Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι οκ, πάντα θα έχεις κάπου bottleneck.

Επίσης το γεγονός ότι ακόμα συγκρίνουμε φετινές κάρτες με 3 χρόνων, αυτό από μόνο του είναι αποτυχία! αποτυχία της nvidia γιατί είναι greedy και τρολλ και της amd γιατί είναι ανύπαρκτη.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H 6700 πάντως είναι περσινή κάρτα(καλοκαίρι 2022).

Την έχει και ο γνωστός συμφορουμίτης, ασχέτως που ποτέ δεν γράφει για αυτή :ph34r:

Επεξ/σία από Fulgore

12 ώρες πριν, Fulgore είπε

Τα 10gb από μόνα τους δεν λένε τίποτα απολύτως, ειδικά όταν μιλάμε για 1080p.

Και η 3080 10gb Vram έχει, καμία σχέση με την 6700 η οποία είναι επιπέδου 7600.

image.png.df87ab4d21e7eddf9316577daad7d47b.png

Φυσικά και δεν λένε τίποτα από μόνα τους, μόνο εκ του πονηρού έχει τεθεί αυτό από όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Δεν δίνει επιδόσεις η μνήμη, απλά ανάλογα το υποσύστημά της (ποσότητα/ποιότητα-συχνότητα+χρονισμοί/δίαυλο κλπ) κόβει όσο το δυνατόν λιγότερο τον πυρήνα (ενίοτε και καθόλου, όπως στο έκτρωμα 4060τι/16. λόγω της ηλίθιας υλοποίησης),

11 ώρες πριν, Fulgore είπε

H 6700 πάντως είναι περσινή κάρτα(καλοκαίρι 2022).

Την έχει και ο γνωστός συμφορουμίτης, ασχέτως που ποτέ δεν γράφει για αυτή :ph34r:

Πώς είναι περσινή? Επειδή μαζεύτηκαν κομμένοι πυρήνες 6700ΧΤ και είπαν να μην τους πετάξουν?

Τί διαφορετικό έχει σαν αρχιτεκτονική από τις υπόλοιπες RDNA2?

Είναι καινούριος επεξεργαστής ο 5600Χ3δ, δηλαδή, και μπαίνει στην κουβέντα με ΑΜ5/13χχχ?

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια κάρτα που κυκλοφόρησε πέρυσι δεν θεωρείται περσινή επειδή έχει ίδια αρχιτεκτονική με κάρτες πριν από αυτή.

Βρε τι διαβάζουμε πάλι......

Επεξ/σία από Fulgore

11 λεπτά πριν, dionisis241 είπε

Αξίζει κάποιός να  πάει σε 3080 10gb για 2k  ,  αρκούν τα 10 gb vram για τα επόμενα 3 χρόνια;

γιατί όχι 4070; Εκτός αν εννοείς μεταχειρισμένη 3080.

14 λεπτά πριν, dionisis241 είπε

Για μεταχειρισμένη 3080  θα ήθελα να ρωτήσω 

ανάλογα την τιμή μπορεί και πάλι να αξίζει η 4070 γιατί παίρνεις DLSS 3, λιγότερη κατανάλωση, +2GB και θα έχεις και γεμάτη εγγύηση.

2 λεπτά πριν, dionisis241 είπε

τιμή περίπου 400-480€ για μεταχειρισμένη 3080

400 είναι οκ αν είναι 480 πας σε 4070 στα 600 και ξεμπερδεύεις. Η 3080 έχει διπλάσια κατανάλωση δεν έχει dlss έχει 2gb vram λιγότερο γενικά με την 4070 στα 600 θα έπρεπε οπές αυτές οι κάρτες να πάνε max 400 ευρώ. Είναι και μεταχειρισμένες και μπορεί να έχουν και mining στο κεφάλι τους συγκριτικά με μια νέα που έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

• Like 1

632 έχει σήμερα η 4070 απ' το μαγαζί που την πήρα εγώ (εγώ την είχα πάρει 620) που μου την έφερε σε 2 εργάσιμες παρόλο που έλεγε 4-10. Έχει και 1-2 μαγαζιά που την έχουν 623 αλλά είναι 10-30 εργάσιμες και μπορεί να αργήσει πολύ.

5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

632 έχει σήμερα η 4070 απ' το μαγαζί που την πήρα εγώ (εγώ την είχα πάρει 620) που μου την έφερε σε 2 εργάσιμες παρόλο που έλεγε 4-10. Έχει και 1-2 μαγαζιά που την έχουν 623 αλλά είναι 10-30 εργάσιμες και μπορεί να αργήσει πολύ.

Μια χαρα τιμη ειναι. Δεν αξιζει καρτα χωρις dlss 3 σημερα.

Ολοι κραζουν την 4060 ενω ελεγαν μπραβο για την 3060ti αλλα αν δουμε τα παρακατω θα πρεπει να αλλαξουν γνωμη. Το ιδιο ειναι και η 3080 με την 4070 που εχουν παρομοιες επιδοσεις αλλα αν βαλεις fg στην δευτερη περναει την πρωτη 40-50%. Καρτα χωρις τετοια τεχνολογια δεν πρεπει να μπαινει σημερα στην εξισωση. 

Screenshot-1.png
Screenshot-2.png
Screenshot-3.png
Screenshot-4.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Εγώ γιατί βλέπω από 611 4-10 μέρες??

άκυρο, σόρρυ. κοίταξα skroutz και δεν είδα κάπου 611

5 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Αν τα παιχνίδια δεν έχουν DLLS 3 και FG, που παίζει να είναι το 95% των παιχνιδιών?

Σήμερα. Του χρόνου όμως; Θα αυξάνονται

Επεξ/σία από just_a_dude

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...