Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω budget 1000 euro και θέλω για χρήση ελαφρύ gaming ( football manager πχ) και για απλά προγράμματα και browsing να πάρω η λάπτοπ η desktop απλά δεν ξέρω αν αξίζει το desktop στα 1000 από άποψη αναβάθμισης μετά .

Το λάπτοπ είναι αυτό

https://www.e-shop.gr/laptop-lenovo-ideapad-3-16arh-82sc003kpb-16-wqxga-165hz-amd-ryzen-5-6600h-16gb-512gb-rtx3050-p-PER.917803

Και το desktop θα έχει 

Ryzen 5600g

Ram 16 3600

Κάρτα γραφικών rx 6600 8g

Mb b550

Τροφοδοτικό thermaltake 750w gold

Ssd samsnug 500 evo 

Και ένα απλό κουτί .

Ακούω γνώμες .

Δημοσ.

Χρειαζεσαι λαπτοπ? Ταξιδευεις? Δουλευεις remotely? Αν οχι, πας σε desktop, το οποιο μπορεις να το αναβαθμισεις οσο θελεις, οποτε θελεις.

• Like 2
Δημοσ.

Δε μπορεί να υπάρξει άμεση σύγκριση ανάμεσα σε desktop και laptop αφού το καθένα από τα δύο, διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει το άλλο.

Θέσε τη βάση σύγκρισης για να μπορείς να πάρεις πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.

Και τα δύο συστήματα που παραθέτεις, θα παίξουν manager και θα κάνουν καθημερινές εργασίες με περίσσια ευκολία

Δημοσ.

Όχι δεν ταξιδεύω αλλά μπορώ να το πάρω μαζί μου οπουδήποτε ,από την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως θα πρέπει να πάω σε παραπάνω λεφτά σε desktop γτ η μητρική θα πρέπει να υποστηρίζει σε μελλοντική αναβάθμιση νέους επεξεργαστές , επίσης στο laptop θα γλιτώσω κ κανένα 200αρι λόγω απαλλαγής ΦΠΑ οπότε και αυτό είναι ένα συν ....

Το θέμα μου δλδ στο desktop είναι αν αξίζει στο 1000 για να μπορέσω να κάνω σταδιακή αναβάθμιση μετά η πρέπει από τώρα να δώσω κάτι παραπάνω !

Τι ξέρω ότι σαν μηχάνημα το desktop είναι πιο δυνατό .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SUPERSONIC_1983 είπε

Τι ξέρω ότι σαν μηχάνημα το desktop είναι πιο δυνατό .

Από αυτά τα 2 πάντως το λάπτοπ έχει το ίδιο δυνατό επεξεργαστή με τον σταθερό.

Η απαλλαγή ΦΠΑ δεν είναι άσχημη, αλλά εάν μιλάς για δική σου επιχείρηση και το ΦΠΑ που θα δώσεις για το PC θα σου πιστωθεί, οπότε πρακτικά είναι μια η άλλη.

Οθόνη/πληκτρολόγιο/ηχεία έχεις ήδη?

(Σε κάθε περίπτωση ο 5600g μαζί με έξτρα γραφικών δεν προτείνετε.

Πιθανοτατα για manager να ήταν αρκετά τα ενσωματωμένα του, οπότε κοιτάς είτε 5600g χωρίς κάρτα γραφικών, είτε κάποιον 5600/5600x/5700x με έξτρα κάρτα γραφικών.)

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

48 λεπτά πριν, @topos είπε

Από αυτά τα 2 πάντως το λάπτοπ έχει το ίδιο δυνατό επεξεργαστή με τον σταθερό.

Η απαλλαγή ΦΠΑ δεν είναι άσχημη, αλλά εάν μιλάς για δική σου επιχείρηση και το ΦΠΑ που θα δώσεις για το PC θα σου πιστωθεί, οπότε πρακτικά είναι μια η άλλη.

Οθόνη/πληκτρολόγιο/ηχεία έχεις ήδη?

(Σε κάθε περίπτωση ο 5600g μαζί με έξτρα γραφικών δεν προτείνετε.

Πιθανοτατα για manager να ήταν αρκετά τα ενσωματωμένα του, οπότε κοιτάς είτε 5600g χωρίς κάρτα γραφικών, είτε κάποιον 5600/5600x/5700x με έξτρα κάρτα γραφικών.)

Όχι δεν είναι δικιά μου η επιχείρηση οπότε είναι ένα συν.

Οθόνη ποντίκι πληκτρολόγιο έχω οπότε φεύγουν κ αυτά.

Καλά προφανώς αν πάρω desktop δεν θα παίζω μόνο manager ....

Πάντως στα benchmark ο 5600g είναι ανώτερος από τον 6600h.

Οπότε εσύ προτείνεις desktop έτσι ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SUPERSONIC_1983 είπε

Όχι δεν είναι δικιά μου η επιχείρηση οπότε είναι ένα συν.

Οθόνη ποντίκι πληκτρολόγιο έχω οπότε φεύγουν κ αυτά.

Καλά προφανώς αν πάρω desktop δεν θα παίζω μόνο manager ....

Πάντως στα benchmark ο 5600g είναι ανώτερος από τον 6600h.

Οπότε εσύ προτείνεις desktop έτσι ?

Εγώ προτείνω εάν παίζεις manager

Να σκεφτείς εάν προτιμάς να παίζεις/δουλευεις σε γραφείο η αραχτός σε καναπέ?

Υ.γ Δεν έχω παίξει ποτέ, αλλά ξέρω από γνωστό καμμένο με το συγκεκριμένο παιχνίδι ότι παίρνει το λάπτοπ μαζί του ακόμα και στην τουαλέτα..

Υ.γ2 Επιπλεον εαν το manager είναι το πρωταρχικό λογικά και ένας 5300u/5500u με την ενσωματωμένη θα ήταν αρκετός με τα μισά χρήματα από το λάπτοπ που έβαλες link.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...