Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, Herald είπε

Πριν 3 μήνες ήταν αμαρτία 500€ κάρτα (3070) να ξεμένει από vram. 60 σελίδες γεμίσαμε. Τώρα που το παθαίνει και η 7700xt, πάλι για την nvidia λέμε.

Δίκιο έχει ο fulgore, δεν ανοίχθηκε το θέμα για την vram, για να κράξουμε την nvidia ανοίχθηκε, κλασσικά. 

Βγάζει η AMD κάρτα των 500€ το 2023 - κοντεύουμε 2024- με ίδια vram με την κάρτα του 2020, λογικό είναι να ξεμένει από vram, 3 χρόνια περάσανε. Αντί να μιλήοσυμε για αυτό το πρόβλημα παλι για την nvidia γράφεται....ντροπή

Το πρόβλημα της κάρτας είναι η τιμή της στη θέση που πάει να μπει, ειδικά σε σχέση με τη μεγαλύτερη αδερφή της.

Η μνήμη σε σχέση με την προκατοχο είναι θέμα, αλλά δευτερεύον. Πόσες φορές γράφτηκε ότι τα 12 δεν είναι πρόβλημα, για πολύ ισχυρότερη (και ακριβότερη) κάρτα (4070τι)? Εδώ, γιατί έτσι?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σοβαρά πάντως, τα 12GB είναι πρόβλημα (είτε σε AMD είτε σε NVIDIA); Σε ποιο game δεν φτάνουν; Για το Rachet με RT που λέμε, εκ των πραγμάτων χρειάζεσαι upscaling, άρα δεν έχει θέμα με την vram γιατί πέφτει η ανάλυση. Το έχω παίξει και δεν είχα θέμα. Τώρα αν στο μέλλον τα 12 θα αποτελέσουν θέμα θα δούμε. Πάντως και καινούργια games, Starfield, και κάποια UE5 που βγήκαν (Immortals, Fort Solis) δεν χρησιμοποιούν τόσο πολύ vram. Και το AW2 που είναι του πέτσινου λογικά θα είναι εντάξει. Και το CP77 με όλα τα RT με το ζόρι 9GB φτάνει, το ίδιο και το Hogwarts (9.7)

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, Πέτρος said:

Το πρόβλημα της κάρτας είναι η τιμή της στη θέση που πάει να μπει, ειδικά σε σχέση με τη μεγαλύτερη αδερφή της.

Η μνήμη σε σχέση με την προκατοχο είναι θέμα, αλλά δευτερεύον. Πόσες φορές γράφτηκε ότι τα 12 δεν είναι πρόβλημα, για πολύ ισχυρότερη (και ακριβότερη) κάρτα (4070τι)? Εδώ, γιατί έτσι?

Εδώ και τρις μήνες ο ίδιος έγραφε ότι τα 8GB είναι υπεραρκετά και δεν υπάρχει θέμα και μπορείς να τρέξεις τα παιχνίδια στο HIGH και όταν θα έχει πρόβλημα με τα 8GB ο πυρήνας δεν θα μπορεί να τρέξει (κάτι που γίνεται στην 7700XT στο Ratcher λόγο RT) και και και. Εδώ και τόσους μήνες η NVIDIA έχει κάρτα στα 900 ευρώ με 12GB και δεν είπε κουβέντα , αλλά μόλις βγήκε ένα παιχνίδι που είναι NVIDIA Sponsored και 12GB κάρτα της AMD έχει πρόβλημα άρχισε να γράφει ότι τα 12GB δεν είναι αρκετά για κάρτα των 500 ευρώ.

Αν τα έγραφε άλλος θα τα έπαιρνα στα σοβαρά.

Ps. Αν αρχίσει και του γράφει τώρα κάποιος τα ίδια που έγραφε εκείνος για τα 8GB εδώ και τρις μήνες, θα τον αποκαλέσει fanboy και ότι είναι ντροπή να λέμε τέτοια.

Επεξ/σία από Aten-Ra

Τα 12GB είναι καλά για μέχρι 1440P, το sweet spot είναι τα 16GB όμως. Εκεί έπρεπε να παίζουν όλα τα x70(0)+. Από 'κει και πέρα είναι θέμα παιχνιδιού το αν δικαιολογεί τις απαιτήσεις του, πράγμα που δυστυχώς δεν ισχύει για τα τελευταία..

Τα καλύτερα textures που είδα ήταν στο FC6 με το texture pack που ζητάει 16GB κάρτα, κυριολεκτικά δεν βλέπεις πουθενά low-res texture.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Τα 12GB είναι καλά για μέχρι 1440P, το sweet spot είναι τα 16GB όμως. Εκεί έπρεπε να παίζουν όλα τα x70(0)+. Από 'κει και πέρα είναι θέμα παιχνιδιού το αν δικαιολογεί τις απαιτήσεις του, πράγμα που δυστυχώς δεν ισχύει για τα τελευταία..

Τα καλύτερα textures που είδα ήταν στο FC6 με το texture pack που ζητάει 16GB κάρτα, κυριολεκτικά δεν βλέπεις πουθενά low-res texture.

Μπορείς να παίζεις και στο High, δεν έχει διαφορές,  τουλάχιστον έτσι μας έλεγαν εδώ και τρις μήνες.

Επεξ/σία από Aten-Ra

High με Ultra ; Πράγματι στα περισσότερα παιχνίδια δεν υπάρχουν αισθητές διαφορές, αλλά το texture pack πάντα κάνει διαφορά. Τουλάχιστον στα Ubi games.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Aten-Ra said:

Εδώ και τρις μήνες ο ίδιος έγραφε ότι τα 8GB είναι υπεραρκετά και δεν υπάρχει θέμα και μπορείς να τρέξεις τα παιχνίδια στο HIGH και όταν θα έχει πρόβλημα με τα 8GB ο πυρήνας δεν θα μπορεί να τρέξει (κάτι που γίνεται στην 7700XT στο Ratcher λόγο RT) και και και. Εδώ και τόσους μήνες η NVIDIA έχει κάρτα στα 900 ευρώ με 12GB και δεν είπε κουβέντα , αλλά μόλις βγήκε ένα παιχνίδι που είναι NVIDIA Sponsored και 12GB κάρτα της AMD έχει πρόβλημα άρχισε να γράφει ότι τα 12GB δεν είναι αρκετά για κάρτα των 500 ευρώ.

Αν τα έγραφε άλλος θα τα έπαιρνα στα σοβαρά.

Δεν είναι υπεραρκετά τα 8gb, αλλά τόσους μήνες μιλάγαμε για κάρτες 3ετίας.Εκεί θα ρίξεις textures.

Τώρα με την 7700xt μιλάμε για ολοκαίνουργια κάρτα του 500€. Όσα games έχουν βαρύ RT, θα το κλείσεις γιατί δεν τραβάει. Όσα games έχουν καλής ποιότητας textures, θα τα ρίξεις γιατί ξεμένει από vram.

11 hours ago, Tambas91 said:

αυτοί που τις εκθειάζουν, όχι ταξί ούτε αυτό δεν γεμίζουν :

cache_2414401781.jpg?t=1311969921

απ τους οποιους ο ένας αυτός με τον αιγυπτιακό θεό για εικονίδιο στάνταρ θα στείλει μήνυμα στον herald να του φέρει πράσινη από γερμανία :P 

Αυτό εννοείς? 

Spoiler

adsf.JPG.bde91f8535039e9b54b2a48da7cc1e76.JPG

Επεξ/σία από Herald

Εγώ αυτό που ξέρω πάντως τραγικός ο φούρναρης με τα 12 gb ειδικά σε 4070ti τραγική και η amd με την πολιτική που ακολουθεί … οι ολοκληρωμένες κάρτες που καλύπτουν όλα τα γούστα είναι 7900χτχ, 4080, 4090 αλλά είναι πανάκριβες …. Απο εκεί και πέρα έτσι όπως είναι τα παιχνίδια θέλει υποχωρήσεις παντού 

@Herald το ποδήλατο αυτό έχει σέλα ? 😛

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Tambas91 said:

Εγώ αυτό που ξέρω πάντως τραγικός ο φούρναρης με τα 12 gb ειδικά σε 4070ti τραγική και η amd με την πολιτική που ακολουθεί … οι ολοκληρωμένες κάρτες που καλύπτουν όλα τα γούστα είναι 7900χτχ, 4080, 4090 αλλά είναι πανάκριβες …. Απο εκεί και πέρα έτσι όπως είναι τα παιχνίδια θέλει υποχωρήσεις παντού 

@Herald το ποδήλατο αυτό έχει σέλα ? 😛

Η nvidia δεν θέλει να σου πουλήσει φτηνή κάρτα με vram. Θα χάσει πωλήσεις από τα ακριβότερα μοντέλα από τους cudaκιδες που θέλουν τις κάρτες για productivity. Γιαυτό και η 16αρα 4060ti έχει όσο εχει. 

Κλασσικά η amd είναι ανύπαρκτη και σε αυτόν τον τομέα. Βασικά παντού ανύπαρκτη είναι, ξερό raster δίνει μόνο. 

Δυστηχως είμαστε φυλακισμένοι από τον πέτσινο, για όποιον έχει ήδη nvidia κάρτα (που είναι το 80% της αγοράς) η amd δεν αποτελεί επιλογη. Οι καινούργιες κάρτες της είναι side grade 

Επεξ/σία από Herald

Για 1440p πάντως δεν υπάρχει θέμα με τα 12GB μέχρι στιγμής, ειδικά που αν σκεφτείς ότι πλέον όλα θέλουν upscaling άρα στην καλύτερη είναι 960p upscaled το 1440p. Πιστεύω ότι στα χρόνια που ο πυρήνας έχει ζωή δεν θα υπάρξει σοβαρό θέμα με την vram.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, just_a_dude said:

Για 1440p πάντως δεν υπάρχει θέμα με τα 12GB μέχρι στιγμής, ειδικά που αν σκεφτείς ότι πλέον όλα θέλουν upscaling άρα στην καλύτερη είναι 960p upscaled το 1440p. Πιστεύω ότι στα χρόνια που ο πυρήνας έχει ζωή δεν θα υπάρξει σοβαρό θέμα με την vram.

Για σένα που έχεις nvidia όχι. Για amd υπάρχει ηδη σοβαρό θέμα. 

Επεξ/σία από Herald

8 λεπτά πριν, Herald είπε

Δυστηχως είμαστε φυλακισμένοι από τον πέτσινο, για όποιον έχει ήδη nvidia κάρτα (που είναι το 80% της αγοράς) η amd δεν αποτελεί επιλογη. Οι καινούργιες κάρτες της είναι side grade

Εγώ νιώθω "φυλακισμένος" λόγω DLSS και αυτό γιατί χρειάζεται παντού. Αν βελτιώσει το FSR ή δώσει +25% raster η AMD ώστε να κάνει negate το DLSS εγώ δεν έχω πραγματικά κανένα πρόβλημα να πάω σε AMD. Εντάξει καλό το RT και θέλω να παίξω κάποια games με δυνατό RT αλλά οκ, το έκανα στην άκρη αν συνέβαινε αυτό που είπα παραπάνω.

4 minutes ago, just_a_dude said:

Εγώ νιώθω "φυλακισμένος" λόγω DLSS και αυτό γιατί χρειάζεται παντού. Αν βελτιώσει το FSR ή δώσει +25% raster η AMD ώστε να κάνει negate το DLSS εγώ δεν έχω πραγματικά κανένα πρόβλημα να πάω σε AMD. Εντάξει καλό το RT και θέλω να παίξω κάποια games με δυνατό RT αλλά οκ, το έκανα στην άκρη αν συνέβαινε αυτό που είπα παραπάνω.

Μεθαύριο που θα βγει το CyberPunk τι θα κάνεις αν έχεις amd? Skip και spam περί tech demo στο forum επειδή δεν θα μπορείς να το παίξεις? 😁

Βασικά ένα άτομο δημιουργεί όλη αυτή τη φασαρία με την VRAM και εσείς όχι μόνο του δίνετε σημασία αλλά δημιουργήθηκε και ξεχωριστό θέμα κιόλας για αυτό τον λόγο. Εντάξει...

• Like 2

Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα σκάσουν τα 12GB σε 1440p. Το θέμα είναι αν θα συμβεί σε 3-4 games ή μαζικά. Τα ίδια λέγαμε και όταν πήρα την 2060 το 2019, ότι και καλά έπρεπε να είχα πάρει τον Βέγγο 56 γιατί τα 6GB είναι λίγα και εν τέλη έσκασαν τέλη του 2022 με το Callisto Protocol (σε 1080p)..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...