Προς το περιεχόμενο

Περίεργα μηνύματα στο κινητο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Σημερα ειναι η τρίτη μερα που μου έρχεται ενα μήνυμα που λεει Your anthropologie code is...και έχει 5 νουμερα. Διαφορετικά και τις 3 φορές. Έχουν σταλεί απο 3 διαφορετικά  κινητά Ελλάδας,που δεν έχω στον κατάλογό μου. Μετά, το μήνυμα γραφει This code will expire in 5 minutes.Don't share this code with anyone.Our employees will never ask for this code. Τι ειναι αυτό; Γνωρίζει κάποιος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο και εμένα δεύτερη μέρα sms αυτό το μήνυμα...

Your Anthropologie code is ____. This code will expire in 5 minutes. Don't share this code with anyone. Our employees will never ask for this code.

Και τις δύο μέρες από διαφορετικό νούμερο που δεν γνωρίζω.

Τι μαγαζί ή υπηρεσία είναι αυτή;

Επεξ/σία από angelponiros

Όσοι στέλνετε μηνύματα για συμμετοχή σε καποιο διαγωνισμό,για να κερδίσετε το αυτοκίνητο είναι μεγάλη πιθανότητα να αρχίσουν να σας έρχονται τέτοια μηνύματα, παρά να κερδίσετε το αυτοκίνητο 

To stop receiving text messages from a specific Anthropologie text messaging program, text STOP to the ten digit short code for the text messaging program from which you no longer wish to receive message (i.e., the number from which its text messages are being sent). You will then receive confirmation of your opt-out of that text messaging program. This will only opt you out of the specific text messaging program associated with that phone number. You will remain opted in to other Anthropologie text messaging programs.

https://www.anthropologie.com/sms-terms-and-conditions

12 ώρες πριν, flyer είπε

To stop receiving text messages from a specific Anthropologie text messaging program, text STOP to the ten digit short code for the text messaging program from which you no longer wish to receive message (i.e., the number from which its text messages are being sent). You will then receive confirmation of your opt-out of that text messaging program. This will only opt you out of the specific text messaging program associated with that phone number. You will remain opted in to other Anthropologie text messaging programs.

https://www.anthropologie.com/sms-terms-and-conditions

Αποστολη μηνυματος σε αριθμο διαφημιστικης. Τι μπορει να παει στραβα αραγε.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα, μετά από τόσες μέρες εξακολουθούν να έρχονται sms. Στο τελευταίο μήνυμα που μου ήρθε απάντησα STOP αλλά τίποτα.

Μίλησα επίσης με την εξυπηρέτηση τους ότι έτσι και έτσι, και δεν βρήκε κάτι. Είπα τον αριθμό μου τα mail...

Φαντάζομαι κάποιος με έκανε εγγραφή δίνοντας το τηλέφωνο μου, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

20 ώρες πριν, angelponiros είπε

Καλησπέρα, μετά από τόσες μέρες εξακολουθούν να έρχονται sms. Στο τελευταίο μήνυμα που μου ήρθε απάντησα STOP αλλά τίποτα.

Μίλησα επίσης με την εξυπηρέτηση τους ότι έτσι και έτσι, και δεν βρήκε κάτι. Είπα τον αριθμό μου τα mail...

Φαντάζομαι κάποιος με έκανε εγγραφή δίνοντας το τηλέφωνο μου, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

1. σου ερχονται απο τον ιδιο αριθμο; φανταζομαι οχι γιατι τοτε θα μπορουσες να τον μπλοκαρεις

2. σου ερχονται απο συγκεκριμενη χωρα; αν ναι τοτε ισως να μπορεις να μπλοκαρεις εισερχομενες κλησεις απο εκει; δεν το ξερω ισως να υπαρχει αυτη η δυνατοτητα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, τα sms έρχονται από διαφορετικό ελληνικό νούμερο κάθε φορά. Έχει γίνει ήδη 10-12 φορές και όλες τις ώρες του 24ώρου...

Μαζί με αυτά τα sms, έχουν ξεκινήσει και στο mail μου για αλλαγή κωδικού Microsoft account team. Your single-use code. Μου έρχονται 4 mail την μέρα όλες τις ώρες.

Επίσης και sms για αλλαγή κωδικου Google...

Επεξ/σία από angelponiros
  • Like 1

Μου συμβαίνει κι εμένα εδώ και 1 μήνα πολλές φορές και 2-3 φορές τη μέρα, μπλοκάρω, ρεπορταρω ως spam και ξανά τα ίδια από διαφορετικά ελληνικά νούμερα. Επίσης μου ερχόταν ειδοποίηση για 2step verification της google. Αναγκαστικά άλλαξα κωδικό στην υπηρεσία google και κοίταξα τις συσκευές μου όλες και έκανα log out και ξανά login με νέο κωδικό. Προς το παρόν δεν έχω θέμα ξανά με τη google αλλά τα sms από Anthropologie έρχονται βροχή. Ξέρει κάποιος να μας πει πως σταματάει αυτή η αηδία?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί ,

Ειναι exploiters/hackers και προσπαθουν να παρουν ελεγχο κινητου σας .  Ψαρευουν για θυματα  τα οποια  θα  κανουν κλικ πανω στον αριθμητικο κωδικο. Μερικοι χρηστες  απλα ακουμπουν τον κωδικο και τον κανουν αντιγραφη για να μπουν στο σαιτ που τους εδνιαφερει. Αυτος ο αριθμος πρεπει να ειναι το  δολωμα μιας και αν το  πατησετε  θα  σας παει σε αλλη ιστοσελιδα ψαρευοντας  credentials  η θα κατεβασει κακοβουλο λογισμικο στο κινητο σας αμεσα. Δεν το εχω ερευνησει προσωπικα  οποτε δεν γνωριζω τι θα συμβει. Απλα το ανεχομαι . Η ΔΗΕ μου ειπε πως θελει επωνυμη εγκληση κατ αγνωστων για να το ερευνησει κλπ κλπ κλπ . Ελπιζω να το σταματησουν

Η μεθοδος λεγεται MFA Fatigue attacks απο οτι λεει και το παρακατω και πονταρει στο να μας "πρηξει" και τελικα να πατησουμε πανω του  για να δουμε τι ειναι. Ας μην το κανουμε.

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/mfa-fatigue-attacks-are-putting-your-organization-at-risk/.

Πως βρηκαν τα κινητα μας; Φαινεται πως τα προμηθευτηκαν darm webικα και φαινετεαι πως καποιος 2FA παροχος που ειχαμε δεν εχει ανακοινωσει το breach , η το ανακοινωσε κι απλα εμεις δεν το πηραμε χαμπαρι....

Γιατι χρησιμποποιουνς  ελληνικα κινητα? Μαλλον number spoofing  - υποδυονται καποιον αριθμο ενω δεν ειναι. Σε εμενα  φναταστειτε εστειλαν τετοιο μνμ "απο" τον αριθμο του δικου μου κινητου :) οποτε και μαλλον εχουν "περιορισμενους" αριθμους...

Θα ξαναστειλω  μηνυμα στην ANtrhopologie γαι να δω ποιος ειναι ο παραοχος τους... ισως εκει βρισκεται το μυστικο....

Επεξ/σία από TomZ
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...