Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται, θέλω να προβώ στην αγορά ενός Καινούργιου μεγαλύτερου αυτοκινήτου από αυτό που έχω.

Έχω τις εξής απορίες :

1. Μπορώ να πουλήσω το υπάρχον αυτοκίνητο στον έμπορο που θα αγοράσω το καινούργιο, ασχέτως αν είναι διαφορετική μάρκα;  Πχ έχω Renault και θέλω να αγοράσω VW

2. Εφόσον γίνεται το 1, αν ο χρόνος παράδοσης για το καινούργιο αυτοκίνητο είναι πχ 6 μήνες, μπορώ να συμφωνήσω με την αντιπροσωπεία να πουλήσω το υπάρχον αυτοκίνητο κοντά στην ημερομηνία παραλαβής του καινούργιου; Αυτό γιατί διαφορετικά θα είμαι 6 μήνες χωρίς αμάξι

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για το 1ο αν συμφωνήσετε για την τιμή του δικού σου ναι 

Για το 2ο πολύ δύσκολο το βλέπω να συμφωνηθεί από τώρα για κάτι που θα γίνει σε τόσους μήνες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα βρεις μοντέλο π δεν χρειάζεται τόσους μήνες παράδοση.. έχουν πέσει οι μήνες σημαντικά...

δεν υπάρχει λόγος να το δώσεις σε αντ.πεια δεν θα σ κάνει κάποια διευκόλυνση τ στυλ αφου μας δινεις το αυτοκ θα στο φερουμε τον αλλον μηνα αντι γ 6...

παρολ αυτά  99% με την ιδια τιμή π θα το αγοράσει η εταιρεία μέσα σε μια βδομάδα το χεις πουλήσει σε ιδιώτη μέσω απλης αγγελιας

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Για το (1), μπορείς, ναι. Απλά η αντιπροσωπεία (ή οποιοσδήποτε έμπορος) θα σου δώσει σημαντικά χαμηλότερη τιμή από όσο μπορείς να πάρεις από έναν ιδιώτη, μιας και πρέπει μετά να το ξαναπουλήσει και να βγάλει κέρδος. Ενδεικτικά, όταν σκεφτόμουν να δώσω το παλιό μου, η αντιπροσωπεία μου έδινε 2.500 ευρώ, τη στιγμή η "τυπική" τιμή στο car.gr ήταν στα 3.500 - 4.000 ευρώ (χωρίς να πιάνω ακραίες περιπτώσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, πάνω ή κάτω).

Για το (2) δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να το δεχτούν. Ακριβώς 0% πιθανότητα. Δηλαδή θες να "κλείσετε" τιμή και να δεσμευτούν ότι θα σου πάρουν το αυτοκίνητο σε 6 μήνες, ενώ εσύ θα το χρησιμοποιείς γι' αυτό το διάστημα... στο οποίο διάστημα, μπορείς να έχεις κάνει άλλα 30.000 χλμ, να το 'χεις κοπανήσει 15 φορές, να του 'χεις πιει το αίμα με τον τρόπο οδήγησης, ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο! Εσύ θα το δεχόσουν, αν ήσουν στη θέση τους; 

• Like 1
Δημοσ.

για το 1

εχω εμπειρια οταν ειχα δωσει το αμαξι μου να παρω ενα απο την αντιπροσωπεια. Σε αυτη τη περιπτωση αν ειχε π.χ στην αγορα 6.000 μου κοψαν 5000 απο τη τιμη του ιχ που πουλαγαν

πηγα στην αντιπροσωπεια απλως να πουλησω (οχι να παρω κατι απο αυτους): σε αυτη τη περιπτωση αν εκανε 6000 μου προσφεραν το αστρονομικο ποσο των 2500->3000 ευρ

Δημοσ.

Nαι, όλοι οι εμποροι κάνουν ανταλλαγες οποιασδηποτε μάρκας (εφοσον τους ενδιαφερει), αλλά σε χαμηλότερη φυσικα τιμή από ότι θα το δώσεις μόνος σου, αφού πρέπει να το μεταπωλήσουν με κάποιο κέρδος. Τωρα, αν θες να το πουλήσεις μόνος σου, και παραγγείλεις το καινούργιο, όταν έρθει το καινούργιο θα πρέπει να το εξοφλήσεις, ασχέτως εάν κατάφερες να το πουλήσεις εκείνες τις ημέρες. 

Το να κλείσετε από τη στιγμή παραγγλείας τη τιμή αποκλείεται. Η εκτίμηση τιμής σε ανταλλαγή δίνεται για την ημέρα που πάς, Και μια εβδομάδα μετά να ξαναπάς, μπορεί να σου δώσουν άλλη τιμή (γιατί όσο περναέι ο χρόνος κάνεις χλμ)

Πάντως, επειδή είμαι στη βιομηχανία εδώ και 27 χρόνια, είναι πολύ μπελάς να πουλήσεις μόνος σου & παίζουν και πολλοί απατεώνες πλέον στις αγγελίες. Συν, ότι ο καθένας θα σου λέει θέλω να το φέρεις εκεί να το ελέγξει μηχανικός μου, θέλω να έρθω να το δω, κλπ. Πολύς χρόνος χαμένος & επικινδυνότητα...

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sellsoap είπε

Nαι, όλοι οι εμποροι κάνουν ανταλλαγες οποιασδηποτε μάρκας (εφοσον τους ενδιαφερει), αλλά σε χαμηλότερη φυσικα τιμή από ότι θα το δώσεις μόνος σου, αφού πρέπει να το μεταπωλήσουν με κάποιο κέρδος. Τωρα, αν θες να το πουλήσεις μόνος σου, και παραγγείλεις το καινούργιο, όταν έρθει το καινούργιο θα πρέπει να το εξοφλήσεις, ασχέτως εάν κατάφερες να το πουλήσεις εκείνες τις ημέρες. 

Το να κλείσετε από τη στιγμή παραγγλείας τη τιμή αποκλείεται. Η εκτίμηση τιμής σε ανταλλαγή δίνεται για την ημέρα που πάς, Και μια εβδομάδα μετά να ξαναπάς, μπορεί να σου δώσουν άλλη τιμή (γιατί όσο περναέι ο χρόνος κάνεις χλμ)

Πάντως, επειδή είμαι στη βιομηχανία εδώ και 27 χρόνια, είναι πολύ μπελάς να πουλήσεις μόνος σου & παίζουν και πολλοί απατεώνες πλέον στις αγγελίες. Συν, ότι ο καθένας θα σου λέει θέλω να το φέρεις εκεί να το ελέγξει μηχανικός μου, θέλω να έρθω να το δω, κλπ. Πολύς χρόνος χαμένος & επικινδυνότητα...

Ετσι ακριβως....Ειναι πολυ πιο δυσκολη πωληση σε ιδιωτη εστω και αν δεν ειναι απατεωνας.

Για να πουλησω ενα civic του 2008 το γυριζα σαν....απο ενδοιαφερομενο σε ενδιαφερομενο 

Βεβαια ενα Jazz το πουλησα πολυ ευκολα μετα απο ελεγχο σε συνεργειο της επιλογης του αγοραστη  που ηρθε απο την Πατρα να το παρει .

Αλλα 3-4 αμαξια  τα εχω κανει ανταλλαγη σε εμπορο .

Ακομα και αν ο εμπορος δεν πουλαει μεταχειρισμενα εχει αλλους που συνεργαζεται και πουλανε και σε στελνει σε αυτους και οτι τιμη δωσουν το αφαιρει απο την αξια του καινουργιου .  Ετσι ειχα δωσει ενα Peygeot 206 cc L/G της κορης μου.

Δημοσ.

Πολυ σωστα τα ειπαν οι φιλοι πανω. Αν τον ενδιαφερει το αμαξι θα το παρει αλλα η τιμη θα ειναι μικροτερη απο το να το πουλησεις μονος σου.

Μια παραμετρος ακομα που καποιοι αγνοουν ειναι οτι ο εμπορος θα σε βαλει να υπογραψεις εξουσιοδοτηση για να το μεταβιβασει αυτος οταν βρει αγοραστη. Το αυτκινητο δηλαδη δεν θα ειναι στην κατοχη σου αφου θα το εχει ο εμπορος στην εκθεση αλλα θα παραμενει στο ονομα σου μεχρι να βρεθει αγοραστης και να γινει μεταβιβαση.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Soulis_Maritsas είπε

Πολυ σωστα τα ειπαν οι φιλοι πανω. Αν τον ενδιαφερει το αμαξι θα το παρει αλλα η τιμη θα ειναι μικροτερη απο το να το πουλησεις μονος σου.

Μια παραμετρος ακομα που καποιοι αγνοουν ειναι οτι ο εμπορος θα σε βαλει να υπογραψεις εξουσιοδοτηση για να το μεταβιβασει αυτος οταν βρει αγοραστη. Το αυτκινητο δηλαδη δεν θα ειναι στην κατοχη σου αφου θα το εχει ο εμπορος στην εκθεση αλλα θα παραμενει στο ονομα σου μεχρι να βρεθει αγοραστης και να γινει μεταβιβαση.

Ετσι ακριβως και την πατησα με ibiza του γιου που πουλησα σε Ελευσινα  και τρομαξα να το βγαλει απο το ονομα μου ο εμπορος 

Μηνες ηταν στο ονομα μου ....

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, είμαι σε παρόμοια κατάσταση, αντιπροσωπεία αγοράζει το αμάξι μου 5-10% πιο κάτω από τις αγγελίες, και το καινούριο που θέλω να πάρω έχει 2 μήνες αναμονή. Αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω στο μεσοδιάστημα για να μη μείνω χωρίς αμάξι. Η σκέψη μου ήταν να ζητήσω να το κρατήσω ένα μήνα ακόμα, αλλά δε ξέρω αν παίζει και καμιά άλλη συμφωνία. Νοικιάζουν αμάξια οι αντιπροσωπείες; Θα μπορούσα να νοικιάσω ένα για το μεσοδιάστημα, αν η τιμή είναι λογική.

Επίσης αυτό με τη μεταβίβαση είναι πολύ περίεργο... Στη δική μου πρόταση ο αντιπρόσωπος είπε ότι κατά τη παράδοση του νέου αυτοκινήτου, θα αφαιρεθεί η τιμή αγοράς του παλιού, άρα αυτό σημαίνει ότι θα γίνει και η μεταβίβαση τότε; Ή θα μένει στο όνομά μου μέχρι να βρει αγοραστή αυτός;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Καλημέρα, είμαι σε παρόμοια κατάσταση, αντιπροσωπεία αγοράζει το αμάξι μου 5-10% πιο κάτω από τις αγγελίες, και το καινούριο που θέλω να πάρω έχει 2 μήνες αναμονή. Αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω στο μεσοδιάστημα για να μη μείνω χωρίς αμάξι. Η σκέψη μου ήταν να ζητήσω να το κρατήσω ένα μήνα ακόμα, αλλά δε ξέρω αν παίζει και καμιά άλλη συμφωνία. Νοικιάζουν αμάξια οι αντιπροσωπείες; Θα μπορούσα να νοικιάσω ένα για το μεσοδιάστημα, αν η τιμή είναι λογική.

Επίσης αυτό με τη μεταβίβαση είναι πολύ περίεργο... Στη δική μου πρόταση ο αντιπρόσωπος είπε ότι κατά τη παράδοση του νέου αυτοκινήτου, θα αφαιρεθεί η τιμή αγοράς του παλιού, άρα αυτό σημαίνει ότι θα γίνει και η μεταβίβαση τότε; Ή θα μένει στο όνομά μου μέχρι να βρει αγοραστή αυτός;

Πολυ μερδεμενη ιστορια ..Να νοικιασεις φυσικα και μπορεις αλλα δεν ξερω το κοστος και θελει καλο ψαξιμο .Για το τελευταιο που λες θελει πολυ προσοχη και ιδιωτικο συμφωνητικο .

Δημοσ.
21 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Ετσι ακριβως και την πατησα με ibiza του γιου που πουλησα σε Ελευσινα  και τρομαξα να το βγαλει απο το ονομα μου ο εμπορος 

Μηνες ηταν στο ονομα μου ....

Ετσι κανουν ολοι οι εμποροι για να μη πληρωνουν τα εξοδα μεταβιβασης. Με τα τελη κυκλοφοριας δε ξερω τι γινεται...Αν πχ αφησεις το αμαξι σε εμπορο Νοεμβρη και δεν πουληθει πριν εκδοθουν τα τελη, ποιος τα πληρωνει? Εχω ενα κενο εκει..

10 minutes ago, thanasis00 said:

Το δευτερο θα συμβει...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Soulis_Maritsas είπε

Ετσι κανουν ολοι οι εμποροι για να μη πληρωνουν τα εξοδα μεταβιβασης. Με τα τελη κυκλοφοριας δε ξερω τι γινεται...Αν πχ αφησεις το αμαξι σε εμπορο Νοεμβρη και δεν πουληθει πριν εκδοθουν τα τελη, ποιος τα πληρωνει? Εχω ενα κενο εκει..

Τα τελη τα πληρωνει οταν ληξουν αυτος που εχει το ΙΧ στο ονομα του εκεινη τη στιγμη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...