spylavran Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα Ομάδα, Ανοίγω το σχετικό thread γιατί δεν βρήκα κάτι παρόμοιο. Είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης ενός σπιτιού. Μετά από αναζήτηση μαστόρων , προτίμησα να επιλέξω έναν <<γνωστό μας>> που μου τον πρότεινε ένα κοντινό μου πρόσωπο. Όπως και να έχει ήρθε από το χώρο συμφωνήσαμε σε κάποια χρήματα και το χρονοδιάγραμμα (8000 ευρώ και 1 μήνα). Προφανώς, τα ήθελε μαύρα. Επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να του τα δίνω μετρητά στο χέρι, μου λέει να τα μεταφέρω στην επιχείρηση του και στο τέλος της συνεργασία θα αναφέρει πως έγινε ακύρωση παραγγελίας και ότι θα μου δώσει να υπογράψω ένα χαρτί ότι μου τα γύρισε μετρητά τα χρήματα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το κόστος αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στα 15000 (περίπου τα 3000 ήταν από δικές μου έξτρα κατασκευές που ήθελα να γίνουν ). Έχει λάβει τα 12500 ήδη και η δουλειά που έχει κάνει είναι περίπου στα 3000-4000(βάσει δικής του κοστολόγησης όταν τα πρωτοσυζητάγαμε). Αυτή τη στιγμή έχουν περάσει 2 μήνες περίπου, ήρθε το πρώτο 15νθήμερο και μετά άφαντος. Κλασσικά τηλέφωνο κάθε 3 μέρες, πότε θα έρθεις και η απάντηση του ήταν ''τη τάδε μέρα', κλασσικά δεν ήρθε ποτέ και ούτε καν ενημέρωσε. Για να καταλήξω, τον πήρα ένα τηλέφωνο και του τά΄χωσα και μου υποσχέθηκε ότι θα έρθει σίγουρα μια συγκεκριμένη μέρα(Που μαντέψτε). Η απορία μου είναι: Από τη δική μου πλευρά εκτός από το να βρίσω τον κοντινό μου που μου τον σύστησε(done). Μπορώ κάπως να απαιτήσω από το μάστορα να μου επιστρέψει τα επιπλέον χρήματα που μου έχει πάρει, για να δώσω αλλού τη δουλειά να τελειώνω; Έχετε ανάλογες εμπειρίες;
greekfragma Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 οι ανεπίσημες μαύρες δουλειές έχουν και το ανάλογο ρίσκο. χωρίς κάποιο παραστατικό στα χέρια σου, δε μπορείς να κάνεις τίποτα (νόμιμα) 1
spylavran Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, greekfragma είπε οι ανεπίσημες μαύρες δουλειές έχουν και το ανάλογο ρίσκο. χωρίς κάποιο παραστατικό στα χέρια σου, δε μπορείς να κάνεις τίποτα (νόμιμα) Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα χρήματα τα μεταφέρω σε εκείνον μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην εταιρεία. Δηλαδή φαίνεται η κίνηση. Δεν χρειάζεται να αποδείξω δηλαδή εάν του έχω στείλει χρήματα. Από δω και πέρα δεν μπορεί να γίνει κάτι;
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Πας σε δικηγόρο να σε συμβουλέψει. Και απο εδώ και πέρα τμηματική εξόφληση κάθε φορά που τελειώνει κομμάτι της εργασίας 1
spylavran Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Πας σε δικηγόρο να σε συμβουλέψει. Και απο εδώ και πέρα τμηματική εξόφληση κάθε φορά που τελειώνει κομμάτι της εργασίας Δικηγόρο αστικού δικαίου να φανταστώ.
greekfragma Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Just now, spylavran said: Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα χρήματα τα μεταφέρω σε εκείνον μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην εταιρεία. Δηλαδή φαίνεται η κίνηση. Δεν χρειάζεται να αποδείξω δηλαδή εάν του έχω στείλει χρήματα. Από δω και πέρα δεν μπορεί να γίνει κάτι; αν η μεταφορά χρημάτων έχει αιτιολόγηση στο σύστημα π.χ. Μαρτιος2023ΑνακαινισηΠερικλεους25Αθηνα ίσως να πάρει ένας δικηγόρος τηλέφωνο το μάστορα και να του πει με απλά λόγια την επόμενή σου κίνηση
NikosKallithea Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Οταν κανουμε τετοιες δουλειες πληρωνουμε σταδιακά και αναλογα με την εξέλιξη του εργου Προφανώς εσυ αυτο δεν το τηρησες, η παραβίαση αυτο του κανόνα εχει τα επακόλουθα που αναφέρεις. Τωρα να κανεις κατι δεν ξερω αν μπορεις, να υποθεσω οτι έπαιξες και έχασες. Κανε μια προσπάθεια μηπως και τον πείσεις, γιατι ουτε μπορεις να αποδείξεις πουθενά ποιο ηταν το έργο, ουτε ποσο θα στοιχίζει και ούτε που σταμάτησε, αλλά ουτε και οικοδομική άδεια να φανταστώ δεν έχεις εκδόσει, που σημαίνει ένσυμα κλπ κλπ. Πως πετάτε ετσι τα λεφτά σας ρε παιδιά; Καλή τύχη Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από NikosKallithea
spylavran Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 55 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Οταν κανουμε τετοιες δουλειες πληρωνουμε σταδιακά και αναλογα με την εξέλιξη του εργου Προφανώς εσυ αυτο δεν το τηρησες, η παραβίαση αυτο του κανόνα εχει τα επακόλουθα που αναφέρεις. Τωρα να κανεις κατι δεν ξερω αν μπορεις, να υποθεσω οτι έπαιξες και έχασες. Κανε μια προσπάθεια μηπως και τον πείσεις, γιατι ουτε μπορεις να αποδείξεις πουθενά ποιο ηταν το έργο, ουτε ποσο θα στοιχίζει και ούτε που σταμάτησε, αλλά ουτε και οικοδομική άδεια να φανταστώ δεν έχεις εκδόσει, που σημαίνει ένσυμα κλπ κλπ. Πως πετάτε ετσι τα λεφτά σας ρε παιδιά; Καλή τύχη Προφανώς, τα χρήματα δεν τα έδωσα όλα μαζί , αλλά μετά από δική του απαίτηση για υλικά κλπ ότι συνεπάγεται. Προφανώς έκανα μα@!@ και το μαθαίνω με το δύσκολο τρόπο. Απλά θέλω να μάθω εάν το έχει αντιμετωπίσει κανείς εδώ μέσα και τι προσπάθησε ή έκανε για να το λύσει.
vamvakoolas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 καλα βρε αδελφε, εδωσες τουλαχιστον 8000 ευρ σε καποιον με καταθεση, και τσιγκουνευτηκες να πας σε ενα δικηγορο/συμβολαιογραφο να σου ετοιμασει ενα ι συμφωνητικο με 200-300 ευρ να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο;
spylavran Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, greekfragma είπε αν η μεταφορά χρημάτων έχει αιτιολόγηση στο σύστημα π.χ. Μαρτιος2023ΑνακαινισηΠερικλεους25Αθηνα ίσως να πάρει ένας δικηγόρος τηλέφωνο το μάστορα και να του πει με απλά λόγια την επόμενή σου κίνηση Πάλι καλά έβαζα αιτιολογία ότι είναι χρήματα ανακαίνισης, να και κάτι σωστό που έκανα 1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε καλα βρε αδελφε, εδωσες τουλαχιστον 8000 ευρ σε καποιον με καταθεση, και τσιγκουνευτηκες να πας σε ενα δικηγορο/συμβολαιογραφο να σου ετοιμασει ενα ι συμφωνητικο με 200-300 ευρ να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο; Δεν ήταν τα 300 ευρώ το πρόβλημα, αλλά από τη στιγμή δικός σου άνθρωπος εγγυάται για κάποιον. Δεν μου πέρασε από το μυαλό.
phanispal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε καλα βρε αδελφε, εδωσες τουλαχιστον 8000 ευρ σε καποιον με καταθεση, και τσιγκουνευτηκες να πας σε ενα δικηγορο/συμβολαιογραφο να σου ετοιμασει ενα ι συμφωνητικο με 200-300 ευρ να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο; Το συμφωνητικό ποιος πρέπει να το υπογράψει;
NikosKallithea Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 15 λεπτά πριν, phanispal είπε Το συμφωνητικό ποιος πρέπει να το υπογράψει; Μην ακους για να υπαγραψεις συμφωνητικά με μαστόρους πρεπει να υπάρχουν ολα τα νόμιμα, και το κοστος να πάει απο 8χ 18χ
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 52 λεπτά πριν, spylavran είπε Πάλι καλά έβαζα αιτιολογία ότι είναι χρήματα ανακαίνισης, να και κάτι σωστό που έκανα Δεν ήταν τα 300 ευρώ το πρόβλημα, αλλά από τη στιγμή δικός σου άνθρωπος εγγυάται για κάποιον. Δεν μου πέρασε από το μυαλό. Αυτό περί γνωστού και δικού σου που εγγυάται για κάποιον έχει παιχτεί πολλές φορές με αρνητικά αποτελέσματα σε σεβαστό ποσοστό περιπτώσεων. Αν δεν έχει πάρει πολλές δουλειές με τον μάστορα κάποιος δεν μπορεί να εκφέρει αξιοπιστη αποψη, εκφράζει μόνο μια δική του υποκειμενική αποψη με βάση μια δουλειά και μια απλή γνωριμία. Εγώ μόνο και μόνο που θα άκουγα για μη έκδοση αποδειξης, να μου φέρεις τα λεφτά εδώ, να μου τα γυρίσεις έτσι, να μου τα επιστρέψεις αλλιώς κτλ, θα είχα μια αρνητική προδιάθεση να συνεχίσω την συνεργασία, αντί να ασχοληθείτε πως θα γίνει σωστή ανακαίνιση χωρίς προβλήματα σπαταλάτε χρόνο στο πως θα πληρωθεί αυτός χωρίς να φαίνονται τα λεφτά.... Ρώτα δικηγόρο για όλα τα υπόλοιπα αν και είναι δύσκολα τα πράγματα. Μπορεί να επικαλεστει αυτός ότι τα λεφτά αυτά που του έδωσες ήταν μόνο η μία από τις τόσες δόσεις ενός Α fake ποσού που και καλά συμφωνήσατε προφορικά για την μισή δουλειά και δεν συνέχισε αυτός επειδή δεν του πλήρωσες τα υπόλοιπα. Πιάσε το αυγό και κουρευτο. 54 λεπτά πριν, phanispal είπε Το συμφωνητικό ποιος πρέπει να το υπογράψει; Ο εργολάβος και αυτός στον οποίον παρέχεται η υπηρεσία και θα δώσει τα λεφτά. 1
Dinos1973 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, spylavran είπε Καλησπέρα Ομάδα, Ανοίγω το σχετικό thread γιατί δεν βρήκα κάτι παρόμοιο. Είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης ενός σπιτιού. Μετά από αναζήτηση μαστόρων , προτίμησα να επιλέξω έναν <<γνωστό μας>> που μου τον πρότεινε ένα κοντινό μου πρόσωπο. Όπως και να έχει ήρθε από το χώρο συμφωνήσαμε σε κάποια χρήματα και το χρονοδιάγραμμα (8000 ευρώ και 1 μήνα). Προφανώς, τα ήθελε μαύρα. Επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να του τα δίνω μετρητά στο χέρι, μου λέει να τα μεταφέρω στην επιχείρηση του και στο τέλος της συνεργασία θα αναφέρει πως έγινε ακύρωση παραγγελίας και ότι θα μου δώσει να υπογράψω ένα χαρτί ότι μου τα γύρισε μετρητά τα χρήματα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το κόστος αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στα 15000 (περίπου τα 3000 ήταν από δικές μου έξτρα κατασκευές που ήθελα να γίνουν ). Έχει λάβει τα 12500 ήδη και η δουλειά που έχει κάνει είναι περίπου στα 3000-4000(βάσει δικής του κοστολόγησης όταν τα πρωτοσυζητάγαμε). Αυτή τη στιγμή έχουν περάσει 2 μήνες περίπου, ήρθε το πρώτο 15νθήμερο και μετά άφαντος. Κλασσικά τηλέφωνο κάθε 3 μέρες, πότε θα έρθεις και η απάντηση του ήταν ''τη τάδε μέρα', κλασσικά δεν ήρθε ποτέ και ούτε καν ενημέρωσε. Για να καταλήξω, τον πήρα ένα τηλέφωνο και του τά΄χωσα και μου υποσχέθηκε ότι θα έρθει σίγουρα μια συγκεκριμένη μέρα(Που μαντέψτε). Η απορία μου είναι: Από τη δική μου πλευρά εκτός από το να βρίσω τον κοντινό μου που μου τον σύστησε(done). Μπορώ κάπως να απαιτήσω από το μάστορα να μου επιστρέψει τα επιπλέον χρήματα που μου έχει πάρει, για να δώσω αλλού τη δουλειά να τελειώνω; Έχετε ανάλογες εμπειρίες; Μεγαλο λαθος η επιλογη απο γνωστο, συγγενή, κουμπαρο...... δεύτερο μεγαλο λαθος η προπληρωμη τόσο μεγαλου μερους τις δουλειας...... τωρα υπομονη, μεγαλη υπομονη. και κυνηγα τους μαλακες που σου τον συστησαν .
andreaspA Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, vamvakoolas είπε καλα βρε αδελφε, εδωσες τουλαχιστον 8000 ευρ σε καποιον με καταθεση, και τσιγκουνευτηκες να πας σε ενα δικηγορο/συμβολαιογραφο να σου ετοιμασει ενα ι συμφωνητικο με 200-300 ευρ να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο; ναι ... και θα του κανεις την μουρη κρεας με το συμφωνητικο του δικηγορου. Εμαθες με τον δυσκολο τροπο αυτο που λεει ενας φιλος μου κατασκευαστης. "Στους μαστόρους πρεπει ΠΑΝΤΑ να χρωστας λεφτά!" Μαστορας που ξοφληθηκε θα σου βγαλει την παναγια. Οχι γιατι αναγκαστικα ειναι απατεωνας, αλλα γιατι σε εχει σιγουρο. Γιατι θα παει να παρει 10 διαφορετικες δουλειες και μετα εσενα που ειναι πληρωμένος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα