Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην ξεχνάτε ότι οι κονσόλες είναι APUs με κοινή μνήμη για CPU και GPU αλλά και ολικό TDP στα 180-200W. Ακόμα και αν το iGPU στην κονσόλα να είναι το ίδιο με το GPU σε hardware και πάλι θα έχει μικρότερες επιδόσεις η κονσόλα λόγο παραπάνω περιορισμών.

• Like 1
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι και πως έχεις συνηθίσει. Εγώ 1.5 μήνα που έχω την κάρτα και παίζω στα 90-120 αναλόγως το game, δοκίμασα να βάλω cap στα 60 σε κάποια slow paced για να δουλεύει πιο χαλαρά η κάρτα λόγω καλοκαιριού και ακόμη και τα 60 μου φαίνονται πλέον αργά όταν κουνάς την κάμερα. Κάποιος που έχει την 6800ΧΤ θα έχει συνηθίσει τα υψηλά fps οπότε δεν μπορεί να πάει έτσι ξαφνικά στα 45. Και μιλάμε για 45 average, οπότε θα έχει και πιο πάνω αλλά και πιο κάτω σε σημεία.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Είναι και πως έχεις συνηθίσει. Εγώ 1.5 μήνα που έχω την κάρτα και παίζω στα 90-120 αναλόγως το game, δοκίμασα να βάλω cap στα 60 σε κάποια slow paced για να δουλεύει πιο χαλαρά η κάρτα λόγω καλοκαιριού και ακόμη και τα 60 μου φαίνονται πλέον αργά όταν κουνάς την κάμερα. Κάποιος που έχει την 6800ΧΤ θα έχει συνηθίσει τα υψηλά fps οπότε δεν μπορεί να πάει έτσι ξαφνικά στα 45. Και μιλάμε για 45 average, οπότε θα έχει και πιο πάνω αλλά και πιο κάτω σε σημεία.

Απο τα 60 στα 80 σου φαινεται τεραστια διαφορα. Απο τα 80 στα 100 λιγα πραγματα. Τωρα κατι 165 κατι 240 ειναι καθαρα για online δυσκολα να καταλαβεις διαφορα σε ενα slow pace single player παιχνιδι συγκριτικα με 120hz. Οσο ανεβαινεις δηλαδη τοσο πιο δυσκολα βλεπεις τη διαφορα. Απο τα 30 στα 60 πχ ειναι μερα με τη νυχτα απο τα 60 στα 80 καλη διαφορα απο τα 80 στα 100 πιο μικρη και απο εκει και πανω οσο ανεβαινουμε τοσο πιο δυσκολα καταλαβαινουμε τη διαφορα στα single player παιχνιδια. 

• Like 1
Δημοσ.

Κάτω απ' τα 60 υπάρχει ξεκινάει θεωρώ να γίνεται αισθητό και το delay στις εντολές γι αυτό και τα παιχνίδια που είναι κάπως γρήγορα όπως τα FPS γίνονται unplayable. Τώρα το θέμα του ματιού είναι λιγάκι και στον άνθρωπο. Έχω δει ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιληφθούν καν τα 60 fps.

Προσωπικά μπορώ να δω ένα video και να σου πω αν είναι 60fps 50fps ή λιγότερο, από κει και πάνω δεν αντιλαμβάνομαι κάτι. Στα games πολλές φορές ρυθμίζω το cap στο 75Hz και εκεί δεν καταλαβαίνω και πολλά. ίσως φταίει και το κομμάτι του τρισδιάστατου. Από κει και πέρα όμως είτε μου βάλεις cap στα 75 ή στα 144 με ή χωρίς Freesync ενεργοποιημένα δεν μπορώ να πω ότι αντιλαμβάνομαι ιδιαίτερα την διαφορά.

Τώρα στα multiplayer επειδή έχω σταματήσει να παίζω, φαντάζομαι τα πολλά fps τα θες λόγο του delay. Αλλά μετά τα 75 είναι αισθητό το delay;

Δημοσ.

Για μένα είναι πιο πολύ η κίνηση της κάμερας. Χοντρικά απ' τα 90 και πάνω είναι πολύ smooth και κυρίως νιώθεις το ποντίκι πολύ "ελαφρύ", δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά. Ειδικά αν έχεις και γρήγορο mouse. Τα 60 φυσικά και είναι μια χαρά, αυτό έλλειπε, αλλά σε σχέση με τα 90 έχει διαφορά η κίνηση της κάμερας.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Ούτε με 45 είναι playable όμως. 

μη τρελαθούμε τελείως ο ορος δεν είναι playable είναι ακραίος έως άστοχος botw 30 fps παίζει και είναι μια χαρά, ναι προφανώς δε λέει κανεις ότι είναι το ιδανικό αλλα μια χαρά παίζεις προσοχή δε μιλάμε για call of duty και cs go που εκεί όντως θες 120+ αλλα ας βγαίναν μονο τέτοια παιχνίδια αντί για cyberbugs και ας έπαιζα με 30 δε θα με πείραζε καθόλου

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Tambas91 είπε

μη τρελαθούμε τελείως ο ορος δεν είναι playable είναι ακραίος έως άστοχος botw 30 fps παίζει και είναι μια χαρά, ναι προφανώς δε λέει κανεις ότι είναι το ιδανικό αλλα μια χαρά παίζεις προσοχή δε μιλάμε για call of duty και cs go που εκεί όντως θες 120+ αλλα ας βγαίναν μονο τέτοια παιχνίδια αντί για cyberbugs και ας έπαιζα με 30 δε θα με πείραζε καθόλου

Γενικα με controller πολλα μπορεις να παιξεις και με 20 και με 30fps. Με ποντικι με υψηλο dpi τα 30fps ειναι unplayable στα πιο fast pace παιχνιδια. Γυρνας την καμερα γρηγορα και σε πιανει ναυτια. Το controller ειναι τερμα αργο εκ φυσης του συγκριτικα με 3-4000 dpi ποντικι καποιοι παιζουν και με ακομα παραπανω που εκει ισα ισα το κουνας και κανει η καμερα 10 φουρλες. Εκει τα 30 τα θεωρεις μια θολουρα ξεκαθαρα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Γενικα με controller πολλα μπορεις να παιξεις και με 20 και με 30fps. Με ποντικι με υψηλο dpi τα 30fps ειναι unplayable στα πιο fast pace παιχνιδια. Γυρνας την καμερα γρηγορα και σε πιανει ναυτια. Το controller ειναι τερμα αργο εκ φυσης του συγκριτικα με 3-4000 dpi ποντικι καποιοι παιζουν και με ακομα παραπανω που εκει ισα ισα το κουνας και κανει η καμερα 10 φουρλες. Εκει τα 30 τα θεωρεις μια θολουρα ξεκαθαρα. 

εε ναι μα γι αυτό το λέω δε θα παίξεις call of duty, cs, fortnite με 45 εκεί θα σε πιάσει πονοκέφαλος... αλλα για να παίξεις rachet με το controller μια χαρά παίζεις στα 45 με 6800xt με 20 πάλι βραστά χαράλαμπε

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

ε για κάποιους μπορεί. Εγώ πλέον δεν μπορώ να παίξω με τόσα λίγα frames. είναι απελπιστικά αργό. όπως είπα είναι τι έχει συνηθίσει το μάτι. Αν βάλω με το ζόρι 30fps και παίξω για ώρες κάποια στιγμή θα το συνηθίσω. Αλλά δεν βρίσκω κανένα λόγο να το κάνω.

1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε

εε ναι μα γι αυτό το λέω δε θα παίξεις call of duty, cs, fortnite με 45 εκεί θα σε πιάσει πονοκέφαλος... αλλα για να παίξεις rachet με το controller μια χαρά παίζεις στα 45 με 6800xt με 20 πάλι βραστά χαράλαμπε

το rachet είναι fast paced όμως. με πολλά frames είναι πολύ καλύτερη εμπειρία.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Με controller ειναι μια χαρα τα 45 ναι. Στο ratchet θα προτιμουσα βεβαια να εριχνα μια σκαλα το RT και τα textures και να επαιζα με την 3080 με dlss quality στα 70+fps απο τα 45 της 6800xt με ολα δεξια. 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

ε για κάποιους μπορεί. Εγώ πλέον δεν μπορώ να παίξω με τόσα λίγα frames. είναι απελπιστικά αργό. όπως είπα είναι τι έχει συνηθίσει το μάτι. Αν βάλω με το ζόρι 30fps και παίξω για ώρες κάποια στιγμή θα το συνηθίσω. Αλλά δεν βρίσκω κανένα λόγο να το κάνω.

το rachet είναι fast paced όμως. με πολλά frames είναι πολύ καλύτερη εμπειρία.

το rachet δεν είναι competitive ούτε προσπαθείς να κανεις headίδια αν φύγουν και μερικές στο γάμο του καραγκιόζη δε θα αλλάξει κάτι με controller που είναι φτιαγμένο για να παίζεται το game μια χαρά playble είναι και στα 30 ποσο μάλλον στα 45

όπως με πρόλαβε ο arkin και εγώ προτιμώ να ρίξω κάνα 2-3 ρυθμίσεις να βάλω και dlss και να το πάω 60, αλλα στο πινακάκι όπως είναι βλέπουμε που καταλήγει η γυφτιά του πέτσα

Δημοσ.

Ε και πάλι ειναι fast paced. Με πολλά fps η κίνηση της κάμερας με το ποντίκι είναι πολύ καλύτερη. Τώρα με controller ναι 'νταξει παίξε και στα 20 fps ξέρω ΄γω.

Δημοσ.

Τα 30άρια δεν παλεύονται πλέον σε κανένα παιχνίδι, είναι τίγκα στο judder.

2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Τώρα στα multiplayer επειδή έχω σταματήσει να παίζω, φαντάζομαι τα πολλά fps τα θες λόγο του delay. Αλλά μετά τα 75 είναι αισθητό το delay;

Τα 75 είναι πολύ λίγα για competitive MP, θες 120+ και ιδανικά κοντά στα Hz του monitor. Η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής.

Δημοσ.

Μόνο μια χαρά δεν είναι το Botw στα 30fps, γιατί ούτε αυτά δεν είναι σταθερά και έχει drops.

Από εκει και πέρα, τι δουλειά έχει 2017 κονσόλα της Nintendo (με hardware χειρότερο και από αυτό του ps4 του 2013) με high end (PC) gaming ,μιας και μιλάμε για 4K RT high/very high settings?????

Αν κάποιος θέλει να παίξει 30 και 40fps παιχνίδια, αγοράζει κονσόλα και γλυτώνει και ένα κάρο χρήματα.

Εννοείται και τα 30 και 40fps θεωρούνται unplayable σε PC μεριά, για όποιον παίζει παιχνίδια τουλάχιστον, και όχι για όσους σχολιάζουν απλά videos/benchmarks αυτών.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...