Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρκετά ενδιαφέροντα όσα γράφονται παραπάνω αλλά οι εταιρείες έχουν αυξήσει τις τιμές σε όλα τα προϊόντα με αποτέλεσμα το ίδιο προϊόν να έχει παρόμοια τιμή σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Πλέον τα σούπερ μάρκετ δεν θέλουν να ρίξουν τις τιμές και να χάσουν το ποσοστό κέρδος τους.!! Οι επιλογές για φθηνότερα προϊόντα λιγοστεύουν όσο περνάει ο καιρός δυστυχώς.

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, AristidisZ said:

Τότε δεν είναι το φτηνότερο s/m, είναι το s/m με τα φτηνότερα προϊόντα, το οποίο είναι άλλη κουβέντα 

Επί της ουσίας εκεί καταλήγει η συζήτηση και το ενδιαφέρον του κοινού όμως. Για αρκετούς προφανείς και κάποιους λιγότερο προφανείς λόγους, τα προϊόντα με φίρμα δεν μπορεί να είναι φθηνότερα από το ένα κατάστημα στο άλλο (με εξαίρεση τις προσφορές εννοείται). Ή έστω αν είναι φθηνότερα, οι διαφορές θα είναι τόσο αμελητέες που δεν θα υπάρχει λόγος να μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκρισης.

Οπότε αναγκαστικά πάμε στην επόμενη πίστα και συγκρίνουμε γενικότερα πόσο φθηνότερο βγαίνει το καρότσι της εβδομάδας με μία μίξη προϊόντων τόσο σε φίρμες, όσο και σε ιδιωτικές ετικέτες. Ε, χθες γέμισα το μικρό καρότσι του LIDL με διάφορα πράγματα (και με βλακείες μεταξύ άλλων) και κατέληξα να δώσω 65 ευρώ για πράγματα που στο Σκλαβενίτη θα έδινα 85 ευρώ (που -σημειωτέον- στον Σκλαβενίτη έχω και 3% επιπλέον έκπτωση λόγω τιμολογίου).

Αν ήταν 5% φθηνότερο το καλάθι, δεν θα είχε νόημα να μπαίνουμε στην διαδικασία ψακτικής, εδώ η διαφορά όμως είναι χαώδης.

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, papoys1 said:

στον ειδικό πάγκο που ολα έχουν απέναντι.

Στης Ελευσίνας δεν έχει. 

6 hours ago, Malthador said:

Το βλέπεις και στο ΙΚΕΑ που έχουν βάλει σελφ-σέρβις ταμείο, το οποίο φεύγει αέρας

Είχανε στο ΙΚΕΑ Κηφισού και με είχε βολέψει γιατί ήμουν μόνος κάθε φορά αλλά τελευταία φορά που ήμουν εκεί τα είχαν κλείσει. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NickTG είπε

Στης Ελευσίνας δεν έχει. 

Προσωπικά προτιμώ όποτε πηγαίνω σε ΣΜ (σπάνια λόγω eshop) να τα βάζω στο καρότσι ξανά και μετά να πηγαίνω στο αμάξι και να τα βάζω εκεί επιτόπου στις πάνινες σακκούλες που έχω. Ούτε άγχος ούτε να καθυστερώ τους άλλους.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NickTG είπε

Είχανε στο ΙΚΕΑ Κηφισού και με είχε βολέψει γιατί ήμουν μόνος κάθε φορά αλλά τελευταία φορά που ήμουν εκεί τα είχαν κλείσει. 

Πότε έκλεισε πριν 3 μήνες περίπου τα είχε κανονικά και δεν έχουν ποτέ ουρά. Βέβαια έχουν υπάλληλο να βοηθάει όσους τα βρίσκουν σκούρα.

Δημοσ.

Και άλλοι παράγοντες κάνουν σχετικό το φθηνότερο super market και προσωπική υπόθεση για τον καθένα.

Πχ. τι να το κάνω αν σε ένα sm κάποιο προϊόν κοστίζει 4, αλλά στο άλλο που έχει 5 το βγάζει συχνά σε προσφορά και τότε παίρνω δύο?

Ή αν ένα sm έχει 9 γιαούρτια φθηνότερα απ' όλους αλλά το 10ο που αγοράζω το έχει 10 cents ακριβότερα?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Malthador είπε

Επί της ουσίας εκεί καταλήγει η συζήτηση και το ενδιαφέρον του κοινού όμως. Για αρκετούς προφανείς και κάποιους λιγότερο προφανείς λόγους, τα προϊόντα με φίρμα δεν μπορεί να είναι φθηνότερα από το ένα κατάστημα στο άλλο (με εξαίρεση τις προσφορές εννοείται). Ή έστω αν είναι φθηνότερα, οι διαφορές θα είναι τόσο αμελητέες που δεν θα υπάρχει λόγος να μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκρισης.

Οπότε αναγκαστικά πάμε στην επόμενη πίστα και συγκρίνουμε γενικότερα πόσο φθηνότερο βγαίνει το καρότσι της εβδομάδας με μία μίξη προϊόντων τόσο σε φίρμες, όσο και σε ιδιωτικές ετικέτες. Ε, χθες γέμισα το μικρό καρότσι του LIDL με διάφορα πράγματα (και με βλακείες μεταξύ άλλων) και κατέληξα να δώσω 65 ευρώ για πράγματα που στο Σκλαβενίτη θα έδινα 85 ευρώ (που -σημειωτέον- στον Σκλαβενίτη έχω και 3% επιπλέον έκπτωση λόγω τιμολογίου).

Αν ήταν 5% φθηνότερο το καλάθι, δεν θα είχε νόημα να μπαίνουμε στην διαδικασία ψακτικής, εδώ η διαφορά όμως είναι χαώδης.

Εντάξει περί ορέξεως.

Ο @AristidisZ το είπε πολύ σωστά "Τότε δεν είναι το φτηνότερο s/m, είναι το s/m με τα φτηνότερα προϊόντα, το οποίο είναι άλλη κουβέντα "

Τελευταία φορά στο lidl ήταν σε σπίτι φίλου που μένει δίπλα. Φτιάχναμε κρέπες και πεταχτήκαμε για merenda ή nutella. Δεν είχε τίποτα από τα δύο (μπορεί να έτυχε η περίπτωση) και να είχαν τελειώσει αλλά γενικά δεν έχει τίποτα.

Προσωπικά είμαι της ποιότητας και καθόλου της ποσότητας. Θα πάρω μπισκότα Βιολάντα π.χ. αφού το κάνω θα το κάνω. Θα υπήρχε νόημα να τα είχε αυτά τα προϊόντα και μετά να συγκρίναμε.

Πάντως οι κουβέντες είναι πιο φθηνό γιατί έχει πιο παραγωγικό προσωπικο κτλ το ακούω βερεσέ. Γιατί την διαφήμιση που κάνει το lidl δεν την κάνει κανένα άλλο. Με τεράστια διαφορά.

Δημοσ.
24 minutes ago, dtk-386 said:

Προσωπικά προτιμώ όποτε πηγαίνω σε ΣΜ (σπάνια λόγω eshop) να τα βάζω στο καρότσι ξανά και μετά να πηγαίνω στο αμάξι και να τα βάζω εκεί επιτόπου στις πάνινες σακκούλες που έχω. Ούτε άγχος ούτε να καθυστερώ τους άλλους.

Και εγώ όταν έχω καρότσι το ίδιο κάνω. Έτσι φεύγω και πιο γρήγορα μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο! :P

24 minutes ago, armagedwnn said:

Πότε έκλεισε πριν 3 μήνες περίπου τα είχε κανονικά και δεν έχουν ποτέ ουρά. Βέβαια έχουν υπάλληλο να βοηθάει όσους τα βρίσκουν σκούρα.

Πριν κάνα μήνα είχα πάει και δεν τα δούλευαν. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, armagedwnn said:

Εντάξει περί ορέξεως.

Ο @AristidisZ το είπε πολύ σωστά "Τότε δεν είναι το φτηνότερο s/m, είναι το s/m με τα φτηνότερα προϊόντα, το οποίο είναι άλλη κουβέντα "

Τελευταία φορά στο lidl ήταν σε σπίτι φίλου που μένει δίπλα. Φτιάχναμε κρέπες και πεταχτήκαμε για merenda ή nutella. Δεν είχε τίποτα από τα δύο (μπορεί να έτυχε η περίπτωση) και να είχαν τελειώσει αλλά γενικά δεν έχει τίποτα.

Προσωπικά είμαι της ποιότητας και καθόλου της ποσότητας. Θα πάρω μπισκότα Βιολάντα π.χ. αφού το κάνω θα το κάνω. Θα υπήρχε νόημα να τα είχε αυτά τα προϊόντα και μετά να συγκρίναμε.

Πάντως οι κουβέντες είναι πιο φθηνό γιατί έχει πιο παραγωγικό προσωπικο κτλ το ακούω βερεσέ. Γιατί την διαφήμιση που κάνει το lidl δεν την κάνει κανένα άλλο. Με τεράστια διαφορά.

Ίσως να είχε τελειώσει, ίσως να μην έψαξες καλά, πάντως Νutella έχει. Και για του λόγου το αληθές:

LIDL

Σκλαβενίτης

Ακόμα και σε προσφορά φίρμας φθηνότερο βγαίνει το LIDL, μιας και τα άλλα S/M δεν φέρνουν την μεγάλη συσκευασία.

Επίσης, sorry για την παρατήρηση, αλλά εάν είσαι της ποιότητας δεν παίρνεις Βιολάντα. Πας σε φούρνο/ζαχαροπλαστείο και κάνεις σωστά την γουρουνιά.

Δημοσ.

δεν μου τρεχουν απο τα μπατζακια αλλα δεν ασχολουμε πραγματικα

δεν θα κοιταξω ποιος εχει την διαφορα του 1€ διοτι νομιζω για κατι τετοια ποσα μιλαμε

καθε παρασκευη σχεδον εχω την λιστα απο το sklavenitis.gr οπου παω και κανω add , εχω και τα favorites απο αυτα που συνηθυως παιρνω επιπλεον, order , τελος. δεν παταω supermarket γιατι βαριεμε τους ανθρωπους και φυσικα τις ουρες, και οτι μερικοι πιανουν κουβεντα λες και δεν υπαρχει κοσμος απο πισω και ουτε με ενδιαφερει να μαθω αν ειναι καλα τα παιδια της μπροστινης.

Επισης legit question, 10 σελιδες thread, ειπατε , μετρησατε κτλ, μπορει να μου πει καποιος που κανει αυτο το παιχνιδι δηλαδη να ψαχνει για τα φθηνοτερα απο διαφορες αλυσιδες και να παιρνει 5 απο εδω, 5 απο εκει, 2 απο παρα εκει, τελικα ποσο ειναι το  κερδος παραπανω, δηλαδη ποσο γλυτωνεις πραγματικα

γιατί για μένα η ταλαιπωρια ολου αυτου ειναι ψυχικα περισσοτερη απο τα δεν ξερω ποσα γλυτωνεις τελικά.

Για την λαικη συμφωνω καπου που αναφερθηκε, δεν παιρνω απο τον καθε τυχοντα, δηλαδη αυτο με την μοδα που ηταν νομιζω παει περασε, να πας να παρεις αυγα και μαρουλια απο καποιον που δεν ξερεις πως τα εκτρεφει, τι πεταει πανω του αν βαζει της αγελαδες να κανουν την αναγκη τους πανω στα λαχανα κτλ. Στο super market εχεις την πιστοποιηση (δεν μιλαω για βιολογικα αλλο φρούτο αυτο τζιζ)

Και σαλατες πλεον ουτε με αυτο ασχολουμε, φρεσκουλης ετοιμοι καπριτσιοζα. Δηλαδη οντως ειναι πιο φθηνα ερχετε να παω να παρω 4 διαφορετικα ειδη μαρουλιων και ζαρζαβατικων και μετα πλένε, καθαριζε, κοβε ???

(μην μου πειτε για το βατραχι που βρηκαν μέσα)

Δημοσ.
Στις 29/3/2023 στις 10:00 ΠΜ, dpolal είπε

Όλοι όσοι γράφεται ότι πάτε σε 2-3-4 διαφορετικά σούπερ μάρκετ για να πέρνετε τις προσφορές πάντως θα ήθελα να μας γράψετε μετά και πόσα χαλάτε σε βενζίνες με τα πήγαινέλα.

Για να μην πούμε και για τον χρόνο που σπαταλάτε για όλο αυτό το πανηγύρι.

Μονο ποδια ποδια ποδια

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ίσως να είχε τελειώσει, ίσως να μην έψαξες καλά, πάντως Νutella έχει. Και για του λόγου το αληθές:

LIDL

Σκλαβενίτης

Ακόμα και σε προσφορά φίρμας φθηνότερο βγαίνει το LIDL, μιας και τα άλλα S/M δεν φέρνουν την μεγάλη συσκευασία.

Επίσης, sorry για την παρατήρηση, αλλά εάν είσαι της ποιότητας δεν παίρνεις Βιολάντα. Πας σε φούρνο/ζαχαροπλαστείο και κάνεις σωστά την γουρουνιά.

Η διαφορά τιμής λόγω συσκευασίας είναι ξεκάθαρα. Με αυτή την λογική μπορώ να πάω στο ΕΝΑ που είναι bulk για καταστήματα κτλ.

Αν το πάρουμε overall εμπειρία παραγγελεία σπίτι, ουρές και ποικιλία τότε τα κλασσικά sm είναι καλύτερα. (Δεν ξέρω αν έχει e-shop το lidl αν έχει διόρθωσε με).

Σόρυ κιόλας αλλά για εμένα τα Βιολάντα είναι καλύτερα από το 80% των φούρνων. Τώρα τα ζαχαροπλαστεία είναι άλλη κουβέντα. Θα φάω γαλακτομπούρεκο από Κοσμικόν, μακαρόν από τσίρου κ.ο.κ. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, great είπε

δεν μου τρεχουν απο τα μπατζακια αλλα δεν ασχολουμε πραγματικα

δεν θα κοιταξω ποιος εχει την διαφορα του 1€ διοτι νομιζω για κατι τετοια ποσα μιλαμε

καθε παρασκευη σχεδον εχω την λιστα απο το sklavenitis.gr οπου παω και κανω add , εχω και τα favorites απο αυτα που συνηθυως παιρνω επιπλεον, order , τελος. δεν παταω supermarket γιατι βαριεμε τους ανθρωπους και φυσικα τις ουρες, και οτι μερικοι πιανουν κουβεντα λες και δεν υπαρχει κοσμος απο πισω και ουτε με ενδιαφερει να μαθω αν ειναι καλα τα παιδια της μπροστινης.

Επισης legit question, 10 σελιδες thread, ειπατε , μετρησατε κτλ, μπορει να μου πει καποιος που κανει αυτο το παιχνιδι δηλαδη να ψαχνει για τα φθηνοτερα απο διαφορες αλυσιδες και να παιρνει 5 απο εδω, 5 απο εκει, 2 απο παρα εκει, τελικα ποσο ειναι το  κερδος παραπανω, δηλαδη ποσο γλυτωνεις πραγματικα

γιατί για μένα η ταλαιπωρια ολου αυτου ειναι ψυχικα περισσοτερη απο τα δεν ξερω ποσα γλυτωνεις τελικά.

Για την λαικη συμφωνω καπου που αναφερθηκε, δεν παιρνω απο τον καθε τυχοντα, δηλαδη αυτο με την μοδα που ηταν νομιζω παει περασε, να πας να παρεις αυγα και μαρουλια απο καποιον που δεν ξερεις πως τα εκτρεφει, τι πεταει πανω του αν βαζει της αγελαδες να κανουν την αναγκη τους πανω στα λαχανα κτλ. Στο super market εχεις την πιστοποιηση (δεν μιλαω για βιολογικα αλλο φρούτο αυτο τζιζ)

Και σαλατες πλεον ουτε με αυτο ασχολουμε, φρεσκουλης ετοιμοι καπριτσιοζα. Δηλαδη οντως ειναι πιο φθηνα ερχετε να παω να παρω 4 διαφορετικα ειδη μαρουλιων και ζαρζαβατικων και μετα πλένε, καθαριζε, κοβε ???

(μην μου πειτε για το βατραχι που βρηκαν μέσα)

Σεβαστές οι θέσεις του καθενός, ειδικά όταν αφορούν τον τρόπο ζωής που επιλέγει εκείνος και δεν αφορά κανέναν άλλο.

Προσωπικά όμως, από όλη την προκάτ φάση του φαγητού τον περισσότερων, εκείνο που με τρελαίνει είναι η ιστορία με τις σαλάτες. Οκ, δεν έχεις χρόνος να κάνεις παστίτσιο. Και θα το πάρεις από μαγειρίο ή κατεψυγμένο. Το αυτό και για τα παπουτσάκια. Άντε και τα τυροπιτάκια (που να κάθεσαι να τυλίγεις). Αλλά και η λαχανοσαλάτα ρε παιδιά;;;

Και μετά δηλαδή λέτε στον εαυτό σας (δεν μιλάω για τους άλλους) ότι "μαγείρεψα"; Να το δεχτώ για ένα mix σαλατικών που για να το κάνεις θα σήμαινε πολλαπλές αγορές που ίσως μετά να έπρεπε να πετάξεις το υπόλοιπο. Αλλά ακόμα και το απλό μαρούλι ή το λάχανο προκάτ και pre-cut? Και μετά συζητάμε για το πλαστικό από τα καλαμάκια τη στιγμή που κάθε μερίδα σαλάτα έρχεται "σακουλάτη";

Σημ. Εννοείται πως δεν κριτικάρω τον great. Απλά πήρα αμπάριζα από το ποστ του :)

• Like 2
Δημοσ.
35 minutes ago, armagedwnn said:

Σόρυ κιόλας αλλά για εμένα τα Βιολάντα είναι καλύτερα από το 80% των φούρνων.

Έχει πάντως Βιολάντα στο lidl, απλά έχει συγκεκριμένα ενώ έχει και δικά του που τα φτιάχνει η Βιολάντα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 29/3/2023 στις 12:02 ΜΜ, haris_216 είπε

Το supermarket (vs λαϊκή) έχει το υπέρ της πιστοποίησης/τυποποίησης (ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κανείς). Και των διαφόρων ευκολιών όπως πιστωτικές, loyalty cards, διαθέσιμο σχεδόν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Βέβαια έχοντας ακούσει και τόσα για τους ελέγχους και τις πιστοποιήσεις μια χαρά μπορούμε να πεθάνουμε...πιστοποημένα :P

Από την άλλη η λαϊκή προσφέρει σίγουρα ποικιλία που το supermarket δεν έχει (έχει συνήθως ένα είδος λάχανο, ένα είδος μαρούλι, κλπ), μία πιο προσωπική επαφή με τον παραγωγό ή έμπορο (αν είναι το ζητούμενο για κάποιον) που κανένα μεγαλοκατάστημα δεν μπορεί να προσφέρει κι ενίοτε και κάποια γεύση που πλέον κατά κανόνα απουσιάζει από τα, όμορφα είναι η αλήθεια, ζαρζαβατικά και πρασινάδες των s/m.

Τέλος ως προς τις τιμές παίζουν παράλληλα, οι μεν με προσφορές οι δε με ρίξιμο των τιμών όσο πάνε για το κλείσιμο της ημέρας (για να μην τα κουβαλάνε πίσω).

Προσωπικά ψωνίζω και από τους μεν και από τους δε ανάλογα την περίπτωση τον χρόνο κλπ, προτιμώντας συνήθως την λαϊκή όταν το επιτρέπει ο χρόνος ακόμα και για το folklore της ιστορίας :) 

Συμμετέχω σε συνεταιρισμό που προμηθεύει ΑΒ και lidl με προϊόντα μαναβηκής (αγγούρια,  τομάτες,  πιπεριές,  μελιτζάνες)

Και τα 2 είναι υπέρ αυστηρά σε θέμα πιστοποίησης κ υπολειμμάτων από φυτοφάρμακα,  σε αφόρητο βαθμό... και τα 2, έχουν όρια μικρότερα από τα αποδεκτά της ΕΕ. Το lidl δε , το 1/3 . Η συχνότητα των αναλύσεων που κάνουν,  είναι μια ανά φορτίο (μας την χρεώνουν).

Παραγωγός στην Ιεράπετρα,  κ μέλος του συνεταιρισμου που ανήκω,  για χρήση μη εγκεκριμένου φυτοπροστατευτικου , τιμωρήθηκε με 7.000€ πρόστιμο κ 7 μήνες φυλακή με αναστολή!! (Χρήση φυτοπροστατευτικου σε αγγούρι αντί τοματα )

....αυτά περί πιστοποίησης κ ελέγχων 

• Like 6
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...