Diavolos666 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Aurumnus είπε Χρειάζονται και οι beta testers. Και ευτυχώς για εμάς τους υπόλοιπους, υπάρχουν αρκετοί με νοοτροπία beta tester. Συμφωνώ αλλά οι testers πρέπει να είναι άτομα που ξέρουν από λειτουργικά και troubleshooting ώστε να μπορούν να βρίσκουν λύσεις. Πολύς κόσμος που δεν έχει ιδέα από υπολογιστές έκαναν αναβάθμιση λες και το να μείνεις στα 10 θα θεωρούνται λέπρα. Βέβαια πολύς κόσμος που παίρνει νέα laptop δεν είχαν καν την επιλογή για άλλο λειτουργικό, ίσως γι' αυτό υπήρχε τόσος πολύ θόρυβος για τα 11. 2 ώρες πριν, mohic4n είπε Κατ' εμέ, προσωπική γνώμη πάντα, μόνο δική μου άποψη... Δεν νοείται υπολογιστής με λιγότερα από 8GB ram εν έτη 2023. Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά υπολογιστές σε εταιρίες. Το να βάλεις παραπάνω μνήμη είναι τόσο απλό στην τελική. Εγώ π.χ. στα τρία pc που έχω στο σπίτι έχω τα εξής: Ο παλιός με i3, η μητρική του δέχεται μέχρι 32GB (4χ8), στην αρχή του έβαλα 8GB ένα τσιπάκι λόγω budget, μετά έβαλα άλλα 8 όταν είχα χρήματα. Είναι αρκετά αλλά θα μπορούσα να του βάλλω άλλα 16 αν χρειαστεί, έκανα σωστή επιλογή για τα μέγιστα τσιπάκια που σήκωνε. Ο δεύτερος με i5, η μητρική παίρνει ως 64GB (4χ16), φοράει 32GB (2χ16) ακριβώς ίδια λογική με το πιο πάνω. Μάλιστα η μητρική είναι dual channel οπότε το να βάλω 4 τσιπάκια δεν θα έκανε διαφορά και τα 32GB είναι ήδη αρκετά, αλλά και πάλι μπορώ να βάλω άλλα 32GB αν θέλω. Αν πέσουν οι τιμές ίσως του βάλω έτσι για να τον τερματίσω. Ο τελευταίος μου με Threadripper 3960x, η μητρική παίρνει μέχρι 256GB (8χ32), στην αρχή του φόρεσα 2χ32 λόγω budget και ήταν μια χαρά απλά η μνήμη ήταν bottleneck με τόσους πυρήνες, η δε μητρική είναι quad channel οπότε 4 τσιπάκια είναι πιο καλά από 2. Πρόσφατα έβαλα άλλα 2χ32 επειδή έπεσαν οι τιμές στις RAM και έχω 128GB και είναι υπέρ αρκετή η μνήμη, παρόλα αυτά μπορώ να βάλω άλλα 128GB αν χρειαστεί. -- Πολύς κόσμος κάνει υπολογιστές χωρίς σκέψη για ενδεχόμενο μελλοντικό upgrade και οι μνήμη είναι από τα πιο βασικά upgrades. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από Diavolos666 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 13 ώρες πριν, Tlykog είπε Συμφωνώ και εγώ. Με μία διαφορά: όταν μιλάμε για προσωπική χρήση. Για δουλειά γραφείου μια χαρά δουλεύει με 4GB. Με Windows 10 και SSD πηγαίνει άψογα. Μπλα μπλα μπλα μπλα Θα σου φέρω λογιστές από γραφεία που έχω στήσει και δουλεύουν μόνιμα και σε καθημερινή βάση με 3 προγράμματα ανοιχτά (Extra μισθοδοσία, PBS, Accountant), συν 4-5 excel, συν 4-5 tabs στο chrome για αναζητήσεις ΦΕΚ κλπ, και ότι άλλο χρειάζεται ο καθένας από αυτούς να έχει ανοιχτό για να δουλέψει. Γιατί; γιατί έτσι θέλει και έχει μάθει. Γιατί μπορεί νοητικά και τεχνικά (του το επιτρέπει το pc που έχει). Εσένα οι υπάλληλοί σου δουλεύουν έτσι; Αν ναι, μπορούν με 4GB ram; αν ναι, τέλεια (not!). Αν όχι, γιατί; Δεν μπορούν γιατί δεν είναι ικανοί; τότε έχεις έναν αληθοφανές λόγο που τα γράφεις όλα αυτά, τα βλέπεις στο γραφείο σου και λες: Α! κοίτα, αφού δουλεύει σε μένα αυτό έτσι είναι παντού. Μπαααα... Δεν μπορούν γιατί δεν είναι ικανό το pc να τα σηκώσει και κολλάει; τότε έχεις θέμα με τη τσέπη σου που δε τα αναβαθμίζεις. Σόρρυ, αλλά, αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα. Σταματάω εδώ, γιατί θα το διαγράψουν πάλι αν συνεχίσω, αλλά, αν τα λέγαμε face to face πίστεψέ με ότι θα σου έλεγα ότι θέλει να σου πει ο τεχνικός σου αλλά δε τα λέει για να μη σε χάσει από πελάτη, και είναι με το: ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. 12 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά υπολογιστές σε εταιρίες. Το να βάλεις παραπάνω μνήμη είναι τόσο απλό στην τελική. Μη τα λες σε μένα φίλε μου, σε άλλους να τα πεις που πιστεύουν ότι με 4GB είναι οκ το 2023. Μόνο Chrome ανοίγεις και θες κοντά μισό giga για αυτό! και χωρίς να έχεις αρχίσει να ψάχνεις... Windows 10 όσο καλά και να τα έχεις στημένα, θες με το καλημέρα περίπου 1.5GB. Τα προγράμματα που θα βάλεις πάνω δεν θα ανοίξουν services; Με τι διάολο θα δουλέψει ο χρήστης μετά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, mohic4n είπε Μπλα μπλα μπλα μπλα Θα σου φέρω λογιστές από γραφεία που έχω στήσει και δουλεύουν μόνιμα και σε καθημερινή βάση με 3 προγράμματα ανοιχτά (Extra μισθοδοσία, PBS, Accountant), συν 4-5 excel, συν 4-5 tabs στο chrome για αναζητήσεις ΦΕΚ κλπ, και ότι άλλο χρειάζεται ο καθένας από αυτούς να έχει ανοιχτό για να δουλέψει. Γιατί; γιατί έτσι θέλει και έχει μάθει. Γιατί μπορεί νοητικά και τεχνικά (του το επιτρέπει το pc που έχει). Εσένα οι υπάλληλοί σου δουλεύουν έτσι; Αν ναι, μπορούν με 4GB ram; αν ναι, τέλεια (not!). Αν όχι, γιατί; Δεν μπορούν γιατί δεν είναι ικανοί; τότε έχεις έναν αληθοφανές λόγο που τα γράφεις όλα αυτά, τα βλέπεις στο γραφείο σου και λες: Α! κοίτα, αφού δουλεύει σε μένα αυτό έτσι είναι παντού. Μπαααα... Δεν μπορούν γιατί δεν είναι ικανό το pc να τα σηκώσει και κολλάει; τότε έχεις θέμα με τη τσέπη σου που δε τα αναβαθμίζεις. Σόρρυ, αλλά, αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα. Σταματάω εδώ, γιατί θα το διαγράψουν πάλι αν συνεχίσω, αλλά, αν τα λέγαμε face to face πίστεψέ με ότι θα σου έλεγα ότι θέλει να σου πει ο τεχνικός σου αλλά δε τα λέει για να μη σε χάσει από πελάτη, και είναι με το: ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Είναι απίστευτο το πόσα λάθη έχεις κάνει σε ένα τόσο μικρό κείμενο! Το PBS διαθέτει και μισθοδοσία και ο accountant είναι κυρίως για γ' τάξης (διπλογραφικά) βιβλία. Άρα ο λογιστής που περιγράφεις βγάζει μισθοδοσία, ταυτόχρονα ελέγχει/καταχωρεί σε μία επιχείρηση, ταυτόχρονα ελέγχει/καταχωρεί μία άλλη επιχείρηση, έχει ανοικτά 4-5 excel με οικονομικές πληροφορίες (υποθέτω για τις παραπάνω επιχειρήσεις), ψάχνει/βλέπει κάτι στο internet κτλ... Να πας να κοροιδέψεις κάποιον άλλο... Εγώ ξέρω. Για τελευταία φορα όλα τα μηχανήματα που εχω στο γραφείο μου έχουν 8GB RAM τουλάχιστον. Όχι 4. Τα PC μου τα έχω αναβαθμίσει το 2020. Τί άλλο να κάνω; Να στο ζωγραφίσω;... Απλά έχω πάει και σε λογιστικά συναδέλφων και έχω δουλέψει και με 4GB χωρίς κανένα πρόβλημα. Γι αυτό και ξέρω ότι τα μηχανήματα με 4GB είναι μια χαρά για δουλειά γραφείου. Σου έδωσα και βίντεο με το surface go με 2 πύρηνο στα 1,6GHz, 4GB που παίζει ακόμα και παιχνιδάκι ταυτόχρονα με άλλα ανοικτά προγράμματα. Το βλέπεις και με τα μάτια σου, αλλά δε θέλεις να το πιστέψεις.... Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι στο κεφάλι σου και μόνο. Λυπάμαι που δε μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Μάθε να διαβάζεις πριν απαντήσεις για να μη γράφεις άσχετα πράγματα. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Είναι απίστευτο το πόσα λάθη έχεις κάνει σε ένα τόσο μικρό κείμενο! Να πας να κοροιδέψεις κάποιον άλλο... Εγώ ξέρω. Για τελευταία φορα όλα τα μηχανήματα που εχω στο γραφείο μου έχουν 8GB RAM τουλάχιστον. Όχι 4. Τα PC μου τα έχω αναβαθμίσει το 2020. 1. Δεν είχα διαβάσει πάνω στη βιασύνη μου ότι έχουν 8GB ram, οπότε άκυρο το παραπάνω μήνυμα. Όσο, για το πως δουλεύουν οι άλλοι με 4GB να πας να τους ρωτήσεις χωρίς τα αφεντικά τους μπροστά, μετά μιλάμε πάλι. Και προκαλώ όποιος είναι σε εταιρεία και δουλεύει με 4GB ram, να μας πει τις εντυπώσεις του. 2. Δεν κοροϊδεύω κανέναν γιατί δεν έχω λόγο να κοροϊδέψω κανέναν. 3. Όσο για το ότι έχω κάνει λάθη, όχι δεν έχω κάνει. Εγώ σας τα στήνω τα προγράμματα στα γραφεία σας οπότε ξέρω πολύ καλα τι λέω και τι όχι. Ξέρω τις προδιαγραφές τους και τι απαιτήσεις έχουν, και όποιος ακούει και παίρνει αυτά που χρειάζονται, όλα πάνε ρολόι, όποιος όχι, έχει κολλήματα. 4. Τα pc τα αναβάθμισες με επιχορήγηση, αν δεν είχε βγει αυτή θα τα είχες αναβαθμίσει ή δε χρειαζότανε; Δούλευαν καλά πριν οι υπάλληλοι σου ή είχαν "θεματάκια"; Γιατί μόλις προχθές, σε λογιστικό γραφείο αναβαθμίσαμε σε 8GB ram 10 pc, γιατί: "Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο, κάντε κάτι σας παρακαλούμε"... Κρίμα που τα ακούει και καταλαβαίνει μόνο ο τεχνικός, ενώ το αφεντικό ακούει αλλά δε "θέλει" να καταλάβει. Αnd last but not least, που λένε και συνάδελοι μου, αλλαγές και αναβαθμίσεις πρέπει να γίνονται και προληπτικά, και όχι μόνο όταν χρειάζεται. Αν φτάσεις στο όταν χρειάζεται, σημαίνει ότι νωρίτερα για καιρό, είχες θέματα. Στο εξωτερικό που τα αλλάζουν κάθε 5-6 χρόνια, είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Έχουν σωθεί ΟΛΑ τα γραφεία (και όχι μόνο τα δικά σας) από τα refurbished pc. Γιατί αλλιώς θα δουλεύατε ακόμη - υπάρχουν γραφεία λογιστικά: "ε βρε αδερφέ, δε χρειάζεται αλλαγή ο υπολογιστής" - με Core2Duo... Κι αυτό πάει στο 2. που έγραψα παραπάνω. Εσύ βλέπεις το δέντρο, εγώ βλέπω το δάσος. Edit: Όσο για το βίντεο το είδα, και κράτησα αυτό που λέει στο 4:26 έως το 5:12 λεπτό. Δε θα έδινα κάτι σε επιχείρηση όταν το ίδιο θα το έδινα στα παιδιά μου για να "παίζουν". Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από mohic4n video Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 15 ώρες πριν, Tlykog είπε Το σύνηθες σενάριο της δουλειάς είναι 3-4 καρτέλες browser, 2-3 excel, 1-2 explorer των Windows και το λογιστικό πρόγραμμα, άντε και κανένα acrobat reader. Όλα τα άλλα κλειστά. Με SSD είσαι μια χαρά. Τα 10 μπαίνουν με περίπου 2GB, έχεις άλλα 2 περίπου για εφαρμογές. Αν γεμίσει θα χρησιμοποιήσει swap, αλλά και πάλι αν έχεις SSD, όλα θα πάνε αρκετά γρήγορα, μιας και μιλάμε για εφαρμογές γραφείου και όχι για παιχνίδια Μάλλον έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μια χαρά και τι σημαίνει απόκριση συστήματος. Και εγώ δικό μου γραφείο έχω και τα 16 γίγα μου φαίνονται ήδη λίγα. Άκου swap, αδιανόητα τη σημερινή εποχή. Με τη χρήση που λες, εγώ στη στιγμή το pc με τα 4 γίγα θα το πετούσα από το παράθυρο. Προφανώς είσαι άνθρωπος της ιώβειας υπομονής. Η άμεση απόκριση προσφέρει ψυχική υγεία, παράγοντας απολύτως απαραίτητος στο περιβάλλον εργασίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, RTW4ever είπε Μάλλον έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μια χαρά και τι σημαίνει απόκριση συστήματος. Και εγώ δικό μου γραφείο έχω και τα 16 γίγα μου φαίνονται ήδη λίγα. Άκου swap, αδιανόητα τη σημερινή εποχή. Με τη χρήση που λες, εγώ στη στιγμή το pc με τα 4 γίγα θα το πετούσα από το παράθυρο. Προφανώς είσαι άνθρωπος της ιώβειας υπομονής. Η άμεση απόκριση προσφέρει ψυχική υγεία, παράγοντας απολύτως απαραίτητος στο περιβάλλον εργασίας. Ανάλογα το γραφειο. Αν πχ επεξεργάζεσαι βίντεο 4Κ μεγάλης διάρκειας, τότε οκ. Λογιστικό γραφείο δεν έχεις ή τουλάχιστον δε μιλάς γι αυτό ή για απλή εργασία γραφείου. Εγω για λογιστικό γραφείο μιλάω. Για απλή δουλειά γραφείου κατ επέκταση. Να γράψω και σε σένα ότι δεν έχω κανένα pc με 4GB RAM. Έχω δουλέψει αρκετές φορές με τέτοιο όμως και μάλιστα πρόσφατα. Η τελευταία φράση είναι πραγματικά δικό σου δημιούργημα. Δε θα διαφωνίσω, αλλά με 4GB, για απλή δουλειά γραφείου, μηχανημα με SSD είναι εντάξει. Δεν κολλάει. Κοίτα λίγο εδώ: Αυτό είναι το δικό μου μηχάνημα. Με 83(!) καρτέλλες brave, με ανοικτό λογιστικό πρόγραμμα, excel, thunderbird και ένα σκασμό άλλα προγράμματα (που άνοιξα επίτηδες...) δε μπορεσα να τερματίσω τη μνήμη RAM. Έχω 16GB. 5 ώρες πριν, mohic4n είπε 1. Δεν είχα διαβάσει πάνω στη βιασύνη μου ότι έχουν 8GB ram, οπότε άκυρο το παραπάνω μήνυμα. Όσο, για το πως δουλεύουν οι άλλοι με 4GB να πας να τους ρωτήσεις χωρίς τα αφεντικά τους μπροστά, μετά μιλάμε πάλι. Και προκαλώ όποιος είναι σε εταιρεία και δουλεύει με 4GB ram, να μας πει τις εντυπώσεις του. 2. Δεν κοροϊδεύω κανέναν γιατί δεν έχω λόγο να κοροϊδέψω κανέναν. 3. Όσο για το ότι έχω κάνει λάθη, όχι δεν έχω κάνει. Εγώ σας τα στήνω τα προγράμματα στα γραφεία σας οπότε ξέρω πολύ καλα τι λέω και τι όχι. Ξέρω τις προδιαγραφές τους και τι απαιτήσεις έχουν, και όποιος ακούει και παίρνει αυτά που χρειάζονται, όλα πάνε ρολόι, όποιος όχι, έχει κολλήματα. 4. Τα pc τα αναβάθμισες με επιχορήγηση, αν δεν είχε βγει αυτή θα τα είχες αναβαθμίσει ή δε χρειαζότανε; Δούλευαν καλά πριν οι υπάλληλοι σου ή είχαν "θεματάκια"; Γιατί μόλις προχθές, σε λογιστικό γραφείο αναβαθμίσαμε σε 8GB ram 10 pc, γιατί: "Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο, κάντε κάτι σας παρακαλούμε"... Κρίμα που τα ακούει και καταλαβαίνει μόνο ο τεχνικός, ενώ το αφεντικό ακούει αλλά δε "θέλει" να καταλάβει. Αnd last but not least, που λένε και συνάδελοι μου, αλλαγές και αναβαθμίσεις πρέπει να γίνονται και προληπτικά, και όχι μόνο όταν χρειάζεται. Αν φτάσεις στο όταν χρειάζεται, σημαίνει ότι νωρίτερα για καιρό, είχες θέματα. Στο εξωτερικό που τα αλλάζουν κάθε 5-6 χρόνια, είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Έχουν σωθεί ΟΛΑ τα γραφεία (και όχι μόνο τα δικά σας) από τα refurbished pc. Γιατί αλλιώς θα δουλεύατε ακόμη - υπάρχουν γραφεία λογιστικά: "ε βρε αδερφέ, δε χρειάζεται αλλαγή ο υπολογιστής" - με Core2Duo... Κι αυτό πάει στο 2. που έγραψα παραπάνω. Εσύ βλέπεις το δέντρο, εγώ βλέπω το δάσος. Edit: Όσο για το βίντεο το είδα, και κράτησα αυτό που λέει στο 4:26 έως το 5:12 λεπτό. Δε θα έδινα κάτι σε επιχείρηση όταν το ίδιο θα το έδινα στα παιδιά μου για να "παίζουν". 1. Τι δεν διάβασες; Στο έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα, σε αλλά 2 που σβήστηκαν μαζί με τα 2 δικά σου και στο πρώτο μου ποστ στην σελίδα 2. Απλά πριν απαντήσεις δεν κάνεις καν το κόπο να διαβάσεις τί γραφει ο άλλος. 2. Κοροϊδεύεις και μιλάς άσχημα και απαξιωτικά, γι αυτό σβήστηκαν και τα ποστ σου. Δε δείχνεις καν το στοιχειώδη σεβασμό. Δε διαβάζεις καν τι γράφει ο άλλος πριν απαντήσεις. 3. Τα προγράμματα μου τα έστησαν οι εταιρείες που μου τα προμήθευσαν, δωρεάν. Πάντα αυτό γίνεται γιατί τα λογιστικά προγράμματα στήνονται σε server και το κάθε pc είναι client. Δεν παίζει να τα έστησες εσύ γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Μόνο οι εταιρείες τα στήνουν γιατί περνάνε και τις άδειες χρήσης. Επιμένω ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Επιπλέον, στα λογιστικά γραφεία δεν κάνουν όλοι τα πάντα. Κάποιοι σχεδόν συνέχεια απλά καταχωρούν παραστατικά, άλλοι απλά κάνουν γραμματειακή υποστήριξη κτλ. Τα σενάρια που προανέφερες υπαρχουν μόνο σε λογιστικά γραφεία με 1 άτομο ή σε 1-2 στα υπόλοιπα. Η πλειοψηφία δουλεύει με κατανομή εργασιών και εξειδίκευση για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. 4. ΠΑΝΤΑ βρίσκω επιχορήγηση και αναβαθμίζω. Ασχολούμαι και με προγράμματα επιδοτήσεων. Κάθε 3-5 χρόνια αναβαθμίζω. Ποτε refurbished. Πανάκριβα, χωρίς λόγο και δε γνωρίζεις πόσο έχουν δουλέψει πριν τα αγοράσεις. Τα προγράμματα επιδοτήσεων δεν τα δέχονται έτσι κι αλλιώς. Αν εσυ βλέπεις το δάσος, τότε εγώ βλέπω το γαλαξία… Όσο εγώ βλέπω το γαλαξία, άλλο τόσο εσύ βλέπεις το δάσος... Πάρτο όπως θέλεις. Απο όλο το βίντεο διάλεξες μόνο το κομμάτι που, διεστρευλωμένα, σε βόλεψε και όχι όλο το υπόλοιπο που έδειχνε ξεκάθαρα ότι δούλευε μια χαρά με 4GB. Εκτός αυτού δεν είναι αυτό το συμπέρασμα του βίντεο. Δείχνει ξεκάθαρα ότι για απλές εργασίες (μέσα και η απλή δουλειά γραφείου) είναι εντάξει. Στην παρακάτω φωτογραφία του task manager μου θα δεις ότι το λογιστικό πρόγραμμα (ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΠΑ ΚΤΛ), πιάνει 372MB, με ανοικτούς 8 πελάτες ταυτόχρονα, αλλιώς πιάνει γύρω στα 250ΜΒ, ένα τυπικο excel 52MB και ο acrobat 142MB. Ένα τυπικό σύστημα Windows 10 μπαίνει με λίγο κάτω από 2GB. Έχει άλλα 2GB περίπου να γεμίσεις. Είναι αρκετά για απλή δουλειά γραφείου. Οριακά αρκετά, αλλά αρκετά. Να γράψω ότι επίτηδες άνοιξα τόσα προγράμματα για να δείξω ότι τα 16GB, για δουλειά γραφείου είναι το απόλυτο overkill. Τα 8GB είναι υπέραρκετά και τα 4GB οριακά αρκετά. H CPU, ένας απλός i3 9100F, φτάνει περίπου στο 11% με όλα αυτά ανοικτα. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mohic4n είπε Μη τα λες σε μένα φίλε μου, σε άλλους να τα πεις που πιστεύουν ότι με 4GB είναι οκ το 2023. Πλάκα κάνεις μόνο έναν mozilla να ανοίξεις τερματίζεις άνετα έτσι όπως είναι σήμερα οι ιστοσελίδες. Μάλιστα δεν έχει σημασία μόνο πόσες σελίδες έχεις ανοιχτές, αλλά και πόσες έχεις ανοίξει από πριν συνολικά, λογικά κρατάει δεδομένα έτσι για το στανιό και μόνο με επανεκκίνηση διορθώνεται. Εγώ θεωρώ για καθημερινή χρήση η RAM πρέπει να παίζει στο 30~40% μέγιστο, ώστε όταν θα χρειαστεί να ανοίξεις και κάτι παραπάνω να μπορείς άνετα να την διπλασιάσεις στο 60~80%... και πάλι να έχεις λίγο περιθώριο για κάποιο Ram spike σε κάποια εφαρμογή. Βέβαια ευτυχώς με εικονική μνήμη και τους νέους ssd/ mv2 σκληρούς που είναι γρήγοροι μπορείς να κάνεις και κάτι παραπάνω κάποια στιγμή που ίσως χρειαστεί αλλά δεν είναι λογικό να χρησιμοποιείς αρχείο σελιδοποίησης για καθημερινή χρήση, τίποτα δεν συγκρίνεται με παραπάνω ram. Το ένα και μοναδικό αποδεκτό bottleneck του υπολογιστή ήταν, είναι και θα παραμείνει ο επεξεργαστής, όλα τα άλλα πρέπει να τρέχουν άνετα (τροφοδοτικό, μνήμες, αποθηκευτικός χώρος, gpu κτλ). Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από Diavolos666 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HateMe Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Φαντάσου να έχεις 4GB ram το 2023 και να κλαις σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ (γελάω) φορουμ. Απίστευτα πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Αν είναι δυνατό σε τεχνολογικό forum να μην ξέρουν κάποιοι απλές τεχνικές λεπτομέρειες πχ πόση RAM χρειάζεται για κάποιες περιπτώσεις χρήσης και να συμπεριφέρονται απλά σαν υπερκαταναλωτές. Μπορεί να χρειάζεσαι πχ για τη δουλειά σου μηχάνημα των 500€. Αν πάρεις με 2000€, τότε σίγουρα θα κάνεις τη δουλειά σου, απλά θα έχεις ξοδέψει επιπλέον χρήματα τσάμπα. Αντίστοιχα, στο παραπάνω παράδειγμα, αν πάρεις μηχάνημα με 300€ δε θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου σωστά. Άρα πρέπει να έχεις το κατάλληλο μηχάνημα για την κατάλληλη δουλειά. Οι απλή δουλειά γραφείου είναι η ελάχιστη χρήση, από πλευράς απαιτήσεων, ενός υπολογιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, Tlykog είπε Αν είναι δυνατό σε τεχνολογικό forum να μην ξέρουν κάποιοι απλές τεχνικές λεπτομέρειες πχ πόση RAM χρειάζεται για κάποιες περιπτώσεις χρήσης και να συμπεριφέρονται απλά σαν υπερκαταναλωτές. Μπορεί να χρειάζεσαι πχ για τη δουλειά σου μηχάνημα των 500€. Αν πάρεις με 2000€, τότε σίγουρα θα κάνεις τη δουλειά σου, απλά θα έχεις ξοδέψει επιπλέον χρήματα τσάμπα. Αντίστοιχα, στο παραπάνω παράδειγμα, αν πάρεις μηχάνημα με 300€ δε θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου σωστά. Άρα πρέπει να έχεις το κατάλληλο μηχάνημα για την κατάλληλη δουλειά. Οι απλή δουλειά γραφείου είναι η ελάχιστη χρήση, από πλευράς απαιτήσεων, ενός υπολογιστή. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις λίγο πως λειτουργεί η μνήμη στα Windows. Όσο πιο πολλή έχεις τόσο πιο πολύ τη φορτώνουν και τη χρησιμοποιούν. Αν έχεις την αστεία ποσότητα των 4 gb, απλά φορτώνει και ξεφορτώνει όλη την ώρα και κάνει και swapping. Εσύ τώρα νομίζεις ότι με τα 4 είσαι εντάξει. Και η γιαγιά μου με το γαϊδουράκι της μια χαρά πίστευε ότι ήταν. Μείνε λοιπόν με τα 4 σε όσα pc τέλος πάντων έχεις με 4, αλλά μη μας το παρουσιάζεις ως φυσιολογικό, όπως η αλεπού με την κομμένη ουρά (μύθος του Αισώπου, αν δεν γνωρίζεις). Είπα ότι και εγώ για γραφείο μιλάω, ποιος είπε για βίντεο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δεν έχει 4, 8 έχει... Αλλά ντε και καλα να μας πείσει ότι και με 4 κάνεις τη δουλειά σου σε λογιστικό Γραφείο... Αλλά έβαλα 2 - 3 απο Softone και 2-3 απο Epsilon και διάβαζαν τα γραφόμενα και γελούσαν οι άνθρωποι... Βέβαια στο δικό του, επειδή είναι το αφεντικό, έχει 16GB... Σοβαρά τώρα μου άνοιξες να δω πόσο πιάνει το πρόγραμμα... και μου λες παραπάνω: Αναφορά σε κείμενο Ένα τυπικό σύστημα Windows 10 μπαίνει με λίγο κάτω από 2GB. Έχει άλλα 2GB περίπου να γεμίσεις. Είναι αρκετά για απλή δουλειά γραφείου. Οριακά αρκετά, αλλά αρκετά. Δηλαδή, θα του βγαίνει η πίστη του αλλουνού να δουλέψει, αλλά, επειδή εσύ τον πληρώνεις θα του λες πως θα δουλέψει. Αναφορά σε κείμενο 1. Τι δεν διάβασες; Στο έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα, σε αλλά 2 που σβήστηκαν μαζί με τα 2 δικά σου και στο πρώτο μου ποστ στην σελίδα 2. Απλά πριν απαντήσεις δεν κάνεις καν το κόπο να διαβάσεις τί γραφει ο άλλος. 2. Κοροϊδεύεις και μιλάς άσχημα και απαξιωτικά, γι αυτό σβήστηκαν και τα ποστ σου. Δε δείχνεις καν το στοιχειώδη σεβασμό. Δε διαβάζεις καν τι γράφει ο άλλος πριν απαντήσεις. 3. Τα προγράμματα μου τα έστησαν οι εταιρείες που μου τα προμήθευσαν, δωρεάν. Πάντα αυτό γίνεται γιατί τα λογιστικά προγράμματα στήνονται σε server και το κάθε pc είναι client. Δεν παίζει να τα έστησες εσύ γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Μόνο οι εταιρείες τα στήνουν γιατί περνάνε και τις άδειες χρήσης. 1. Με αυτά που διάβαζα μου ανέβηκε η πίεση και το αίμα στο κεφάλι και δεν έβλεπα καλα, γαρ κάποιας ηλικίας... να με συγχωράει η χάρη σου. 2. Με αυτά που διάβαζα κόντεψα να ξεχάσω και αυτά που ξέρω... 3. Και ξαναλέω, εγώ (το "εγώ" εννοώ κάθε ένας όπως εμένα που) σου κάνω εγκατάσταση. Εγώ συνεργάζομαι με αυτές τις εταιρείες και μου αναθέτουν εγκαταστάσεις σε λογιστικά γραφεία και σε τελικούς πελάτες. Στο βίντεο κράτησα αυτό, όχι για με συμφέρει αλλά γιατί σε αυτό κατέληξε κι αυτός που το έφτιαξε... Και εσύ κοιτάς τον γαλαξία και εγώ το δάσος, οκ εμένα με έπεισες. Δε ξαναγράφω άλλο εδώ, καλή συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, RTW4ever είπε Θα σου πρότεινα να διαβάσεις λίγο πως λειτουργεί η μνήμη στα Windows. Όσο πιο πολλή έχεις τόσο πιο πολύ τη φορτώνουν και τη χρησιμοποιούν. Αν έχεις την αστεία ποσότητα των 4 gb, απλά φορτώνει και ξεφορτώνει όλη την ώρα και κάνει και swapping. Εσύ τώρα νομίζεις ότι με τα 4 είσαι εντάξει. Και η γιαγιά μου με το γαϊδουράκι της μια χαρά πίστευε ότι ήταν. Μείνε λοιπόν με τα 4 σε όσα pc τέλος πάντων έχεις με 4, αλλά μη μας το παρουσιάζεις ως φυσιολογικό, όπως η αλεπού με την κομμένη ουρά (μύθος του Αισώπου, αν δεν γνωρίζεις). Είπα ότι και εγώ για γραφείο μιλάω, ποιος είπε για βίντεο. Καμία ουσιαστική απάντηση. Η swap δεν δουλεύει όπως γράφεις. Κάποια δεδομένα πάνε σε αυτή ακόμα και αν μπορούσες να βάλεις 1ΤB RAM. Γνωρίζω το μύθο, αλλά δουλεύει και ανάποδα... Κάποιος που πλήρωσε πολλά χρήματα για να πάρει κάτι προσπαθεί να σε πείσει ότι έκανε την καλύτερη αγορά, γιατί έτσι βολεύει... Δικηγορος θα είσαι…😀 Τέλοσπάντων, έχω δουλέψει σε γραφείο συναδέλφου με pc με 4GB RAM. Σίγουρα όχι και η πιο ομαλή εμπειρία, αλλά πραγματικά δούλευες μια χαρά. Αν δεν το είχα ζήσει ο ίδιος ίσως και να σε πίστευα. 11 ώρες πριν, mohic4n είπε Δεν έχει 4, 8 έχει... Αλλά ντε και καλα να μας πείσει ότι και με 4 κάνεις τη δουλειά σου σε λογιστικό Γραφείο... Αλλά έβαλα 2 - 3 απο Softone και 2-3 απο Epsilon και διάβαζαν τα γραφόμενα και γελούσαν οι άνθρωποι... Βέβαια στο δικό του, επειδή είναι το αφεντικό, έχει 16GB... Σοβαρά τώρα μου άνοιξες να δω πόσο πιάνει το πρόγραμμα... και μου λες παραπάνω: Δηλαδή, θα του βγαίνει η πίστη του αλλουνού να δουλέψει, αλλά, επειδή εσύ τον πληρώνεις θα του λες πως θα δουλέψει. 1. Με αυτά που διάβαζα μου ανέβηκε η πίεση και το αίμα στο κεφάλι και δεν έβλεπα καλα, γαρ κάποιας ηλικίας... να με συγχωράει η χάρη σου. 2. Με αυτά που διάβαζα κόντεψα να ξεχάσω και αυτά που ξέρω... 3. Και ξαναλέω, εγώ (το "εγώ" εννοώ κάθε ένας όπως εμένα που) σου κάνω εγκατάσταση. Εγώ συνεργάζομαι με αυτές τις εταιρείες και μου αναθέτουν εγκαταστάσεις σε λογιστικά γραφεία και σε τελικούς πελάτες. Στο βίντεο κράτησα αυτό, όχι για με συμφέρει αλλά γιατί σε αυτό κατέληξε κι αυτός που το έφτιαξε... Και εσύ κοιτάς τον γαλαξία και εγώ το δάσος, οκ εμένα με έπεισες. Δε ξαναγράφω άλλο εδώ, καλή συνέχεια. Όταν έχεις δει κάτι με τα μάτια σου… Το έχεις ζήσει, το έχεις δουλέψει και οι άλλοι προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν είναι αυτό που νομίζεις… Είναι το κάτι άλλο… Σου έγραψα ότι έχω δουλέψει με pc με 4GB. Δεν είναι και η πιο ομαλή εμπειρία, αλλά δεν ήταν αργό και σίγουρα δε μου έσπασε τα νεύρα. Ήταν απλά στο όριο. Δεν παίζει να τα έβαλες και να γελούσαν. Ακόμα μία απόδειξη ότι είσαι εκτός τόπου... Έχουν εγκαταστήσει τα προγράμματά τους και σε pc με 3GB, δεκαετίας και βάλε... Το δικό μου έχει 16GB γιατί πούλησα το σταθερό στο σπίτι μου (σε κομμάτια) και μου έμεινε η RAM. Δεν αγόρασα άλλη και τοποθέτησα τη δική μου. Εκτός αυτού, σου έγραψα, αλλά πάλι δε διάβασες, ότι στα γραφεία με υπαλλήλους η δουλειά μοιράζεται. Δηλαδή κάποιοι κάνουν ένα πράγμα και κάποιοι άλλοι άλλο. Δεν κάνουν πραγματικό multitasking. Στο τέλος κάποιος ελέγχει και συνθέτει τη δουλειά των υπολοιπων (αυτός είμαι εγώ) και κάνω multitasking. Ένας ακόμα λόγος που δείχνει ότι δεν έχεις ιδέα από λογιστικά γραφεία... Δεν το έκανα για σένα, αλλά για τον @RTW4ever. Απλά το χρησιμοποίησα για να σου δείξω ότι τα λογιστικά προγράμματα δεν χρειάζονται τόνους RAM. παρόλο που το διάβασες, παρόλο που το είδες, το έκανες γαργάρα και συνεχίζεις τα ίδια... Δε του βγάνει κανενός η πίστη. Απλά δεν γνωρίζεις πως δουλεύει ένα λογιστικό γραφείο και τα προγράμματά του και η δουλειά του και υποθέτεις ότι του βγαινει η πίστη... 1) Δεν έβλεπες καλά γιατί δεν έχεις μάθει να σέβεσαι τον συνομιλητή σου. Το έκανες και σε αυτό το ποστ σου, όπου απαντάς χωρίς να λάβεις υπόψη αυτά που έγραψα στο προηγούμενο, και πιστεύω ότι θα το κάνεις και στο επόμενο. Η ηλίκία δεν είναι δικαιολογία. Μεγαλώνοντας πρέπει να γινόμαστε πιο ώριμοι, όχι το αντίθετο. Ούτε εγώ είμαι πιτσιρικάς... 2) Σωστά αναφέρεις ότι για να ξεχάσεις κάτι πρέπει να το ξέρεις... 3) Οι εταιρείες αυτές κάνουν απομακρυσμένη εγκατάσταση με anydesk ή teamviewer. Λες ψέμματα. Στο γράφω ξεκάθαρα. Δεν κατέληξε σε αυτό. Σε όλο το βίντεο δείχνει ότι το pc δουλεύει οκ για απλές εργασίες και απλό multitasking και ξεκαθαρίζει ότι η έκδοση με τα 4GB είναι παρεξηγημένη. Κάνει για απλές εργασίες και απλή χρήση (όπως αυτή του γραφείου). Έγραψα ότι ΑΝ εσύ κοιτάς το δάσος εγώ κοιτάω το γαλαξία, αλλά προφανώς το διάβασες και αυτό επιπόλαια και δεν το κατάλαβες... Άλλο ένα σημάδι ότι δεν διαβάζεις τι γράφει ο άλλος και απαντάς... Καλή συνέχεια. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2023 από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 7 ώρες πριν, Tlykog είπε και σίγουρα δε μου έσπασε τα νεύρα Είπαμε, απλά έχεις ιώβεια υπομονή. Να τα χαίρεσαι τα pc σου με τα 4, εμείς δε θα πάρουμε. Τέλος από μένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 56 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Είπαμε, απλά έχεις ιώβεια υπομονή. Να τα χαίρεσαι τα pc σου με τα 4, εμείς δε θα πάρουμε. Τέλος από μένα. Δεν έχω ΟΥΤΕ ένα PC με 4GB. Ποτέ δεν έγραψα ότι έχω. Πρώτα διαβάζουμε μετά απαντάμε… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα