MauroPaltoudias Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, k_w_t είπε Παντως θυμαμαι οτι στο σκηνικο τοτε ειχαν βγαλει σε χαρτι το νομο (τον ειχε τυπωμενο μεσα στην βαρελα) Δεν αναφέρεται τίποτα ούτε στον Κανονισμό του ΚΤΣ 1997. Συνεπώς, μάλλον βρήκε την παράγραφο για σκυροδετηση πλάκας και το σταρωμα (πολύ συγκεκριμένη περίπτωση, για πολύ συγκεκριμένο στοιχείο, με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις στο πάχος) και ψάρωσε τον αστυνομικό. Εξ όσων φαίνεται, ήταν προετοιμασμένος από την εταιρεία. Γενικά πάντως, καλό είναι να μην λέμε "το λέει ο νόμος", χωρίς να ξέρουμε τι, πώς και πού. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από MauroPaltoudias 4
k_w_t Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 41 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Δεν αναφέρεται τίποτα ούτε στον Κανονισμό του ΚΤΣ 1997. Συνεπώς, μάλλον βρήκε την παράγραφο για σκυροδετηση πλάκας και το σταρωμα (πολύ συγκεκριμένη περίπτωση, για πολύ συγκεκριμένο στοιχείο, με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις στο πάχος) και ψάρωσε τον αστυνομικό. Εξ όσων φαίνεται, ήταν προετοιμασμένος από την εταιρεία. Γενικά πάντως, καλό είναι να μην λέμε "το λέει ο νόμος", χωρίς να ξέρουμε τι, πώς και πού. ΣΔεν εκατσα να ψαξω τι ακριβως του εδειξε του αστυνομου και πως το ξεγελασε.... Ειχε γινει χαμος παντως στην γειτονια. Αστυνομια ,πυροσβεστικη . Κοσμος στα μπαλκονια τραμπουκισμοι απο οικοδομους . Χαμος. Παντως θυμαμαι ηταν μπλε-ασπρη βαρελα (ΑΓΓΕΛΟΥ ?) και εβγαλε τυπωμενο ΦΕΚ ο τυπος...
MauroPaltoudias Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 17 λεπτά πριν, k_w_t είπε Παντως θυμαμαι ηταν μπλε-ασπρη βαρελα (ΑΓΓΕΛΟΥ ?) και εβγαλε τυπωμενο ΦΕΚ ο τυπος... Και ο Κανονισμός (ΚΤΣ 1997), σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης έχει βγει (ΦΕΚ 315/τεύχος Β'/17.04.1997). Ειδάλλως δεν θα είχε ισχύ....
Perfect Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Στις 29/3/2023 στις 6:00 ΜΜ, hexdec είπε και δεν υπάρχει φύλαξη με αποτέλεσμα διάφορες ευπαθείς ομάδες να τα περιτριγυρίζουν και να προσελκύονται σε αυτά. Αυτός ο τρόπος «σκέψης» που έχει επιβληθεί είναι που δημιουργεί και διαιωνίζει τα προβλήματα που αναφέρει ο TS. Μια χαρά πάντως μπορούν να γίνουν πολλά σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε (ίσως) κάποτε μειωθούν οι καφροι. - οπως ειπώθηκε άμεση καταγγελία σε οποιαδήποτε παραβίαση της κοινής ησυχίας, αστυνομία - σε περίπτωση κλεισίματος του δρόμου απαίτηση επίδειξης της σχετικής άδειας που προβλέπετε (από τον δήμο) - εφόσον οι κατοικίες είναι ημιτελείς, αν κάνουν την κουτοπονηριά να έχουν όλη την είσοδο ως «δήθεν» πάρκινγκ, καταγγελία στην πολεοδομία (υπάρχει σαφες όριο) - σε περίπτωση που ο θόρυβος υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο, καταγγελία (στον δυτικό κόσμο τοποθετούνται ηχομονωτικά) - αν σκάβουν τον δρόμο για αποχέτευση η οτιδήποτε και αφήνουν μπάλωμα αντί να επαναφέρουν το οδόστρωμα στην προηγούμενη κατάσταση, καταγγελία στον δήμο - αν στις οικοδομές απασχολούνται «ευαίσθητοι» που πιθανότατα προσφέρουν μαύρη εργασία, ΙΚΑ Βέβαια έτσι που είναι η καθημερινότητα αυτά μοιάζουν με επιστημονική φαντασία, αλλά αν ο κάθε παθών το παλέψει ίσως κάτι αρχίσει να γίνεται 1 1
zio10 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, Perfect είπε Αυτός ο τρόπος «σκέψης» που έχει επιβληθεί είναι που δημιουργεί και διαιωνίζει τα προβλήματα που αναφέρει ο TS. Μια χαρά πάντως μπορούν να γίνουν πολλά σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε (ίσως) κάποτε μειωθούν οι καφροι. - οπως ειπώθηκε άμεση καταγγελία σε οποιαδήποτε παραβίαση της κοινής ησυχίας, αστυνομία - σε περίπτωση κλεισίματος του δρόμου απαίτηση επίδειξης της σχετικής άδειας που προβλέπετε (από τον δήμο) - εφόσον οι κατοικίες είναι ημιτελείς, αν κάνουν την κουτοπονηριά να έχουν όλη την είσοδο ως «δήθεν» πάρκινγκ, καταγγελία στην πολεοδομία (υπάρχει σαφες όριο) - σε περίπτωση που ο θόρυβος υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο, καταγγελία (στον δυτικό κόσμο τοποθετούνται ηχομονωτικά) - αν σκάβουν τον δρόμο για αποχέτευση η οτιδήποτε και αφήνουν μπάλωμα αντί να επαναφέρουν το οδόστρωμα στην προηγούμενη κατάσταση, καταγγελία στον δήμο - αν στις οικοδομές απασχολούνται «ευαίσθητοι» που πιθανότατα προσφέρουν μαύρη εργασία, ΙΚΑ Βέβαια έτσι που είναι η καθημερινότητα αυτά μοιάζουν με επιστημονική φαντασία, αλλά αν ο κάθε παθών το παλέψει ίσως κάτι αρχίσει να γίνεται Να μην τελειώσουν ποτέ τα σπίτια των ανθρώπων δηλαδή! 1
hexdec Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Mε μεγαλη μου λυπη διαπιστωνω οτι μια μεριδα ανθρωπων αδυνατουν να κατανοησουν οτι δεν τιθεται θεμα εκδικησης η ωχαδελφισμου "αφου εγω εχω βρε αδερφε σπιτι να μεινω" αλλα συνολικης λανθασμενης λειτουργιας "εγω κανω οτι θελω γιατι χτιζω και θα με ανεχτειτε" Το τελευταιο ποστ ειναι σοκαριστικο, κανουμε τα παντα για να τελειωσουν τα σπιτια των ανθρωπων με οποιοδηποτε κοστος μαυρο ή ασπρο, λυπαμαι 1
zio10 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Το σπίτι που μένεις το πήρες έτοιμο; Κάπως έτσι χτίστηκε κι αυτό, δεν γίνεται ήσυχα αυτή η διαδικασία, όσο ενοχλητική κι αν είναι. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, hexdec είπε Mε μεγαλη μου λυπη διαπιστωνω οτι μια μεριδα ανθρωπων αδυνατουν να κατανοησουν οτι δεν τιθεται θεμα εκδικησης η ωχαδελφισμου "αφου εγω εχω βρε αδερφε σπιτι να μεινω" αλλα συνολικης λανθασμενης λειτουργιας "εγω κανω οτι θελω γιατι χτιζω και θα με ανεχτειτε" Το τελευταιο ποστ ειναι σοκαριστικο, κανουμε τα παντα για να τελειωσουν τα σπιτια των ανθρωπων με οποιοδηποτε κοστος μαυρο ή ασπρο, λυπαμαι Αν κάνουν κάτι παράνομο να τους καταγγείλεις.
Tommygre Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Hexdec, πιθανολογω ειμαστε γειτονες αν μιλαμε για την επεκταση Θερμης και πιο συγκεκριμενα κοντα στο Lidl οπου μενω εδω και δυο χρονια και γω. Η περιοχη οπως πολυ καλα τα λες ειναι ενας απεραντος λασποδρομος. Την ωρα που μιλαμε, εδω και μια εβδομαδα, ο δρομος οπου παρκαρουμε ειναι σκαμμενος απο την υδρευση μεχρι προχθες. Χθες μπαλωθηκε και σημερα ξανασκαφτηκε απο την ΔΕΔΔΗΕ, Μιλαμε για μηδεν συντονισμο και επικοινωνια μεταξυ των συνεργειων και του Δημου. Χωρις καμια ενημερωση μας κλεινουν το νερο απο τοτε που μετακομισαμε και εχω ηδη αλλαξει δυο φορες το τετραπλο φιλτρο νερου αξιας 450€ λογω των λασπονερων στην επανασυνδεση-σπασιμο αγωγου. Αν δεν τα αλλαζα, θα εκλαιγα ολοκαινουριο πλυντηριο 1000+€ και δοχειο αντλιας θερμοτητας. Ηδη της μιας γειτονισσας καηκε το πλυντηριο. Εννοειται εχω κανει καταγγελια στην υδρευση και δεν θα τους πληρωσω ποτε τον λογαριασμο. Περυσι το καλοκαιρι, καλεσα την αστυνομια τρεις απανωτες Κυριακες για τον αχρειο εργολαβο της διπλανης οικοδομης που κτιζεται και εφερνε τους εργατες λογω βροχων μεσοβδομαδα. Εκανα καταγγελια στην πολεοδομια μεσω του δικηγορου μου, με την βοηθεια της βεβαιωσης απο την αστυνομια. Απο τοτε, ξεκινανε 7 και τελειωνουν 15:00, ουτε δευτερολεπτο παραπανω. 2 1
hexdec Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Tommygre είπε Hexdec, πιθανολογω ειμαστε γειτονες αν μιλαμε για την επεκταση Θερμης και πιο συγκεκριμενα κοντα στο Lidl οπου μενω εδω και δυο χρονια και γω. Η περιοχη οπως πολυ καλα τα λες ειναι ενας απεραντος λασποδρομος. Την ωρα που μιλαμε, εδω και μια εβδομαδα, ο δρομος οπου παρκαρουμε ειναι σκαμμενος απο την υδρευση μεχρι προχθες. Χθες μπαλωθηκε και σημερα ξανασκαφτηκε απο την ΔΕΔΔΗΕ, Μιλαμε για μηδεν συντονισμο και επικοινωνια μεταξυ των συνεργειων και του Δημου. Χωρις καμια ενημερωση μας κλεινουν το νερο απο τοτε που μετακομισαμε και εχω ηδη αλλαξει δυο φορες το τετραπλο φιλτρο νερου αξιας 450€ λογω των λασπονερων στην επανασυνδεση-σπασιμο αγωγου. Αν δεν τα αλλαζα, θα εκλαιγα ολοκαινουριο πλυντηριο 1000+€ και δοχειο αντλιας θερμοτητας. Ηδη της μιας γειτονισσας καηκε το πλυντηριο. Εννοειται εχω κανει καταγγελια στην υδρευση και δεν θα τους πληρωσω ποτε τον λογαριασμο. Περυσι το καλοκαιρι, καλεσα την αστυνομια τρεις απανωτες Κυριακες για τον αχρειο εργολαβο της διπλανης οικοδομης που κτιζεται και εφερνε τους εργατες λογω βροχων μεσοβδομαδα. Εκανα καταγγελια στην πολεοδομια μεσω του δικηγορου μου, με την βοηθεια της βεβαιωσης απο την αστυνομια. Απο τοτε, ξεκινανε 7 και τελειωνουν 15:00, ουτε δευτερολεπτο παραπανω. Γειά σου γείτονα! έχεις λοιπον εικόνα της αναρχίας που επικρατεί 1
Tommygre Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, hexdec είπε Γειά σου γείτονα! έχεις λοιπον εικόνα της αναρχίας που επικρατεί Προτεινω να μπεις στην ομαδα https://www.facebook.com/groups/epektasithermis/?ref=share Επισης ολως περιεργως εχει ανταποκριθει ο Δημος και με μαζικες καταγγελιες στο novoville. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.novoville
hexdec Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, Tommygre είπε Προτεινω να μπεις στην ομαδα https://www.facebook.com/groups/epektasithermis/?ref=share Επισης ολως περιεργως εχει ανταποκριθει ο Δημος και με μαζικες καταγγελιες στο novoville. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.novoville Είμαι μέλος εδω και 2 χρόνια και τους τα χώνω και στο νοβοβιλ αλλά γεγονός είναι ότι παρά πολλές καταστροφές προκαλούνται από τους εργολάβους που αυθαίρετουν συνεχως 1
eMike Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, hexdec είπε Mε μεγαλη μου λυπη διαπιστωνω οτι μια μεριδα ανθρωπων αδυνατουν να κατανοησουν οτι δεν τιθεται θεμα εκδικησης η ωχαδελφισμου "αφου εγω εχω βρε αδερφε σπιτι να μεινω" αλλα συνολικης λανθασμενης λειτουργιας "εγω κανω οτι θελω γιατι χτιζω και θα με ανεχτειτε" Το τελευταιο ποστ ειναι σοκαριστικο, κανουμε τα παντα για να τελειωσουν τα σπιτια των ανθρωπων με οποιοδηποτε κοστος μαυρο ή ασπρο, λυπαμαι Αγαπητέ, Θα μας επιτρέψεις να έχουμε την δική μας κρίση ώστε να βγάζουμε συμπεράσματα. Και από τη συμπεριφορά και τις απαντήσεις σου βγαίνει αρκετά ξεκάθαρο συμπέρασμα και για το τι γίνεται εκεί, αλλά και για το ποιος είσαι εσύ. Αν κάτι προκαλεί λύπη, είναι ότι αρκετοί προσπαθούν να σε συμβουλέψουν, πιο πολύ για να γλιτώσεις άσκοπα τρεχάματα και μπελάδες κι εσύ όταν διαβάζεις κάτι που δε σου αρέσει αρχίζεις τις ειρωνείες. Στο τέλος της ημέρας, πάρε τις νομοθεσίες που σου αραδιάζουν μερικοί και ξεκίνα το τρέξιμο στις αστυνομίες και τους εισαγγελείς. Και μακάρι να καταφέρεις και κάτι, να μην "οχλείσαι", να περνάει το καροτσάκι, να μην έχει σκονίτσα, και να πάνε σιγά-σιγά τα έργα με τους δικούς σου ρυθμούς και σε 5-6-7-8 χρόνια που θα τους το επιτρέψουν οι ρυθμοί σου να έχουν αποπερατωθεί. Με βάση τις οδηγίες ενός προηγούμενου ξεκίνα: αστυνομία, πολεοδομία, δήμο, ΙΚΑ...και βλέπουμε. Καλά θα πάει αυτό. 1
vasilllis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 12 ώρες πριν, paredwse είπε Τι ακριβώς να ζητάει με τα ασφαλιστικά μέτρα; Να μην χτιστεί το σπίτι; Ή να κάνουν ησυχία όταν χτίζουν; Οι γείτονες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να ανέχονται εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου τους ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη. Δεν το λέω εγώ, το λέει ο νόμος (άρθρο 1003 Αστικού Κώδικα). Αρμοδιο για να αποφασισει αν παραβλαπτουν σημαντικα την χρηση και την ποιοτητα ζωης ειναι το δικαστηριο ή αποφασιζει ο αστυνομος για αυτο? Το να ρίχνει ενας νερο με το λαστιχο να οταν ο φορτωτης φορτώνει το φορτηγο ή τα φορτηγα να εχουν την προβλεπόμενη κουκουλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο σημαντικο το κοστος για τον εργολαβο.(δεν εχω ξαναδει φορτηγο να αδειαζει τσιμεντο με ανατρεπομενο) Αναφέρει για λακουβες που μπορει ευκολα ενας φορτωτης με μια τσαπια να επισκευασει νωρις(δεν ξερω πως μπορουν να χαλασουν τον δρομο 5 φορτηγα)
insomiaistas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, hexdec είπε Είμαι μέλος εδω και 2 χρόνια και τους τα χώνω και στο νοβοβιλ αλλά γεγονός είναι ότι παρά πολλές καταστροφές προκαλούνται από τους εργολάβους που αυθαίρετουν συνεχως Εγώ κρατάω τις 3-4 απαντήσεις σου " παιδιά , δεν είμαι κανένας περίεργος γείτονας " . Νομίζω δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει κέντρο πόλης . Οι μισές βίλες που γίνονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αθήνας , είναι επειδή βαρέθηκαν την παράνοια της πόλης . Την ίδια ακριβώς όχληση ,αφού τελειώσουν όλες οι οικοδομές, θα σου προκαλέσει ένα σκυλί που θα γαβγίζει στο μπαλκόνι από 23.00 μέχρι 5.00 σερί . Ένας γείτονας που θα τσακώνεται οποιαδήποτε ώρα . Ένα μαγαζί, μπαρ, πλυντήρι,ο καφενείο ,μίνι μάρκετ Ένας κόκορας (ναι ναι , έχει και στην Βουλιαγμένη κάτι απαιχτους ιδιοκτήτες με κοτουλες) Ίσως ήρθε η ώρα να αποδειχθείς την "πόλη " γιατί από ό,τι καταλαβαίνω μέχρι τώρα ήσουν από τους τυχερούς που την γλύτωσαν για λίγο . ****Εδώ στην Βάρη έχουμε κάτι ελεύθερες κατσίκες που τρέχουν από εδώ και από εκεί μέσα στο βράδυ με τα καμπανάκια τους ( μυρίζει όλη η περιοχή ακαθαρσίες από τα κατσικάκια non-stop ). Σε περιοχή με τιμή 5000-6000€\m² 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις