Dimitris790 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα σας, θα ήθελα πληροφόρηση από ανθρώπους που δουλεύετε ως τεχνικοί υπολογιστών και δικτύων. 1ον θα με ενδιέφερε πολύ ο κλάδος να ασχοληθώ επαγγελματικά αλλά δεν έχω κάποιο πτυχίο ούτε τον χρόνο για να σπουδάσω μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε η πρώτη ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρω να γίνω επαγγελματίας του είδους ίσως με σεμινάρια και πιστοποιήσεις και να μάθω έστω μια γκάμα πραγμάτων που να μου επιτρέψουν να εργαστώ και να έχω ανταπόκριση επαγγελματική. 2ον θα ήθελα να μου πείτε αν πιστεύετε ότι αξίζει ο κλάδος για να ασχοληθώ επαγγελματικά και τι παίζει με μισθούς στην Ελλάδα αλλά και με τον ελεύθερο επαγγελματισμό του κλάδου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
filipN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 47 λεπτά πριν, Dimitris790 είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα πληροφόρηση από ανθρώπους που δουλεύετε ως τεχνικοί υπολογιστών και δικτύων. 1ον θα με ενδιέφερε πολύ ο κλάδος να ασχοληθώ επαγγελματικά αλλά δεν έχω κάποιο πτυχίο ούτε τον χρόνο για να σπουδάσω μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε η πρώτη ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρω να γίνω επαγγελματίας του είδους ίσως με σεμινάρια και πιστοποιήσεις και να μάθω έστω μια γκάμα πραγμάτων που να μου επιτρέψουν να εργαστώ και να έχω ανταπόκριση επαγγελματική. 2ον θα ήθελα να μου πείτε αν πιστεύετε ότι αξίζει ο κλάδος για να ασχοληθώ επαγγελματικά και τι παίζει με μισθούς στην Ελλάδα αλλά και με τον ελεύθερο επαγγελματισμό του κλάδου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! https://www.insomnia.gr/forums/topic/281644-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/
lneam Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Dimitris790 είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα πληροφόρηση από ανθρώπους που δουλεύετε ως τεχνικοί υπολογιστών και δικτύων. 1ον θα με ενδιέφερε πολύ ο κλάδος να ασχοληθώ επαγγελματικά αλλά δεν έχω κάποιο πτυχίο ούτε τον χρόνο για να σπουδάσω μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε η πρώτη ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρω να γίνω επαγγελματίας του είδους ίσως με σεμινάρια και πιστοποιήσεις και να μάθω έστω μια γκάμα πραγμάτων που να μου επιτρέψουν να εργαστώ και να έχω ανταπόκριση επαγγελματική. 2ον θα ήθελα να μου πείτε αν πιστεύετε ότι αξίζει ο κλάδος για να ασχοληθώ επαγγελματικά και τι παίζει με μισθούς στην Ελλάδα αλλά και με τον ελεύθερο επαγγελματισμό του κλάδου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! σημερα, σε ολες τις ανεπτυγμενες κοινωνιες / χωρες, οποιος δεν εχει πτυχιο ανωτερης εκπαιδευσης και ικανοτητα σε επικοινωνια απο 2-3 ξενες γλωσσες, θα πρεπει να επιβιωσει με βασικο μισθο - σε καποια απλη δουλεια. Ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος. Ειδικα εσυ που ρωτας "αξίζει ο κλάδος για να ασχοληθώ επαγγελματικά", απαντησε αντιστροφα στον εαυτο σου .... γιατι ο κλαδος να σε θελει ως υπαλληλο και με τι μισθο ? κανε το ιδιο σε ολα τα επαγγελματα. Εαν λοιπον ησουν ο εργοδοτης, θα προσλαβανες τον εαυτο σου σε σχεση με τους αλλους που εχουν πτυχια ΤΕΙ / ΑΕΙ / σπουδες σε ξενες χωρες, ... κτλ
countass Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Ναι θα σε προσλάβουν,αν ξέρεις να μιλάς και να ξέρεις και τη δουλειά,κάτι που μαθαίνεις μόνος σου,η δουλεύοντας σε κάποιον που δεν έχει θέμα να πάρει άπειρο.Στις σχολές δε σε μαθαίνουν άλλωστε πολλά πρακτικά πράγματα. Πόσοι άλλωστε πτυχιούχοι κάνουν τελικά άλλη δουλειά από αυτό που σπούδασαν,η πόσοι είναι άνεργοι. 2
LLLEFTERIS Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Περασε η εποχη του εμαθα την τεχνη στον Μαστρομητσο, πλεον για να πας ακομα και για βοηθος στον καθε Μαστρομητσο πρεπει να εχεις χαρτι.
Chris2756 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Πριν πολλαααααααααααα χρονια που ειμουν νιος, το 45% του ανδρικου πληθισμου ειμασταν μηχανικοι και το 45% ηλεκτρολογοι. Το υπολοιπο 10%, ειταν αυτοι που δεν τους ενδιεφερε και ειχαν την ανεση να πληρωνουν τεχνικο για να τους αλλαξει την λαμπα στο φωτιστικο. Σημερα λιγο πολυ γιναμε ολοι κομπιουτεραδες. Σηγουρα απο βιβλια σεμηναρια φορουμς π.χ. insomnia, μπορεις να μαθεις πολλα πραγματα, απο επαγκελματιες και ερασιτεχνες που ειναι παπυρος λαρους μπριτανικα στους υπολογιστες. Σαν επαγκελμα λοιπον, ενω αξιζει σαν γνωση δεν συμφερει σαν αποδοχες. Υπαλληλος σε κανενα μεγαλοκαταστημα τυπου πλαισιο, θα σε τρεχουν για 10 ωρες και θα πληρωνεσαι για τις 5 με πενταροδεκαρες. Δικο σου μαγαζυ γειτωνιας, κλαφτα χαραλαμπε, διστυχως κλεινουν το ενα μετα το αλλο. Καπως ψιλοκρατιεται το τεχνικος τυλιχτης σουβλακιων. Κατα την γνωμη μου, αν καποιος θελει να σχολιθει επαγκελματικα με υπολογιστες σημερα εχει δυο δρομους. Παμεπιστημειακου επιπεδου σπουδες και μετεκπαιδευση "ΝΑΣΑ" το οποιον σημαινει γερο στομαχι, πρισμενα ματια καλους στον "πισινο" η γινεται Ρωσσος χακερ κι αρχιζει να βομβαρδιζει microsoft, AMD, Intel, Aμερικανικο πενταγωνο κτλ κτλ με την ελπιδα να ανγνωρισουν την αξια του και να τον προσλαβουν. 1
Bitbit Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Σε όλα τα επαγγέλματα αν είσαι καλός, υπάρχει μέλλον. Στην ελλάδα έχουμε γεμίσει τσοπάνηδες κάθε είδους, είτε καθηγητές, είτε τεχνικοί είτε δε ξέρω τι.... που το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι χαρτιά, χαρτιά, χαρτιά.... Ένα μάτσο χαρτιά και από ουσία 0. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει παρά να πάρει ένα χαρτί είτε είναι πτυχίο είτε πιστοποίηση. Ανοίγει ο άλλος θέμα για αγγλικά και ρωτάει ποιο πιστοποιητικό είναι εύκολο, ποιο αναγνωρίζεται, ποιο δίνει μόρια....Να ρωτήσει κάποιος πως θα μάθω σωστά αγγλικά, δε παίζει. Θα βρεθεί ένας στους 10. Διότι δε μας ενδιαφέρει να μάθουμε αγγλικά αλλά να λέμε ότι ξέρουμε. Προφανώς το παραπάνω είναι παράδειγμα, τα ίδια ισχύουν παντού 2
mcstefan7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Μπορείς να βγάλεις αρκετά λεφτά αρκεί να ξέρεις 1-2 ξένες γλώσσες και μερικές γλώσσες προγραμματισμού. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που ψάχνουν καλούς remote προγραμματιστές. Πχ πέρσι μου είχαν προτείνει αν ενδιαφέρομαι να εργαστώ remote με 2.5-3k (Δε θυμάμαι ακριβώς). Ασχολούμαι για hobby αλλα έχω πολλά παρε δωσε με προγραμματιστές γιατί γράφω αλγόριθμους για trading. Αν σε αυτό που κάνεις δεν είσαι καλός, θα καταλήξεις υπάλληλος για το βασικό σε όποια χώρα και να είσαι (στην καλύτερη).
dimip96 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάνε οικονομία με όσα χρήματα μπορείς και άρχισε να ταξιδεύεις. Πήγαινε σε χώρες μακρινές αν μπορείς, βρες το τρόπο και παράτηρησε πως λειτουργούν. Θα μάθεις περισσότερα και θα μπορέσεις να πουλήσεις τη δουλειά σου σε άλλες κοινωνίες, αν τεχνικός Η/Υ είναι αυτό που σου αρέσει. Είναι δύσκολο αλλά θα σε βοηθήσει πολύ. Η Ελλάδα είναι μια μικρή όμορφη εσωστρεφής χώρα με πολύ γνώση που πρέπει να την εξάγει. Επιπλέον έχει ένα πληθυσμό που τείνει να απαξιώνει τον εαυτό του. Οι σκέψεις γίνονται λόγια και τα λόγια πράξεις. Όλη η σύγκριση και η απαξίωση που διαβάζεις βασίζεται σε αυτό. Όλες οι εργασίες έχουν δυσκολίες και περιθώρια βελτίωσης. Κοίτα να βελτιώνεσαι με κάθε λάθος που κάνεις. Κάθε λάθος πρέπει να βελτιώνει την κρίση σου. Όταν έχεις ευκρίνεια και καθαρή κριτική ικανότητα θα ζητήσεις περισσότερα χρήματα και ακομα και στην Ελλάδα και θα τα πληρωθείς. Αν όχι θα έχεις διευρύνει την αγορά σου και θα έχεις εναλλακτική λύση. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από dimip96 1
Diavolos666 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ όταν το έκανα πιο πολύ σαν χόμπι (φοιτητής ήμουν αρχές δεκαετίας 2000) τότε που δεν υπήρχαν καν έτοιμες βιβλιοθήκες για drivers (σήμερα τα περισσότερα είναι είτε plug and play είτε απλά κατεβάζεις τα drivers με δύο κλικ που λέει ο λόγος), και όλα ήταν εντελώς bootleg, έκανα και pc και επισκευές, βοηθούσα και κόσμο να βάλει ίντερνετ (τότε που έπρεπε να μπεις να βάλεις κωδικούς, να επιλέξεις σωστές ρυθμίσεις κτλ στο router, όχι όπως τώρα που είναι αυτόματο)... είτε δεν με πλήρωναν γιατί με καλούσαν για "έλα λίγο να δεις κάτι έχει το pc" και μου έλεγαν ένα ευχαριστώ, ή στην καλύτερη περίπτωση να μου έδιναν ένα 2-ευρω να πιω καφέ. Την καλύτερη φορά μου έδωσαν μία σακούλα με λουκούμια και κουλουράκια από μνημόσυνο, η καλύτερη πληρωμή μου μέχρι σήμερα! Δεν είχα μαγαζί και μένω σε χωριό, (όλα τα χωριά της περιοχής από εμένα είχαν πάρει το διπλό της Βανδή για να καταλάβεις, ο μόνος με CD recorder την δεκαετία του 90 στην περιοχή μου) και όλοι νόμισαν πως είμαι χακεράκιας και ότι έχω το μαγικό χέρι του μίδα που έπιανα το pc και άνοιγε με οργασμούς από την ηδονή, οπότε "...είναι παιχνιδάκι αυτά για σένα, μην τρέχω τώρα μέχρι την πόλη και πληρώνω κιόλας χωρίς λόγο". Σήμερα δεν υπάρχει ψωμί γενικά, ο κόσμος αγοράζει tablet/κινητό για να σερφάρει, λίγοι αγοράζουν laptop και νομίζουν ότι θα κάνουν gaming on the go με κάτι laptop αξίας 300~400 ευρώ και μερικοί ψιλο-ψαγμένοι κάνουν σταθερό υπολογιστή αλλά σκαμπάζουν αρκετά για να μην χρειάζονται τεχνικό. ~~~ Καλύτερα γίνει ψυκτικός, ένας γνωστός μου πάει για να καθαρίσει κλιματιστικό και χρεώνει 30 ευρώ για μία ώρα δουλειά. Τεχνικός υπολογιστών δεν βγάζεις 30 ευρώ μεροκάματο πλέον. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από Diavolos666 3
Aris_ Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Στις 29/3/2023 στις 1:44 ΜΜ, Dimitris790 είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα πληροφόρηση από ανθρώπους που δουλεύετε ως τεχνικοί υπολογιστών και δικτύων. 1ον θα με ενδιέφερε πολύ ο κλάδος να ασχοληθώ επαγγελματικά αλλά δεν έχω κάποιο πτυχίο ούτε τον χρόνο για να σπουδάσω μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε η πρώτη ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρω να γίνω επαγγελματίας του είδους ίσως με σεμινάρια και πιστοποιήσεις και να μάθω έστω μια γκάμα πραγμάτων που να μου επιτρέψουν να εργαστώ και να έχω ανταπόκριση επαγγελματική. στο 1 πιστοποιήσεις της cisco για τα δίκτυα και ψάξε μόνος σου για να στηνεις και να ρυθμίζεις ενα δίκτυο με vlans/router/server σε cisco os και mikrotik os υπαρχουν πιστοποιησεις για microsoft server και bootcamps μετά δες που έχεις βύσμα για να μπεις επαγκελματικα πχ ξενοδοχεία -καφετερίες -λογιστές -ναυτιλιακές και έχουν ειδικό software που θέλει υποστήριξη και φυσικά το δίκτυο και το hardware
Chris2756 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Στις 3/4/2023 στις 2:34 ΜΜ, Aris_ είπε δες που έχεις βύσμα για να μπεις επαγκελματικα Αααααααυτο! Ειναι ενα απο τα τρια ΜΜΜ. Αμα εχεις π.χ. Μπαιντεν βυσμα, υποδευθηντης στη μαικροσοφτ ανετα. Μην σου πω και CEO. Αν εχεις μιτσοτακιο βυσμα, και παλι βολευεσαι μια θεση σαν συντηριτης πισιων στην ΕΥΠ την εχεις σηγουρα. Τι διπλωματα, παπλωματα και πιστοποιησεις? Απο καταβολης μεχρι και συντριβης κοσμου με τα ΜΜΜ χτιζονταν οι μεγαλες καριερες. Δεν ειδες η Λεβινσκι? Μια FiFa εκανε στη ζωη της και θυσαυρισε. Στις 3/4/2023 στις 2:34 ΜΜ, Aris_ είπε δες που έχεις βύσμα για να μπεις επαγκελματικα Αααααααυτο! Ειναι ενα απο τα τρια ΜΜΜ. Αμα εχεις π.χ. Μπαιντεν βυσμα, υποδευθηντης στη μαικροσοφτ ανετα. Μην σου πω και CEO. Αν εχεις μιτσοτακιο βυσμα, και παλι βολευεσαι μια θεση σαν συντηριτης πισιων στην ΕΥΠ την εχεις σηγουρα. Τι διπλωματα, παπλωματα και πιστοποιησεις? Απο καταβολης μεχρι και συντριβης κοσμου με τα ΜΜΜ χτιζονταν οι μεγαλες καριερες. Δεν ειδες η Λεβινσκι? Μια FiFa εκανε στη ζωη της και θυσαυρισε. Συμπονω τον φιλο εδω, που σπαει το κεφαλι του καθημερινα με τους αλγοριθμους. Κι ο Γιαννης Μουρτζοπουλος, του πανεπιστημιου Πατρας εφτιαξε τον ψηφιακο αλγοριθμο της ισοσταθμισης, ποιος τον θυμαται σημερα? Την Μονικα ομως?
Giorgos85thess Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 On topic τωρα, ναι, αν εισαι καλος και οχι επιπεδου στηνω ενα pc και αλλαζω θερμοπαστες, εχεις ελπιδες για ενα καλο μισθο με μικρη πιθανοτητα μελλοντικης οικονομικης εξελιξης. Δυστυχως, μονο με πιστοποιησεις κτλ δεν θα μπεις ευκολα στον κλαδο. Θα πρεπει να ασχοληθεις 3-4 χρονια για να μαθεις τα απαιτουμενα με πολυ διαβασμα και πειραματισμους. Αν δεν εχεις χρονο και δεν θελεις να παιδευτεις, παιρνεις ενα χαρτι απο ενα ιδιωτικο μπαμ μπαμ, και μετα σβαρνα τα γραφεια του ΠΑΣΟΚ μεχρι να βρεις ενα με παλαιοπασοκους (οριτζιναλ γουρουνοκεφαλους) και σε βαζουν στο δημοσιο αν κανουνε συγκυβερνηση τωρα. 1
akiz90 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στον τομέα των Η/Υ αυτό που αξίζει είναι να μάθεις γλώσσες προγραμματισμού και να γίνεις προγραμματιστής για όσα χρόνια ακόμα είναι περιζήτητοι και πληρώνονται γερά λεφτά. Κάποια στιγμή στο μέλλον και με ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά να βγαίνουν από σχολές προγραμματισμού, τους βλέπω να γίνονται σούπα όπως οι φιλόλογοι. Άλλος τομέας σχετικός με Η/Υ είναι τα δίκτυα. Μάθε δίκτυα με πιστοποιήσεις Cisco και πάλι έχει χρήματα. Το να γίνεις τεχνικός σε ένα τοπικό κατάστημα ή σε μεγάλη αλυσίδα, και να σου φέρνω το pc μου να μου αλλάξεις τροφοδοτικό ή να μου βάλεις καλύτερες RAM/GPU πόσα χρήματα νομίζεις μπορεί να σου αποφέρει πέραν ενός βασικού μισθού? Θα συμφωνήσω με κάποιους, ότι αν είσαι ξύπνιο άτομο με όρεξη για δουλειά θα πας μπροστά. Υπάρχουν πολλοί τύποι με πολλά και γερά πτυχία που όμως είναι, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ΖΩΑ. Δεν τους κόβει ρε παιδί μου...ήξεραν να γράφουν καλούς βαθμούς και να σηκώνουν το ένα πτυχίο μετά το άλλο, αλλά μέχρι εκεί. Σε εργασιακό περιβάλλον που πρέπει να σου κόβει και λίγο δεν τραβάνε. Αν όμως δεν έχεις έστω 1 χαρτί ο άλλος σε μία σοβαρή εταιρία που πληρώνει καλά δεν θα σε πάρει εύκολα. Αν γίνει η στραβή θα πρέπει τουλάχιστον να μπορεί να αποδείξει ότι δικαίως βρισκόσουν σε αυτό το πόστο και είχες έστω κάποιες βασικές πιστοποιήσεις, για να είναι και αυτός καλυμμένος. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2023 από akiz90
FasTaker Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Προσωπικα εχω σπουδασει ηλεκτρονικος μηχανικος και εχω CCNA security & CCNP. Εκανα λιγο την δουλεια του δικτυά αλλα την παρατησα. Τωρα δουλευω σαν προγραμματιστης -C++ ,csharp ,netbeans- και δεν εχω παραπονο απο το ημερομισθιο. Θα εκανα πολλα λεφτα στο εξωτερικο - θα μπορουσα να παω Καναδά στην amazon- αλλα δεν θελω να φυγω από Ελλάδα. Αν σου αρεσει ο προγραμματισμος και το γουσταρεις ,θα βρεις καπου καλα. Tέλος θα χρειαστεις καποιο χαρτί. Μπορεις να δαβασεις μονος σου και να δωσεις 100€ για καποια πιστοποιηση. Νομιζω το ΠΑΠΕΙ εχει τετοισ προγραμματα, να ψαζεις λιγο θα βρεις πολλα. ΥΓ: ο προγραμμaτισμος δεν ειναι τεχνη και αστην. Αν θες να εισαι καλος θελει διαβασμα γιατι τα πραγματα αλλαζουν αρδην στον χωρο. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από FasTaker 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα