Zeneeth Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα σας, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή και εχω προβληματιστεί πολύ με το ΕΑΝ εν τέλη μπορώ να εκπαισω το ΦΠΑ με κάποιο τρόπο ειτε άμεσα (την ώρα της αγοράς) είτε έμμεσα μεσα σε 1-3 μήνες αναλόγως το είδος της επιχείρησης (και τι επιχειρηση θα πρεπε να ναι αυτή). Μιλαω για ΣΤΑΘΕΡΌ υπολογιστή και όχι laptop ή iMAC... Διότι μιλώντας με διάφορα άτομα... Οι γνώμες που έχω πάρει διαφέρουν αρκετά. Κάποιοι μου παν οτι μπορεί να γίνει αγορά και να το εκπαισουν πχ ΜΟΝΟ αν είναι μια ενιαία μοναδα στο τιμολόγιο και οχι κομμάτι κομμάτι... αλλοι οτι δεν εκπίπτει με τίποτα... Γνωρίζει κάποιος στο 100% τι ακριβώς ισχύει και σε ποια περίπτωση? Εμένα με απασχολεί αν μπορω κάπως άμεσα ή έμμεσα να γλυτωσω το ΦΠΑ εν τέλη...
Kag1ante Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Zeneeth είπε Καλησπέρα σας, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή και εχω προβληματιστεί πολύ με το ΕΑΝ εν τέλη μπορώ να εκπαισω το ΦΠΑ με κάποιο τρόπο ειτε άμεσα (την ώρα της αγοράς) είτε έμμεσα μεσα σε 1-3 μήνες αναλόγως το είδος της επιχείρησης (και τι επιχειρηση θα πρεπε να ναι αυτή). Μιλαω για ΣΤΑΘΕΡΌ υπολογιστή και όχι laptop ή iMAC... Διότι μιλώντας με διάφορα άτομα... Οι γνώμες που έχω πάρει διαφέρουν αρκετά. Κάποιοι μου παν οτι μπορεί να γίνει αγορά και να το εκπαισουν πχ ΜΟΝΟ αν είναι μια ενιαία μοναδα στο τιμολόγιο και οχι κομμάτι κομμάτι... αλλοι οτι δεν εκπίπτει με τίποτα... Γνωρίζει κάποιος στο 100% τι ακριβώς ισχύει και σε ποια περίπτωση? Εμένα με απασχολεί αν μπορω κάπως άμεσα ή έμμεσα να γλυτωσω το ΦΠΑ εν τέλη... Για σταθερό Υπολογιστή σε κομμάτια δεν γίνεται 100% Για έτοιμους συναρμολογημένους δεν ξέρω δυστυχώς τι παίζει (για λάπτοπ μπορείς αποφορολόγηση μέσω 39α) αλλά μπορείς να καλέσεις κάποιο κατάστημα αν έχει αποφορολόγηση στους έτοιμους
savoukos Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Στις 30/3/2023 στις 12:18 ΜΜ, Zeneeth είπε Καλησπέρα σας, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή και εχω προβληματιστεί πολύ με το ΕΑΝ εν τέλη μπορώ να εκπαισω το ΦΠΑ με κάποιο τρόπο ειτε άμεσα (την ώρα της αγοράς) είτε έμμεσα μεσα σε 1-3 μήνες αναλόγως το είδος της επιχείρησης (και τι επιχειρηση θα πρεπε να ναι αυτή). Μιλαω για ΣΤΑΘΕΡΌ υπολογιστή και όχι laptop ή iMAC... Διότι μιλώντας με διάφορα άτομα... Οι γνώμες που έχω πάρει διαφέρουν αρκετά. Κάποιοι μου παν οτι μπορεί να γίνει αγορά και να το εκπαισουν πχ ΜΟΝΟ αν είναι μια ενιαία μοναδα στο τιμολόγιο και οχι κομμάτι κομμάτι... αλλοι οτι δεν εκπίπτει με τίποτα... Γνωρίζει κάποιος στο 100% τι ακριβώς ισχύει και σε ποια περίπτωση? Εμένα με απασχολεί αν μπορω κάπως άμεσα ή έμμεσα να γλυτωσω το ΦΠΑ εν τέλη... απο προσωπική εμπειρία θα σ πω ότι γίνεται. Έχω χτήσει για μένα και φίλους συστήματα και πάντα έχουμε γλυτώσει φπα.Έμμεσα όμως.Τι εννοώ. Ο Χ που έχει εταιρία πληροφορικής ή υπηρεσιών κόβει το τιμολόγιο με τα πράγματα που θέλουμε (δεν διαφέρει αν είναι κομμάτι κομμάτι ή έτοιμο) και το πληρώνει κανονικά. όταν κλείσει τρίμηνο (ή ανάλογα αν το λογιστής κάνει εκκαθάριση κάθε μήνα)του υπολογίζει την αγορά και του επιστρέφετε το φπα. στην περίπτωση την δικιά μου τουλάχιστον κάναμε την αγορα με ποσο έστω 1000 ευρώ..το φπα που αντιστοιχούσε σε 189 ευρώ περίπου μας το έδινε ο γνωστός μου στο κλείσιμο τριμήνου .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα