Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, insomiaistas είπε

Ώστε ετσι μοιάζουν αυτοί που φωνάζουν την αστυνομία στα μαστόρια ...πάντα είχα την απορία 

Για πες.μας.πως μοιάζουν; έχεις να προσθέσεις κάτι ή θεωρείς ότι είμαι απλά ένας περίεργος τύπος; είσαι μήπως μαστορι και ενοχλήθηκες; 

• Like 2
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, hexdec είπε

Για πες.μας.πως μοιάζουν; έχεις να προσθέσεις κάτι ή θεωρείς ότι είμαι απλά ένας περίεργος τύπος; είσαι μήπως μαστορι και ενοχλήθηκες; 

Εγώ είμαι αυτός που ακούω . " Σε ένα μήνα θέλω να έχει τελειώσει η ανακαίνιση , δεν έχω που να μείνω "

Μετά απαντάω "μπορούμε να δουλεύουμε και Σάββατα δηλαδή ;"

Και στο τέλος καταλήγουμε " Και Σάββατα και Κυριακές και 6.30, αρκεί να  τελειώσει χθες "

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, nikosmakos είπε

υπομονη, το ιδιο εγινε και σε εμας, εχτισαν το δικο μας κτηριο και μετα ο μηχανικος εχτισε αλλα 6 απεναντι απο εμας, καθε μερα βαρουσαν για εναν χρονο, καναμε υπομονη ειδικα το καλοκαιρι, απο σκονη αστα, επιτελους τελιωσαν, δεν μπορεις να κανεις πολλα, αν και μετα τις 21:00 δεν νομιζω να επιτρεπετε εκτος αν εχουν αδεια.

Πόση υπομονή; 2 χρόνια πάνε ήδη 2 χρόνια Και για να απαντήσω και στον άλλο σχολιαστή, το σπίτι δεν το εφτιαξα εγώ, εάν το εχτιζα όμως τότε σίγουρα θα φρόντιζαν να μην ενοχλώ, 

3 λεπτά πριν, insomiaistas είπε

Εγώ είμαι αυτός που ακούω . " Σε ένα μήνα θέλω να έχει τελειώσει η ανακαίνιση , δεν έχω που να μείνω "

Μετά απαντάω "μπορούμε να δουλεύουμε και Σάββατα δηλαδή ;"

Και στο τέλος καταλήγουμε " Και Σάββατα και Κυριακές και 6.30, αρκεί να  τελειώσει χθες "

Σοβαρά; και αυτό τι σχέση έχει με αυτό που γράφω εγώ;  και όποιος βιάζεται η έχει πρόβλημα επιβαρύνει τους υπόλοιπους ή μετάθετει τα προβλήματα σε αυτούς; ωραία λογική, τότε να δουλεύεις και την νύχτα αφού θέλουν να τελειώσουν και μην σέβεσαι κανενα

Επεξ/σία από hexdec
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, hexdec είπε

Πόση υπομονή; 2 χρόνια πάνε ήδη 2 χρόνια Και για να απαντήσω και στον άλλο σχολιαστή, το σπίτι δεν το εφτιαξα εγώ, εάν το εχτιζα όμως τότε σίγουρα θα φρόντιζαν να μην ενοχλώ, 

Σοβαρά; και αυτό τι σχέση έχει με αυτό που γράφω εγώ;  και όποιος βιάζεται η έχει πρόβλημα επιβαρύνει τους υπόλοιπους ή μετάθετει τα προβλήματα σε αυτούς; ωραία λογική, τότε να δουλεύεις και την νύχτα αφού θέλουν να τελειώσουν και μην σέβεσαι κανενα

Και στα συμβόλαια λοιπόν (πριν την έναρξη των εργασιών) σου γράφω παράδοση σε 2.5 χρόνια . Στο τέλος καταλήγουμε στην παράδοση σε 19 μήνες λόγω πίεσης σου ...με αυτά και με αυτά, τα μπετά την προηγούμενη εβδομάδα τελείωσαν 21.30.

Μη σκας με τις οικοδομές , μια μέρα θα ολοκληρωθούν . Ενας γείτονας , ένα μαγαζί που πλένει αυτοκίνητα, ένα μπαρ ή ένας σκύλος είναι πολύ πολύ χειρότερα.

Επεξ/σία από insomiaistas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, hexdec είπε

Kαλησπέρα, πριν από σχεδόν 3 χρόνια αγόρασα σπίτι σε περιοχή λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη. Όταν αγοράστηκε το σπίτι δεν υπήρχαν γύρω άλλες κατοικίες, τον τελευταίο χρόνο όμως γίναμε κανονικό εργοτάξιο καθώς γύρω μας κατασκευάζονται διαρκώς νέα. 
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται συνεχώς καταστροφές στον δρόμο λακκούβες κτλ, συσσωρεύονται νερά (με κίνδυνο πλημμύρας), παντού υπάρχει σκόνη από τα μηχανήματα εκσκαφής, θόρυβός, καυσαέρια από τις μπετονιέρες και φωνές από τους εργάτες απο τις 7 το πρωί, επιπλέον τα εργοτάξια είναι συνεχώς εκτεθειμένα και δεν υπάρχει φύλαξη με αποτέλεσμα διάφορες ευπαθείς ομάδες να τα περιτριγυρίζουν και να προσελκύονται σε αυτά. 

Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια νομοθεσία την οποία μπορώ να επικαλεστώ προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο, ακόμα και με μηνήσεις αν χρειαστεί. Ο δήμος δηλώνει αναρμόδιος, ή αστυνομία ζητά να απευθυνθώ στην πολεοδομία και  και αυτή με την σειρά της πετά χαρταετό. Φυσικά οι εργολάβοι μας έχουν γραμμένους, παρόλες τις επισημάνσεις μας.
Έχουμε και μικρό παιδί και δεν μπορούμε να σταθούμε έξω, ειδικά τώρα που θα αρχίσει να ανοίγει ο καιρός τα πάντα είναι καλυμμένα με σκόνη ενώ δεν μπορούμε καλά καλά να ανοίξουμε τα παράθυρα. 
Αυτή την ώρα που γράφω εμφανίστηκε φορτωτής και μετακινεί χώματα σηκώνοντας σύννεφο σκόνης ενώ μέχρι πριν λίγο πηγαινοέρχονταν φορτηγά που κουβαλούσαν τσιμέντο

Μπορεις να πας σε δικηγορο και να ζητησει ασφαλιστικα μετρα ή οτι αλλο προβλεπεται.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, insomiaistas είπε

Και στα συμβόλαια λοιπόν (πριν την έναρξη των εργασιών) σου γράφω παράδοση σε 2.5 χρόνια . Στο τέλος καταλήγουμε στην παράδοση σε 19 μήνες λόγω πίεσης σου ...με αυτά και με αυτά, τα μπετά την προηγούμενη εβδομάδα τελείωσαν 21.30

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι γράφεις και πως συσχετίζεται με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, hexdec είπε

Δε νομίζω ότι γίνεται να χτίσεις σπίτι και να μην ενοχλείς, εκτός αν το μόνο σε ακτίνα χιλιομέτρων.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, vasilllis said:

Μπορεις να πας σε δικηγορο και να ζητησει ασφαλιστικα μετρα ή οτι αλλο προβλεπεται.

Τι ακριβώς να ζητάει με τα ασφαλιστικά μέτρα; Να μην χτιστεί το σπίτι; Ή να κάνουν ησυχία όταν χτίζουν; 

Οι γείτονες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να ανέχονται εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου τους ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.

Δεν το λέω εγώ, το λέει ο νόμος (άρθρο 1003 Αστικού Κώδικα). 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, telis είπε

Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά τα συνεργεία που δουλεύουν έχουν κανονικά τα ΙΚΑ τους....

άντε, και πες ότι δεν έχουν

άντε, και πες ότι τους τσάκωσες 

εσύ τι λες, θα σταματήσει η οικοδομή δια παντώς ;

είναι κατανοητό ότι οι οικοδομικές εργασίες είναι ενοχλητικές για τους περίοικους, από την άλλη δεν είναι και ότι υπάρχει εναλλακτική (ή μάλλον υπάρχει, όποιος έχει θέμα πάει να μείνει σε χωριό ή σε απομακρυσμένο προάστιο)

και όπως πολύ σωστά είπε ο @NikosKallithea, που να δείτε πριν 20-30 χρόνια τι γινόταν, απλά επειδή τα τελευταία 15 χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα είναι ελάχιστη, ξαφνικά μας φαίνεται περίεργο και ενοχλητικό...

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

άντε, και πες ότι δεν έχουν

άντε, και πες ότι τους τσάκωσες 

εσύ τι λες, θα σταματήσει η οικοδομή δια παντώς ;

είναι κατανοητό ότι οι οικοδομικές εργασίες είναι ενοχλητικές για τους περίοικους, από την άλλη δεν είναι και ότι υπάρχει εναλλακτική (ή μάλλον υπάρχει, όποιος έχει θέμα πάει να μείνει σε χωριό ή σε απομακρυσμένο προάστιο)

και όπως πολύ σωστά είπε ο @NikosKallithea, που να δείτε πριν 20-30 χρόνια τι γινόταν, απλά επειδή τα τελευταία 15 χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα είναι ελάχιστη, ξαφνικά μας φαίνεται περίεργο και ενοχλητικό...

Εγώ είμαι υπέρ της νομιμότητας. Έχεις άδεια να χτίσεις; οκ.

Να σεβαστώ εγω την άδεια σου, να σεβαστείς και εσύ τις ώραριο εργασίας όπως λέει ο νόμος (υπάρχουν διατάξεις περί αυτού, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι του καπνίσει), να πάρεις άδεια για τις εκτός ωραρίου εργασίες,  να έχεις το προσωπικό με ΙΚΑ κλπ.

Δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να ανεχτώ τις όποιες ταρζανιες κάνει ο κάθε εργολάβος επειδή επικαλείται απλά μια άδεια. Η άδεια σκέτη δεν λέει κάτι, συνοδεύεται και από υποχρεώσεις

• Like 3
Δημοσ.

Προφανώς και πρέπει να τηρούνται τα ωράρια κοινής ησυχίας με την εξαίρεση της ημέρας που "ρίχνουν" τα μπετά που εκεί απλά θα κάνεις υπομονή. Σκέψου όμως το εξής: αν τσακωθείς και δημιουργήσεις θέμα τώρα, σε λίγο καιρό θα μένεις δίπλα στον νέο ιδιοκτήτη...καλύτερα να μην τσακωθείς με το νέο γείτονα που θα είστε δίπλα μια ζωή...

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο το χτίσιμο είναι και οι ανακαινίσεις που βρίσκονται σε έξαρση. 
Στην πολυκατοικία μου κάνει κάθε χρόνο κι από ένας, δεν συνεννοούνται τουλάχιστον να τις κάνουν όλοι μαζί.

ξεκινουν απ τις 8, 1-2 ωρίτσες κοπάνημα, κάτω για καφέ μετά. Άλλη μια ώρα δουλειάς αργότερα και κάτω για μπιριτσα. Από τις 7 ώρες ζήτημα αν βρίσκονται στην οικοδομή και δουλεύουν ένα 3ωρο, από μια ώρα τη φορά. Κι έτσι διαρκεί ένα 6μηνο το μαρτύριο. Τις ελάχιστες φορές που έρχεται ο ιδιοκτήτης δουλεύουν συνεχόμενα. 

Το ξέρω ότι δεν υπάρχει λύση ούτε μπορείς να προστατευτείς από την ενόχληση, αλλά εγώ που τηλ εργαζόμουν αναγκάστηκα να μην αναλάβω αρκετές δουλειές εξαιτίας της φασαρίας όπως και να κουβαλάω την πραμάτεια μου και να πηγαίνω σε καφετέριες, φίλους, γονείς όταν είχα μια σημαντική συνάντηση ή μίτινγκ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολυ το συζηταμε:

Νομικα https://ekapsali.gr/poia-einai-ta-dikaiomata-mou-otan-o-geitonas-mou-i-i-diplani-epixeirisi-prokaloun-thorivoripousklp/

με βαση το παραπανω μπορεις με δικηγορο να στειλεις εξωδικο στο κατασκευαστη. Αν δεν εχει ταμπελες μπορεις με την αδεια ανεγερσης ευκολα να το βρει το κατασκευαστη (ο δικηγορος ή απλα ερωτηση πολεοδομια ή σε ενα μηχανικο). Μονο ετσι θα βρεις καποιο φως στο τουνελ

με το να φωναζετε στους εργατες ή στον εργολαβο δε θα πετυχετε τπτ (διαταγες εκτελουν). Η αστυνομια πρεπει να ερθει τουλαχιστον 1 φορα να καταγραψει το συμβαν (ηχορυπανση) για να βοηθησεις το δικηγορο.

Εχει γινει το παραπανω στο κεντρο κυψελης (Αθηνα) πριν 1,5 χρονια και απο διχτυ για μπαζα μεχρι μουσαμαδες για σκονη εβαλε ο "κατασκευαστης" ενω με το που σκοτεινιαζει την εκαναν οι εργατες

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, telis είπε

Εγώ είμαι υπέρ της νομιμότητας. Έχεις άδεια να χτίσεις; οκ.

Να σεβαστώ εγω την άδεια σου, να σεβαστείς και εσύ τις ώραριο εργασίας όπως λέει ο νόμος (υπάρχουν διατάξεις περί αυτού, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι του καπνίσει), να πάρεις άδεια για τις εκτός ωραρίου εργασίες,  να έχεις το προσωπικό με ΙΚΑ κλπ.

Δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να ανεχτώ τις όποιες ταρζανιες κάνει ο κάθε εργολάβος επειδή επικαλείται απλά μια άδεια. Η άδεια σκέτη δεν λέει κάτι, συνοδεύεται και από υποχρεώσεις

δε διαφωνώ μαζί σου, όμως τελικά το μόνο που τελικά μπορείς να "κερδίσεις" είναι οι ώρες κοινής ησυχίας, που αν δε μιλάμε και για Κυριακή, κλάιν για τον περισσότερο κόσμο αν βαράει ο άλλος στις 3 το μεσημέρι

Όλα τα άλλα (σκόνη, καυσαέρια !!!! από μπετονιέρες και λοιπά χαριτωμένα) απλά πρέπει να τα ανεχθείς 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...