beetlebum Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα παιδιά! θα ήθελα τα φώτα σας..προκειται να αγοράσουμε ένα pc (μόνο πύργο, χωρις οθόνη,πληκτρολόγιο και windows). Το χρειαζόμαστε για photoshop και video editing (οχι πολύ heavy) και επειδή θέλουμε να κρατήσει για κάποια χρόνια κοιτάμε για ενα ενισχυμένο σύστημα. Λόγω τιμολογίου ο υπολογιστης θα αγοραστεί ειτε απο το plaisio ειτε απο το eshop το πιθανότερο. Μια προσφορα που μου έδωσαν στο πλαισιο ειναι η εξής: Kουτί: Corsair Carbide Spec-01 Midi Tower Μητρική: Asrock Motherboard B760M PG SONIC WIFI (Β760/1700/DDR5), αν και ειπαμε οτι θα προτιμησουμε μία απλά με ethernet Επεξεργαστής: Intel CPU Core i9 12900 (1700/2.4 GHz/30 MB) (θα παμε σιγουρα σε intel) Ψύκτρα: Corsair CPU Cooler CUE H100i Elite Capellix 240mm Radiator (ελπιζω οτι δε θα εχουμε θεμα χωρου με midi tower) Κάρτα γραφικών: Asus VGA GeForce GTX 1650 Dual OC V2 4 GB Τροφοδοτικό: PSU Corsair HX Series 850 W Platinum, (αν και νομιζω μας καλυπτει πληρως και ενα 750w) Μνήμη: Corsair Desktop RAM Vengeance LPX 32GB Kit 5600MHz DDR5 Σκληρός δίσκος: Samsung SSD 870 EVO 1TB Συνολικά κοστίζει 1.7223€ ιδανικά θα ηθελα να κρατήσω το κόστος στα 1300-1400€ max...κάποια απο τα εξαρτηματα ειχαν περιορισμενη γκαμα και διαθεσιμοτητα στο μαγαζι οποτε μας κανανε αυτη τη συνθεση. Θεωρώ οτι είναι αρκετα δυνατο μηχανημα και προβληματιζομαι μηπως ειναι λιγο overkill για τη χρηση που το θέλουμε. Δηλαδή ναι χρειαζομαστε να ειναι γρηγορο και να μην κρεμαει στο photoshop και στο video edit αλλα αν εχετε καποια προταση για το τι θα μπορουσαμε να αλλαξουμε για να μειωσουμε λιγο το κοστος ειναι ευπροσδεκτη. (Δε θα επεμβουμε στον επεξεργαστη ουτε θα χρησιμοποιηθει για gaming). Eυχαριστω εκ των προτερων Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από beetlebum
@topos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, beetlebum είπε Kαλησπέρα παιδιά! θα ήθελα τα φώτα σας..προκειται να αγοράσουμε ένα pc (μόνο πύργο, χωρις οθόνη,πληκτρολόγιο και windows). Το χρειαζόμαστε για photoshop και video editing (οχι πολύ heavy) και επειδή θέλουμε να κρατήσει για κάποια χρόνια κοιτάμε για ενα ενισχυμένο σύστημα. Λόγω τιμολογίου ο υπολογιστης θα αγοραστεί ειτε απο το plaisio ειτε απο το eshop το πιθανότερο. Μια προσφορα που μου έδωσαν στο πλαισιο ειναι η εξής: Kουτί: Corsair Carbide Spec-01 Midi Tower Μητρική: Asrock Motherboard B760M PG SONIC WIFI (Β760/1700/DDR5), αν και ειπαμε οτι θα προτιμησουμε μία απλά με ethernet Επεξεργαστής: Intel CPU Core i9 12900 (1700/2.4 GHz/30 MB) (θα παμε σιγουρα σε intel) Ψύκτρα: Corsair CPU Cooler CUE H100i Elite Capellix 240mm Radiator (ελπιζω οτι δε θα εχουμε θεμα χωρου με midi tower) Κάρτα γραφικών: Asus VGA GeForce GTX 1650 Dual OC V2 4 GB Τροφοδοτικό: PSU Corsair HX Series 850 W Platinum, (αν και νομιζω μας καλυπτει πληρως και ενα 750w) Μνήμη: Corsair Desktop RAM Vengeance LPX 32GB Kit 5600MHz DDR5 Σκληρός δίσκος: Samsung SSD 870 EVO 1TB Συνολικά κοστίζει 1.7223€ ιδανικά θα ηθελα να κρατήσω το κόστος στα 1300-1400€ max...