hexdec Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε δε διαφωνώ μαζί σου, όμως τελικά το μόνο που τελικά μπορείς να "κερδίσεις" είναι οι ώρες κοινής ησυχίας, που αν δε μιλάμε και για Κυριακή, κλάιν για τον περισσότερο κόσμο αν βαράει ο άλλος στις 3 το μεσημέρι Όλα τα άλλα (σκόνη, καυσαέρια !!!! από μπετονιέρες και λοιπά χαριτωμένα) απλά πρέπει να τα ανεχθείς Να ανεχτώ τί; την υποβάθμιση της ζωής μου, την μείωση της αξίας της περιουσίας μου; την αδικαιολόγητή χρήση βαρέων μηχανημάτων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας; τις λακκούβες και τις λάσπες που δημιουργούν και δεν αποκαθιστούν; τις βαρέλες που σταθμεύουν κάτω από το σπίτι μου στο ρελαντί γιατί εκεί έχει δροσιά; γνωρίζεις εαν μπορώ με το καρότσι να βγω απο το σπίτι μου; εαν το παιδί μου, και των γειτόνων μπορεί να βγεί στο μπαλκόνι,. Φαντάζεσαι ότι είμαι ένας περίεργος που θέλει να κάνει το δικό του και δεν καταλαβαίνεις ότι ζω μέσα σε ένα εργοτάξιο χωρίς να το θέλω. Δεν με ενδιαφέρει η οικοδομική δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται λελογισμένα, αυτό που προκαλεί την αγανάκτηση μου είναι η αλόγιστη χρήση και εκμετάλλευση της περιοχής καθώς δεν υπάρχει λογική. Αυτή την στιγμή η περιοχή έχει γίνει πάρκινγκ και βαρέων οχημάτων καθώς εργολάβος αποφάσισε να εκμεταλλεύεται τους χώρους εκατέρωθεν προκειμένου να αφήνει τα μηχανήματα του ώστε να είναι κοντά στα εργοτάξια. 55 λεπτά πριν, paredwse είπε Τι ακριβώς να ζητάει με τα ασφαλιστικά μέτρα; Να μην χτιστεί το σπίτι; Ή να κάνουν ησυχία όταν χτίζουν; Οι γείτονες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να ανέχονται εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου τους ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη. Δεν το λέω εγώ, το λέει ο νόμος (άρθρο 1003 Αστικού Κώδικα). εγώ διαβάζω αυτή την ερμηνεία, εσύ που είσαι νομίζω δικηγόρος μπορείς να μου πεις αν είναι σωστή η όχι Για κάθε μέλος του κοινωνικού συνόλου, ρυθμίζεται μέσω του Αστικού Κώδικα (1003 Α.Κ.) η υποχρέωση να ανέχεται διαταράξεις στη νομή του, όταν αυτές απορρέουν από τη συνηθισμένη χρήση ενός ακινήτου. Η υποχρέωση αυτή, όμως, παύει να υφίσταται, όταν: α) η πράξη της προσβολής και το μέγεθός της παραβλάπτει σημαντικά την χρήση του ακινήτου, β) αν η διατάραξη είναι ανθυγιεινή ή αν καθιστά το ακίνητο ακατάλληλο για κατοικία. Επιπλέον, είναι πιθανό από την εκπομπή των ως άνω βλαπτικών εκπομπών, να συντρέχει παράλληλα και προσβολή της προσωπικότητας του νομέα, υπό τις ειδικότερες εκφάνσεις της ως δικαίωμα του καθενός από εμάς να διαβιεί σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς ρύπους, θορύβους, αναθυμιάσεις, ως δικαίωμα στην υγεία κλπ. Στην περίπτωση αυτή ο νομέας μπορεί να ζητήσει δικαστικά την παύση της διατάραξης, στηριζόμενος στη νομική βάση του άρθρου 57 Α.Κ. (προσβολή προσωπικότητας) και όχι στις διατάξεις περί νομής, ενώ ταυτόχρονα υπέρ αυτού γεννάται δικαίωμα αποζημίωσης του άρθρου 57 παρ. 1 εδ. α’ ΑΚ.
AristidisZ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, hexdec είπε Να ανεχτώ τί; την υποβάθμιση της ζωής μου, την μείωση της αξίας της περιουσίας μου; την αδικαιολόγητή χρήση βαρέων μηχανημάτων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας; τις λακκούβες και τις λάσπες που δημιουργούν και δεν αποκαθιστούν; τις βαρέλες που σταθμεύουν κάτω από το σπίτι μου στο ρελαντί γιατί εκεί έχει δροσιά; γνωρίζεις εαν μπορώ με το καρότσι να βγω απο το σπίτι μου; εαν το παιδί μου, και των γειτόνων μπορεί να βγεί στο μπαλκόνι,. Φαντάζεσαι ότι είμαι ένας περίεργος που θέλει να κάνει το δικό του και δεν καταλαβαίνεις ότι ζω μέσα σε ένα εργοτάξιο χωρίς να το θέλω. Δεν με ενδιαφέρει η οικοδομική δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται λελογισμένα, αυτό που προκαλεί την αγανάκτηση μου είναι η αλόγιστη χρήση και εκμετάλλευση της περιοχής καθώς δεν υπάρχει λογική. Αυτή την στιγμή η περιοχή έχει γίνει πάρκινγκ και βαρέων οχημάτων καθώς εργολάβος αποφάσισε να εκμεταλλεύεται τους χώρους εκατέρωθεν προκειμένου να αφήνει τα μηχανήματα του ώστε να είναι κοντά στα εργοτάξια. Για ότι παράπονα έχεις, μπορείς να απευθυνθείς στις αρχές Από όλα όσα βέβαια σε ενοχλούν, η γνώμη μου είναι ότι πραγματικά παράνομα είναι ελάχιστα 3
Amaretos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Σε καταλαβαινω, αλλα μαλλον πρεπει να κανεις υπομονη δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο, μακαρι να ζουσαμε οολοιο στα χωρια μας 100 μετρα το ενα σπιτι απο το αλλο και να ειχαμε την ησυχια μας, προφανως επεσες στην περιπτωση οικοδομισης νεας περιοχης, υπομονη τιποτε αλλο, σε λιγα χρονια θα εχεις γυρω γυρω ολοκαινουρια σπιτια
csontheline Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μόνο υπομονή. Οτιδήποτε άλλο θα σου ταράξει τα νεύρα και την ησυχία χειρότερα από τους θορύβους και την σκόνη. Μην περιμένεις να καταλάβει κανείς τίποτα, γιατί, όπως σου είπαν και πριν, ο τελικός πελάτης πιέζει και έτσι πιέζεται όλη η αλυσίδα. 1
lary7 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Έξω από τον χορό όλα εύκολα τα βλέπει ο κόσμος. Εργοτάξιο χωρίς φασαρία-όχληση δεν υπάρχει, η κατασκευή ενός κτίσματος είναι βιομηχανία και λογικό είναι να πρέπει να κάνουν υπομονή οι γείτονες αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν, όσο καθυστερεί ένα έργο τόσο ανεβαίνει το κόστος για τον εργολάβο οπότε δεν τον συμφέρει. Την ίδια όχληση προκάλεσε και το δικό σου όταν χτίστηκε καθώς και όλα τα κτίσματα απο μπετο και τούβλο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητάς να τηρείται το ωράριο, όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι απλά δικοί σου παραλογισμοί. Τα βαρέα οχήματα μπορούν να κινούνται στους δημόσιους δρόμου και ο δήμος πρέπει να αποκαταστήσει τις ζημιές, καυσαέρια αναγκαστικά τα ανέχεσαι, σκόνη την ανέχεσαι και πλένεις πιο συχνά, οι ευάλωτοι θα έχουν στόχο το εργοτάξιο και θα γλιτώνει το δικό σου σπίτι. Σε 2-4 μήνες θα έχει τελειώσει η φάση με τα φορτηγά οπότε θα ηρεμήσεις λιγο. 5
hexdec Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, lary7 είπε Έξω από τον χορό όλα εύκολα τα βλέπει ο κόσμος. Εργοτάξιο χωρίς φασαρία-όχληση δεν υπάρχει, η κατασκευή ενός κτίσματος είναι βιομηχανία και λογικό είναι να πρέπει να κάνουν υπομονή οι γείτονες αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν, όσο καθυστερεί ένα έργο τόσο ανεβαίνει το κόστος για τον εργολάβο οπότε δεν τον συμφέρει. Την ίδια όχληση προκάλεσε και το δικό σου όταν χτίστηκε καθώς και όλα τα κτίσματα απο μπετο και τούβλο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητάς να τηρείται το ωράριο, όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι απλά δικοί σου παραλογισμοί. Τα βαρέα οχήματα μπορούν να κινούνται στους δημόσιους δρόμου και ο δήμος πρέπει να αποκαταστήσει τις ζημιές, καυσαέρια αναγκαστικά τα ανέχεσαι, σκόνη την ανέχεσαι και πλένεις πιο συχνά, οι ευάλωτοι θα έχουν στόχο το εργοτάξιο και θα γλιτώνει το δικό σου σπίτι. Σε 2-4 μήνες θα έχει τελειώσει η φάση με τα φορτηγά οπότε θα ηρεμήσεις λιγο. Δεν κατανοείς, είναι τέσσερα εργοτάξια ταυτόχρονα σε διάφορα στάδια και επίκειται και 5ο (10 συνολικά σε ακτίνα 100 μέτρων) Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από hexdec 1
techartware Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Πιστεύω ότι είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείται δίχτυ οικοδομικό στις σκαλωσιές, γιατί τουλάχιστον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια το βλέπω στις οικοδομές που χτίζουν ή ανακαινίζουν. Αυτό πιστεύω ότι θα προστάτευε από τις σκόνες. Επίσης αν πχ γίνουν φθορές σε πεζοδρόμια κλπ από τους εκσκαφείς μπορείς να ζητήσεις να το διορθώσουνε, τουλάχιστον αυτό έγινε όταν έσκαβαν για φυσικό αέριο στην περιοχή μου και τα παρκάρανε (κακώς) τα μηχανήματα σε πεζοδρόμια με συνέπεια κάποιων φθορών. Για τα χώματα που λες, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι πχ να ρίξουν πρώτα νερό, δηλαδή προφανώς και χρειάζεται υπομονή μεγάλη αλλά να γίνονται και οι εργασίες όπως προβλέπονται. Προσωπικά είχα ζήσει την ανοικοδόμηση της περιοχής που έμενα και μετά 30 - 40 χρόνια άρχισα να ζω τις ανακινήσεις που γίνοντας γύρω γύρω. Ωστόσο τηρήθηκαν τα μέτρα στις ανακινήσεις όπως κάδοι συλλογής για τα μπάζα, συλλεκτήρες μπαζών για να τα μεταφέρουν από τα μπαλκόνια κλπ Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από techartware
kostasbm Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 με αυτο το σκεπτικο αν πηγαινε ο TS τωρα να κτισει και ηταν γεματο σπιτια γυρω δεν θα μπορουσε αν ολοι εκαναν φασαρια για σκονες και ηχορυπανση ενω τωρα πηγε εκανε το σπιτικο του στην ερημια(τροπος του λεγειν)και θα σκεφτηκε οτι γυρω δεν θα κτιστει τιποτα..ελα ομως που ειναι να μη γινει η αρχη..... αυτο γινεται παντου οπου ειναι νεες περιοχες που οικοδομουνται..... μετα απο 1-2 χρονια ολα θα ειναι νορμαλ......υπομονη 1
Insane84 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Αν δεν κάνουν ζημιές στην πολυκατοικία που μένεις και αν δεν παραβιάζουν τις ώρες κοινής ησυχίας, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Dinos1973 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, kostasbm είπε με αυτο το σκεπτικο αν πηγαινε ο TS τωρα να κτισει και ηταν γεματο σπιτια γυρω δεν θα μπορουσε αν ολοι εκαναν φασαρια για σκονες και ηχορυπανση ενω τωρα πηγε εκανε το σπιτικο του στην ερημια(τροπος του λεγειν)και θα σκεφτηκε οτι γυρω δεν θα κτιστει τιποτα..ελα ομως που ειναι να μη γινει η αρχη..... αυτο γινεται παντου οπου ειναι νεες περιοχες που οικοδομουνται..... μετα απο 1-2 χρονια ολα θα ειναι νορμαλ......υπομονη και όταν όλα έχουν τελειώσει και στρώσουν το δρόμο με καινούργια άσφαλτο, τότε ερχετε ο ΟΤΕ, μετα η Vodafone, μετα το αεριο, να σκάψουν τον δρόμο .....και η ζωή συνεχίζετε 1
lary7 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 29 λεπτά πριν, hexdec είπε Δεν κατανοείς, είναι τέσσερα εργοτάξια ταυτόχρονα σε διάφορα στάδια και επίκειται και 5ο (10 συνολικά σε ακτίνα 100 μέτρων) Τότε αναγκαστικά θα κάνει υπομονή αρκετό καιρό, τουλάχιστον θα τελειώσουν και τα 10 και δεν θα σε απασχολήσουν στο μέλλον, θα μπορούσε να είναι 1 εργοτάξιο κάθε χρόνο για 10 χρόνια. 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε και όταν όλα έχουν τελειώσει και στρώσουν το δρόμο με καινούργια άσφαλτο, τότε ερχετε ο ΟΤΕ, μετα η Vodafone, μετα το αεριο, να σκάψουν τον δρόμο .....και η ζωή συνεχίζετε Μπορεις αν θες να μεινεις χωρις τηλεφωνο ή ιντερνετ, χωρίς αέριο ίσως και χωρις αποχέτευση... Εχεις καποια πρόταση να κανεις; Ως προς το προβλημα του TS το μονο που μπορει να κανει είναι για την τηρηση των ωρών κοινής ησυχιας και ισως για τον θόρυβο, νομιζω παιρνουν στοιχεια πριν την εναρξη των εργασιων για τα DB που επικρατουν στην περιοχη και ενδιαμεσα και στο τελος φτιαχνοντας μια εκθεση που λεει και καλα οτι δεν επηρεασαμε την περιοχη κτλπ κτλπ.
k_w_t Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Παντως εαν τους δεις να ερχονται Κυριακη και να σπανε "βραχους" καλεσε αστυνομια και πες οτι βρηκαν αρχαια στο οικοπεδο και πανε να τα κουκουλωσουν... Δεν κανω πλακα εγινε στο Κουκακι πριν 15 χρονια τετοιο συμβαν..... 1 1
kostasbm Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 14 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε και όταν όλα έχουν τελειώσει και στρώσουν το δρόμο με καινούργια άσφαλτο, τότε ερχετε ο ΟΤΕ, μετα η Vodafone, μετα το αεριο, να σκάψουν τον δρόμο .....και η ζωή συνεχίζετε αυτά είναι τα νορμαλ.......
vorlon68 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Θα τελειώσει η οικοδομή που κτίζεται, θα κατοικηθει, μετα απο λιγο καιρό θα κάνεις εσυ ανακαίνιση και θα κάνει νέο θέμα ενοικος της νέας πολυκατοικίας για την ενόχληση που έχει απο την δική σου ανακαίνιση. 😄 Ετσι πάνε τα πράγματα..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις