Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, telis είπε

Εγώ είμαι υπέρ της νομιμότητας. Έχεις άδεια να χτίσεις; οκ.

Να σεβαστώ εγω την άδεια σου, να σεβαστείς και εσύ τις ώραριο εργασίας όπως λέει ο νόμος (υπάρχουν διατάξεις περί αυτού, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι του καπνίσει), να πάρεις άδεια για τις εκτός ωραρίου εργασίες,  να έχεις το προσωπικό με ΙΚΑ κλπ.

Δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να ανεχτώ τις όποιες ταρζανιες κάνει ο κάθε εργολάβος επειδή επικαλείται απλά μια άδεια. Η άδεια σκέτη δεν λέει κάτι, συνοδεύεται και από υποχρεώσεις

Η άδεια δεν σου λέει ποιες ώρες θα εργάζεσαι, σου λέει ότι πολεοδομικα είσαι νομιμος για όσα πράγματα κατέθεσες στην μελέτη. 

Τα θέματα του ωραρίου αφορούν την επιθεώρηση εργασίας. Τώρα τι νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις με αυτό, σχεδόν τίποτα όσον αφορά τους θορύβους. 

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Snoob είπε

Τηλεφωνήσαμε στην αστυνομία, προφανώς δήλωσαν αναρμόδιοι ή απλά στα τρυφερά τους

Καθαρά απο περιέργεια...αν δεν ειναι αρμοδια η αστυνομία για να λυσει αυτο το θέμα, ποιος ειναι;

Δημοσ.
20 ώρες πριν, hexdec είπε

Kαλησπέρα, πριν από σχεδόν 3 χρόνια αγόρασα σπίτι σε περιοχή λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη. Όταν αγοράστηκε το σπίτι δεν υπήρχαν γύρω άλλες κατοικίες, τον τελευταίο χρόνο όμως γίναμε κανονικό εργοτάξιο καθώς γύρω μας κατασκευάζονται διαρκώς νέα. 
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται συνεχώς καταστροφές στον δρόμο λακκούβες κτλ, συσσωρεύονται νερά (με κίνδυνο πλημμύρας), παντού υπάρχει σκόνη από τα μηχανήματα εκσκαφής, θόρυβός, καυσαέρια από τις μπετονιέρες και φωνές από τους εργάτες απο τις 7 το πρωί, επιπλέον τα εργοτάξια είναι συνεχώς εκτεθειμένα και δεν υπάρχει φύλαξη με αποτέλεσμα διάφορες ευπαθείς ομάδες να τα περιτριγυρίζουν και να προσελκύονται σε αυτά. 

Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια νομοθεσία την οποία μπορώ να επικαλεστώ προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο, ακόμα και με μηνήσεις αν χρειαστεί. Ο δήμος δηλώνει αναρμόδιος, ή αστυνομία ζητά να απευθυνθώ στην πολεοδομία και  και αυτή με την σειρά της πετά χαρταετό. Φυσικά οι εργολάβοι μας έχουν γραμμένους, παρόλες τις επισημάνσεις μας.
Έχουμε και μικρό παιδί και δεν μπορούμε να σταθούμε έξω, ειδικά τώρα που θα αρχίσει να ανοίγει ο καιρός τα πάντα είναι καλυμμένα με σκόνη ενώ δεν μπορούμε καλά καλά να ανοίξουμε τα παράθυρα. 
Αυτή την ώρα που γράφω εμφανίστηκε φορτωτής και μετακινεί χώματα σηκώνοντας σύννεφο σκόνης ενώ μέχρι πριν λίγο πηγαινοέρχονταν φορτηγά που κουβαλούσαν τσιμέντο

Μην είσαι χιονονιφάδα και η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hexdec είπε

Να ανεχτώ τί; την υποβάθμιση της ζωής μου, την μείωση της αξίας της περιουσίας μου; την αδικαιολόγητή χρήση βαρέων μηχανημάτων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας; τις λακκούβες και τις λάσπες που δημιουργούν και δεν αποκαθιστούν; τις βαρέλες που σταθμεύουν κάτω από το σπίτι μου στο ρελαντί γιατί εκεί έχει δροσιά; γνωρίζεις εαν μπορώ με το καρότσι να βγω απο το σπίτι μου; εαν το παιδί μου, και των γειτόνων μπορεί να βγεί στο μπαλκόνι,.

Φαντάζεσαι ότι είμαι ένας περίεργος που θέλει να κάνει το δικό του και δεν καταλαβαίνεις ότι ζω μέσα σε ένα εργοτάξιο χωρίς να το θέλω. Δεν με ενδιαφέρει η οικοδομική δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται λελογισμένα, αυτό που προκαλεί την αγανάκτηση μου είναι η αλόγιστη χρήση και εκμετάλλευση της περιοχής καθώς δεν υπάρχει λογική. Αυτή την στιγμή η περιοχή έχει γίνει πάρκινγκ και βαρέων οχημάτων καθώς εργολάβος αποφάσισε να εκμεταλλεύεται τους χώρους εκατέρωθεν προκειμένου να αφήνει τα μηχανήματα του ώστε να είναι κοντά στα εργοτάξια.

εγώ διαβάζω αυτή την ερμηνεία, εσύ που είσαι νομίζω δικηγόρος μπορείς να μου πεις αν είναι σωστή η όχι

Για κάθε μέλος του κοινωνικού συνόλου, ρυθμίζεται μέσω του Αστικού Κώδικα (1003 Α.Κ.) η υποχρέωση να ανέχεται διαταράξεις στη νομή του, όταν αυτές απορρέουν από τη συνηθισμένη χρήση ενός ακινήτου. 

Η υποχρέωση αυτή, όμως, παύει να υφίσταται, όταν: α) η πράξη της προσβολής και το μέγεθός της παραβλάπτει σημαντικά την χρήση του ακινήτου, β) αν η διατάραξη είναι ανθυγιεινή ή αν καθιστά το ακίνητο ακατάλληλο για κατοικία.

Επιπλέον, είναι πιθανό από την εκπομπή των ως άνω βλαπτικών εκπομπών, να συντρέχει παράλληλα και προσβολή της προσωπικότητας του νομέα, υπό τις ειδικότερες εκφάνσεις της ως δικαίωμα του καθενός από εμάς να διαβιεί σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς ρύπους, θορύβους, αναθυμιάσεις, ως δικαίωμα στην υγεία κλπ.

Στην περίπτωση αυτή ο νομέας μπορεί να ζητήσει δικαστικά την παύση της διατάραξης, στηριζόμενος στη νομική βάση του άρθρου 57 Α.Κ. (προσβολή προσωπικότητας) και όχι στις διατάξεις περί νομής, ενώ ταυτόχρονα υπέρ αυτού γεννάται δικαίωμα αποζημίωσης του άρθρου 57 παρ. 1 εδ. α’ ΑΚ.

Όταν έφτιαξα το σπίτι μου, το έκανα σε γειτονιά στην οποία είχαν σπίτια χτισμένα. Προφανώς και ενοχλουσα τους γείτονες αλλά αλλιώς δεν γινεται. Σε όλους τους εργάτες πάντα τους είχα πει το μεσημέρι σταματάμε. Δουλειές το Σάββατο μόνο από αυτές που δεν γινόταν φασαρία όπως βάψιμο, χτίσιμο και χωρίς τον χειρισμό μηχανήματος. Κυριακή ποτέ. Έκλεισα τον δρόμο 50 φορές. Τρεις για τα μπετά, μετά να μου φέρνουν υλικά για τούβλα, σοβά, να μου φέρουν τα παράθυρα, τα πλακάκια, το τζάκι. Φασαρία από την πρεσσα για το σοβά. Σύννεφα η σκόνη ειδικά όταν έστριβαν οι μπογιατζηδες. 

Κατάλαβε το πως δεν μπορεις να κάνεις κάτι εφόσον σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας. Πως θα ρίξει το μπετο η μπετονιέρα και θα φέρει ο άλλος πρεσσα εάν δεν κλείσει τον δρόμο; όταν φτιάχτηκε το δικό σου σπίτι, τι γινόταν ακριβώς; έχεις φτιάξει ποτέ σπίτι; 

Εάν όλα αυτά γύρω σου τα φτιάχνει εργολάβος είσαι τυχερός γιατί θα τελειώσει γρήγορα. Το μόνο που μπορείς να απαιτήσεις είναι να είναι περιφραγμενος ο χώρος, να υπάρχει ο αριθμός άδειας και να σέβονται την κοινή ησυχία. Σε όλα τα υπόλοιπα έχεις άδικο. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, hexdec είπε

Να ανεχτώ τί; την υποβάθμιση της ζωής μου, την μείωση της αξίας της περιουσίας μου; την αδικαιολόγητή χρήση βαρέων μηχανημάτων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας; τις λακκούβες και τις λάσπες που δημιουργούν και δεν αποκαθιστούν; τις βαρέλες που σταθμεύουν κάτω από το σπίτι μου στο ρελαντί γιατί εκεί έχει δροσιά; γνωρίζεις εαν μπορώ με το καρότσι να βγω απο το σπίτι μου; εαν το παιδί μου, και των γειτόνων μπορεί να βγεί στο μπαλκόνι,.

Φαντάζεσαι ότι είμαι ένας περίεργος που θέλει να κάνει το δικό του και δεν καταλαβαίνεις ότι ζω μέσα σε ένα εργοτάξιο χωρίς να το θέλω. Δεν με ενδιαφέρει η οικοδομική δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται λελογισμένα, αυτό που προκαλεί την αγανάκτηση μου είναι η αλόγιστη χρήση και εκμετάλλευση της περιοχής καθώς δεν υπάρχει λογική. Αυτή την στιγμή η περιοχή έχει γίνει πάρκινγκ και βαρέων οχημάτων καθώς εργολάβος αποφάσισε να εκμεταλλεύεται τους χώρους εκατέρωθεν προκειμένου να αφήνει τα μηχανήματα του ώστε να είναι κοντά στα εργοτάξια.

εγώ διαβάζω αυτή την ερμηνεία, εσύ που είσαι νομίζω δικηγόρος μπορείς να μου πεις αν είναι σωστή η όχι

Για κάθε μέλος του κοινωνικού συνόλου, ρυθμίζεται μέσω του Αστικού Κώδικα (1003 Α.Κ.) η υποχρέωση να ανέχεται διαταράξεις στη νομή του, όταν αυτές απορρέουν από τη συνηθισμένη χρήση ενός ακινήτου. 

Η υποχρέωση αυτή, όμως, παύει να υφίσταται, όταν: α) η πράξη της προσβολής και το μέγεθός της παραβλάπτει σημαντικά την χρήση του ακινήτου, β) αν η διατάραξη είναι ανθυγιεινή ή αν καθιστά το ακίνητο ακατάλληλο για κατοικία.

Επιπλέον, είναι πιθανό από την εκπομπή των ως άνω βλαπτικών εκπομπών, να συντρέχει παράλληλα και προσβολή της προσωπικότητας του νομέα, υπό τις ειδικότερες εκφάνσεις της ως δικαίωμα του καθενός από εμάς να διαβιεί σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς ρύπους, θορύβους, αναθυμιάσεις, ως δικαίωμα στην υγεία κλπ.

Στην περίπτωση αυτή ο νομέας μπορεί να ζητήσει δικαστικά την παύση της διατάραξης, στηριζόμενος στη νομική βάση του άρθρου 57 Α.Κ. (προσβολή προσωπικότητας) και όχι στις διατάξεις περί νομής, ενώ ταυτόχρονα υπέρ αυτού γεννάται δικαίωμα αποζημίωσης του άρθρου 57 παρ. 1 εδ. α’ ΑΚ.

Στο ξαναείπα. Επειδή αναφέρεις πάρα πολλά πράγματα, και δεν είμαι σίγουρος τι είναι νόμιμο τι όχι και σε ποια υπηρεσία να αποτανθεις, μίλησε με δικηγόρο, γράψε σε ένα χαρτί αυτά που θες να πεις και θα σου εξηγήσει ο δικηγόρος. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θορύβους θα ακούς, δεν σταματάνε για κανέναν λόγο. 

Παρεμπόδιση κυκλοφορίας και στάθμευσης είναι ένα θέμα πρέπει να το ψάξετε το κατά πόσο μπορούν. Όταν έρθει κάποιο όχημα το οποίο είναι αναγκαίο να αφήσει η να παραλάβει υλικά, η κάποιος γερανός για εκσκαφές και εργασίες, η κυκλοφορία αναγκαστικά θα κλείσει, αυτό προβλέπεται από τον νόμο δεν υπάρχει εναλλακτική, αν γίνεται το κάτι παραπάνω τώρα που δεν το ξέρω θέλει ψάξιμο. 

Λακουβες και ζημιές επί του δικού τους πεζοδρομίου, είναι υποχρεωμένοι να τις φτιάξουν με την αποπεράτωση της οικοδομής και το τέλος των έργων. Δεν τους συμφέρει να το αφήσουν σκατα και να είναι χάλια μπροστά από το κτίριο που θέλουν να πουλήσουν. 

Εάν έχουν προκαλέσει ζημιές στο δικό σας πεζοδρόμιο, τις ζημιές είστε υποχρεωμένοι να τις φτιάξετε εσείς ασχέτως λόγου. Οπότε, καλείς αστυνομία για δήλωση συμβάντος, βγάζεις φωτογραφίες. Μιλάς και για αυτό το θέμα με δικηγόρο. 

• Super Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Καθαρά απο περιέργεια...αν δεν ειναι αρμοδια η αστυνομία για να λυσει αυτο το θέμα, ποιος ειναι;

Δεν έχω ιδέα. Απλά μεταφέρω τι μας απάντησαν από το τμήμα.

Το θέμα είναι να μην το κάνουν συνήθεια κι έρχονται και τις Κυριακές, να έχουμε τουλάχιστον μια μέρα ηρεμίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hexdec είπε

Προφανώς δεν έχεις δει τις πολυκατοικίες, δεν ειναι μονοκατοικίες, δεν γνωρίζω εγώ που τα βλέπω; ενδεικτικη μακέτα κατασκευων της περιοχής, είναι αυτό μονοκατοικία;

maketa.png

Χαίρομαι που σε διασκεδάζω! Σημασία έχει να περνάς καλά

Δεν έχει σημασία τι είναι. 

Εαν το κτίριο εσωτερικά είναι μια ενιαία λειτουργική ενότητα και κατοικία με εναν μετρητή δεη νερού, χωρίς δεύτερο διαμέρισμα, τότε είναι μονοκατοικία ασχέτως πως φαίνεται. Απλά δεν είναι μονοοροφη, διοροφη κοκ. Έχει παραπάνω πατώματα. 

Εαν έχει έστω μια δεύτερη ανεξάρτητη κατοικία στο ίδιο κτίριο με άλλον μετρητή δεη ρολόι κτλ με κοινή κεντρική είσοδο τότε το λες πολυκατοικία. Αναλόγως της διάταξης των εισόδων και των κατοικιων η αν έχει γίνει σύσταση οριζοντιου, μπορεί να ακουστεί και ο όρος διπλοκατοικία, τριπλοκατοικία. Το δικό μου κτίριο πχ είναι τριπλοκατοικία, υπόγειο μέχρι δωμα στον τρίτο. 

Edit: Για εργασία την Κυριακή η σε ώρες μη κοινής ησυχίας, 90s και 00s όταν ερχόταν η αστυνομία σταματούσε τις εργασίες και αν υπήρχε εργολάβος εκεί τον πήγαιναν στο ΑΤ. Πλέον έχουν τόσο πολλά θέματα να αντιμετωπίσουν από την αστυνομία και έλλειψη χρόνου που έχει πέσει σύρμα εδώ και χρόνια να κάνουν τα στραβά μάτια. Γενικά δεν υπάρχει "είμαι αναρμόδιος", όταν είσαι αναρμοδιος σου λένε που αλλού να αποτανθεις. Όταν δεν σου λένε τίποτα, απλά είναι αυτοί αρμόδιοι αλλά δεν θέλουν να ασχοληθούν. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 3
Δημοσ.
22 hours ago, hexdec said:

Ο δήμος δηλώνει αναρμόδιος

Περίεργο. Πιο δίπλα στον Δήμο Θερμαϊκού ισχύουν τα παρακάτω

Οικοδομικές εργασίες και κατάληψη πεζοδρομίων

1. Σε κάθε εκτελούµενη οικοδοµική εργασία, µε ευθύνη του ιδιοκτήτη του ακινήτου, του επιβλέποντος µηχανικού και του αρµόδιου εργολάβου, στο χώρο του εργοταξίου πρέπει να υπάρχουν:
α. Αντίγραφο της θεωρηµένης από την Αστυνοµία οικοδοµικής άδειας.
β. Πινακίδα, που προβλέπεται από το Νόµο, µε τον αριθµό της αδείας και την ηµεροµηνία έκδοσής της.
γ. Άδεια του ∆ήµου, για την κατάληψη του πεζοδροµίου ή οδοστρώµατος, εφ’ όσον αυτά χρησιµοποιούνται για εναπόθεση υλικών κ.λ.π.

2. Σε περίπτωση που ζητηθούν από την υπηρεσία του ∆ήµου τα εγκριµένα από την Πολεοδοµία σχέδια, οι παραπάνω υπεύθυνοι οφείλουν αµέσως να τα παρουσιάζουν, προκειµένου να είναι εφικτός ο έλεγχος των εκτελούµενων κατασκευών.

3. Η µη τήρηση του περιεχοµένου των ως άνω παραγράφων 1 και 2 συνεπάγεται, πέρα από την επιβολή από το ∆ήµο των σχετικών προστίµων σε βάρος των παραπάνω υπευθύνων και την κίνηση της διαδικασίας διακοπής των εργασιών.

4. Πριν από την έναρξη των οικοδοµικών εργασιών, οι υπεύθυνοι οφείλουν:

α. Να θεωρούν την οικοδοµική άδεια από το Αστυνοµικό Τµήµα.
β. Να εφοδιάζονται από το ∆ήµο µε άδεια κατάληψης πεζοδροµίου – οδοστρώµατος, καταβάλλοντας το αντίστοιχο τέλος. Σε περίπτωση που δεν πρόκειται να γίνει κατάληψη του πεζοδροµίου, να υποβάλλουν ανάλογη υπεύθυνη δήλωση. Στην αίτηση για την άδεια θα δηλώνουν ρητά αν θα τοποθετηθούν διαφηµιστικές πινακίδες ώστε ο δήµος να εισπράξει τα νόµιµα. Αν τοποθετήσουν διαφηµιστικές πινακίδες χωρίς προηγούµενος να το έχουν δηλώσει στην έκδοση αδείας, τότε πέρα από τα νόµιµα τέλη που θα εισπράξει ο δήµος από την διαφήµιση θα επιβληθεί και πρόστιµο από 300 έως 3000€.
γ. Να προσκοµίζουν στο ∆ήµο εγγυητική επιστολή (το υπόδειγµα της οποίας θα χορηγεί ο ∆ήµος) αναγνωρισµένης Τράπεζας ή του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων, ποσού πενήντα (50) ευρώ ανά µέτρο µήκους της πρόσοψης, η οποία και θα επιστρέφεται στον ενδιαφερόµενο µετά την πλήρη περαίωση των εργασιών και εφ’ όσον δεν προκλήθηκαν ζηµίες στους ∆ηµοτικούς χώρους, από την εκτέλεση των οικοδοµικών εργασιών (π.χ. µπάζα, τσιµέντα στο πεζοδρόµιο και το οδόστρωµα, άλλες φθορές στα πεζοδρόµια, παραλείψεις πλακόστρωσης πεζοδροµίου κ.λ.π.). Τα παραπάνω θα πιστοποιούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του ∆ήµου.

5. Οι παραπάνω υπεύθυνοι υποχρεούνται να τηρούν τον χώρο οικοδοµικών εργασιών ασφαλισµένο µε περίφραξη και προειδοποιητική πινακίδα, που να απαγορεύει την είσοδο στους µη έχοντες εργασία, ενώ σε περίπτωση κατάληψης πεζοδροµίου ή οδοστρώµατος πρέπει να λαµβάνουν όλα τα κατάλληλα µέτρα, για την προστασία πεζών και οχηµάτων.

6. Σε περίπτωση νόµιµης κατάληψης πεζοδροµίου, οι παραπάνω υπεύθυνοι οφείλουν να λαµβάνουν όλα τα απαιτούµενα µέτρα για τον εγκιβωτισµό των αδρανών υλικών (π.χ. οριοθέτηση του χώρου προσωρινής εναπόθεσης µε µαδέρια, τσιµεντόλιθους, λαµαρίνες κ.α.), ώστε να αποτρέπεται η διασκόρπισή τους από νερά ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία. Τα ελαφρά υλικά, που παρασύρονται από τον αέρα (άµµος, µαρµαρόσκονη, µπάζα κ.α.), πρέπει να καταβρέχονται συχνά, ώστε να µη παρασύρονται από τον άνεµο ή να σκεπάζονται µε κατάλληλα υλικά ( νάιλον ,λινάτσες ,κ.τ.λ.).

7. Κατά τη διάρκεια κατεδαφίσεων ή εκσκαφών, οι παραπάνω υπεύθυνοι οφείλουν επίσης να τηρούν όλα τα παραπάνω προστατευτικά µέτρα.

8. Σε περίπτωση που σε κοινόχρηστους χώρους εγκαταλείπονται οικοδοµικά υλικά ή υλικά κατεδαφίσεων (µπάζα) πλέον του 3/ηµέρου, ο ∆ήµος τα αποµακρύνει µε δικά του µέσα και στη συνέχεια καταλογίζει σε βάρος των παραπάνω υπευθύνων όλες τις σχετικές δαπάνες και πρόστιµο από 150 εως 1500€.Οι ιδιωτικές σκάφες που τοποθετούνται στο πεζοδρόµιο ή στο οδόστρωµα ύστερα από άδεια του δήµου θα πρέπει να αποκοµίζονται από τις εταιρείες που τα νοικιάζουν πριν ξεχειλίσουν και δηµιουργήσουν πρόβληµα καθαριότητας .Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιµο από 100 εως 200 €.

9. Τα στερεά κινητά υλικά, που χρησιµοποιούνται κατά την εκτέλεση των οικοδοµικών εργασιών, πρέπει να είναι κατά τρόπο ασφαλή στερεωµένα για την πρόληψη ατυχήµατος, ενώ τα περιφράγµατα για τον ίδιο λόγο πρέπει να είναι πλήρη και ασφαλή. Για τους ίδιους λόγους επιβάλλεται η σήµανση µε σχετικές (πλαστικές) πινακίδες και η τοποθέτηση ασπροκόκκινης ταινίας, ενώ όταν καταλαµβάνεται µέρος οδοστρώµατος, η σήµανση κατά τη νύχτα πρέπει να είναι φωσφορίζουσα ή φωτεινή .Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιµο από 150 εως 500€.

10. Σύµφωνα µε το άρθρο 26, παρ. 9 του Ν. 1828/89, µε τη διαπίστωση κάθε παράβασης των παραπάνω παραγράφων, από αριθµό 2 έως και 9 του παρόντος άρθρου, επιβάλλεται σε βάρος του παραβάτη αντίστοιχο χρηµατικό πρόστιµο, εφ’ όσον από τις διατάξεις του παρόντος Κανονισµού δεν προβλέπεται διαφορετική ρύθµιση (π.χ. κατάπτωση εγγυητικής επιστολής- πρόστιµο).

11. Η άδεια κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, µε οικοδοµικά υλικά προ ανεγειροµένων οικοδοµών, χορηγείται από το ∆ήµο, για πρώτη φορά µε διάρκεια µέχρι και έξι (6) µηνών. Μετά την παρέλευση του παραπάνω εξαµήνου, οι υπεύθυνοι για την ανέγερση της οικοδοµής υποχρεούνται να εναποθέτουν τα κάθε είδους οικοδοµικά υλικά εντός του ισογείου της οικοδοµής ή στην πυλωτή αυτής και να αποδεσµεύσουν τους κοινόχρηστους χώρους. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή για τεχνικούς λόγους η παραπάνω λύση, ο ∆ήµος µπορεί να παρατείνει την άδεια αυτή, για χρονικό διάστηµα ενός ακόµα εξαµήνου και αν χρειασθεί παράταση της συγκεκριµένης άδειας πέραν του έτους, γνωµατεύει σχετικά τριµελής επιτροπή της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ∆ήµου Θερµαϊκού. Το τέλος χρήσης του κοινόχρηστου χώρου καθορίζεται µε απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου και σε περίπτωση παράτασης αυτό δεν µπορεί να είναι µικρότερο του διπλασίου του προηγουµένου εξαµήνου.

12. Στις περιπτώσεις εκτέλεσης εργασιών από οργανισµό κοινής ωφέλειας για συντήρηση , επισκευή δικτυού ή νέων παροχών επιβάλλεται η τήρηση των διατάξεων που προβλέπονται από τους νόµους περί εκτελέσεως δηµοσιών έργων .Οι παραπάνω οργανισµοί υποχρεούνται όπως αµέσως µετά την εκτέλεση των σχετικών εργασιών και όχι πέραν του τετραηµέρου να αποµακρύνουν τα προϊόντα εκσκαφής, τα λοιπά άχρηστα υλικά και να επαναφέρουν τα πράγµατα στην πρότερα τους κατάσταση .Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητείται άµεση επέµβαση του Εισαγγελέα. Οι παραβάτες (οργανισµοί –ιδιώτες) θα τιµωρούνται µε χρηµατικό πρόστιµο από 150 εως 1500€ σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν1828/89 εφόσον από τις διατάξεις του παρόντος δεν προβλέπεται διαφορετική ρύθµιση (εγγυητική επιστολή).

13. Η αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου για οιονδήποτε λόγο, χωρίς τη σχετική άδεια του ∆ήµου, τιµωρείται µε χρηµατικό πρόστιµο βάσει του άρθρου 3 παρ. 8 του Ν. 1080/80.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, AristidisZ είπε

άντε, και πες ότι δεν έχουν

άντε, και πες ότι τους τσάκωσες 

εσύ τι λες, θα σταματήσει η οικοδομή δια παντώς ;

είναι κατανοητό ότι οι οικοδομικές εργασίες είναι ενοχλητικές για τους περίοικους, από την άλλη δεν είναι και ότι υπάρχει εναλλακτική (ή μάλλον υπάρχει, όποιος έχει θέμα πάει να μείνει σε χωριό ή σε απομακρυσμένο προάστιο)

και όπως πολύ σωστά είπε ο @NikosKallithea, που να δείτε πριν 20-30 χρόνια τι γινόταν, απλά επειδή τα τελευταία 15 χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα είναι ελάχιστη, ξαφνικά μας φαίνεται περίεργο και ενοχλητικό...

Πριν 20-30 χρόνια έτσι και παραβιαζόταν οι ώρες κοινής ησυχίας οι εργάτες που βρίσκονταν στο εργοτάξιο, ο εργολάβος καθώς και ο ιδιοκτήτης (αν τον έβρισκαν) διανυκτέρευαν στο κρατητήριο αναμένοντας να περάσουν αυτόφορο. 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Ότι κάνουν σε άλλες  σοβαρές χωρες,  φρεάτια οπου παίρνουν ολες οι καλωδιώσεις ακόμα και το ρεύμα.. δεν σκάβουν δρόμους, τα δίκτυα είναι υπόγεια σε φρεάτια, και τα καπακια των φρεατίων είναι επίπεδα με τον δρόμο για να μην σπανε οι αναρτήσεις των οχημάτων..

Οταν γινουμε σοβαρη χωρα με σοβαρες κυβερνησεις που απευθυνονται σε σοβαρους εργολαβους που λαμβανουν τον νομο υποψη τους και δεν βγαζουν την ουρα τους απ εξω με διαφορα παραθυρακια ίσως γινει αυτο που λες (που δεν διαφωνω πουθενα οτι ειναι το σωστο).

Μεχρι τοτε δουλευουμε με ασοβαρα μεσα και με οτι εχουμε δεν μπορει να γινει κατι αλλο... Για λογους οικονομικους κυριως. Δεν γινεται εν μια νυχτι να αλλαξεις τις υποδομες ολης της χωρας. 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Οταν γινουμε σοβαρη χωρα με σοβαρες κυβερνησεις που απευθυνονται σε σοβαρους εργολαβους που λαμβανουν τον νομο υποψη τους και δεν βγαζουν την ουρα τους απ εξω με διαφορα παραθυρακια ίσως γινει αυτο που λες (που δεν διαφωνω πουθενα οτι ειναι το σωστο).

Μεχρι τοτε δουλευουμε με ασοβαρα μεσα και με οτι εχουμε δεν μπορει να γινει κατι αλλο... Για λογους οικονομικους κυριως. Δεν γινεται εν μια νυχτι να αλλαξεις τις υποδομες ολης της χωρας. 

Αυτο με τα παραθυρακια ξαναπες το...

Πριν 20 χρονια εχτιζαν κοντα στο σπιτι μου.

Η μπετονιερα με την πρεσα ειχαν κλεισει ολη την εισοδο πολυκατοικιας.

Δεν μπορουσε κανενας να μπει η να βγει.

Ηρθε αστυνομια και εγινε ενας χαμος.

Βαση λεει νομου δεν μπορει να σταματησει η σκυροδετηση κτλ.. δεν εφευγαν με τιποτα.

Μαγκας ενας γειτονας εκανε την μεγαλυτερη μαγκια ομως...

Φωναξε την πυροσβεστικη για αποκλεισμο εισοδου..

Πρεπει να ηταν στα τμηματα και στην εισαγγελια 2-3 υπηρεσιες την αλλη μερα..

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Βαση λεει νομου δεν μπορει να σταματησει η σκυροδετηση κτλ.. δεν εφευγαν με τιποτα.

Εξαρτάται τι σκυροδετείται πάντα. Το ότι ο ΚΤΣ λέει όμως κάτι τέτοιο, δεν πάει να πει ότι κάνουμε ο,τι θέμε και γουστέρνουμε. Αφού εξασφαλίσουμε ότι δεν ενοχλούμε και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τότε ναι, σκυροδετούμε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε

Εξαρτάται τι σκυροδετείται πάντα. Το ότι ο ΚΤΣ λέει όμως κάτι τέτοιο, δεν πάει να πει ότι κάνουμε ο,τι θέμε και γουστέρνουμε. Αφού εξασφαλίσουμε ότι δεν ενοχλούμε και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τότε ναι, σκυροδετούμε.

Θεμελια εβαζαν...

Το Θεμα ειναι οτι ξεκινησαν ...

Και ο νομος λεει οτι δεν διακόπτετε αμα ξεκινησει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Και ο νομος λεει οτι δεν διακόπτετε αμα ξεκινησει.

Προβλέπονται αρμοί εργασίας αν προκύψει πρόβλημα. Αλίμονο και αν ο Κανονισμός δεν προέβλεπε εναλλακτική για έκτακτες περιπτώσεις : δηλαδή αν προέκυπτε βλάβη στη βαρέλα ή την μπούμα και  άλλα τέτοια, σχετικά ή μη, τι θα γινόταν; Καθαιρεση της υπάρχουσας σκυροδετησης και ξανά από την αρχή; 

Πού ακριβώς όμως ορίζεται;  Για να το μάθω και εγώ που δεν το ξέρω (να θυμίσω ότι είπατε Νόμος και όχι Τεχνική οδηγία, συνήθης πρακτική ή κάτι αντίστοιχο).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Προβλέπονται αρμοί εργασίας αν προκύψει πρόβλημα. Αλίμονο και αν ο Κανονισμός δεν προέβλεπε εναλλακτική για έκτακτες περιπτώσεις : δηλαδή αν προέκυπτε βλάβη στη βαρέλα ή την μπούμα και  άλλα τέτοια, σχετικά ή μη, τι θα γινόταν; Καθαιρεση της υπάρχουσας σκυροδετησης και ξανά από την αρχή; 

Πού ακριβώς όμως ορίζεται;  Για να το μάθω και εγώ που δεν το ξέρω (να θυμίσω ότι είπατε Νόμος και όχι Τεχνική οδηγία, συνήθης πρακτική ή κάτι αντίστοιχο).

Ειπαμε οτι το σκηνικο εγινε πριν 20 χρονια...

Εαν θυμαμαι καλα αλλαξε ο κανονισμος το 2016-17 ...

Τωρα δεν ξερω τι λεει.

Παντως θυμαμαι οτι στο σκηνικο τοτε ειχαν βγαλει σε χαρτι το νομο (τον ειχε τυπωμενο μεσα στην βαρελα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...