κάποια απο τα εξαρτηματα ειχαν περιορισμενη γκαμα και διαθεσιμοτητα στο μαγαζι οποτε μας κανανε αυτη τη συνθεση. Θεωρώ οτι είναι αρκετα δυνατο μηχανημα και προβληματιζομαι μηπως ειναι λιγο overkill για τη χρηση που το θέλουμε. Δηλαδή ναι χρειαζομαστε να ειναι γρηγορο και να μην κρεμαει στο photoshop και στο video edit αλλα αν εχετε καποια προταση για το τι θα μπορουσαμε να αλλαξουμε για να μειωσουμε λιγο το κοστος ειναι ευπροσδεκτη. (Δε θα επεμβουμε στον επεξεργαστη ουτε θα χρησιμοποιηθει για gaming). Eυχαριστω εκ των προτερων Γενικά καλύτερα να προτίμησετε e-shop, έχει πολύ καλύτερες τιμές και ποικιλία από plaisio. Cpu- Καλύτερα πήγαινε σε i7 13700 (εφαμιλλος overall είναι και πιθανότατα λίγο πιο φθηνός και κατά την εργασία σε Lightroom/Photoshop πιθανότατα κατατι πιο γρήγορος από 12900) σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να έχει και την ενσωματωμένη gpu(non f μοντέλα).Εάν το budget* είναι σφιχτό κοιτάξετε και για 13500. Psu- Σας καλύπτει και το 750αρη -το συγκεκριμένο είναι και από τα καλα- σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από 4090,7900xtx ίσως 4080 κάρτα γραφικών. Γνώμη μου να μείνετε σε αυτά τα watt και να δείτε για κάτι σε gold οικονομικότερο* εάν το budget είναι αυστηρότατο. Μνημη- 32gb θεωρώ πως είναι οριακά(τόσα έχω και εγώ και θα ήθελα παραπάνω-δουλευω Lightroom/Photoshop και davinci). Σε καινούργιο μηχανημα εργασιας θα πήγαινα σε 64gb σίγουρα.Εαν δεν βγαίνει το budget κοιταξτε για ddr4*.Δεν έχουν τρομερή διαφορά σε επιδόσεις. Μητρικη- b760 για 12900, δεν ξέρω εάν της πέσει "βαρύς" και ο 13700.Θα σου απαντήσουν άλλοι πάνω στο συγκεκριμένο. Οσο για την διασυνδεση, εσείς ξέρετε πόσα αρχεία θα μετακινείται δεξιά/αριστερά μέσω δικτύου.Ισως είχε νόημα μητρική με 2,5gbit lan εάν και η υπόλοιπη υποδομή σας μπορεί να το υποστηρίξει. Εάν μιλάμε μόνο για internet είναι αδιάφορο. Ssd- Σίγουρα όχι ο 870 Evo. θα κοιτάξετε για nvme πρώτη επιλογή για γρήγορο και vfm Kingston kc3000, ως φθηνότερη-χειροτερη το minimum είναι ενας nv2s* kingston. Gpu- Εδώ σίγουρα ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ στην 1650. Σίγουρα το λιγότερο που πρέπει να βαλετε είναι μια 3060 12gb.Ιδανικα περιμένετε για κάποια από σειρά 40x0 αλλά θέλουν ακόμα κάποιο καιρό και δύσκολα να είναι κάτω από 500. Σίγουρα θα προτιμούσα όλες τις περικοπές με τα * που έχω βάλει, ακόμα εάν χρειαζότανε και να έπεφτα μέχρι τον i5 13500 προκειμένου να φτάσω σε budget min την 3060. Όσο προχωράει ο καιρός τόσο περισσότερο την κάνουν χρήση τα συγκεκριμένα προγράμματα.Μιλαμε για τρομερή διαφορά χρόνου όχι αστεία. Π.χ Περα από την ταχύτητα ενώ δουλευεις που θα έχει διαφορά ακόμα και στο scrub-> Το πιο απλό και default παράδειγμα είναι το export ενός video.Θεωρω ότι η 3060 θα είναι x4 πιο γρήγορη σε export σε h264/h265. Aka εάν στην μια περίπτωση θέλεις 1ωρα στην άλλη θα θέλεις 4 ώρες. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από @topos 1
beetlebum Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 ευχαριστω πολυ για τις εναλλακτικές...θα το κοιταξω και πιο λεπτομερως..ξερω τα βασικα και λιγο περισσοτερα πραγματα αλλα δεν ειμαι πραγματικα γνώστης οποτε ειμαι στο ψαξιμο..κ γω απο eshop θα προτιμουσα αλλα δεν ξερω αν ειναι στο χερι μου...(για την καρτα γραφικων γιατι οχι? εχει τοση διαφορά? ειναι δλδ προτιμοτερο να κοψουμε απο τον επεξεργαστη και να επενδυσουμε στην καρτα?)
@topos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, beetlebum είπε ευχαριστω πολυ για τις εναλλακτικές...θα το κοιταξω και πιο λεπτομερως..ξερω τα βασικα και λιγο περισσοτερα πραγματα αλλα δεν ειμαι πραγματικα γνώστης οποτε ειμαι στο ψαξιμο..κ γω απο eshop θα προτιμουσα αλλα δεν ξερω αν ειναι στο χερι μου...(για την καρτα γραφικων γιατι οχι? εχει τοση διαφορά? ειναι δλδ προτιμοτερο να κοψουμε απο τον επεξεργαστη και να επενδυσουμε στην καρτα?) Ποιο ανώδυνα κοψίματα(με σειρά προτεραιότητας) για να βρεθεί budget είναι 1)Φθηνότερο κουτί - αρκετό χώρο μέσα προφανώς για τα πράγματα που θα βάλεις τελικά μέσα και καλό airflow 2)Όχι κορυφαίο τροφοδοτικο-σιγουρα πάντως καλής κατασκευης και πιστοποίηση gold με εγγύηση 5+ χρόνια. 3)ddr4 αντί ddr5(πάλι όμως 3200 cl16 min) 4)οικονομικός nvme σε αντίθεση ακριβότερου που τελικιαζει το pci-e 4.0 5)Φθηνότερο cpu i7 13700->i5 13500 Που με την συγκεκριμένη αλλαγή μπορεί να έχεις και κέρδος από μια φθηνότερη μητρική και σαφέστατα φθηνότερη αεροψυκτρα-ειδικα ο 13500 νομίζω πως έρχετε με ψυκτρα που καλό θα ήταν να αλλαχτεί και αυτή με κάποια aftermarket στο μέλλον, αλλά για αρχή εάν δεν υπάρχει budget μένεις σε αυτη- Πολύ εύκολα θα θυσίαζα τα παραπάνω για να εκανα upgrade την 1650 σε 3060 η κάτι ακόμα καλύτερο.
nickol-us Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Καλά στα λέει ο άτοπος. Γενικά πλαίσιο πληρώνεις υπεραξία όταν δεν έχει προσφορές. Νομίζω οτι γενικά στοχεύεις σε ένα αρκετά υπερβολικό μηχάνημα, αφού θα κάνει κατά κύριο λόγο photoshop Ορίστε μια σύνθεση πολύ καλύτερη από αυτή που σου πρότειναν Από mgmanager που νομίζω οτι δεν τίθεται θέμα για έκδοση τιμολογίου 1737€ corsair-corsair-4000d-airflow corsair-rm750x-2021 gigabyte-z790-aorus-elite-ax-rev.1.0-intel-socket-1700-atx-4xddr5 arctic-arctic-liquid-freezer-ii-280-rgb intel-intel-core-i7-13700k kingston-kingston-fury-beast-rgb-32gb-kit-2x16gb-6000mhz-udimm-ddr5-cl36-1.35v kingston-kc3000-1tb-ssd-m.2-2280-pcie-4.0-nvme gigabyte-rtx-3060-12gb-gigabyte-eagle-oc Πηγαίνοντας στη λογική να φτάσεις τα 1300-1400€ corsair-corsair-4000d-airflow μάλλον δεν αξίζει να δεις κάτι φθηνότερο corsair-rm-series-rm750e-750w-power-supply-80-gold υπερβολή τα 750w αλλά δεν είναι μεγάλη η οικοομική διαφορά από τα υπόλοιπα διαθέσιμα gigabyte-gigabyte-b760m-aorus-elite-ax-rev.1.0-intel-socket-1700-matx-4xddr5 m-atx μεν με όλα τα κομφόρ δε (αν και έχει μόνο 4 sata) arctic-arctic-freezer-34-esports-duo όχι πρώτη επιλογή για 1700 cpu αλλά πιστεύω οτι δε θα έχει κανένα πρόβλημα με 13600k και με αυτό το κουτί intel-intel-core-i5-13600k Τρομερά γρήγοροι πυρήνες, δε σε νοιάζει κάτι άλλο για το photoshop νομίζω, ακόμη και σε video editing νομίζω είναι μπροστά ακόμα και από τον 12900 kingston-kingston-fury-beast-rgb-32gb-kit-2x16gb-6000mhz-udimm-ddr5-cl36-1.35v φοβερό κιτ σε ταχύτητες, έχω την αίσθηση οτι 32gb είναι ταμάμ για photoshop, μετά ξεφεύγεις σε τιμή kingston-kc3000-1tb-ssd-m.2-2280-pcie-4.0-nvme gen4 nvme τρομερό vfm με τρομερές ταχύτητες gigabyte-rtx-3060-12gb-gigabyte-eagle-oc πολλά gb vram που θα σου δώσει τρομερή άνεση σε όλες τις εργασίες που σε ενδιαφέρουν, έτη φωτός μακρυά από 1650 Αν θες να κατέβεις κι άλλο, τότε κοιτάς ότι σου γράφει ο άτοπος. 13500 με ddr4 και μια ψύκτρα όπως η freezer, έχω την αίσθηση οτι θα βρεις και μητρική. Άποψη μου σε αυτό το budget μην τσιγκουνευτείς το κουτί, ειδικά σε mgmanager το αμέσως φτηνότερο με καλό airflow κουτί είναι το mx410g όπου για μόλις 20 ευρώ δεν είναι να το κοιτάς ούτε για αστείο
@topos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, nickol-us είπε Καλά στα λέει ο άτοπος. Γενικά πλαίσιο πληρώνεις υπεραξία όταν δεν έχει προσφορές. Νομίζω οτι γενικά στοχεύεις σε ένα αρκετά υπερβολικό μηχάνημα, αφού θα κάνει κατά κύριο λόγο photoshop Ορίστε μια σύνθεση πολύ καλύτερη από αυτή που σου πρότειναν Από mgmanager που νομίζω οτι δεν τίθεται θέμα για έκδοση τιμολογίου 1737€ corsair-corsair-4000d-airflow corsair-rm750x-2021 gigabyte-z790-aorus-elite-ax-rev.1.0-intel-socket-1700-atx-4xddr5 arctic-arctic-liquid-freezer-ii-280-rgb intel-intel-core-i7-13700k kingston-kingston-fury-beast-rgb-32gb-kit-2x16gb-6000mhz-udimm-ddr5-cl36-1.35v kingston-kc3000-1tb-ssd-m.2-2280-pcie-4.0-nvme gigabyte-rtx-3060-12gb-gigabyte-eagle-oc Πηγαίνοντας στη λογική να φτάσεις τα 1300-1400€ corsair-corsair-4000d-airflow μάλλον δεν αξίζει να δεις κάτι φθηνότερο corsair-rm-series-rm750e-750w-power-supply-80-gold υπερβολή τα 750w αλλά δεν είναι μεγάλη η οικοομική διαφορά από τα υπόλοιπα διαθέσιμα gigabyte-gigabyte-b760m-aorus-elite-ax-rev.1.0-intel-socket-1700-matx-4xddr5 m-atx μεν με όλα τα κομφόρ δε (αν και έχει μόνο 4 sata) arctic-arctic-freezer-34-esports-duo όχι πρώτη επιλογή για 1700 cpu αλλά πιστεύω οτι δε θα έχει κανένα πρόβλημα με 13600k και με αυτό το κουτί intel-intel-core-i5-13600k Τρομερά γρήγοροι πυρήνες, δε σε νοιάζει κάτι άλλο για το photoshop νομίζω, ακόμη και σε video editing νομίζω είναι μπροστά ακόμα και από τον 12900 kingston-kingston-fury-beast-rgb-32gb-kit-2x16gb-6000mhz-udimm-ddr5-cl36-1.35v φοβερό κιτ σε ταχύτητες, έχω την αίσθηση οτι 32gb είναι ταμάμ για photoshop, μετά ξεφεύγεις σε τιμή kingston-kc3000-1tb-ssd-m.2-2280-pcie-4.0-nvme gen4 nvme τρομερό vfm με τρομερές ταχύτητες gigabyte-rtx-3060-12gb-gigabyte-eagle-oc πολλά gb vram που θα σου δώσει τρομερή άνεση σε όλες τις εργασίες που σε ενδιαφέρουν, έτη φωτός μακρυά από 1650 Αν θες να κατέβεις κι άλλο, τότε κοιτάς ότι σου γράφει ο άτοπος. 13500 με ddr4 και μια ψύκτρα όπως η freezer, έχω την αίσθηση οτι θα βρεις και μητρική. Άποψη μου σε αυτό το budget μην τσιγκουνευτείς το κουτί, ειδικά σε mgmanager το αμέσως φτηνότερο με καλό airflow κουτί είναι το mx410g όπου για μόλις 20 ευρώ δεν είναι να το κοιτάς ούτε για αστείο Εάν θέλει να πάει σε ddr5 το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν τον 13600k, εφόσων δεν θα γίνει o/c δεν βρίσκω τον λόγο να τον προτιμήσει κάποιος σε σχέση με τον 13500(ίδια cores, λίγο μικρότερη συχνότητα) βγαίνει πρακτικά 120+ η διαφορά μιας και με τον 13600 χρειάζετε αναγκαστικά και καλουτσικη ψυκτρα. Εδώ βάζω και γω μια ενδεικτική πρόταση με 64gb ddr4 ram(τα έβαλα από το configurator στα γρήγορα και δεν βολεύει να δεις specs έτσι)απλά και μόνο για να δω εάν βγαίνει το budget(π.χ οι μνήμες δεν ξέρω τι latency έχουν, η μητρική δεν ξέρω τι vrm έχει, το κουτί εάν τα χωράει ολα κοκ είναι εντελως ενδεικτική ξαναλέω η πρόταση) Στα 1351, εάν πήγαινες σε 13700 υπολόγιζε ένα 200-250αρη παραπάνω για την διαφορά τιμής από τον 13500, έξτρα ψυκτρα cpu και καλύτερη μητρική . Έχεις χώρο να κόψεις από τα παρακάτω Τα 32gb ram -100ευρω Να πας σε φθηνότερο τροφοδοτικό -50ευρω Και να πας σε φθηνότερο nvme -70ευρω edit->είδα ότι ήθελες 1tb και όχι 2tb που έβαλα καταλάθος οπότε πέφτεις περισσότερο. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από @topos
beetlebum Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδες...θα τα κοιταξω με ησυχια τις επομενες μερες και θα επανελθω!
teot Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή βλέπω αγορά με τιμολόγιο, άρα επαγγελματική χρήση..... Αδεια λειτουργικού υπάρχει η θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος του λειτουργικού; Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από teot
jgeorgiou Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, teot είπε Επειδή βλέπω αγορά με τιμολόγιο, άρα επαγγελματική χρήση..... Αδεια λειτουργικού υπάρχει η θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος του λειτουργικού; Βγάλε την κάρτα γραφικών , η ενσωματωμένη είναι πολύ καλή. Αν χρειαστεί στο μέλλον προσθέτεις.
@topos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Βγάλε την κάρτα γραφικών , η ενσωματωμένη είναι πολύ καλή. Αν χρειαστεί στο μέλλον προσθέτεις. Workable ίσως να είναι για οικιακό χρήστη που δεν τον απασχολεί ο χρόνος ιδιαίτερα, αλλά για μηχάνημα γραφείου που τα δεδομένα είναι διαφορετικα σίγουρα δεν είναι επαρκής. Και αυτό είναι περισσότερο κομμάτι του export η εάν κάποια στιγμή δουλέψεις *topaz/dxo pure raw κάνεις enhance/merge φωτογραφίες στο Photoshop. Ποσο μάλλον στο Premiere/ Davinci εάν εφαρμόσεις κανένα denoise η κάνεις βαρύ color grading (νομίζω ακόμα και το stabilize δουλεύει την κάρτα) Στο export/deliver η διαφορά δουλεύοντας την ενσωματωμένη σε σχέση με μια εξωτερική (σε codecs που προφανώς υποστηρίζει η κάρτα) είναι χαοτική. Ακόμα δλδη να πεις θα κάνω απλό κοψοραψιμο σε fhd αρχείο και δεν βλέπεις να καθυστερεί το μηχάνημα μόλις πατήσεις το export/deliver η διαφορά είναι τεράστια.Αντιστοιχα και στο Lightroom/Photoshop. Μπορει δλδη να μην σε καθυστερει ενώ δουλευεις(κάνεις τα layers/σβησιματα/ότι άλλες σχετικά ελαφριές παρεμβάσεις αλλά μόλις μπεις σε neural filters η κάνεις merge HDR,φτιαχνεις πανόραμα,subject selection και γενικά αυτοματοποιημένα process η διαφορα είναι πολύ μεγαλη. *Ακόμα και να μην δουλεύεις τα συγκεκριμένα προγράμματα δείχνουν την τάση στο που πάει το πράγμα και περιμενω πως αντιστοιχες δυνατότητες θα ενσωματωθούν σε Photoshop/Lightroom αρκετά σύντομα. Και το jump από 1xx0 σε 3xx0 σειρά είναι πολύ μεγαλύτερη από τις διαφορές που έχουν στο gaming λόγο tensor κ rt cores. Καμιά σχέση δεν έχει να κάνει με τα games που μπορεί μια 3060 να είναι εφάμιλλη με 1080.Στα tasks που περιγράφω μπορεί να είναι και 3φορες ταχύτερη. Για αυτό και επιμένω να αποφύγει την 1650 ο ts μιας και στα 1300-1400 σίγουρα μπορεί να χωρέσει μια 3060 των 350 ευρώ. Εαν το budget ήταν στα 600-700ευρω θα κάναμε άλλη κουβέντα. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από @topos 2
teot Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Στις 31/3/2023 στις 7:26 ΠΜ, jgeorgiou είπε Βγάλε την κάρτα γραφικών , η ενσωματωμένη είναι πολύ καλή. Αν χρειαστεί στο μέλλον προσθέτεις. Μάλλον σε άλλη ανάρτηση ήθελες να κάνεις παράθεση.
beetlebum Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 καλησπέρα και πάλι...λογω φορτου εργασιας ακομα δεν εχω προλάβει να παω να παρω μια προσφορά και απο eshop, ωστόσο απο περαιτερω συζητησεις...σιγουρα δε θα παμε σε platinum τροφοδοτικό, η μνημη θα παει σε 64αρα (με δυο slots ομως) και σιγουρα θα παμε σε αλλη καρτα γραφικων πολυ πιθανο την 3060 που ειπατε κ τελος και σε αλλον εσωτ. δίσκο. Πιστευετε πως ο intel i7 13700 στεκεται (και θα στεκεται για 3-4 χρονια σιγουρα) καλα απεναντι στον i9 12900?
niko13 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, beetlebum είπε την 3060 που ειπατε κ τελος και σε αλλον εσωτ. δίσκο. Πιστευετε πως ο intel i7 13700 στεκεται (και θα στεκεται για 3-4 χρονια σιγουρα) καλα απεναντι στον i9 12900? Μα είναι στα σημεία καλύτερος ο 13700.. ίδιοι πυρήνες,πιο ψηλά χρονισμένος ο 13700,καλύτερο imc και περισσότερη l2 cache.Λογικα απλά θα καίει λίγο παραπάνω ρεύμα..
beetlebum Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 νομιζα εχει παραπανω πυρηνες ο i9... 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, beetlebum είπε νομιζα εχει παραπανω πυρηνες ο i9... Τους ίδιους έχουν και οι 2 =16 cores /24 threads (8 performance cores / 8 efficient cores) Επεξ/σία 10 Απριλίου 2023 από Dark_Nightfall
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα