Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Εγώ (στην προσωπική μου επιχείρηση) βάζω σχεδόν τα πάντα, αλλά με προσοχή και μέτρο 

Με έδρα στην κατοικία; 

2 ώρες πριν, RockStarCrazy είπε
  • Να υπερβείτε το στατιστικό κατώφλι κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.
  •    Να υπερβείτε το στατιστικό κατώφλι κατά τη διάρκεια του έτους.

Μια φορά το έχω υπερβεί το στατιστικό κατώφλι (ήταν δύσκολο αλλά με λίγη βοήθεια και τύχη, τα κατάφερα). Ποιοί άλλοι το έχουν υπερβεί παιδιά; 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

απλα ετυχε να μην εχεις τα χαρτια της ανακυκλωσης. Οπως και τα software, αγορασμενα τα εχω μωρε αλλα δεν θυμαμαι απο που.

Ποια χαρτια ανακυκλωσης; Πας κ το πετας στον πρασινο καδο

1 ώρα πριν, @topos είπε

Έχω φίλο που "αγοράζει" καμιά 10αρια κινητά τον χρόνο μέσω 39α για συγγενείς/φίλους (χωρίς προφανώς προσωπικό όφελος).Ε, εαν γίνει έλεγχος που θα βρει 20-30 κινητά για να τα εμφανίσει, ούτε θα περνούσε το "μου πέσανε" προφανώς.

Όπως επίσης μπορεί να δικαιολογηθεί ένα PC.

Αλλά εάν έχει μέσα μια 4090 πως το δικαιολογεί για χρήση στο φαρμακείο?

Από την άλλη θεωρώ πως ενδοκοινοτικές/εγχώριες αγορές είναι το ίδιο πράγμα για την εφορία, εάν δεν την δικαιολογεί ο καδ την αγορά δεν έχει σημασία από που το παίρνεις.

Στο τέλος της μέρας βέβαια μικρή ρεαλιστική διαφορά έχει για την επιχείρηση η απαλλαγή ΦΠΑ από  ενδοκοινοτικες.

Εαν τα αγοράζεις εγχωρια σου πιστωνετε το ΦΠΑ και βγαίνει ακριβώς το ίδιο.

Πάντως η καταχώρηση των ενδοκοινοτικών δεν πρέπει να είναι τίποτα περίπλοκο για τον λογιστή κόβω 2-3 τιμολόγια τον χρόνο σε επιχείρηση εξωτερικου παροχής υπηρεσιών(όντως ταξιδεύω για κάποια project) και κάθε μήνα έχω ένα ενδοκοινοτικό τιμολογιο της adobe και δεν μου έχει πει τίποτα για δυσκολίες/έξτρα χρεώσεις κτλ.

Υ.γ Μιας και σας βρήκα ευκαιρους->

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι στα project που κάνω στο εξωτερικό και προφανώς έχει απαλλαγή ΦΠΑ(δεν τον εισπράττω καν), η επιχείρηση τον καταβάλει κάπου?Και εάν ναι που?

Στην δική της έδρα η στην Ελλάδα?

20-30 Κινητα λεει χαχαχα, αντε καμια κονσολα και 1-2 κινητα τον χρονο με 39α, την κονσολα πως την δικαιολογουν δηλαδη; Την βαζουν στο φαρμακειο να παιζουν οι πελατες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, nermain είπε

Την κονσολα πως την δικαιολογουν δηλαδη; Την βαζουν στο φαρμακειο να παιζουν οι πελατες;

Το λάπτοπ/κινητά/tablet τα καταλαβαίνω για mobility και καλά νέες "ας πούμε" τεχνολογιες.

Τις κονσόλες οντως δεν ξέρω,το χω και εγω απορια γιατί μπήκαν στο 39α.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινε πληρωσε κανενα λογιστη αλλο να στα πει αν δεν εμπιστευεσαι αυτον που εχετε,ολοι για λειτουργημα το χουν εδω μεσα το λογιστικο επαγγελμα και θελουν να παρουν απαντησεις τζαμπε

Μη ξεχασεις να το περασεις και ως εξοδο της επιχειρησης

Επεξ/σία από ougxar
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ougxar είπε

Πηγαινε πληρωσε κανενα λογιστη αλλο να στα πει αν δεν εμπιστευεσαι αυτον που εχετε,ολοι για λειτουργημα το χουν εδω μεσα το λογιστικο επαγγελμα και θελουν να παρουν απαντησεις τζαμπε

Μη ξεχασεις να το περασεις και ως εξοδο της επιχειρησης

Μία χαρά εξέφρασαν γνώμες και συζήτησαν κάποια άτομα, δεν τους έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο. Αυτό μπορείς να το πεις για σχεδόν όλα τα θέματα που τίθενται, "μη ρωτάς εδώ εμάς τζαμπα, πάνε πλήρωσε τον τάδε". Εσύ προσωπικά αν δε θες να προσφέρεις στη συζήτηση μην το κάνεις, δε σε ανάγκασε κανείς. 

Τέλος πάντων, ευχαριστώ για το χρόνο τους όσους ασχολήθηκαν και έγραψαν κάτι ουσιαστικό, μου έδωσαν ένα παραπάνω insight περί του θέματος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, @topos είπε

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι στα project που κάνω στο εξωτερικό και προφανώς έχει απαλλαγή ΦΠΑ(δεν τον εισπράττω καν), η επιχείρηση τον καταβάλει κάπου?Και εάν ναι που?

Εσύ τον ΦΠΑ που θα εισέπρατες, θα έπρεπε να τον αποδώσεις, και η επιχείρηση να τον εκπέσει. Αλλά επειδή είναι διαφορετικά κράτη, δεν γίνεται να πληρώνει ο Γερμανός ΦΠΑ στην Ελλάδα και να εκπίπτει από Γερμανία, ούτε να γίνεται διπλή χρέωση ΦΠΑ, επειδή ο ΦΠΑ δεν αφορά τις επιχειρήσεις αλλά πάει στην τελική κατανάλωση αποφασίστηκε στα ενδοκοινοτικά να μην το χρεώνουν καθόλου. Οπότε δεν το πληρώνει κανένας, πουθενά.

Επεξ/σία από mechpanos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Με έδρα στην κατοικία; 

Ναι (όχι την δικιά μου, της μάνας μου)

Βέβαια προσωπικά το εισόδημά μου από μισθωτή εργασία είναι πολλαπλάσιο του τζίρου της ατομικής επιχείρησής μου

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Ναι (όχι την δικιά μου, της μάνας μου)

Ναι, ιδιαίτερη προσοχή τότε με καφέδες και λοιπά.

Σε πολλούς συναδέλφους έχει τύχει να τους γίνει έλεγχος λόγω τέτοιων ειδών, την στιγμή που η επαγγελματική έδρα είναι η/μια κατοικία.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Ναι, ιδιαίτερη προσοχή τότε με καφέδες και λοιπά.

Σε πολλούς συναδέλφους έχει τύχει να τους γίνει έλεγχος λόγω τέτοιων ειδών, την στιγμή που η επαγγελματική έδρα είναι η/μια κατοικία.

Ε εντάξει, δεν έχω κάτι να φοβηθώ από ενδεχόμενο έλεγχο, το πολύ πολύ να μου πετάξουν έξω καμιά μπύρα και κάνα κωλόχαρτο...

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ε εντάξει, δεν έχω κάτι να φοβηθώ από ενδεχόμενο έλεγχο, το πολύ πολύ να μου πετάξουν έξω καμιά μπύρα και κάνα κωλόχαρτο...

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Μπαίνουν για καφέ και βρίσκουν πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς. Οπότε επαναλαμβάνω : προσοχή.

• Thanks 1
Δημοσ.

Όσοι δεν έχετε περάσει έλεγχο από εφορία δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Αν γίνει, θα σε γράψουν με τα ανάλογα πρόστιμα, κ σίγουρα θα βρουν παράβαση! Κάτι ταρζανιες... δεν ήξερα, μου έπεσε κλπ δεν περνάνε επίσης να ξέρετε σχεδόν ποτέ. 

• Like 2
Δημοσ.

για τις δαπανες των επιχειρησεων ανεξαρτητα απο που προερχονται οσον αφορα την χωρα προελευεσης

(εννοειτε αν ειναι απο ε.ε πρεπει να εχει δηλωσει την  σχετικη εναρξη/ενταξη στη Δ.Ο.Υ) ισχυουν τα κατωθι....

νομος 4172/2013 αρθρο 22

και ΠΟΛ 1113/2015

Ευχαριστω.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα πάρω μέρος στην διαδικασία του ΦΠΑ,  39α και τα σχετικά, ειναι για κλάματα. 

Για το κομμάτι των εξόδων γενικα: ΟΛΕΣ οι αγορες δικαιολογούνται σαν έξοδα ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ επιχείρησης σύμφωνα με το Συμβούλιο της επικρατείας. Αυτο φυσικά με την προυπόθεση οτι ειναι για πραγματικές ανάγκες τις επιχείρησης και οχι για προσωπική χρήση οπως κάνει ο OP.  

Το ΣτΕ, επιπλέον, εχει αποφασίσει οτι απαγορεύετε απο τις φορολογικές αρχές ακόμα και το να ελεγξουν τη σκοπιμότητα και το πρόσηκων απο αυτές τις αγορές. 

Ναι, σε ενα φαρμακείο μπορείς να αγοράζεις φακές, αν μαγειρευεις και προσφέρεις γεύμα στο προσωπικό. Φυσικά θα πρέπει σε περιπτωση ελεγχου να μπορέις να αποδείξεις και το οτι γίνεται το μαγείρεμα και οτι είναι φυσιολογικό το μέγεθος των αγορών. Ακόμα πιο χαζό: μπορείς να αγοράζεις φακή, γιατι θες να έχεις ενα βουνό φακή απο πίσω σαν διακοσμητικό. Αν όση εχεις αγοράσει (+/- πόσο αυστηρός θέλει να ειναι ο ελεκτής) ειναι εκεί, δεν έχεις κανένα πρόβλημα.     

Το θέμα ειναι να μην το τραβάτε απο τα μαλλία ωστε να μην υπάρχει η πιθανότητα ελεγχου (που 9 στις 10 θα βρεί και θα βεβαιώσει άλλη παράβαση). Ιδιαίτερη προσοχή, οπως είπε και άλλος χρήστης, πάνω σε επιχειρήσεις με έδρα σπίτια: Θα έχετε διαφορετικό κουτί καφέ για το σπιτι και διαφορετικό για την επιχείρηση αν αγοραζετε καφέ με τιμολόγιο. 

Επεξ/σία από Skrobo
Δημοσ.

Δεν έχεις λόγο να έχεις ενεργοποιημενες ενδοκοινοτικες για αγορές 500€/χρονο από το Amazon. Είναι χαζομάρα για τόσο μικρό ποσό. Είναι καλύτερα να αγοράζεις με τιμολόγιο, να σε χρεώνουν μεν το φπα αλλά το εκπιπτει η μάνα σου από το φαρμακείο. Αλλά και πάλι με μέτρο. Η λογιστρια έχει δίκιο γιατί δεν αγοράζεις εμπορεύματα με ενδοκοινοτικες αλλά εξοπλισμό που αποτελεί πάγιο και να πρέπει να βρίσκεται στην επιχείρηση ή να χρησιμοποιείται από την μάνα σου και τους υπαλλήλους της. Το να έχεις ενδοκοινοτικες μόνο κινητά και υπολογιστές σε κάνει εύκολο στόχο σε περίπτωση ελέγχου. Γιατί ο εφοριακός θα ζητήσει να του παρουσιάσει η μάνα σου το κινητό της, τον υπολογιστή της, τον εκτυπωτή ή τα ακουστικά της. Τι θα πει; τα έδωσα στον γιο μου; καλύτερα να χρησιμοποιείς μια στο τόσο το 39α, είναι πιο ακίνδυνο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...