Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η προηγούμενη κάρτα της εθνικής μου έληξε και μου έστειλαν καινούρια με το ταχυδρομείο.
Με φρίκη διαπίστωσα πως διαρκεί μόνο για 3 έτη ενώ αντίθετα κάρτες που έχω στις Eurobank/Alphabank λήγουν μετά από 5 έτη.

Άλλαξε κάτι και δεν το γνωρίζω; Πως γίνεται οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες να έχουν διαφορά στα χρόνια; 

Δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να πληρώνω 6 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.

Έχει συμβεία και σε κάποιον άλλο;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κι εμένα ανανεώθηκε πρόσφατα, δεν το είχα προσέξει. Αρχικά θα ρωτήσω σε ποιο σημείο της ιστοσελίδας η του τιμοκαταλόγου ανακοινώθηκε ότι οι νέες κάρτες θα έχουν μικρότερη διάρκεια.

Εν συνεχεία η διαδικασία είναι καταγγελία στην Εθνική, με κοινοποίηση στην Ένωση Καταναλωτών και την Τράπεζα της Ελλάδος.

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα το πρόσεξα στην κάρτα του αδερφού μου τον περασμένο μήνα του ήρθε η καινούρια και όντως λήγει 2026.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα να ρωτήσω ένα συμβάν με Εθνική. Γνωστός μου καταλάθος έσπασε την κάρτα της και πήγε να βγάλει καινούρια κάρτα. Του είπαν πως αν θέλει να την παραλάβει εκείνη την στιγμή από το κατάστημα είναι 28 ευρώ, διαφορετικά αν περιμένει να την παραλάβει 1 βδομάδα στο σπίτι δεν πληρώνει τίποτα. Εγώ που κοίταξα τις τιμολογιακές χρεώσεις δεν είδα κάτι για την αλλαγή αντίθετα είδα πως αντικατάσταση φθορά κτλπ είναι 6 ευρώ. Το μόνο 28 ευρώ είναι η ασφάλιση κάρτας που κοστίζει 28 ευρώ. Εννοείτε ο γνωστός μου προτίμησε να περιμένει να την παραλάβει σε 1 βδομάδα. Έχει τύχει σε κανέναν άλλον ή έχει αλλάξει κάτι που δεν το πρόσεξα?

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BlackBoldog είπε

Τώρα το πρόσεξα στην κάρτα του αδερφού μου τον περασμένο μήνα του ήρθε η καινούρια και όντως λήγει 2026.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα να ρωτήσω ένα συμβάν με Εθνική. Γνωστός μου καταλάθος έσπασε την κάρτα της και πήγε να βγάλει καινούρια κάρτα. Του είπαν πως αν θέλει να την παραλάβει εκείνη την στιγμή από το κατάστημα είναι 28 ευρώ, διαφορετικά αν περιμένει να την παραλάβει 1 βδομάδα στο σπίτι δεν πληρώνει τίποτα. Εγώ που κοίταξα τις τιμολογιακές χρεώσεις δεν είδα κάτι για την αλλαγή αντίθετα είδα πως αντικατάσταση φθορά κτλπ είναι 6 ευρώ. Το μόνο 28 ευρώ είναι η ασφάλιση κάρτας που κοστίζει 28 ευρώ. Εννοείτε ο γνωστός μου προτίμησε να περιμένει να την παραλάβει σε 1 βδομάδα. Έχει τύχει σε κανέναν άλλον ή έχει αλλάξει κάτι που δεν το πρόσεξα?

έβγαλα καινούργια κάρτα πριν έναν μήνα. εάν ήθελα να παραλάβω το ΡΙΝ από το κατάστημα (την κάρτα έτσι και αλλιώς θα την έπαιρνα ταχυδρομικώς) υπήρχε χρέωση 6 ευρώ (εάν θυμάμαι καλά) μου ανέφερε η υπάλληλος.

προφανώς χρεώνουν και την επί τόπου έκδοσή της. μου φαίνεται μου ανέφερε κάτι για να την πάρω επί τόπου αλλά δεν θυμάμαι τι έξοδα μου είπε.

της eurobank που είχα πάρει καινούργια κάρτα πέρσι, λήγει το 26, επομένως 4 χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Με φρίκη διαπίστωσα πως διαρκεί μόνο για 3 έτη

Δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να πληρώνω 6 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.

6 ευρώ στα 3 χρόνια είναι:

-2 ευρώ το χρόνο

-0,17 τον μήνα

-0,005 λεπτά την ημέρα

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αναλογικά σε σχέση με την ευκολία που σου προσφέρει και τον χρόνο που γλιτώνεις είναι μια καλή τιμή και άλλος θα έλεγε ότι με τα υπερκέρδη που βγάζουν οι τράπεζες με τα χρήματά μας θα έπρεπε να μας τις προσφέρουν δωρεάν. 

Spoiler

Και έτσι με μια τέτοια πρόταση που ικανοποιεί (γλείφει δηλ.) όλες τις πλευρές εξασκούμαι για το μέλλον μου στην πολιτική

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ.

Τoυ παππού μου η κάρτα (Alpha Bank) λήγει 3/28. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι είναι Visa.

Έχει κανείς πρόσφατα ανανεωμένη Mastercard από Πειραιώς, Alpha ή Εurobank να μας πει πότε λήγει;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Τoυ παππού μου η κάρτα (Alpha Bank) λήγει 3/28. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι είναι Visa.

Έχει κανείς πρόσφατα ανανεωμένη Mastercard από Πειραιώς, Alpha ή Εurobank να μας πει πότε λήγει;

alpha: 6/27

euro: 2/28

• Like 1
Δημοσ.

Κλείνεις όλους τους λογαριασμούς σου (εφόσον είναι εφικτό) από όλες τις τράπεζες ΕΚΤΟΣ από 1 (διαλέγεις εσύ). Βγάζεις την κάρτα. Φτιάχνεις revolut. Δηλώνεις την κάρτα στην revolut για να φορτώνεις λεφτά και πληρώνεις συνδρομή στην τράπεζα 0,16667€/μήνα. Αφήνεις την κάρτα στο σπίτι για να μην την χάσεις/καταστρέψεις/στην κλέψουν πριν λήξει. ΜΠΑΜ. Problem solved.

(revolut ή άλλη τράπεζα αντίστοιχου τύπου)

Δημοσ.
3 hours ago, BlackBoldog said:

Υπόψιν τα 6€ δεν θα τα γλιτώσει, ας του είπαν έτσι στο κατάστημα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ekrepali είπε

τελη 2024 euro πρεπει να ειχε βγει καπουτο 2019

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλαβα αυτοματοποιημένη απάντηση κομπόστα απ'την Εθνική... άσχετα με αυτά που ρώτησα.

Αγαπητέ πελάτη, 

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμα σας. Σε απάντηση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κάρτες βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και την τελευταία ημερολογιακή ημέρα του μήνα της λήξης τους, όπως αυτός αναγράφεται πάνω στο σώμα της κάρτας. 

Αναφορικά με τον χρόνο λήξης της κάρτας και το χρόνο ισχύος της, αυτός καθορίζεται με βάση την τρέχουσα πολιτική της Τράπεζας.

Προτού λήξει η χρεωστική κάρτα υλοποιείται έγκαιρα η ανανέωσή της  (ισχύουν όροι και προϋποθέσεις).

Σημειώστε πως όταν ενεργοποιηθεί το νέο πλαστικό της κάρτας τότε αυτόματα παύει να ισχύει το παλαιό.

Διευκρινίζουμε πως το κόστος ανανέωσης της κάρτας αφορά την ενέργεια ανανέωσης και όχι τη διάρκεια ισχύος της. 

Με reply δε γίνεται να απαντήσουμε... πρέπει να πάμε στην ιστοσελίδα και να βάλουμε στη φόρμα τον κωδικό του αιτήματος. Το έκανα και ξαναρώτησα τα ίδια... πότε και πώς με ενημέρωσαν για τη τρέχουσα πολιτική της τράπεζας, να έχουν πλέον οι κάρτες 3 χρόνια ισχύ αντί για 5;

Επόμενες κινήσεις, καταγγελία όπως ανέφερα πάνω (με κοινοποίηση σε ΕΚΠΟΙΖΩ και ΤτΕ). Ίσως μπορούμε να κάνουμε καταγγελία και στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου γι'αυτό το θέμα.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έλαβα αυτοματοποιημένη απάντηση κομπόστα απ'την Εθνική... άσχετα με αυτά που ρώτησα.

Αγαπητέ πελάτη, 

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμα σας. Σε απάντηση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κάρτες βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και την τελευταία ημερολογιακή ημέρα του μήνα της λήξης τους, όπως αυτός αναγράφεται πάνω στο σώμα της κάρτας. 

Αναφορικά με τον χρόνο λήξης της κάρτας και το χρόνο ισχύος της, αυτός καθορίζεται με βάση την τρέχουσα πολιτική της Τράπεζας.

Προτού λήξει η χρεωστική κάρτα υλοποιείται έγκαιρα η ανανέωσή της  (ισχύουν όροι και προϋποθέσεις).

Σημειώστε πως όταν ενεργοποιηθεί το νέο πλαστικό της κάρτας τότε αυτόματα παύει να ισχύει το παλαιό.

Διευκρινίζουμε πως το κόστος ανανέωσης της κάρτας αφορά την ενέργεια ανανέωσης και όχι τη διάρκεια ισχύος της. 

Με reply δε γίνεται να απαντήσουμε... πρέπει να πάμε στην ιστοσελίδα και να βάλουμε στη φόρμα τον κωδικό του αιτήματος. Το έκανα και ξαναρώτησα τα ίδια... πότε και πώς με ενημέρωσαν για τη τρέχουσα πολιτική της τράπεζας, να έχουν πλέον οι κάρτες 3 χρόνια ισχύ αντί για 5;

Επόμενες κινήσεις, καταγγελία όπως ανέφερα πάνω (με κοινοποίηση σε ΕΚΠΟΙΖΩ και ΤτΕ). Ίσως μπορούμε να κάνουμε καταγγελία και στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου γι'αυτό το θέμα.

Χαράς την υπομονή σου, όλους μας ενοχλεί αλλά σχεδόν κανείς δεν κάνει τίποτα για να αντιδράσει.

Όπως στα περισσότερα ζητήματα δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Υπόψιν τα 6€ δεν θα τα γλιτώσει, ας του είπαν έτσι στο κατάστημα.

Τα γλιτώνει …πρόσφατα έκανα νέα παραγγελία κάρτας (χρεωστικής) και δε χρεώθηκα 6€ …Η Κάρτα μου έληγε τον Μάρτιο την ακύρωσα μέσω ibank και ζήτησα να εκδώσω νέα και δε χρεώθηκα απολύτως τίποτα…

11 ώρες πριν, BlackBoldog είπε

Η Κάρτα μου έληγε τον Μάρτιο του 2023 και για να γλυτώσω τα 6€ …σκέφτηκα να την ακυρώσω μέσω του ibank και ζήτησα να εκδοθεί νέα (βέβαια άργησε πάνω από δέκα εργάσιμες μέρες) …δε μου χρέωσαν τίποτα απολύτως… 

Επεξ/σία από corsair04
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...