Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

μεταξύ 7600 με 4060ti επίσης δεν νομίζω να διαφωνεί κανεις πια θα διάλεγε... η 7600 έπρεπε να έχει κάνα 100άρι λιγότερο για να δικαιολογείται απέναντι στην άλλη... γενικά πολύ κακές επιλογές και οι 2 απλά εδώ σώζεται ο μονόφθαλμος

Συγκεντρωσου βρε...πώς μπορεί να μπει στην ίδια κουβέντα ποτέ η 7600 με την 4060Τι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 minutes ago, Herald said:

Όταν χάνει 90% του performance της πχ. στο Hogwarts από την μετάβαση 1440p ---> 4k δεν φταίει η vram αλλά ο πυρήνας? 

Η εδώ καλή ώρα,

1080p = 40 fps

1440p = 15 fps. 

Ο πυρήνας φταίει παιδιά

Θα σε συμβούλευα να ξαναδιαβάσεις τι είναι η Vram γιατί μου φαίνεται ότι κάτι έχεις μπερδέψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Aten-Ra said:

Θα σε συμβούλευα να ξαναδιαβάσεις τι είναι η Vram γιατί μου φαίνεται ότι κάτι έχεις μπερδέψει.

H έλλειψη vram είναι αυτό που κάνει το performance να βουτάει σαν βράχος όταν πάς από 1080p σε 1440p. Αν φταίει ο πυρήνας έχεις "γραμμική" μείωση επιδόσεων σε συνάρτηση με την ανάλυση. 

Σταμάτα το damage control 

Επεξ/σία από Herald

1 minute ago, Herald said:

H έλλειψη vram είναι αυτό που κάνει το performance να βουτάει σαν βράχος όταν πάς από 1080p σε 1440p. Αν φταίει ο πυρήνας έχεις "γραμμική" μείωση επιδόσεων σε συνάρτηση με την ανάλυση. 

Και γιατί δεν χάνει τόσο πολύ η 6600 που έχει ίδιο Vram αλλά χάνει η 7600 αφού από ότι λες φταίει  η έλλειψη Vram ???

3 minutes ago, Aten-Ra said:

Και γιατί δεν χάνει τόσο πολύ η 6600 που έχει ίδιο Vram αλλά χάνει η 7600 αφού από ότι λες φταίει  η έλλειψη Vram ???

Πάλι τα ίδια θα λέμε??? Δεν σου απάντησα πρίν λίγο σε αυτό? Που να ξέρω γιατί, μπορεί να φταίνε οι drivers, μπορεί ο w1z να τα έκανε σαλάτα, μπορεί 1000 πράματα. Δεν ξέρω γιατί, εγώ τα αποτέλεσματα βλέπω και διαπιστώνω ότι τα 8gb της 7600 δεν ισοδυναμούν με τα 8gb της 4060, όπως έχουμε δει και ιστο παρελθόν μεταξύ nvidia και amd

Βγαίνω εξώ βλέπω τον ούρανο κίτρινο

Εγώ : Ο ουρανός είναι κίτρινος

Εσυ: Γιατί είναι κίτρινος?

Εγώ : Δεν ξέρω γιατί είναι κίτρινος, αλλά είναι κίτριινος

Εσύ : Αμά δεν ξερείς το γιατί τότε δεν είναι κίτρινος, καλή συνέχεια

🤣

42 λεπτά πριν, Herald είπε

Βγαίνω εξώ βλέπω τον ούρανο κίτρινο

Εγώ : Ο ουρανός είναι κίτρινος

Εσυ: Γιατί είναι κίτρινος?

Εγώ : Δεν ξέρω γιατί είναι κίτρινος, αλλά είναι κίτριινος

Εσύ : Αμά δεν ξερείς το γιατί τότε δεν είναι κίτρινος, καλή συνέχεια

🤣

Αυτό που γράφεις θα ίσχυε αν έλεγες ότι "πέφτουν δραματικά τα φπς σε 4κ πολύ παραπάνω από ότι στις πράσινες" και έμενες εκεί, κανένας δεν θα έλεγε το παραμικρό.

Από τη στιγμή που άρχισες να το αποδίδεις κατηγορηματικά σε οτιδήποτε επειδή έτσι το ψυχανεμίστηκες...είπαμε, ναι ναι.

2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Συγκεντρωσου βρε...πώς μπορεί να μπει στην ίδια κουβέντα ποτέ η 7600 με την 4060Τι?

τόση ώρα γι αυτές μαλώνουν :P 

η 4060ti είναι ένα σκαλί πάνω... νομίζω γίνετε άσκοπη σύγκριση, η καλύτερη σύγκριση είναι 4060ti 8gb vs 16 gb που έχουν ακριβώς τα ίδια specs με άλλη vram ώστε να δούμε τις διαφορες αν υπάρχουν

12 minutes ago, Tambas91 said:

τόση ώρα γι αυτές μαλώνουν :P 

η 4060ti είναι ένα σκαλί πάνω... νομίζω γίνετε άσκοπη σύγκριση, η καλύτερη σύγκριση είναι 4060ti 8gb vs 16 gb που έχουν ακριβώς τα ίδια specs με άλλη vram ώστε να δούμε τις διαφορες αν υπάρχουν

Προσπαθώ άλλα….

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι βλέπε στο gameGPU και το Ratchet & Clank :  Rift Apart θέλει πάνω από 8GB Vram στα 1080p ιδιαίτερα με Ray Tracing.  

Ελπίζω να βγει κάνα review να έχει και την 16GB 4060Ti για να είμαστε σίγουροι.

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/ratchet-clank-rift-apart-test-gpu-cpu

Ratchet-Clank-Rift-Apart-1080p-RT.jpg

Ratchet-Clank-Rift-Apart-1080p-RT-Vram.j

Επεξ/σία από Aten-Ra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα παρει και αυτο καμια 15αρια patches μεχρι να στρωσει μην ανησυχειτε. Και το spiderman πανω απο 10 πηρε παρολο που ειναι απο nixxes δεν σημαινει οτι οτι βγαζει θα ειναι τελειο. Θεματα υπαρχουν stutters υπαρχουν γενικα οπως το βλεπω θελει 4-5 patches για να στρωσει ενω πχ κατι last of us και jedi survivor θελουν 15 για να στρωσουν. Οποτε ειμαστε σε καλυτερο δρομο με το ratchet απο αλλα μαργαριταρια. Το 2077 ηθελε καμια 20αρια patches πχ τα οποια και πηρε και ειναι πολυ καλυτερο σημερα απο performance τουλαχιστον. Πολυ σπανια να δουμε day one release που να μην χρειαζεται patches. Πχ dead island 2 και RE 4 αρκετα καλα παιχνιδια σε optimize day one που δεν χρειαστηκαν και patches. 

Επεξ/σία από Arkin

Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει λαδώσει η ΑΜΔ?

Τα κάνει αυτά, από ότι μαθαίνω και μάλιστα φροντίζει να πηγαίνουν χάλια και στα δικά της συστήματα, ενίοτε να κρασαρουν κιόλας, ώστε να μην πέφτουν πάνω της οι υποψίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...