Herald Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, just_a_dude said: Αρχικά συμφωνούμε ότι το Jedi Max δείχνει χειρότερο απ΄ το CP77 max με RT (Psycho RT, όχι path tracing γιατί μετά πάμε αλλού); Ναι ή όχι; Ακομα καλύτερα δες το PT Requiem. Τα ξεφτιλίζει σε image quality όλα αυτά τα πατσαβουροειδη και ζητάει 4-5 gb vram σε 4k ultra. Μιλάμε για διασυρμό, συζητάμε τώρα εμείς για vram To tlou day one ήθελε 7gb σε 720p low. Να δεις ποσο next gen έδειχνε.... Δεν φταίει το sponsorship ξεκάθαρα Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από Herald 1
just_a_dude Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε Δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό με το τι φορτώνει στην Vram το ένα και τι φορτώνει το άλλο. ε πως δεν έχει σχέση; αν ένα game δείχνει χειρότερο από ένα άλλο, και παρόλα αυτά θέλει τους ίδιους ή περισσότερους πόρους, ε κάπου έχουμε θέμα.
Aten-Ra Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, just_a_dude said: ε πως δεν έχει σχέση; αν ένα game δείχνει χειρότερο από ένα άλλο, και παρόλα αυτά θέλει τους ίδιους ή περισσότερους πόρους, ε κάπου έχουμε θέμα. Επαναλαμβάνω, δεν φορτώνεις μόνο Textures στην Vram. Αν μου πεις τι φορτώνει στο ένα παιχνίδι και τι στο άλλο τότε μπορούμε να πούμε αν δικαιολογεί την παραπάνω Vram η όχι. Το να λες απλά βλέποντας μια φωτογραφία ότι το ένα δείχνει χειρότερο από το άλλο και άρα δεν δικαιολογεί την παραπάνω Vram είναι λάθος. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από Aten-Ra
Tambas91 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 30 λεπτά πριν, Herald είπε Ακομα καλύτερα δες το PT Requiem. Τα ξεφτιλίζει σε image quality όλα αυτά τα πατσαβουροειδη και ζητάει 4-5 gb vram σε 4k ultra. Μιλάμε για διασυρμό, συζητάμε τώρα εμείς για vram To tlou day one ήθελε 7gb σε 720p low. Να δεις ποσο next gen έδειχνε.... Δεν φταίει το sponsorship ξεκάθαρα το requiem έχει insane graphics και το tlou όμως δε πάει πίσω έχει τρελα details και textures στην αρχή ήταν τρελή failιά τώρα το έχουν διορθώσει πάντως
Herald Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 5 minutes ago, Tambas91 said: το requiem έχει insane graphics και το tlou όμως δε πάει πίσω έχει τρελα details και textures στην αρχή ήταν τρελή failιά τώρα το έχουν διορθώσει πάντως Ναι αλλά η σωστή σύγκριση είναι Requiem σε 4k Ultra vs tlou σε 720p tlou, αφού με αυτά τα settings ζητάνε την ίδια vram. Νομίζω καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν πας να συγκρίνεις image quality με αυτά τα settings.
just_a_dude Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Επαναλαμβάνω, δεν φορτώνεις μόνο Textures στην Vram. Αν μου πεις τι φορτώνει στο ένα παιχνίδι και τι στο άλλο τότε μπορούμε να πούμε αν δικαιολογεί την παραπάνω Vram η όχι. Το να λες απλά βλέποντας μια φωτογραφία ότι το ένα δείχνει χειρότερο από το άλλο και άρα δεν δικαιολογεί την παραπάνω Vram είναι λάθος. ναι δεν διαφωνώ για τα textures. άλλο λέω. Αρχικά δεν χρειάζεται φωτογραφία για να δούμε αν το Jedi με όλα τέρμα δείχνει χειρότερο απ΄ το CP77 με όλα τέρμα. Αυτό εννοείται. Τεχνικά έχουν έτη φωτός διαφορά. Το τι βάζει το κάθε game στην vram είναι δικό του θέμα. Στην τελική αυτό που έχει σημασία είναι τι αποτέλεσμα βγάζεις χρησιμοποιώντας τους πόρους. Αν θες επιπλέον πόρους και βγάζεις και χειρότερο αποτέλεσμα ε κάτι κάνεις στραβά. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από just_a_dude
Tambas91 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, Herald είπε Ναι αλλά η σωστή σύγκριση είναι Requiem σε 4k Ultra vs tlou σε 720p tlou, αφού με αυτά τα settings ζητάνε την ίδια vram. Νομίζω καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν πας να συγκρίνεις image quality με αυτά τα settings. τώρα δεν έχω δει ποσο ζητάει με το τελευταίο patch αλλα τι συγκρίνουμε ρε συ ένα παιχνίδι που έχει άριστο optimazation με ένα άλλο που έχουν βγάλει 10 patch για να καταφέρουν κάπως να το τιθασεύσουν τώρα επειδή ξέρω που πάει η συζήτηση χωρίς να ξέρουμε σίγουρα, εγώ νομίζω ότι είναι λόγο αναπηρίας-αδιαφορίας των devs ούτε την amd τη συμφέρει αυτό που γίνετε δες κονσόλες.... εκεί που τρώει όμως x είναι όταν μπλοκάρει dlss,fg και rt features
Aten-Ra Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 3 minutes ago, just_a_dude said: ναι δεν διαφωνώ για τα textures. άλλο λέω. Αρχικά δεν χρειάζεται φωτογραφία για να δούμε αν το Jedi με όλα τέρμα δείχνει χειρότερο απ΄ το CP77 με όλα τέρμα. Αυτό εννοείται. Τεχνικά έχουν έτη φωτός διαφορά. Το τι βάζει το κάθε game στην vram είναι δικό του θέμα. Στην τελική αυτό που έχει σημασία είναι τι αποτέλεσμα βγάζεις χρησιμοποιώντας τους πόρους. Αν θες επιπλέον πόρους και βγάζεις και χειρότερο αποτέλεσμα ε κάτι κάνεις στραβά. Απλά κάνεις το λάθος να συγκρίνεις την χρήση της Vram μόνο με το οπτικό αποτέλεσμα και όχι KAI με άλλα πράγματα που έχουν σχέση με το παιχνίδι. Το τεχνικό κομμάτι δεν είναι μόνο το οπτικό άλλα έχει πολλές υποκατηγορίες όπως το performance. Μπορείς να φορτώσεις παραπάνω πράγματα στην Vram που είναι “κοντά” στη GPU και είναι αρκετά γρήγορη από το να τα φορτώνεις από σκληρό δίσκο η έστω από SATA SSD κλπ και έτσι να έχεις καλύτερες επιδόσεις η να εξαλείψεις stuttering κλπ. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που φορτώνουν στην Vram και τόσα διαφορετικά Game Engines και διαφορετικά παιχνίδια με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες που είναι ανώφελο να προσπαθείς από μια φωτογραφία να βγάζεις συμπεράσματα για το αν δικαιολογεί την χρίση Vram που κάνει το κάθε παιχνίδι. 3
just_a_dude Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Απλά κάνεις το λάθος να συγκρίνεις την χρήση της Vram μόνο με το οπτικό αποτέλεσμα και όχι KAI με άλλα πράγματα που έχουν σχέση με το παιχνίδι. Το τεχνικό κομμάτι δεν είναι μόνο το οπτικό άλλα έχει πολλές υποκατηγορίες όπως το performance. Μπορείς να φορτώσεις παραπάνω πράγματα στην Vram που είναι “κοντά” στη GPU και είναι αρκετά γρήγορη από το να τα φορτώνεις από σκληρό δίσκο η έστω από SATA SSD κλπ και έτσι να έχεις καλύτερες επιδόσεις η να εξαλείψεις stuttering κλπ. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που φορτώνουν στην Vram και τόσα διαφορετικά Game Engines και διαφορετικά παιχνίδια με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες που είναι ανώφελο να προσπαθείς από μια φωτογραφία να βγάζεις συμπεράσματα για το αν δικαιολογεί την χρίση Vram που κάνει το κάθε παιχνίδι. οκ fair enough. Το κάνει αυτό το jedi; Και επίσης αν το κάνει έχει όντως καλύτερο ή εφάμιλλο perf με το CP77; Για το Jedi δεν ξέρω γιατί δεν το έχω παίξει αλλά το CP77 αν εξαιρέσεις το stutter που κάνει όταν κάνει save, γενικά πάει μπάλα. Ίσια γραμμή το frametime Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από just_a_dude
Aten-Ra Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 30 minutes ago, just_a_dude said: οκ fair enough. Το κάνει αυτό το jedi; Και επίσης αν το κάνει έχει όντως καλύτερο ή εφάμιλλο perf με το CP77; Για το Jedi δεν ξέρω γιατί δεν το έχω παίξει αλλά το CP77 αν εξαιρέσεις το stutter που κάνει όταν κάνει save, γενικά πάει μπάλα. Ίσια γραμμή το frametime Ούτε εγώ έχω το Jedi δεν ξέρω να σου πω. 1
just_a_dude Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Ούτε εγώ έχω το Jedi δεν ξέρω να σου πω. γενικά αυτό που λέω είναι ότι γενικά δεν με πειράζει να τρώει vram αλλά να φαίνεται κάπου αυτό. θες perf, θες visuals, κτλ. Πάρε το RE3 για παράδειγμα, τρώει άπειρη vram για υπερ-μετρια visuals. Βέβαια τρέχει μπάλα, χωρίς καθόλου stuttering. Αυτό είναι όμως λόγω της vram ή κάτι άλλο; Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από just_a_dude
Herald Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 49 minutes ago, just_a_dude said: οκ fair enough. Το κάνει αυτό το jedi; Και επίσης αν το κάνει έχει όντως καλύτερο ή εφάμιλλο perf με το CP77; Για το Jedi δεν ξέρω γιατί δεν το έχω παίξει αλλά το CP77 αν εξαιρέσεις το stutter που κάνει όταν κάνει save, γενικά πάει μπάλα. Ίσια γραμμή το frametime Ναι το Jedi φορτώνει την Vram για να μην έχει stutters γιαυτό ζητάει πολύ ram. Άλλο που σε πιάνει ημικρανία από τα traversal stutters, παιζιε να ειναι και αν όχι το χειρότερο από τα χειρότερα παιχνίδια σε αυτό το θέμα....
Πέτρος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 38 λεπτά πριν, Fulgore είπε Πάει και η 6700. 1080p κάρτα έγινε και επίσημα Ε, πού να πας με 10 γιγα για παραπάνω άμα θες 8 για 720p?
Fulgore Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα 10gb από μόνα τους δεν λένε τίποτα απολύτως, ειδικά όταν μιλάμε για 1080p. Και η 3080 10gb Vram έχει, καμία σχέση με την 6700 η οποία είναι επιπέδου 7600. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2023 από Fulgore
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα