Aten-Ra Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Herald said: φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα 8gb της nvidia δεν ισοδύναμουν με 8gb της amd, φταίω εγώ που το αναφέρω. Οκ. Ρε σι τι έγινε εδώ, έφαγε degradation από γενιά σε γενιά τα 8GB της NVIDIA ??? Η 3070Ti με τα 8GB είναι μπροστά από τα 8GB της 4060. Τόσο χάλια τα 8GB στις 4000 ?? Μπαγιάτεψαν τα 8GB στις 4000 γιατί βγήκαν 2.5 χρόνια μετά από τις 3000 ?? Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 4 minutes ago, Aten-Ra said: Ρε σι τι έγινε εδώ, έφαγε degradation από γενιά σε γενιά τα 8GB της NVIDIA ??? Η 3070Ti με τα 8GB είναι μπροστά από τα 8GB της 4060. Τόσο χάλια τα 8GB στις 4000 ?? Μπαγιάτεψαν τα 8GB στις 4000 γιατί βγήκαν 2.5 χρόνια μετά από τις 3000 ?? What? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Just now, Herald said: What? Έλα τι δεν κατάλαβες ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Just now, Aten-Ra said: Έλα τι δεν κατάλαβες ?? Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει αυτό με την vram. Η 4060 τον πίνει από την 3070ti και σε 1080p και σε 1440p. Eιναι πιο αργή κάρτα, δεν έχει σχέση με την vram, και 16 να είχε η 4060 θα τον έπινε από την 3070ti. Η 7600 που σου δείχνω έχει ξεκάθαρο πρόβλήμα vram αφού oι επιδόσεις πέφτουν σαν κοτρόνα από 1440p σε 4k. Κυριολεκτικά χάνει το 90% του performance από 1440p σε 4k, ξεκάθαρο vram issue.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, Herald said: ξεκάθαρο vram issue.. Γιατί ?? έχει λιγότερο Vram από την 4060 ?? Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, Aten-Ra said: Γιατί ?? έχει λιγότερο Vram από την 4060 ?? Όχι αλλά προφανώς την διαχειρίζεται διαφορετικά. Είτε λόγω drivers, είτε επειδή έχει μικρότερη L2 cache, είτε καλύτερου αλγόριθμου της nvidia, δεν ξέρω τι φταίει αλλά είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η 7600 αντιμετώπιζει μεγαλύτερο πρόβλημα με την vram από ότι η 4060 παρόλο που έχουν τα ίδια GB. Και όταν λέω προφανές, εννοώ από το συγκεκριμένο review του techpowerup. Δεν το βλέπεις ε? Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, υπάρχουν reviews που δείχνουν vram stutters στην RX 470 4gb να τρέχουν χωρίς πρόβλημα στην 1060 3gb. Πχ. το ac unity που είχε τεστάρι το digital foundry. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 εγώ νομίζω ότι το κουράζουμε χωρίς λόγο σε 4k ναι μεν μπορούμενα δούμε τις μεγαλύτερες διαφορες που λέει ο herald έτσι για τα πρακτικά αλλα το θέμα είναι να δούμε αν υπάρχει θέμα σε 1440p που οι κάρτες αυτές μπορούν να παίξουν... αν δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί είτε stutters είτε πλαστελίνες οι συγκρίσεις που κάνετε είναι να χαμε να λέγαμε! μεταξύ 7600 με 4060ti επίσης δεν νομίζω να διαφωνεί κανεις πια θα διάλεγε... η 7600 έπρεπε να έχει κάνα 100άρι λιγότερο για να δικαιολογείται απέναντι στην άλλη... γενικά πολύ κακές επιλογές και οι 2 απλά εδώ σώζεται ο μονόφθαλμος 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Με βάση το ιστορικό της Bethesda οι τίτλοι της είναι ελαφριοί σε GPU και προβληματικοί στο CPU. πολύ φοβάμαι ότι θα είναι αδικαιολόγητα βαρύ το game, ελπίζω όμως να βγούνε modακια dlss και fg μπας και σωθεί λίγο η κατάσταση γιατί όλα τα games της bethesda είναι διαμάντια από θέμα ιστορίας-gameplay 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, Herald said: Όχι αλλά προφανώς την διαχειρίζεται διαφορετικά. Είτε λόγω drivers, είτε επειδή έχει μικρότερη L2 cache, είτε καλύτερου αλγόριθμου της nvidia, δεν ξέρω τι φταίει αλλά είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η 7600 αντιμετώπιζει μεγαλύτερο πρόβλημα με την vram από ότι η 4060 παρόλο που έχουν τα ίδια GB. Και όταν λέω προφανές, εννοώ από το συγκεκριμένο review του techpowerup. Δεν το βλέπεις ε? Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, υπάρχουν reviews που δείχνουν vram stutters στην RX 470 4gb να τρέχουν χωρίς πρόβλημα στην 1060 3gb. Πχ. το ac unity που είχε τεστάρι το digital foundry. Έχεις δίκιο, ο driver δεν γεμίζει την Vram και αντί να χωρέσει 8GB γεμίζει τα 7GB, και μάλλον φταίει η μικρότερη L2 που δεν έχει σχέση με το πόσα GB είναι η Vram αλλά το λέμε για να βγάλουμε δικό μας συμπέρασμα που είναι προφανές ότι φταίει η Vram της 7600 , αλλά τα ίδια 8GB στην 4600 είναι υπεραρκετά για 4Κ + RT. Είναι προφανές ότι τα 8GB στην 7600 στην ουσία δεν είναι 8GB αλλά 6GB, μάλλον θα κρατάει το σύστημα για την iGPU από την Vram για να μην κρατήσει από την RAM. Αν και νομίζω ότι έχει κάνει πουστιά η AMD και έχει βάλει μόνο 6GB στην κάρτα και τα υπόλοιπα 2GB τα παίρνει από την RAM. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, Aten-Ra said: Έχεις δίκιο, ο driver δεν γεμίζει την Vram και αντί να χωρέσει 8GB γεμίζει τα 7GB, και μάλλον φταίει η μικρότερη L2 που δεν έχει σχέση με το πόσα GB είναι η Vram αλλά το λέμε για να βγάλουμε δικό μας συμπέρασμα που είναι προφανές ότι φταίει η Vram της 7600 , αλλά τα ίδια 8GB στην 4600 είναι υπεραρκετά για 4Κ + RT. Είναι προφανές ότι τα 8GB στην 7600 στην ουσία δεν είναι 8GB αλλά 6GB, μάλλον θα κρατάει το σύστημα για την iGPU από την Vram για να μην κρατήσει από την RAM. Αν και νομίζω ότι έχει κάνει μουστιά η AMD και έχει βάλει μόνο 6GB στην κάρτα και τα υπόλοιπα 2GB τα παίρνει από την RAM. Δεν σου είπα ότι ξέρω τι φταίει, απλά τρολλάρις για να μην το παραδεχτείς. Είναι προφανές ότι η 4060 με τα 8gb τα πάει καλύτερα από την 7600 με τα 8gb. Το γιατί δεν το γνωρίζω ούτε παριστάνω ότι το γνωρίζω, αλλά είναι εξωφρενικά οφθαλμοφθανές οπότε δεν ξέρω γιατί παριστάνεις ότι δεν ισχύει. ΥΓ1. Άκυρο, ξέρω γιατί παριστάνεις ότι δεν ισχύει. AMD αφού 4 minutes ago, Tambas91 said: εγώ νομίζω ότι το κουράζουμε χωρίς λόγο σε 4k ναι μεν μπορούμενα δούμε τις μεγαλύτερες διαφορες που λέει ο herald έτσι για τα πρακτικά αλλα το θέμα είναι να δούμε αν υπάρχει θέμα σε 1440p που οι κάρτες αυτές μπορούν να παίξουν... αν δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί είτε stutters είτε πλαστελίνες οι συγκρίσεις που κάνετε είναι να χαμε να λέγαμε! Mα φυσικά και θα υπάρχει και σε 1440p και σε 1080p. Δηλαδή παιχνίδια που σε 1080p + RT + High textures η 4060 θα μπορεί να παίζει χωρίς vram stutters, η 7600 δεν θα μπορεί. Αυτό τουλάχιστον λένε τα νούμερα του techpowerup. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 8 minutes ago, Herald said: Δεν σου είπα ότι ξέρω τι φταίει, απλά τρολλάρις για να μην το παραδεχτείς. Είναι προφανές ότι η 4060 με τα 8gb τα πάει καλύτερα από την 7600 με τα 8gb. Το γιατί δεν το γνωρίζω ούτε παριστάνω ότι το γνωρίζω, αλλά είναι εξωφρενικά οφθαλμοφθανές οπότε δεν ξέρω γιατί παριστάνεις ότι δεν ισχύει. Δεν είδα κανέναν εδώ να διαφωνεί ότι η 4060 τα πάει καλύτερα από την 7600, αλλά εσύ βγάζεις άκυρο συμπέρασμα ότι φταίει η Vram στην 7600, εκεί είναι το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, Herald είπε Mα φυσικά και θα υπάρχει και σε 1440p και σε 1080p. Δηλαδή παιχνίδια που σε 1080p + RT + High textures η 4060 θα μπορεί να παίζει χωρίς vram stutters, η 7600 δεν θα μπορεί. Αυτό τουλάχιστον λένε τα νούμερα του techpowerup. η 7600 πιο πολύ μου κάνει για κάρτα να παίξεις lolακι, cs:go, fortnite, apex τέτοια παιχνίδια σε high refresh rate 1080-1440p, στα 2 κατοστάρικα μια χαρά θα εξυπηρετούσε αυτό το σκοπό... τώρα άμα θες να βάλεις rt στην εξίσωση νομίζω ότι η vram είναι το τελευταίο που πρέπει να σε ενοχλεί 11 λεπτά πριν, Herald είπε Το γιατί δεν το γνωρίζω ούτε παριστάνω ότι το γνωρίζω, αλλά είναι εξωφρενικά οφθαλμοφθανές οπότε δεν ξέρω γιατί παριστάνεις ότι δεν ισχύει. τι τσουτσέκι παριστάνεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Just now, Aten-Ra said: Δεν είδα κανέναν εδώ να διαφωνεί ότι η 4060 τα πάει καλύτερα από την 7600, αλλά εσύ βγάζεις άκυρο συμπέρασμα ότι φταίει η Vram στην 7600, εκεί είναι το πρόβλημα. Όταν χάνει 90% του performance της πχ. στο Hogwarts από την μετάβαση 1440p ---> 4k δεν φταίει η vram αλλά ο πυρήνας? Η εδώ καλή ώρα, 1080p = 40 fps 1440p = 15 fps. Ο πυρήνας φταίει παιδιά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 1 minute ago, Herald said: Όταν χάνει 90% του performance της πχ. στο Hogwarts από την μετάβαση 1440p ---> 4k δεν φταίει η vram αλλά ο πυρήνας? Ειλικρινά απάντησε μου, Τρολλάρεις η τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 1 minute ago, Aten-Ra said: Ειλικρινά απάντησε μου, Τρολλάρεις η τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ?? Αν τρόλλαρα θα σου έλεγα ότι στα παιχνίδια που έχει stutters ή εξαφανίζονται τα textures δεν φταίει η vram της 4060 αλλά κάτι άλλο που κάνει stall. Αυτό δηλαδή που κάνεις και εσύ τώρα για την 7600 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 5 minutes ago, Tambas91 said: η 7600 πιο πολύ μου κάνει για κάρτα να παίξεις lolακι, cs:go, fortnite, apex τέτοια παιχνίδια σε high refresh rate 1080-1440p, στα 2 κατοστάρικα μια χαρά θα εξυπηρετούσε αυτό το σκοπό... τώρα άμα θες να βάλεις rt στην εξίσωση νομίζω ότι η vram είναι το τελευταίο που πρέπει να σε ενοχλεί Η 7600 σε ένα άλλο σύμπαν θα αντικαθιστούσε την 6500ΧΤ, είμαστε άτυχοι γιατί έπεσε το Mining και μετά ήρθε και ο πόλεμος στην Ουκρανία με τον πληθωρισμό και γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα