtx στα 1440p. Καλυτερα να μην ανοιχτει τετοιο θεμα. 

Screenshot_1.png

Είσαι εγκάθετος. Δε θέλουμε RT. Θέλουμε καθαρή ραστεριά, τις κάρτες γραφικών δεν τις αγοράζουμε για να έχουμε καλύτερα γραφικά. Τις αγοράζουμε έτσι. Για μπλιμπλίκια χωρίς μπλιμπλίκια όμως. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, Armoral είπε

Και τότε γιατί αγοράζεις ή ενδιαφέρεσαι για νέα κάρτα γραφικών; Πάρε μία RX570 που πετάει, είναι οικονομικότατη και ότι πρέπει για 720p 60 fps χωρίς απαιτήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με την τετράγωνη λογική σου όταν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για RT πρέπει να είναι μεταξύ 570 και 6500ΧΤ; ενώ αν ενδιαφέρεται για 4070ti και πάνω;

• Like 1

9 λεπτά πριν, Age4Greeks είπε

Σύμφωνα λοιπόν με την τετράγωνη λογική σου όταν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για RT πρέπει να είναι μεταξύ 570 και 6500ΧΤ; ενώ αν ενδιαφέρεται για 4070ti και πάνω;

Βασικά κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για RT καλύτερα να πάρει μια 6700ΧΤ. Δεν υπάρχει λόγος να σκάσεις ένα σωρό λεφτά απλά για να βλέπεις τα ίδια visuals σε περισσότερα frames. Αν παίζεις σε 4Κ, τότε ναι πας σε 7900ΧΤΧ και πάνω. Τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου. Μόνο τα games που έχουν σοβαρό RT αλλάζουν ουσιαστικά τα visuals. Τα υπόλοιπα games δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με games από 3-4 ίσως και 5 χρόνια πριν. Μην πω ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι και χειρότερα, π.χ. Starfield vs RDR2

• Like 1

9 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Βασικά κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για RT καλύτερα να πάρει μια 6700ΧΤ. Δεν υπάρχει λόγος να σκάσεις ένα σωρό λεφτά απλά για να βλέπεις τα ίδια visuals σε περισσότερα frames. Αν παίζεις σε 4Κ, τότε ναι πας σε 7900ΧΤΧ και πάνω. Τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου. Μόνο τα games που έχουν σοβαρό RT αλλάζουν ουσιαστικά τα visuals. Τα υπόλοιπα games δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με games από 3-4 ίσως και 5 χρόνια πριν. Μην πω ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι και χειρότερα, π.χ. Starfield vs RDR2

Βασικά ήμουν στη φάση για 7800ΧΤ ή 4070 αλλά βγήκανε κάτι έκτακτα έξοδα και αναγκαστικά θα περιμένω μέχρι Black Friday.

• Like 1

51 λεπτά πριν, Age4Greeks είπε

Σύμφωνα με τη λογική σου αγοράζουμε κάρτα γραφικών όχι για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά γραφικά αλλά γιατί AMD.

3 ώρες πριν, Age4Greeks είπε

Βασικά ήμουν στη φάση για 7800ΧΤ ή 4070 αλλά βγήκανε κάτι έκτακτα έξοδα και αναγκαστικά θα περιμένω μέχρι Black Friday.

Συμφωνα με τα προηγούμενα γραπτά σου,

-σου είναι αδιάφορο το RT

-παίζεις σε 4Κ και σε ενδιαφέρει η παραπάνω Vram μιας και κρατάς τις κάρτες σου για χρόνια

αλλά δεν σου είναι μονόδρομος η 7800xt, κοιτάς και την ακριβότερη με λιγότερη Vram 4070.

@Herald Αν βγάλετε άκρη παιδιά, πείτε μου και εμένα.  Εγώ πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, Fulgore said:

Συμφωνα με τα προηγούμενα γραπτά σου,

-σου είναι αδιάφορο το RT

-παίζεις σε 4Κ και σε ενδιαφέρει η παραπάνω Vram μιας και κρατάς τις κάρτες σου για χρόνια

αλλά δεν σου είναι μονόδρομος η 7800xt, κοιτάς και την ακριβότερη με λιγότερη Vram 4070

Ήθελα να το γράψω και εγώ αυτό αλλά είπα να αφήσω τις αψiμαχίες :P 

Επεξ/σία από Herald

Πάντως τα περισσότερα, μην πώ το 99% των παιχνιδιών, δεν θέλουν πάνω από 8gb vram. Βασικά μόνο 1 παιχνίδι (χωρίς RT) θέλει πάνω από 8gb για το ultra preset, το TLOU.

Το ότι τα περισσότερα παιχνίδια δεν ζητάνε πάνω από 8gb vram όμως δεν σημαίνει ότι η 4060ti 8gb και η 7800xt 16gb έχουν την ίδια vram. Η 7800xt έχει την διπλάσια VRAM, απλά κάποια παιχνίδια δεν την χρησιμοποιούν. Νομίζω ΟΛΟΙ συμφωνούν.

Στο RT γιατί δεν συμφωνούμε ότι η 4070 έχει την 8πλάσια απόδοση από την 7800xt, απλά τα παιχνίδια της AMD επιτήδες δεν χρησιμοποιούν παραπάνω RT effects για να μην φάνε φάπα? 

27 λεπτά πριν, Herald είπε

Πάντως τα περισσότερα, μην πώ το 99% των παιχνιδιών, δεν θέλουν πάνω από 8gb vram. Βασικά μόνο 1 παιχνίδι (χωρίς RT) θέλει πάνω από 8gb για το ultra preset, το TLOU.

Το ότι τα περισσότερα παιχνίδια δεν ζητάνε πάνω από 8gb vram όμως δεν σημαίνει ότι η 4060ti 8gb και η 7800xt 16gb έχουν την ίδια vram. Η 7800xt έχει την διπλάσια VRAM, απλά κάποια παιχνίδια δεν την χρησιμοποιούν. Νομίζω ΟΛΟΙ συμφωνούν.

Στο RT γιατί δεν συμφωνούμε ότι η 4070 έχει την 8πλάσια απόδοση από την 7800xt, απλά τα παιχνίδια της AMD επιτήδες δεν χρησιμοποιούν παραπάνω RT effects για να μην φάνε φάπα? 

Το θέμα είναι αν αυτά τα games στα οποία η 4070 και η κάθε 4070 της πράσινης στα οποία έχει πολλαπλάσια απόδοση αξίζουν να ασχοληθείς. Προσωπικά το Cyberpunk για μένα είναι ο ορισμός της μετριότητας στο σύνολο του. Απο γραφικά ναι, είναι κορυφή αλλά δεν είναι καν απο τα κύρια κριτήρια για μένα με τα οποία αξιολογώ ένα game.

Παίζει το μόνο game που να αξίζει πραγματικά αυτην την περίοδο (το οποίο να υποστηρίζει σε καλό βαθμό το RT) να είναι το metro exodus άντε και κανά Portal 2 αν είσαι λάτρης αυτού του είδους παιχνιδιών.

• Like 2

2 λεπτά πριν, DestinyGR είπε

Το θέμα είναι αν αυτά τα games στα οποία η 4070 και η κάθε 4070 της πράσινης στα οποία έχει πολλαπλάσια απόδοση αξίζουν να ασχοληθείς. Προσωπικά το Cyberpunk για μένα είναι ο ορισμός της μετριότητας στο σύνολο του. Απο γραφικά ναι, είναι κορυφή αλλά δεν είναι καν απο τα κύρια κριτήρια για μένα με τα οποία αξιολογώ ένα game.

Παίζει το μόνο game που να αξίζει πραγματικά αυτην την περίοδο (το οποίο να υποστηρίζει σε καλό βαθμό το RT) να είναι το metro exodus άντε και κανά Portal 2 αν είσαι λάτρης αυτού του είδους παιχνιδιών.

Αυτό ακριβώς, είναι υποκειμενικό. Όποιος ενδιαφέρεται γι' αυτά τα games τότε κοιτάει σε NVIDIA. Αντίστοιχα και εγώ μπορώ να πω ότι δεν με ενδιαφέρει το Starfield γιατί το δοκίμασα απ' το game pass αλλά μπούχτισα με το quick travel κάθε 2 λεπτά. Αποφασίζεις τι σου αρέσει και αγοράζεις αναλόγως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...