ntg1980 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μια και το 18%-22% μερίδιο αγοράς των Windows 11 (κι αυτό μαζί με τα μη υποστηριζόμενα συστήματα), ύστερα από 2 χρόνια κυκλοφορίας, ήταν αρκετά πειστικό για την Microsoft! Γιατί να μην ακολουθήσει μια τόσο πετυχημένη συνταγή ΚΑΙ στα Windows 12; 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodoreh Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 16 λεπτά πριν, ntg1980 είπε Μια και το 18%-22% μερίδιο αγοράς των Windows 11 (κι αυτό μαζί με τα μη υποστηριζόμενα συστήματα), ύστερα από 2 χρόνια κυκλοφορίας, ήταν αρκετά πειστικό για την Microsoft! Γιατί να μην ακολουθήσει μια τόσο πετυχημένη συνταγή ΚΑΙ στα Windows 12; 😁 Για να λέμε του στραβού το ίδιο, τα ίδια συμβαίνουν παντού. Δες λ.χ. τί παίζει με τα Android: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aurumnus Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 17 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Εγώ πάλι ανήκω σε αυτούς που είχαμε Windows XP μέχρι που πλέον δεν έτρεχαν εφαρμογές (2014) και τότε αναγκάστηκα να βάλω windows 7 που ήταν στην ουσία τα νέα Windows XP και αρκετά σταθερά γιατί είχαν βγει το 2009 και το 2014 ήταν ήδη πενταετίας, τίποτα ενδιάμεσο δεν είχα βάλει όλα πατάτες ήταν. Από τα windows 7 πήδηξα κατευθείαν στα windows 10 το 2020 όταν και τα windows 7 έπαψαν να τρέχουν αρκετές εφαρμογές, τα windows 10 επίσης ήταν ήδη 5 ετών και σταθερά πλέον (2015 βγήκαν 2020 τα έβαλα). Ενδιάμεσα πάλι καμία πατάτα δεν έβαλα. Κάτι NT, millenium, 2000, vista-σβήστα, windows 8 κτλ όλα μούφες. XP->Win7->Win10, θα τρέχω windows 10 μέχρι να μην υποστηρίζονται. Αυτό που κάποιοι πηδάνε στο νέο λειτουργικό την ημέρα που γίνονται published δεν θα το καταλάβω. ΟΛΑ τα windows όταν πρωτοβγαίνουν έχουν ένα σκασμό θέματα. Χιλιάδες βίντεο και εκατοντάδες χιλιάδες post σε διεθνή forum για προβλήματα και συμβατότητες για τα windows11 και δώσ' του να διαμαρτύρονται ότι κάποιο παιχνίδι δεν τρέχει ή ότι κρασάρουν εφαρμογές κτλ. Χρειάζονται και οι beta testers. Και ευτυχώς για εμάς τους υπόλοιπους, υπάρχουν αρκετοί με νοοτροπία beta tester. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soconium Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, immortalx είπε Mike, μια χαρα τα λες και με σωστα επιχειρηματα αλλα το προβλημα μια ζωη βρισκεται εδω: Πολλοι το θεωρουν ευλογια οτι υπαρχουν τοσες επιλογες αλλα πρακτικα δεν βοηθαει καθολου να ερθει επιτελους το "year of the Linux Desktop". Για να δημιουργηθουν και να γινονται maintain τοσα distros χρειαστηκαν απειρα man-hours. Αν ολη αυτη η προσπαθεια πηγαινε σε ενα ή σε μερικα μονο flavors, θα ειχαν πολυ καλυτερη υποστηριξη απο developers εφαρμογων/games/drivers. Αλλα αυτο που γινεται εδω και δεκαετιες ειναι οτι φευγουν 2-3 απο ενα distro και κανουν το δικο τους. Το οτι υπαρχει site distrowatch τα λεει ολα. Οσους Windows power users γνωριζω που θελουν να το γυρισουν μια και καλη σε Linux, δεν εχουν προβλημα να ξε-συνηθισουν, αλλα το οτι με τοσες επιλογες ακομη και το troubleshooting γινεται χειροτερος πονοκεφαλος απ'τα ιδια τα Windows, οπως και επιλογες του τυπου ποιο ειναι καλυτερο package format ή desktop environment. Δεν ειναι δλδ προβλημα μονο του μεσου χρηστη που απλα "ετσι εχει μαθει". Το αλλο ειναι οτι η Microsoft με τα χιλια-δυο κακα της, αν υπαρχει κατι που εχει κανει σωστα ειναι οτι ειναι παρανοικη με το compatibility. Απο leaks κωδικα των Windows φανηκε οτι κανουν ειδικη μεταχειριση σε εφαρμογες που χρησιμοποιουν απαρχαιωμενα APIs, και δεν λενε ποτε "ή την αναβαθμιζετε ή θα σταματησει να τρεχει". Βουτυρο στο ψωμι των μεγαλων developers δλδ, που και αυτοι με τη σειρα τους συνεχιζουν να την υποστηριζουν. Συμφωνώ, οι υπερβολικά πολλές επιλογές στον κόσμο του Linux δεν είναι ευλογία. Και σίγουρα πολλές εργατοώρες και ταλέντο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλου. Αλλά για ποια distros μιλάμε? Τα 4-5 βασικά η τα άπειρα forks του Debian? Που με εξαίρεση ενα δυο forks όλα τα αλλά είναι για να πειραματίζεσαι και όχι να τα έχεις στο pc σου για δουλειά. Και για DE το ίδιο ισχύει. Δεν είναι άσχημο να έχεις 3-4 επιλογές. Debian, Ubuntu, Mint, Suse, Fedora, Manjaro και Arch για τους μερακλήδες. Και από DE μόνο Cinnamon, KDE, xfce Όλα τα αλλά είναι περιττά κατά την ταπεινή άποψη μου. Και επιτέλους είμαστε πολύ κοντά στο να γίνουν τα flatpaks universal. Αλλά και πάλι 3 επιλογές packaging δεν είναι άσχημες. Flatpaks, Snaps, AppImages Για όποιον έρχεται από windows το Linux mint με cinnamon DE είναι μονόδρομος για μένα. Σαν απλός χρήστης πάντως δεν είχα ποτέ θέμα compatibility. Ίσα ίσα σε λαπτοπ με windows έπρεπε να το συνδέσω πρώτα με Ethernet για να βρει drivers του Wi-Fi card online. Ενώ το Linux αναγνώρισε αμέσως to hardware. Εν κατακλείδι, όλα τα OS έχουν θετικά και αρνητικά. Αλλά πιστεύω πως αν δεν κανείς εξειδικευμένη εργασία και δεν θες gaming τότε το Linux είναι καλύτερο από τα windows για την πλειοψηφία των χρηστών. Και όπως έχω ξαναπεί για την έλλειψη pro software στο Linux φταίνε οι Adobe του κόσμου αυτού και για το gaming η καταραμένη MS. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από soconium 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
immortalx Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, soconium είπε Συμφωνώ, οι υπερβολικά πολλές επιλογές στον κόσμο του Linux δεν είναι ευλογία. Και σίγουρα πολλές εργατοώρες και ταλέντο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλου. Αλλά για ποια distros μιλάμε? Τα 4-5 βασικά η τα άπειρα forks του Debian? Που με εξαίρεση ενα δυο forks όλα τα αλλά είναι για να πειραματίζεσαι και όχι να τα έχεις στο pc σου για δουλειά. Και για DE το ίδιο ισχύει. Δεν είναι άσχημο να έχεις 3-4 επιλογές. Debian, Ubuntu, Mint, Suse, Fedora, Manjaro και Arch για τους μερακλήδες. Και από DE μόνο Cinnamon, KDE, xfce Όλα τα αλλά είναι περιττά κατά την ταπεινή άποψη μου. Και επιτέλους είμαστε πολύ κοντά στο να γίνουν τα flatpaks universal. Αλλά και πάλι 3 επιλογές packaging δεν είναι άσχημες. Flatpaks, Snaps, AppImages Για όποιον έρχεται από windows το Linux mint με cinnamon DE είναι μονόδρομος για μένα. Σαν απλός χρήστης πάντως δεν είχα ποτέ θέμα compatibility. Ίσα ίσα σε λαπτοπ με windows έπρεπε να το συνδέσω πρώτα με Ethernet για να βρει drivers του Wi-Fi card online. Ενώ το Linux αναγνώρισε αμέσως to hardware. Εν κατακλείδι, όλα τα OS έχουν θετικά και αρνητικά. Αλλά πιστεύω πως αν δεν κανείς εξειδικευμένη εργασία και δεν θες gaming τότε το Linux είναι καλύτερο από τα windows για την πλειοψηφία των χρηστών. Και όπως έχω ξαναπεί για την έλλειψη pro software στο Linux φταίνε οι Adobe του κόσμου αυτού και για το gaming η καταραμένη MS. Ειμαι σιγουρος οτι ξερεις πολυ καλα πως αν ρωτησω 10 Linux users, θα παρω 10 διαφορετικες απαντησεις για το ποιο ειναι το καταλληλοτερο distro. Το Mint και μονο που ανεφερες εχει 3 flavors. Αρα οι επιλογες δεν ειναι 3-4 αλλα πολλες 10αδες, ακομη και αν εξαιρεσουμε τα απειρα forks του Debian. Ακομα και για τα package formats που ανεφερες, σκεψου τον μεσο Windows user που εχει μαθει να τρεχει εναν installer->next, next, next->click κανα 2-3 checkboxes και τελος. Πιστεψε με, στα 30 περιπου χρονια που χρησιμοποιω Windows μονο την περιοδο των XP/7 ενιωσα οτι εκαναν ενα OS της προκοπης. Θα εφευγα τρεχοντας αν με καλυπτε το Linux, αλλα οι 3-4 προσπαθειες που εκανα να το γυρισω δεν με επεισαν. Τα ιδια και με Hackintosh. Στο τελος της ημερας οταν ξερεις οτι ολες οι major εφαρμογες εχουν ως target τα Windows, δυσκολα αλλαζεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, mordred είπε Όταν γράφω "Το μυστικό είναι να μη σου επιβάλουν πως να δουλέψεις" αναφερόμουν στο λειτουργικό και σε σένα (συγκεκριμένα) κι όχι στους προϊσταμένους και στους εργοδότες. Ποθενά δεν εννούσα "ότι οι υπάλληλοι δεν πρέπει να λαμβάνουν οδηγίες από τους εργοδότες για την εκτέλεση της εργασίας τους" που γράφεις. Αλλά μάλλον δε το κατάλαβες. Πάντως δε ξέρω αν νομίζεις ότι επειδή έχεις ένα λογιστικό γραφείο σε κάνει να πιστεύεις ότι γνωρίζεις πως λειτουργούν όλα, ή ότι έχεις τη σοφία του ενός που δεν αμφισβητείται. Οπότε συγκεκριμένα επειδή λες ότι κάνω μια επιπόλαια και γενική επισκόπιση, ναι στο λογιστήριο της εταιρείας που δουλεύω έχουν 5 (και παραπάνω) excel ανοιχτά. Και οι προϊστάμενοι και οι υφιστάμενοι. Δεν ξέρω γιατί και δε με ενδιαφέρει κιόλας. Και δεν θα είσαι εσύ ούτε εγώ αυτός που θα πει αν είναι σωστό ή λάθος. Προσωπικά ο εργοδότης μου και ο προϊστάμενος μου θεωρούν οτι ξέρω πως να κάνω σωστά και γρήγορα τη δουλειά μου χωρίς να μου επιβάλλουν πως θα δουλεψω. Αν υπάρχει κάποια καλύτερη μεθοδολογία στο οτιδήποτε θα συζητηθεί και θα εφαρμοστεί. Αλλά μπορεί στα λογιστήρια να μην υπάρχει αυτή η προσέγγιση εργασίας. Ευτυχώς, πάντως, δεν έχω τη "τύχη" να πέσω σε τέτοιο εργοδότη και προϊστάμενο και ούτε θέλω, που προφανώς δε χρειάζεται να μου εξηγήσει το πως και γιατί, οπότε αν μου τύχει κάποιος τέτοιος "γεια σας και χαίρεται". Με στενόμυαλους "ξερόλες" και τοξικούς εργοδότες και προϊσταμένους μακριά και (μη) αγαπημένοι. Έχω υπάρξει σε λογιστήριο, ευτυχώς για λίγο (οπότε ναι μάλλον υπήρξα τελικά σε τέτοιο περιβάλλον με δυστυχισμένους λογιστές), και καταλαβαίνω τη δική σου φιλοσοφία και των υπαλλήλων που γράφεις. Αλλά τέλος πάντων. Μπορεί να ήταν άστοχη κάποια τοποθέτηση μου οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη. Η συζήτηση μας όμως είναι για ένα λειτουργικό και το πως γίνεται δύσχρηστο και χειρότερο. Που σίγουρα τα W11 είναι και τα δύο σε σύγκριση με τον προκάτοχό τους Όπως ξαναέγραψα: να γράφεις αυτά που θέλεις να γράψεις και όχι άλλα για να παίρνεις τις σωστές απαντήσεις. Επειδή έχω ένα λογιστικό γραφείο γνωρίζω (και ακόμα μαθαίνω, γιατί η εμπειρία χτίζεται καθημερινά...) πως δουλεύει ένα λογιστικό γραφείο. Ποιες είναι οι απαιτήσεις σε hardware για να δουλέψει ένα λογιστικό γραφείο κτλ. Γράφω γι αυτό που ασχολούμαι. Το επόμενο που γράφεις δείχνει ότι δε διάβασες, προσεκτικά, αυτό που σου έγραψα: ο εργοδότης, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθορίζει τον τόπο, το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσής της και μπορεί να ελέγχει τον εργαζόμενο σε κάθε επίπεδο της δουλειάς, ασχέτως αν τελικά θα επιλέξει ή όχι να το κάνει. Σε κάποιες εργασίες μετράει κυρίως (ή μόνο) το αποτέλεσμα και σε άλλες μετράει και ο τρόπος που επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα. Το ότι σου δίνουν ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις δεν έχει να κάνει με το αν κάνεις ή όχι σωστά τη δουλειά σου. Μην το παίρνεις έτσι. Έχει να κάνει, κυρίως, με τη φύση της δουλειάς. Στενόμυαλοι είναι πολλοί κανόνες και νόμοι στη δουλειά μου και αναγκαστικά τα πράγματα γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο. Οι κανόνες αυτοί δεν ισχύουν μόνο για όσους εργάζονται σε λογιστικο γραφείο, αλλά προτίστως για εμένα. Τους κανόνες τους εφαρμόζω πρώτα ο ίδιος και μετά ζητάω να τους εφαρμόσουν οι υπάλληλοι. Έτσι, θεωρώ, ότι είναι το σωστό. Αυτό δεν κατάλαβες εσύ και άλλοι. Ξερόλας είσαι όταν εκφράζεις άποψη για κάτι που ουσιαστικά δε γνωρίζεις, οπότε στη συζήτηση για το αντικείμενο της δουλειάς μου, ο ξερόλας δεν είμαι εγώ.... Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά, τουλάχιστον, μιλάω για πράγματα με τα οποία ασχολούμαι. Σε λυπάμαι που έχεις υπάρξει σε λογιστήριο. Δεν το γράφω ειρωνικά. Είναι δύσκολη δουλειά, ειδικά στην Ελλάδα. Θέλει γερό στομάχι. Μη ζητάς συγνώμη. Έγραψες τη γνώμη σου. Σου απάντησα και κάναμε ένα διάλογο, ο οποίος ήταν πολιτισμένος. Αυτό το εκτιμάω πάντα, γιατί σε δημόσιο forum δεν το θεωρώ δεδομένο. Οι απαντήσεις μου είχαν να κάνουν μόνο για το κομμάτι που γνωρίζω (λογιστικό γραφείο) και όχι γενικά. Για τα 11 συμφωνώ με αυτό που γράφεις. Δυστυχώς, σε κάποια επαγγλεματα, δεν υπάρχουν επιλογές λειτουργικού... Η Windows ή τίποτα, οπότε τα χρησιμοποιούμε από ανάγκη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soconium Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, immortalx είπε Ειμαι σιγουρος οτι ξερεις πολυ καλα πως αν ρωτησω 10 Linux users, θα παρω 10 διαφορετικες απαντησεις για το ποιο ειναι το καταλληλοτερο distro. Το Mint και μονο που ανεφερες εχει 3 flavors. Αρα οι επιλογες δεν ειναι 3-4 αλλα πολλες 10αδες, ακομη και αν εξαιρεσουμε τα απειρα forks του Debian. Ακομα και για τα package formats που ανεφερες, σκεψου τον μεσο Windows user που εχει μαθει να τρεχει εναν installer->next, next, next->click κανα 2-3 checkboxes και τελος. Πιστεψε με, στα 30 περιπου χρονια που χρησιμοποιω Windows μονο την περιοδο των XP/7 ενιωσα οτι εκαναν ενα OS της προκοπης. Θα εφευγα τρεχοντας αν με καλυπτε το Linux, αλλα οι 3-4 προσπαθειες που εκανα να το γυρισω δεν με επεισαν. Τα ιδια και με Hackintosh. Στο τελος της ημερας οταν ξερεις οτι ολες οι major εφαρμογες εχουν ως target τα Windows, δυσκολα αλλαζεις. Χμμμμμμ ναι οκ, αλλά και όχι ταυτόχρονα. Για το μέσο χρήστη ότι distro και να διαλέξει μόνο το DE έχει σημασία πια καθώς θέλει το visual που του αρέσει και το structure των μενού κτλ που τον βολεύει. Και αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο αφού πια δεν χρειάζεται το repo του κάθε distro αλλά μπαίνει στο market (πχ flathub) και κάνει install με ένα κλικ τα apps που θέλει. Και αυτό είναι πολύ πιο απλό απτό next >next>next και 2, 3 checkboxes των windows αφού πρώτα ψάξεις όλο το Ίντερνετ. Ο κόσμος αλλάζει, και έχει συνηθίσει σε apps απτό market. Η Apple πάει το Mac OS προς τα κει και το Linux επισης. Η ms κοιμάται. Οποτε καταλήγω πως η μόνη δυσκολία για το μέσο χρήστη είναι ότι βαριέται να μάθει ένα διαφορετικό os αλλά δεν βοηθάει πως οι hardware εταιρίες εδώ και χρόνια σου χώνουν τα windows στο λαιμό με το ζόρι. Καταλαβαινω λοιπόν τι εννοείς αλλά αν είναι να σκοτώσουμε τις επιλογές που δίνει το Linux τότε θα έχουμε ένα OS τύπου one size fits all τύπου Mac OS και windows. Μην ξεχνάμε ότι το Linux σαν πυρήνας είναι το ίδιο παντού έτσι κι αλλιώς. Δώσε στο λαό τα apps που χρήσιμοποιουν καθημερινά με ένα κλικ και δεν θα τους νοιάζει αν πρέπει να διαλέξουν κάποιο distro και κάποιο de. Δωσε το και pre installed σε hardware και δεν θα σκέφτονται καν τι τρέχουν. Αρκεί να έχουν τα apps. Με το gaming κάτι γίνεται λόγω valve αλλά με τις adobe etc φταίει ο φαύλος κύκλος του αν δεν έχεις user base γιατί να επενδύσω, αλλά αν δεν επενδύσω πως θα στηθεί user base. Φταίει το υπερβολικό fragmentation αλλά όχι οι νορμαλ επιλογές distro και de. Και πάνω απ όλα φταίνε οι πρακτικές της ms και έλλειψη pro software. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από soconium 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
immortalx Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Καταρχας να σε συγχαρω γιατι μιλας με επιχειρηματα και πολιτισμενα και ας διαφωνουμε. Δεν εχω να αντιπαραθεσω κατι στο post σου περα του οτι η δικη μου εμπειρια στις αποπειρες που εκανα να το γυρισω δεν ηταν και τοσο ομαλη. Ισως ησουν πιο αποφασισμενος και το παλεψες περισσοτερο. Η γνωμη μου για το ποιος ειναι ο λογος που το Linux (ως desktop OS και μονο) δεν απολαμβανει τα ποσοστα χρηστων των Windows, παραμενει η ιδια και συνοψιζεται σ'αυτο: 35 λεπτά πριν, soconium είπε Καταλαβαινω λοιπόν τι εννοείς αλλά αν είναι να σκοτώσουμε τις επιλογές που δίνει το Linux τότε θα έχουμε ένα OS τύπου one size fits all τύπου Mac OS και windows. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Στις 29/3/2023 στις 2:13 ΠΜ, alion είπε κωδική ονομασία "Next Valley" και ενδέχεται να φέρει την επωνυμία "Windows 12". Αρχίσαμε με τις ονοματολογικές ενημερώσεις. Το next valley και τα παράγωγα του θα προωθηθούν περισσότερο, από οτι οι αριθμητικές εκδόσεις , ακολουθώντας και σε αυτό την Apple. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soconium Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, immortalx είπε Καταρχας να σε συγχαρω γιατι μιλας με επιχειρηματα και πολιτισμενα και ας διαφωνουμε. Δεν εχω να αντιπαραθεσω κατι στο post σου περα του οτι η δικη μου εμπειρια στις αποπειρες που εκανα να το γυρισω δεν ηταν και τοσο ομαλη. Ισως ησουν πιο αποφασισμενος και το παλεψες περισσοτερο. Η γνωμη μου για το ποιος ειναι ο λογος που το Linux (ως desktop OS και μονο) δεν απολαμβανει τα ποσοστα χρηστων των Windows, παραμενει η ιδια και συνοψιζεται σ'αυτο: Αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα ποσό βαρετός θα ήταν αυτός ο κόσμος και χωρίς διαφωνίες δεν θα υπήρχε πρόοδος σε πολλά πράγματα. Ας μην ξεχνάμε πως το Linux είναι open source όποτε ο μόνος τρόπος να επενδύσουν όλοι σε ένα distro είναι να γίνει κάτι παρόμοιο με το Android η το chrome os (περίπου). Να ασχοληθεί κάποιος ισχυρός με ένα. Στυλ Redhat αλλά για daily desktop use. win win και για τους δυο μας. Θα έχεις εσυ το popular Linux σου θα έχω και εγω την ελευθερία επιλογής. Μεχρι τότε θα σχολιάζουμε τις υπάρχουσες επιλογές. 🙂 Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από soconium 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, atheatos είπε Αρχίσαμε με τις ονοματολογικές ενημερώσεις. Το next valley και τα παράγωγα του θα προωθηθούν περισσότερο, από οτι οι αριθμητικές εκδόσεις , ακολουθώντας και σε αυτό την Apple. Τα κράζουμε που τα κράζουμε 7 σελίδες σχόλια τα Windows, όχι και να τα κράζουμε άδικα. Όλες οι εκδόσεις των Windows είχαν codename, από τα Windows 3.x ακόμα. Δεν ακολουθεί πουθενά την Apple εδώ. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Microsoft_codenames 13 λεπτά πριν, soconium είπε Να ασχοληθεί κάποιος ισχυρός με ένα. Στυλ Redhat αλλά για daily desktop use. Περαιτέρω επιβεβαίωση αυτών που λες είναι ακριβώς το γεγονός ότι το Ubuntu για αυτό το λόγο έχει γίνει το πιο γνωστό Linux distro (όσο κι αν δεν το χωνεύω). Γιατί έχει μια εταιρεία ως backing που το αναπτύσσει, επενδύει σε αυτό και πολλές φορές δημιουργεί συγκεκριμένες κατευθύνσεις για όλη τη Linux κοινότητα. Κι άλλη επιβεβαίωση είναι η (σχετικά) πρόσφατη αναγέννηση του Fedora, τόσο ποιότητα, όσο και ως σταθερότητα, που τείνει να αντικαταστήσει το Ubuntu ως το Linux distro που δίνει κατεύθυνση; Γιατί; Γιατί η Redhat πήρε μπροστά και άρχισε να το "σπρώχνει" (όσο κι αν παραμένει community project). Και μιλάμε για απλές εταιρείες. Σκέψου μια εταιρεία-κολοσσό να ήθελε να στήσει το δικό της desktop OS με Linux kernel και να το προωθήσει. Το έκανε η Google στο Android, κατέκτησε το mobile market. Το έκανε επίσης στο ChromeOS (Gentoo-based), με focus στην εκπαίδευση, πλέον τα περισσότερα εκπαιδευτικά laptops τρέχουν ChromeOS. Απλά, ποτέ, κανένας μεγάλος δεν αποφάσισε σοβαρά να χτυπήσει με αυτό τον τρόπο την MS και τα Windows. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, MikeKata είπε Τα κράζουμε που τα κράζουμε 7 σελίδες σχόλια τα Windows, όχι και να τα κράζουμε άδικα. Όλες οι εκδόσεις των Windows είχαν codename, από τα Windows 3.x ακόμα. Δεν ακολουθεί πουθενά την Apple εδώ. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Microsoft_codenames Κάτι μου λέει ότι το code name θα χρησιμοποιηθεί αυτή τη φορά , ως ευρύτερη ονομασία προώθησης παρά το windows 12. Θα βρίσκεται στην αρχή της καμπάνιας και θα επικρατήσει όπως έγινε με τα millennium . Άλλωστε όπως γράφει και το άρθρο η τελική ονομασία (windows 12 )δεν έχει επισήμως δοθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, atheatos είπε Κάτι μου λέει ότι το code name θα χρησιμοποιηθεί αυτή τη φορά , ως ευρύτερη ονομασία προώθησης παρά το windows 12. Θα βρίσκεται στην αρχή της καμπάνιας και θα επικρατήσει όπως έγινε με τα millennium . Άλλωστε όπως γράφει και το άρθρο η τελική ονομασία (windows 12 )δεν έχει επισήμως δοθεί. Μέχρι τώρα ακολουθεί ακριβώς το ίδιο pattern με τα άλλα codenames όπου έδινε το τελικό όνομα ακριβώς πριν το release. Άλλωστε, όπως βλέπουμε, ακόμα είναι σε πολύ alpha στάδιο, είναι σχεδόν ίδιο με τα 11 εμφανισιακά. Έχει δρόμο ως το release. Ίδωμεν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Κατ' εμέ, προσωπική γνώμη πάντα, μόνο δική μου άποψη... Δεν νοείται υπολογιστής με λιγότερα από 8GB ram εν έτη 2023. Ειδικά σε περιβάλλον εργασίας όπως λογιστικά γραφεία που τρέχουν λογιστικά προγράμματα και έχουν παράλληλα κι άλλα προγράμματα ανοιχτά, όπως excel, chrome, pdf, κλπ κλπ... όποιος δε το καταλαβαίνει αυτό, γνώμη μου (και μόνο) να ακούσει τον μηχανογράφο του και τον τεχνικό του. Δε θα πω άλλα γιατί μπορεί να διαγραφεί το ποστ μου 3η φορά. 9 ώρες πριν, Tlykog είπε Επειδή έχω ένα λογιστικό γραφείο γνωρίζω (και ακόμα μαθαίνω, γιατί η εμπειρία χτίζεται καθημερινά...) πως δουλεύει ένα λογιστικό γραφείο. Ποιες είναι οι απαιτήσεις σε hardware για να δουλέψει ένα λογιστικό γραφείο κτλ. Γράφω γι αυτό που ασχολούμαι. Αν θέλεις και μπορείς, πες μου τις απαιτήσεις του hardware για τους υπολογιστές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, mohic4n είπε Κατ' εμέ, προσωπική γνώμη πάντα, μόνο δική μου άποψη... Δεν νοείται υπολογιστής με λιγότερα από 8GB ram εν έτη 2023. Ειδικά σε περιβάλλον εργασίας όπως λογιστικά γραφεία που τρέχουν λογιστικά προγράμματα και έχουν παράλληλα κι άλλα προγράμματα ανοιχτά, όπως excel, chrome, pdf, κλπ κλπ... όποιος δε το καταλαβαίνει αυτό, γνώμη μου (και μόνο) να ακούσει τον μηχανογράφο του και τον τεχνικό του. Δε θα πω άλλα γιατί μπορεί να διαγραφεί το ποστ μου 3η φορά. Αν θέλεις και μπορείς, πες μου τις απαιτήσεις του hardware για τους υπολογιστές. Συμφωνώ και εγώ. Με μία διαφορά: όταν μιλάμε για προσωπική χρήση. Για δουλειά γραφείου μια χαρά δουλεύει με 4GB. Με Windows 10 και SSD πηγαίνει άψογα. Τα λογιστικά γραφεία δεν έχουν ανοιχτά παράλληλα τόσα προγράμματα που αναφέρεις, εκτός και αν αντί για δουλειά χαζεύουν στο youtube και έχουν ανοιχτά ένα σωρό άλλα προγράμματα για να πατήσουν alt+tab όταν πλησιάσει κάποιος... Είναι η δουλειά μου, το ξέρω πολύ καλά και δεν αλλάζω γνώμη σε αυτό. Μπορείς να γράψεις ότι θελήσεις, αρκεί να μην είναι προσβλητικό, όπως τις προηγούμενες φορές. Αν θέλεις σωστό και πολιτισμένο διάλογο, εντός θέματος, δεν έχω προβλημα. Για απλή δουλεια γραφείου ένας διπύρηνος (από 2015 και μετά, με 4 threads) με 4GB RAM και SSD είναι το ελάχιστο για αξιοπρεπή εργασία. Στο γραφείο μου, λόγω αναβάθμισης μέσω επιδοτούμενου προγράμματος το 2020, δεν υπάρχει υπολογιστής κάτω από 8GB RAM. Δεν έχω καταφέρει ποτέ να την γεμίσω. Ο server έχει 16GB, τα οποία είναι και αχρείαστα, μιας και μιλάμε για απλό data server με το λογιστικό πρόγραμμα επιπλέον. Το σύνηθες σενάριο της δουλειάς είναι 3-4 καρτέλες browser, 2-3 excel, 1-2 explorer των Windows και το λογιστικό πρόγραμμα, άντε και κανένα acrobat reader. Όλα τα άλλα κλειστά. Με SSD είσαι μια χαρά. Τα 10 μπαίνουν με περίπου 2GB, έχεις άλλα 2 περίπου για εφαρμογές. Αν γεμίσει θα χρησιμοποιήσει swap, αλλά και πάλι αν έχεις SSD, όλα θα πάνε αρκετά γρήγορα, μιας και μιλάμε για εφαρμογές γραφείου και όχι για παιχνίδια. Δες λίγο την απόδοση του surface go με 4 GB RAM, αργό SSD και Intel 2 πύρηνο στα 1.6GHz. Δείξε μου το σε ποιο σημείο κολλάει και δε μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα