paulchro Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Κλασσικο θεμα Insomnia. Οχι δεν θελει να σκοτωθει ο κοσμος απο κατω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, mordred είπε Δεν ξέρω αν πιστεύεις ότι είμαι εισοδηματίας ή κάτι διαφορετικό. Τον τρόπο που θα δουλέψει κάποιος δε ξέρω πως το εννοείς. Πας στο λογιστή και του λες "δε θέλω να δουλεύεις με ungrouped Και labeled εφαρμογές στη taskbar αλλά μόνο με εικονίδια"; Δεν απαντάς σε τίποτα από αυτά που γράφω. Παρόλα αυτά θα απαντήσω στα δικά σου. Δεν έχει σημασία τί είσαι. Σημασία έχει τί ισχύει. Δεν το λέω επιθετικά. Τον τρόπο που θα δουλέψει ένας εργαζόμενος το επιβάλλει η επιχείρηση. Είναι σαφές, σωστό νομικά και λογικό. Ο υπολογιστής της επιχείρησης ανήκει στην επιχείρηση και όχι στον εργαζόμενο. Η επιχείρηση καθορίζει ποια προγράμματα είναι εγκατεστημένα και τον τρόπο χρήσης του. Δεν ανήκει στον εργαζόμενο και δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω του. Οι υπολογιστές περιέχουν τα προγράμματα που χρειάζονται για τη δουλειά. Ο εργαζόμενος δεν έχει το δικαιωμα να εγκαθιστά ή να τον τροποποιεί, εκτός και αν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ οι αλλαγές βοηθούν στην καλύτερη απόδοση και αφού πάρουν άδεια από εμένα για την εγκατάσταση επιπλέον λογισμικού. Μια λάθος εγκατάσταση λογισμικού μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες. Δεν είναι προσωπικές μου απόψεις. Όταν ήμουν μισθωτός εφάρμοζα αυστηρά τους παραπάνω κανόνες. Προφανώς και επιβάλλω στο πως θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό. Δεν είναι δικά τους pc. Τα χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δουλειά τους, όχι για την προσωπική τους ψυχαγωγία. Ούτε καν δικά μου δεν είναι. Ανήκουν στην επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή γράφω από προσωπικό μου pc. Οι υπολογιστές της δουλειάς είναι για δουλειά. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από Tlykog 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Δεν απαντάς σε τίποτα από αυτά που γράφω. Παρόλα αυτά θα απαντήσω στα δικά σου. Δεν έχει σημασία τί είσαι. Σημασία έχει τί ισχύει. Δεν το λέω επιθετικά. Τον τρόπο που θα δουλέψει ένας εργαζόμενος το επιβάλλει η επιχείρηση. Είναι σαφές, σωστό νομικά και λογικό. Ο υπολογιστής της επιχείρησης ανήκει στην επιχείρηση και όχι στον εργαζόμενο. Η επιχείρηση καθορίζει ποια προγράμματα είναι εγκατεστημένα και τον τρόπο χρήσης του. Δεν ανήκει στον εργαζόμενο και δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω του. Οι υπολογιστές περιέχουν τα προγράμματα που χρειάζονται για τη δουλειά. Ο εργαζόμενος δεν έχει το δικαιωμα να εγκαθιστά ή να τον τροποποιεί, εκτός και αν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ οι αλλαγές βοηθούν στην καλύτερη απόδοση. Δεν είναι προσωπικές μου απόψεις. Όταν ήμουν μισθωτός εφάρμοζα αυστηρά τους παραπάνω κανόνες. Δε ξέρω αν ρώτησες εμένα βασικά. Δε νομίζω να είμαστε στην ίδια σελίδα. Εγώ σου γράφω ότι ένα λειτουργικό σου επιβάλει πως να δουλεύεις και σου κάνει τη ζωή δύσκολη (επειδή σου αφερεί μία δυνατότητα που είχαν όλα τα προηγούμενα λειτουργικά) κι εσύ μου λες για το τι λέει ο νόμος και άλλα τέτοια αχρείαστα γιατί τα ξέρουμε γιατί εργαζόμαστε σε τέτοια επιχείρηση. Ο τρόπος χρήσης που λες εσύ είναι διαφορετικός από τον τρόπο χρήσης που εννοώ εγώ. Πχ. Εγώ Copy paste κάνω με το πληκτρολόγιο. Θα έρθει ο νόμος και ο εργοδότης μου να μου επιβάλει να το κάνω με το δεξί κλικ ξέρω γω; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gadgetseek Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Και όλα τα λειτουργικά έσονται εις εμφάνισιν μίαν.. Tελικά μόνο το Chrome OS θα μείνει να θυμίζει τα Windows (10..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, mordred είπε Δε ξέρω αν ρώτησες εμένα βασικά. Δε νομίζω να είμαστε στην ίδια σελίδα. Εγώ σου γράφω ότι ένα λειτουργικό σου επιβάλει πως να δουλεύεις και σου κάνει τη ζωή δύσκολη (επειδή σου αφερεί μία δυνατότητα που είχαν όλα τα προηγούμενα λειτουργικά) κι εσύ μου λες για το τι λέει ο νόμος και άλλα τέτοια αχρείαστα γιατί τα ξέρουμε γιατί εργαζόμαστε σε τέτοια επιχείρηση. Ο τρόπος χρήσης που λες εσύ είναι διαφορετικός από τον τρόπο χρήσης που εννοώ εγώ. Πχ. Εγώ Copy paste κάνω με το πληκτρολόγιο. Θα έρθει ο νόμος και ο εργοδότης μου να μου επιβάλει να το κάνω με το δεξί κλικ ξέρω γω; Σε εσένα απαντούσα, όπου έκανα παραπομπή τα ποστς σου. Έδειξες να έχεις γνώση στο τί χρειάζεται ένα λογιστικό γραφείο, αφού εξέφρασες άποψη: "Θέλω να δω λογιστικό γραφείο με Windows 11... Να έχεις 5 excel ενοιχτά, και με το ζόρι always combined και icons χωρις lables στη taskbar... Θα έφευγε το PC από το παράθυρο" Στη συνέχεια έγραψες ότι οι υπάλληλοι δεν πρέπει να λαμβάνουν οδηγίες από τους εργοδότες για την εκτέλεση της εργασίας τους: "Το μυστικό είναι να μη σου επιβάλουν πως να δουλέψεις. To αν είναι κάτι σπατάλη ή ανεπαρκές δεν είναι δουλειά του λειτουργικού να το κρίνει (ούτε δική σου φαντάζομαι). Ένα λειτουργικό οφείλει να είναι... λειτουργικό για να κάνεις όσο γίνεται πιο απρόσκοπτα τη δουλειά σου." και στο τέλος κάνεις μία επιπόλαιη και γενικευμένη επισκόπηση και γράφεις ότι κάτι άλλο εννοούσες και εγώ σου απαντάω άσχετα. Οκ, δεκτό. Την επόμενη φορά να γράφεις αυτά που θέλεις να πεις και όχι άλλα, ώστε να σου απαντάω σωστά. Αν ο εργοδότης σου, σου πει να το κάνεις με δεξί κλικ, τότε καλύτερα να το κάνεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει λόγος που θα σου πει να το κάνεις με αυτό τον τρόπο και δεν είναι υποχρέωσή του να σου εξηγήσει το γιατί. Ευθύνη έχει αυτός για το αποτέλεσμα, άρα και το δικαίωμα να καθορίσει τον τρόπο εργασίας. Έχω υποφέρει από αυτή τη φιλοσοφία μερικών υπαλλήλων. Σε κάποιες περιπτώσεις μου έχει στοιχίσει και χρήματα... Αυτή είναι και μία από τις διαφορές του πραγματικού επαγγελματία: κάνει τη δουλειά του, όπως του ζητάνε και όχι όπως ξέρει. Ξέρεις γιατί; Γιατί μπορεί να την κάνει με πολλούς τρόπους. Ο ερασιτέχνης ξέρει μόνο ένα τρόπο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ποια 4GB; Έχω 64GB και σκέφτομαι να πάω στα 128 ή στα 256GB. Σχετικά με όσα ειπώθηκαν παραπάνω: 1. Όντως άλλο ο υπολογιστής στην δουλειά και άλλο στο σπίτι. Στην δουλειά, οι περισσότεροι ειλικρινά με 4GB RAM και έναν γρήγορο δίσκο κάνουν την δουλειά τους. Π.χ. λογιστικά γραφεία, καταστήματα για να κόψουν μια απόδειξη, γραμματείς που θα αντιγράψουν ένα αρχείο του world και θα αλλάξουν όνομα, διεύθυνση και πέντε ακόμα πράγματα, όντως δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο. Υπάρχουν αμέτρητοι επαγγελματίες που κουτσά στραβά κάνουν δουλειά με συμβατικό δίσκο (τραγικό), σίγουρα με ένα σύγχρονο σύστημα με SSD θα είναι ύπερκαλυμμένοι. Από την άλλη υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που χρειάζονται δυνατό μηχάνημα. - Software & hardware developers - Μηχανικοί - Γραφίστες - Ερευνητές - Μοντέρ - Συνθέτες και music producers (ένα virtual piano μπορεί να χρειάζεται δεκάδες GB για να φορτώσουν τα samples) - Αναλυτές δεδομένων ... Για όσους κάνουν απαιτητική δουλειά, η ΕΠΕΝΔΥΣΗ σε γρήγορο υπολογιστή είναι μονόδρομος! Όταν αγοράζουμε έναν γρήγορο υπολογιστή για το προσωπικό, εξοικονομούμε εργατοώρες. Συνεπώς το κόστος του υπολογιστή γίνεται απόσβεση. Όταν αγοράζουμε έναν γρήγορο υπολογιστή για εμάς, αγοράζουμε ελεύθερο χρόνο από την ΖΩΗ ΜΑΣ! Προσωπικά έτσι το βλέπω. Κάθε ώρα που γλιτώνω στην δουλειά λόγω γρήγορου υπολογιστή είναι μια ώρα παραπάνω στην ζωή μου στην οποία μπορώ να κάνω ότι με ευχαριστεί. Αν ο υπολογιστής σέρνεται, κάθε ώρα που περιμένω είναι μια ώρα χαμένη από την ζωή μου. Για τον ίδιο λόγο πληρώνω συνδρομή στο youtube και σε κάποιες άλλες υπηρεσίες. Όταν μου εμφανίζει μια διαφήμιση χάνω χρόνο. Αν υποθέσουμε ότι χάνω 60sec/ώρα από τις διαφημίσεις, στις 365 μέρες με 12 ώρες/μέρα (για tutorials, για μουσική στο background, για ψυχαγωγία, κλπ) είναι 73 ώρες ανά έτος χαμένες για να μου προωθήσει κάποιος το προϊόν του. Σχετικά τώρα με όσα αναφέρονται π.χ. ότι κάποιος είναι εισοδηματίας και έχει αν ξοδέψει, νομίζω δεν χρειάζεται να μας απασχολούν. Παλιά καθόμουν και έβαζα ταμπέλες αλλά πλέον έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πολλοί που κυριολεκτικά πετάνε τα χρήματά τους σε άχρηστα πράγματα όπως τσιγάρα, ποτά, καφέδες, ακριβά ρούχα, κλπ. Ένας καπνιστής που καπνίζει δύο πακέτα την μέρα καίει τα χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να παίρνει κάθε χρόνο έναν υπερυπολογιστή (365 μέρες * 2 πακέτα * 4€ = 2920€). Δικαίωμά του όμως να τα καπνίσει αντί να τα επενδύσει. Αν κάποιος που κάνει μια στις τόσες μια αναβάθμιση θεωρείται κεφάλαιο, τι να πούμε για κάθε καπνιστή; Προσωπικά δεν μου αρέσει ο καφές. Βλέπω πολλούς που θέλουν πάνω από 3€/μέρα για καφέ. Τον χρόνο είναι πάνω από 1000€. Ξοδεύοντας λιγότερα από έναν καπνιστή ή από κάποιον που πίνει καθημερινά καφέ έχω την δυνατότητα να έχω έναν αξιοπρεπή υπολογιστή. Αυτό δεν με κάνει ούτε εισοδηματία ούτε εφοπλιστή. Επιλογές στην ζωή είναι όλα. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από StavrosD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigergreg Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 1.Μεχρι 09/2021 ειχαμε χρ γιατι τα προγραμματα σελιδοποιησης βιβλιων διορθωσης κλπ δεν ηταν συμβατα με νεοτερα συστηματα και χρειαζοσουν μια μικρη περιουσια για να αγορασεις καινουργιες συμβατες εκδοσεις (8,000-9,000 ευρω) που φυσικα δεν θα καναμε αποσβεση ουτε σε 5 χρονια. Πιστευα οτι ημασταν οι αρχαιοι της πιατσας μεχρι που απο συμπτωση πηγα σε μεγαλο βιβλιοπωλειο του κεντρου και ειδα οτι τα λογιστικα τα δουλευανε σε ντος με κρουστικους εκτυπωτες!!! Ειχαν βεβαια οθονες lcd!🤩 2.Το μακρυνο 1981 πουλησα ενα αυτοκινητο που ειχα και αγορασα την τρομερη τοτε suzuki gsx1100 κορυφαια στην εποχη της. Μετα 5 μηνες οντας πρωτος στο φαναρι της ολυμπιακης στην συγγρου ετοιμος να ξεχυθω στην ευθεια μ εσβησε κυριολεκτικα ενας γυφτοκαγκουρας με ενα kawa gpz1100. Kαταλαβα ευτυχως γρηγορα οτι ο καταναλωτισμος ειναι βαρελι διχως πατο. Καπως ετσι ειναι και η ιστορια με τα pc και τα ms. Καποτε ημασταν ευχαριστημενοι με 512 στα 2000 και 2 γιγα στα χρ. Στα σβηστα κλαιγαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 41 λεπτά πριν, mordred είπε Αν ήταν το χειρότερο και πιο δύσχρηστο λειτουργικό δε θα ήταν αυτό που είναι. Μέχρι και η μάνα μου τα δουλεύει. Ο λόγος που "είναι αυτό που είναι", είναι ένας φαύλος κύκλος predatory τακτικών της MS από τα 80's και '90s που δημιούργησε μια βάση χρηστών. Και επειδή αυτή η βάση χρηστών "αυτό έμαθε, αυτό εμπιστεύεται", παραμένει σε αυτά. Και για αυτό το λόγο οι εταιρείες φτιάχνουν software πρωτίστως για Windows και ξαναγυρνάμε πάλι στη βάση χρηστών, οι οποίοι δεν μπορούν να φύγουν από Windows γιατί το λογισμικό τους τρέχει μόνο εκεί. Όπως είπα, φαύλος κύκλος. Τα Windows δεν ήταν ποτέ ούτε το πιο εύχρηστο λειτουργικό, ούτε καν, τεχνικά το καλύτερο λειτουργικό για να γράψεις app (ο τρόπος που επικοινωνούν τα apps με το λειτουργικό, registry κλπ). 47 λεπτά πριν, mordred είπε Τις προάλλες έβαλα πάλι Ubuntu... δε μου φάνηκαν ιδιαίτερα εύχρηστα. Φυσικά έχουν dock με icons και όχι taskbar... αυτός ο καρκίνος από ios Επειδή είχα ίδια εμπειρία στην αρχή. Συγκεκριμένα εδώ μιλάμε για το Gnome. Δε σου φάνηκαν δύσχρηστα. Σου φάνηκαν "διαφορετικά". Χρησιμοποίησε τα για μια εβδομάδα μαθαίνοντας τα shortcuts όπως στα Windows και θα με θυμηθείς. Για παράδειγμα, τι δε σου φάνηκε εύχρηστο; Η εγκατάσταση προγραμμάτων; Που ανοίγεις το Software Center και τα εγκαθιστας; Σε αντίθεση με τα Windows που ψάχνεις το κάθε .exe στο internet; Τα Settings; Που είναι πολύ πιο "καθαρά" από των Windows; Το UI; Που είναι επίσης πολύ πιο "καθαρό"; Το app launcher; Πού να δεις και τα shortcuts και το πόσο καλύτερα μπορείς να δουλέψεις με virtual desktops συγκριτικά με τα Windows. Και πες ότι δε σου αρέσει και θες σώνει και καλα Windows-style γιατί έτσι έμαθες. Έχεις επιλογή KDE με άπειρη παραμετροποίηση. Υ.Γ. Ένα καλό που είχαν τα Windows για παραγωγικότητα σε σχέση με Mac, ήταν η taskbar με ξεχωριστά labels αντί για group labels. Τώρα, με τα 11, το έστειλαν στον τάφο κι αυτό. Και, πες, το MacOS, έχει κι ένα top bar universal menu που σου δίνει επιλογές και παραγωγικότητα. Τα W11 δεν έχουν απολύτως τίποτα. Τα έχουν πετσοκοψει γιατί προσπάθησαν να τα κάνουν σαν το MacOS, χωρίς τις (λίγες) επιλογές παραγωγικότητας του MacOS. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tilaverboy Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω αυτές τις προσθήκες που κάνουν στα windows. Ανάθεμα εάν η πλειονότητα των χρηστών χρησιμοποιεί περισσότερο από το 60% των στοιχείων που ενσωματώνουν στο νέο λογισμικό. Αυτό το κάνουν όλες οι εταιρίες. Τα windows 10 ήταν αρκετά απλά. Μετά ήρθε το 11 και γ@μήθηκε το σύμπαν. Μέτριο UI. Την ίδια λογική έχει και Apple. Υπέροχο High Sierra με απλό μενού, πήρα της γυναίκας μου το macbook που τρέχει ventura και από τις προσθήκες που έβαλαν το μπουρδούκλωσαν πολύ. Και δεν θεωρώ τον εαυτό μου μεγάλο σε ηλικία. Το πρόβλημα με το λογισμικό είναι πως αντί να το σπρώχνουν στην απλότητα, windows, android, ios, mac με τις προσθήκες τους αλλάζουν τα φώτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Σε εσένα απαντούσα, όπου έκανα παραπομπή τα ποστς σου. Έδειξες να έχεις γνώση στο τί χρειάζεται ένα λογιστικό γραφείο, αφού εξέφρασες άποψη: "Θέλω να δω λογιστικό γραφείο με Windows 11... Να έχεις 5 excel ενοιχτά, και με το ζόρι always combined και icons χωρις lables στη taskbar... Θα έφευγε το PC από το παράθυρο" Στη συνέχεια έγραψες ότι οι υπάλληλοι δεν πρέπει να λαμβάνουν οδηγίες από τους εργοδότες για την εκτέλεση της εργασίας τους: "Το μυστικό είναι να μη σου επιβάλουν πως να δουλέψεις. To αν είναι κάτι σπατάλη ή ανεπαρκές δεν είναι δουλειά του λειτουργικού να το κρίνει (ούτε δική σου φαντάζομαι). Ένα λειτουργικό οφείλει να είναι... λειτουργικό για να κάνεις όσο γίνεται πιο απρόσκοπτα τη δουλειά σου." και στο τέλος κάνεις μία επιπόλαιη και γενικευμένη επισκόπηση και γράφεις ότι κάτι άλλο εννοούσες και εγώ σου απαντάω άσχετα. Οκ, δεκτό. Την επόμενη φορά να γράφεις αυτά που θέλεις να πεις και όχι άλλα, ώστε να σου απαντάω σωστά. Αν ο εργοδότης σου, σου πει να το κάνεις με δεξί κλικ, τότε καλύτερα να το κάνεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει λόγος που θα σου πει να το κάνεις με αυτό τον τρόπο και δεν είναι υποχρέωσή του να σου εξηγήσει το γιατί. Ευθύνη έχει αυτός για το αποτέλεσμα, άρα και το δικαίωμα να καθορίσει τον τρόπο εργασίας. Έχω υποφέρει από αυτή τη φιλοσοφία μερικών υπαλλήλων. Σε κάποιες περιπτώσεις μου έχει στοιχίσει και χρήματα... Αυτή είναι και μία από τις διαφορές του πραγματικού επαγγελματία: κάνει τη δουλειά του, όπως του ζητάνε και όχι όπως ξέρει. Ξέρεις γιατί; Γιατί μπορεί να την κάνει με πολλούς τρόπους. Ο ερασιτέχνης ξέρει μόνο ένα τρόπο. Όταν γράφω "Το μυστικό είναι να μη σου επιβάλουν πως να δουλέψεις" αναφερόμουν στο λειτουργικό και σε σένα (συγκεκριμένα) κι όχι στους προϊσταμένους και στους εργοδότες. Ποθενά δεν εννούσα "ότι οι υπάλληλοι δεν πρέπει να λαμβάνουν οδηγίες από τους εργοδότες για την εκτέλεση της εργασίας τους" που γράφεις. Αλλά μάλλον δε το κατάλαβες. Πάντως δε ξέρω αν νομίζεις ότι επειδή έχεις ένα λογιστικό γραφείο σε κάνει να πιστεύεις ότι γνωρίζεις πως λειτουργούν όλα, ή ότι έχεις τη σοφία του ενός που δεν αμφισβητείται. Οπότε συγκεκριμένα επειδή λες ότι κάνω μια επιπόλαια και γενική επισκόπιση, ναι στο λογιστήριο της εταιρείας που δουλεύω έχουν 5 (και παραπάνω) excel ανοιχτά. Και οι προϊστάμενοι και οι υφιστάμενοι. Δεν ξέρω γιατί και δε με ενδιαφέρει κιόλας. Και δεν θα είσαι εσύ ούτε εγώ αυτός που θα πει αν είναι σωστό ή λάθος. Προσωπικά ο εργοδότης μου και ο προϊστάμενος μου θεωρούν οτι ξέρω πως να κάνω σωστά και γρήγορα τη δουλειά μου χωρίς να μου επιβάλλουν πως θα δουλεψω. Αν υπάρχει κάποια καλύτερη μεθοδολογία στο οτιδήποτε θα συζητηθεί και θα εφαρμοστεί. Αλλά μπορεί στα λογιστήρια να μην υπάρχει αυτή η προσέγγιση εργασίας. Ευτυχώς, πάντως, δεν έχω τη "τύχη" να πέσω σε τέτοιο εργοδότη και προϊστάμενο και ούτε θέλω, που προφανώς δε χρειάζεται να μου εξηγήσει το πως και γιατί, οπότε αν μου τύχει κάποιος τέτοιος "γεια σας και χαίρεται". Με στενόμυαλους "ξερόλες" και τοξικούς εργοδότες και προϊσταμένους μακριά και (μη) αγαπημένοι. Έχω υπάρξει σε λογιστήριο, ευτυχώς για λίγο (οπότε ναι μάλλον υπήρξα τελικά σε τέτοιο περιβάλλον με δυστυχισμένους λογιστές), και καταλαβαίνω τη δική σου φιλοσοφία και των υπαλλήλων που γράφεις. Αλλά τέλος πάντων. Μπορεί να ήταν άστοχη κάποια τοποθέτηση μου οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη. Η συζήτηση μας όμως είναι για ένα λειτουργικό και το πως γίνεται δύσχρηστο και χειρότερο. Που σίγουρα τα W11 είναι και τα δύο σε σύγκριση με τον προκάτοχό τους Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από mordred Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, james01gr είπε ποιους υπολογιστές 2-3 χρόνων απαξιώνει η ms; ποια μέρη του hw δεν σε καλύπτουν για να πας στα win12; (Για την ώρα) η μη ύπαρξη chip Pluton. Και αυτά τα περί "πιθανόν να μη τα θεωρήσει ως απαραίτητο συστατικό η MS" ας τα αφήσουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klaftop Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Ναι πλεον 8 GB ειναι οριακα ειδικα αν εχεις apu που σου τρωει 2,3 GB και ξεκινας με 5.5GB . 16 το ελάχιστο για νεο PC/laptop 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
n3a Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Το θέμα "με τι κάνει κανείς τη δουλειά του" είναι κάπως "προσωπικό", αν έπρεπε να διαλέξω έναν όρο. Γνωρίζω ιδιοκτήτες (σοβαρών) επιχειρήσεων που κάνουν τη δουλειά τους με Surface Pro 7ετίας, με Windows 10 σε Intel Core M3 και 4GB RAM. Γιατί; Γιατί η δουλειά τους με τον υπολογιστή απαιτεί απλώς mails, pdfs και excel. Ο υπολογιστής είναι φορητός, ελαφρύς, αρκετά γρήγορος για τη δουλειά και το λειτουργικό παίρνει updates. Γνωρίζω επίσης επαγγελματίες που η δουλειά τους περιστρέφεται επίσης γύρω από Word, excel και mails να έχουν Macbook Pro με M1 Pro, αξίας 2.500 ευρώ. Γιατί; Γιατί έτσι τους αρέσει. Γουστάρουν MacOS και iOS integration. Γνωρίζω, από την άλλη, ελεύθερους επαγγελματίες που δουλεύουν σε Windows 7, με 2GB RAM και μηχανικούς δίσκους, που αρνούνται να κάνουν αναβάθμιση έστω σε Windows 10 που παίρνει security updates, γιατί "ο υπολογιστής δουλεύει μια χαρά". Γιατί; Γιατί είναι ανόητοι. Χρησιμοποιούν mail apps, word/excel και chrome για είσοδο σε ηλεκτρονικές εφαρμογές - πλατφόρμες. Συνεπώς το θέμα είναι μεγάλο, κάποιες φορές πονεμένο και σχεδόν πάντοτε υποκειμενικό. Προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση τα επόμενα Windows να είχαν ελάχιστη απαίτηση ακόμα και 16gb, αρκεί να έβλεπα αντίστοιχη αναβάθμιση στις υπηρεσίες που παρέχουν. Αν τα Windows 12 ήταν όπως το OS στην ταινία "Her", τότε ναι, θα έλεγα χαλάλι. Αν πάλι είναι σαν τα 11, τα οποία είναι κάπως σαν τα 10, αλλά έχουν αυξημένες απαιτήσεις γιατί δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για optimization μέχρι το release, τότε κατά τη γνώμη μου έχουμε πρόβλημα. Αν είναι η επόμενη έκδοση κάθε μορφής software να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από την προηγούμενη, απλά "εθιμικώ δικαίω" ή γιατί ο μέσος όρος των χρηστών έχει 20% περισσότερη CPU power ξεκάθαρα λόγω νεότερου hardware, δυστυχώς η ταχύτητα των νέων μας υπολογιστών πρακτικά μένει ίδια. Αναβαθμίζουμε συστήματα και αγοράζουμε περισσότερο hardware για να τρέχουμε στις ίδιες ταχύτητες νεότερο bloated sofware, με μηδαμινές βελτιώσεις από αυτό που ήδη τρέχαμε. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Στο εργαστήριο του σχολείου που εργάζομαι τα pc έχουν cpu a10 9700, 4 gb ram η οποία επαρκεί για τη χρήση που κάνουμε (openoffice, scratch, logo, 1-2 καρτέλες στον browser), το πρόβλημα είναι οι μηχανικοί δίσκοι που έχουν. Στη βιβλιοθήκη έχουμε αρχαία pc με 2gb ram και lubuntu για εκτυπώσεις και libre office και κάνουν κανονικά τη δουλειά τους.Μέχρι τα τέλη του 2020 είχα στο σπίτι pc 775 με 4gb ram,ssd , 4πυρηνο xeon του 2008 με τον οποίο έκανα όλα τα μαθήματα μέσω webex άνετα. Οπότε η ποσότητα της μνήμης έχει να κάνει καθαρά με την εκάστοτε χρήση. Δεν είναι όλα τα pc για βαρύ gaming ή editing. ΥΓ Μέχρι 10/2018 είχα στο εργαστήριο pc με Pentium 4, 512 mb ram, win xp και crt monitors οπότε όλα τα παραπάνω μου φαίνονται έτη φωτός καλύτερα. Τώρα πως την πάλευα μέχρι το 2018; Έβγαλα τα antivirus και τρέχαμε κάθε φορά 1 μόνο εφαρμογή. Οι μαθητές έμπαιναν μόνο σε ιστοσελίδες για τους σκοπούς του μαθήματος και δεν κολλήσαμε ποτέ κανέναν ιό κι ας είχε λήξει η υποστήριξη στα xp από το 2014. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MikeKata είπε Ο λόγος που "είναι αυτό που είναι", είναι ένας φαύλος κύκλος predatory τακτικών της MS από τα 80's και '90s που δημιούργησε μια βάση χρηστών. Και επειδή αυτή η βάση χρηστών "αυτό έμαθε, αυτό εμπιστεύεται", παραμένει σε αυτά. Και για αυτό το λόγο οι εταιρείες φτιάχνουν software πρωτίστως για Windows και ξαναγυρνάμε πάλι στη βάση χρηστών, οι οποίοι δεν μπορούν να φύγουν από Windows γιατί το λογισμικό τους τρέχει μόνο εκεί. Όπως είπα, φαύλος κύκλος. Τα Windows δεν ήταν ποτέ ούτε το πιο εύχρηστο λειτουργικό, ούτε καν, τεχνικά το καλύτερο λειτουργικό για να γράψεις app (ο τρόπος που επικοινωνούν τα apps με το λειτουργικό, registry κλπ). Επειδή είχα ίδια εμπειρία στην αρχή. Συγκεκριμένα εδώ μιλάμε για το Gnome. Δε σου φάνηκαν δύσχρηστα. Σου φάνηκαν "διαφορετικά". Χρησιμοποίησε τα για μια εβδομάδα μαθαίνοντας τα shortcuts όπως στα Windows και θα με θυμηθείς. Για παράδειγμα, τι δε σου φάνηκε εύχρηστο; Η εγκατάσταση προγραμμάτων; Που ανοίγεις το Software Center και τα εγκαθιστας; Σε αντίθεση με τα Windows που ψάχνεις το κάθε .exe στο internet; Τα Settings; Που είναι πολύ πιο "καθαρά" από των Windows; Το UI; Που είναι επίσης πολύ πιο "καθαρό"; Το app launcher; Πού να δεις και τα shortcuts και το πόσο καλύτερα μπορείς να δουλέψεις με virtual desktops συγκριτικά με τα Windows. Και πες ότι δε σου αρέσει και θες σώνει και καλα Windows-style γιατί έτσι έμαθες. Έχεις επιλογή KDE με άπειρη παραμετροποίηση. Υ.Γ. Ένα καλό που είχαν τα Windows για παραγωγικότητα σε σχέση με Mac, ήταν η taskbar με ξεχωριστά labels αντί για group labels. Τώρα, με τα 11, το έστειλαν στον τάφο κι αυτό. Και, πες, το MacOS, έχει κι ένα top bar universal menu που σου δίνει επιλογές και παραγωγικότητα. Τα W11 δεν έχουν απολύτως τίποτα. Τα έχουν πετσοκοψει γιατί προσπάθησαν να τα κάνουν σαν το MacOS, χωρίς τις (λίγες) επιλογές παραγωγικότητας του MacOS. Στο πρώτο έχεις δίκιο εν μέρη. Δεν είμαι χθεσινός ούτε χρησιμοιποιώ πρώτη φορά linux (αν είναι δυνατόν). Έχω δουλέψει στο παρελθόν αρκετά περισσότερο. Αλλά μιλώντας συγγεκριμένα, προφανώς είναι διαφορετικά και θέλουν εξοικείωση την οποία την έχω από παλαιότερες εκδόσεις και διανομές. Όταν βλέπω dock = δύσχρηστο. Sorry. Και μιλάμε για κάτι που είναι εγγενές στο UI του λειτουργικού. Υπάρχει shell extension και modification φυσικά γι αυτό αλλά μπαίνεις σε διαδικασία. Αρκετά παλαιότερα που δούλευα SUSE στο λαπτοπ μου κάποια στιγμή είχα φάει ένα update και δεν είχα ήχο. Και άντε ψάξε βρες τι γίνεται. Τίποτα δεν είναι απροβλημάτιστο. Το κάθε τι θέλει τη περίοδο εκμάθησης του. Και όπως λες εσύ "το βρίσκεις διαφορετικό γι αυτό σε ξενίζει", μπορώ να πω κι εγώ ότι αντίστοιχα επειδή είναι διαφορετικό κάποιοι το θεωρούν πιο ταιριαστό και καλύτερο από κάτι που έχουν συνηθίσει επειδή ακριβώς είναι διαφορετικό. Για την εγγατάσταση προγραμμάτων. Θεωρώ ότι συγκρίνεις κάτι τελείως διαφορετικό. Θα μπορούσε η Microsoft να κάνει το δικό της "software center"? Το έχει ήδη. Microsoft store το λένε... Μπορείς απλά και όμορφα με ένα κλικ να εγκαταστήσεις αυτό που θέλεις; Μπορείς. Στα virtual desktops θα συμφωνήσω αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε μου ήταν απαραίτηα για να τους δώσω τόση βαρύτητα. Δε διαφωνώ φυσικά ότι ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν τα linux είχαν την απήχηση των windows. Διαφωνώ όμως με την υπερβολή σου (ότι τα windows είναι το χειρότερο και πιο δύσχρηστο λειτουργικό). Πάνε να το κάνουν η αλήθεια είναι. Το υστερόγραφό σου είναι ακριβώς αυτό που ισχυρίζομαι σε αυτά που γράφω. Έχουν μπερδέψει τη λειτουργικότητητα με την υπεραπλούστευση. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από mordred 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα