Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Τα τελη τα πληρωνει οταν ληξουν αυτος που εχει το ΙΧ στο ονομα του εκεινη τη στιγμη

Καταθέτεις πινακίδες και τα τέλη πληρώνονται πριν την μεταβίβαση .

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Γιάννης Platano said:

Τα τελη τα πληρωνει οταν ληξουν αυτος που εχει το ΙΧ στο ονομα του εκεινη τη στιγμη

Ναι το λογικο αυτο ειναι. Οποτε αν μεινει απουλητο για καιρο εισαι υπευθυνος να πληρωνεις τελη για ενα αυτοκινητο που θεωρητικα εχεις πουλησει....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Πολυ μερδεμενη ιστορια ..Να νοικιασεις φυσικα και μπορεις αλλα δεν ξερω το κοστος και θελει καλο ψαξιμο .Για το τελευταιο που λες θελει πολυ προσοχη και ιδιωτικο συμφωνητικο .

1 ώρα πριν, Soulis_Maritsas είπε

Tο δευτερο θα συμβει...

Κατάλαβα... Οπότε φαντάζομαι θα πρέπει να πιέσω προς τη κατεύθυνση ότι κατά την αγορά του νέου αυτοκινήτου, να γίνει και η μεταβίβαση του παλιού στον αντιπρόσωπο, σωστά; Επίσης όταν λέμε για ιδιωτικό συμφωνητικό, μιλάμε πχ για μια υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Κατάλαβα... Οπότε φαντάζομαι θα πρέπει να πιέσω προς τη κατεύθυνση ότι κατά την αγορά του νέου αυτοκινήτου, να γίνει και η μεταβίβαση του παλιού στον αντιπρόσωπο, σωστά; Επίσης όταν λέμε για ιδιωτικό συμφωνητικό, μιλάμε πχ για μια υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr?

Μπορεί και με ΥΔ αλλά καλύτερα ένα χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό με θεώρηση της υπογραφής από ΚΕΠ  ή επιβεβαίωση γνησιότητας από gov

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Soulis_Maritsas είπε

Ναι το λογικο αυτο ειναι. Οποτε αν μεινει απουλητο για καιρο εισαι υπευθυνος να πληρωνεις τελη για ενα αυτοκινητο που θεωρητικα εχεις πουλησει....

Καταθέτεις πινακίδες ,αφήνεις το αμάξι χωρίς πινακίδες και ας το κάνεις ηλεκτρονικά, για να είσαι καλυμμένος ότι δεν θα το κυκλοφορεί κανένας το αμάξι και δεν θα έχεις να πληρώνεις ασφάλεια και κτέο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Δυο φορές που έδωσα το παλιό σε δύο διαφορετικούς  επίσημους αντιπρόσωπους, ένα ΖΧ το 2007  μέσα στην εβδομάδα  πέρασε στο όνομα του εμπόρου και κόπηκε επίσημο παραστατικό αγοράς (για την ιστορία το πούλησε μετά από 3+ μήνες σε συγγενή του, ήταν σε άψογη κατάσταση αλλά όχι εμπορικό)   και ένα  SEDICI το 2018 την μεθεπόμενη από την παράδοση πέρασε στο όνομα του και επίσης κόπηκε  επίσημο παραστατικό αγοράς και το βράδυ της ίδιας μέρας το είδα στο car  και το πούλησε την επόμενη μέρα.

Δεν χρειάστηκε να πιέσω κανέναν από τους δύο, ο πρώτος μου είχε πει ότι θα το κρατήσει μια εβδομάδα μήπως και πουληθεί και αν όχι θα κάνει την μεταβίβαση στην εταιρεία του και ο δεύτερος ότι εντός 3 ημερών από την παράδοση θα γίνει η μεταβίβαση στην εταιρεία του.  Και οι δύο μου είχαν πει  επίσης ότι το παραστατικό αγοράς  αν κοπεί θα  είναι της ημέρας μεταβίβασης.

Επεξ/σία από teot
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, teot είπε

Δυο φορές που έδωσα το παλιό σε δύο διαφορετικούς  επίσημους αντιπρόσωπους, ένα ΖΧ το 2007  μέσα στην εβδομάδα  πέρασε στο όνομα του εμπόρου και κόπηκε επίσημο παραστατικό αγοράς (για την ιστορία το πούλησε μετά από 3+ μήνες σε συγγενή του, ήταν σε άψογη κατάσταση αλλά όχι εμπορικό)   και ένα  SEDICI το 2018 την μεθεπόμενη από την παράδοση πέρασε στο όνομα του και επίσης κόπηκε  επίσημο παραστατικό αγοράς και το βράδυ της ίδιας μέρας το είδα στο car  και το πούλησε την επόμενη μέρα.

Δεν χρειάστηκε να πιέσω κανέναν από τους δύο, ο πρώτος μου είχε πει ότι θα το κρατήσει μια εβδομάδα μήπως και πουληθεί και αν όχι θα κάνει την μεταβίβαση στην εταιρεία του και ο δεύτερος ότι εντός 3 ημερών από την παράδοση θα γίνει η μεταβίβαση στην εταιρεία του.  Και οι δύο μου είχαν πει  επίσης ότι το παραστατικό αγοράς  αν κοπεί θα  είναι της ημέρας μεταβίβασης.

Ακριβώς τα ίδια είπαμε χθες με τον αντιπρόσωπο, ότι λίγες μέρες πριν τη παράδοση του νέου οχήματος, θα δώσω το παλιό και θα κοπεί παραστατικό αγοράς και θα γίνει και η μεταβίβαση στην εταιρεία. Και για την ενημέρωση, συμφωνήθηκε να κρατήσουμε το αμάξι που θα δώσουμε μέχρι το νέο να φτάσει στον εκτελωνιστή, και θα περάσει τότε συνεργείο για να κριθεί η κατάσταση του και να επιβεβαιωθεί η τιμή ανταλλαγής.

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες που μου δώσατε!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/3/2023 στις 10:02 ΜΜ, JimxxZe είπε

Χαίρεται, θέλω να προβώ στην αγορά ενός Καινούργιου μεγαλύτερου αυτοκινήτου από αυτό που έχω.

Έχω τις εξής απορίες :

1. Μπορώ να πουλήσω το υπάρχον αυτοκίνητο στον έμπορο που θα αγοράσω το καινούργιο, ασχέτως αν είναι διαφορετική μάρκα;  Πχ έχω Renault και θέλω να αγοράσω VW

2. Εφόσον γίνεται το 1, αν ο χρόνος παράδοσης για το καινούργιο αυτοκίνητο είναι πχ 6 μήνες, μπορώ να συμφωνήσω με την αντιπροσωπεία να πουλήσω το υπάρχον αυτοκίνητο κοντά στην ημερομηνία παραλαβής του καινούργιου; Αυτό γιατί διαφορετικά θα είμαι 6 μήνες χωρίς αμάξι

Ευχαριστώ

1. Αν είναι ένα αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει, πιθανόν. Αλλά θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να το "χαρίσεις". Ενδεικτικά θα σου πω ότι πριν κάποια χρόνια, γνωστός αντιπρόσωπος BMW, για να πάρει ένα 335 σε κατάσταση βιτρίνας, με ιστορικό service στο μαγαζί του μάλιστα και με αγορά από το μαγαζί του και με το αμάξι να έχει μέση τιμή 24-26Κ στις αγγελίες....πρόσφερε 11......11..... Και αυτό χωρίς να κάνει δώρο ούτε πατάκια στο καινούριο.

Οπότε βάλτο αγγελία φτηνά, για να φύγει και να χάσεις λιγότερα.

2. Αποκλείται.-

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/3/2023 στις 9:06 ΠΜ, thanasis00 είπε

Ακριβώς τα ίδια είπαμε χθες με τον αντιπρόσωπο, ότι λίγες μέρες πριν τη παράδοση του νέου οχήματος, θα δώσω το παλιό και θα κοπεί παραστατικό αγοράς και θα γίνει και η μεταβίβαση στην εταιρεία. Και για την ενημέρωση, συμφωνήθηκε να κρατήσουμε το αμάξι που θα δώσουμε μέχρι το νέο να φτάσει στον εκτελωνιστή, και θα περάσει τότε συνεργείο για να κριθεί η κατάσταση του και να επιβεβαιωθεί η τιμή ανταλλαγής.

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες που μου δώσατε!

Έστω ότι δεν το φορτώσεις χλμετρα στο ενδιάμεσο και έστω ότι δεν το τρακάρεις η τέλος πάντων να συμβεί κάτι από δική σου υπαιτιότητα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα(όπου εκεί είναι λογικό να σου κόψει η να μην το πάρει)

Ποιος σου εγγυατε ότι μόλις έρθει το καινούργιο (που λογικά θα έχεις δώσει κάποια προκαταβολή) ότι δεν θα σου προσφέρει αυτός 1000-2000 (η οποίο άλλο ποσό) λιγοτερο η ότι άλλο του κατεβει?

Τι θα κάνεις σε αυτή την περίπτωση?

Στις 31/3/2023 στις 11:39 ΠΜ, eMike είπε

2. Αποκλείται.-

Και γω αυτό φοβάμαι..

Υ.γ Νιώθω ότι διανύουμε φάση "σοβιετιας" όσο αφορά την αγορά αυτοκινήτου αυτό το διαστημα.

Ούτε ξέρεις πότε θα παραλάβεις, ούτε εάν θα χει τελικά τα έξτρα που έβαλες και σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε τελικά πόσο θα σου κοστίσει.

Την θεωρώ αδιανόητη και απολύτως σουρεαλ όλη αυτή την φάση και αναρωτιέμαι πότε θα ομαλοποιηθούν οι διαθεσιμότητες και οι τιμές.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
Στις 29/3/2023 στις 10:02 ΜΜ, JimxxZe είπε

Χαίρεται, θέλω να προβώ στην αγορά ενός Καινούργιου μεγαλύτερου αυτοκινήτου από αυτό που έχω.

Έχω τις εξής απορίες :

1. Μπορώ να πουλήσω το υπάρχον αυτοκίνητο στον έμπορο που θα αγοράσω το καινούργιο, ασχέτως αν είναι διαφορετική μάρκα;  Πχ έχω Renault και θέλω να αγοράσω VW

2. Εφόσον γίνεται το 1, αν ο χρόνος παράδοσης για το καινούργιο αυτοκίνητο είναι πχ 6 μήνες, μπορώ να συμφωνήσω με την αντιπροσωπεία να πουλήσω το υπάρχον αυτοκίνητο κοντά στην ημερομηνία παραλαβής του καινούργιου; Αυτό γιατί διαφορετικά θα είμαι 6 μήνες χωρίς αμάξι

Ευχαριστώ

για το 2, το 2018 το δεχόταν να μου κάνει αυτό έμπορος πάντως. και όχι μικρός έμπορος, τοπικός που με ήξερε αλλά επίσημη αντιπροσωπεία. πιστεύω πως είναι ανάλογα το τι θα πάρεις όμως το θέμα είναι κατά 99% θα πρέπει να το πουλήσεις φθηνότερα όμως δεν θα το γυρνάς δεξιά και αριστερά, τα χρήματα που έχεις συμφωνήσει θα τα πάρεις κτλ. όταν είχα βρει αγοραστή για το δικό μου, ενώ το είχε δει το αυτοκίνητο, μία ημέρα πριν την μεταβίβαση, μου άλλαξε ραντεβού σε άλλη περιοχή, να το πάμε να το δει άλλος μάστορας κτλ. και μιλάμε έπρεπε να πάω από Ελευσίνα Γαλάτσι για να γίνει αυτή η δουλειά. ακύρωσα την πώληση με συνοπτικές διαδικασίες. και να είσαι προετοιμασμένος εάν θέλεις να το πουλήσεις μόνος σου, θα σε παίρνουν τηλέφωνο πολλοί (και ιδιώτες και μαντράδες) και θα σου ζητάνε να κόψεις τρελά από την τιμή του αυτοκινήτου. το τι βολεύει τον καθένα είναι ξεχωριστό. αυτό πάντως που έχω καταλάβει είναι πως ποτέ και κανένας (για ιδιώτη μιλάμε) δεν πουλάει το αυτοκίνητο στην τιμή που γράφει στην αγγελία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, @topos είπε

Έστω ότι δεν το φορτώσεις χλμετρα στο ενδιάμεσο και έστω ότι δεν το τρακάρεις η τέλος πάντων να συμβεί κάτι από δική σου υπαιτιότητα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα(όπου εκεί είναι λογικό να σου κόψει η να μην το πάρει)

Ποιος σου εγγυατε ότι μόλις έρθει το καινούργιο (που λογικά θα έχεις δώσει κάποια προκαταβολή) ότι δεν θα σου προσφέρει αυτός 1000-2000 (η οποίο άλλο ποσό) λιγοτερο η ότι άλλο του κατεβει?

Τι θα κάνεις σε αυτή την περίπτωση?

Έχουμε υπογράψει το συμβόλαιο, που έχει σαν όρο ότι το αυτοκίνητο θα το πάρει για Χ ποσό, μείον το όσα βρει το συνεργείο που θα κάνει τον έλεγχο για να διαπιστώσει τη κατάσταση του αυτοκινήτου. Από τη στιγμή που είναι υπογεγραμμένα με ιδιωτικό συμφωνητικό, θεωρούμε ότι είμαστε οκ. Αν πάει τελευταία στιγμή και πει δικαιολογίες για να ρίξει τα λεφτά, απλά ακυρώνω την ανταλλαγή, πληρώνω κανονικά το νέο αυτοκίνητο, και αναλαμβάνω να πουλήσω εγώ το παλιό, το οποίο ευτυχώς έχω ήδη άτομα που ενδιαφέρονται. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Έχουμε υπογράψει το συμβόλαιο, που έχει σαν όρο ότι το αυτοκίνητο θα το πάρει για Χ ποσό, μείον το όσα βρει το συνεργείο που θα κάνει τον έλεγχο για να διαπιστώσει τη κατάσταση του αυτοκινήτου. Από τη στιγμή που είναι υπογεγραμμένα με ιδιωτικό συμφωνητικό, θεωρούμε ότι είμαστε οκ. Αν πάει τελευταία στιγμή και πει δικαιολογίες για να ρίξει τα λεφτά, απλά ακυρώνω την ανταλλαγή, πληρώνω κανονικά το νέο αυτοκίνητο, και αναλαμβάνω να πουλήσω εγώ το παλιό, το οποίο ευτυχώς έχω ήδη άτομα που ενδιαφέρονται. 

Εφόσων έχεις plan b μια χαρά ότι και εάν συμβεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...