Makis38 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 MarketIn 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 48 minutes ago, rigo0sotirhs said: Lidl ελάχιστα πράγματα γιατί τα περισσότερα είναι πολύ κάτω ποιοτικά... από τις ιδιοτιμές ετικέτες άλλων SM Ακόμα κυκλοφορεί αυτή η εσφαλμένη αντίληψη; Τα ίδια προϊόντα είναι, οι ίδιες εταιρείες τα φτιάχνουν και απλώς βάζουν διαφορετικό αυτοκόλλητο επάνω. Εκτός κι αν εννοείς ότι είναι χαμηλότερης ποιότητας το αυτοκόλλητο. Όποιος θεωρεί ότι το ΧΥΖ εργοστάσιο θα δημιουργήσει έξι διαφορετικές γραμμές παραγωγής για να βγάλει το δικό του εβαπορέ με τη φίρμα του και άλλα πέντε εβαπορέ (χαμηλότερης -και καλά- ποιότητας) με ιδιωτική ετικέτα, τότε δεν ξέρει πως δουλεύουν οι παραγωγές και απλά ανακυκλώνει αστικούς μύθους. 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas1269 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μια χαρα πραγματα εχει και το lidl...αλλα εγω προσωπικα πηγαινω πολυ σπανια.Αυτο το ...χαλι με την ουρα στα ταμεια( το εχω δει σε ολα τα LIDL στην Αττικη) πραγματικα δεν παλευεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 19 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε Μια χαρα πραγματα εχει και το lidl...αλλα εγω προσωπικα πηγαινω πολυ σπανια.Αυτο το ...χαλι με την ουρα στα ταμεια( το εχω δει σε ολα τα LIDL στην Αττικη) πραγματικα δεν παλευεται... Μα ακριβώς αυτό το "χάλι" είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να χτυπάει τιμές. Γιατί έχει πολύ λιγότερους υπαλλήλους και άρα λειτουργικό κόστος. Και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτοί οι μικροί δικτατορίσκοι του "μα καλά, δεν θα ανοίξετε άλλο ταμείο; τόσοι άνθρωποι είμαστε" που ξέρουν να κάνουν τους καμπόσους στα παιδιά που κυριολεκτικά ΤΡΕΧΟΥΝ όλη τη μέρα. Τη στιγμή που θα μπορούσαν να πάνε στο παραδίπλα supermarket με τα πολλά ταμεία (αλλά και τις σχετικές διαφορές στις τιμές ) 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, haris_216 είπε Μα ακριβώς αυτό το "χάλι" είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να χτυπάει τιμές. Γιατί έχει πολύ λιγότερους υπαλλήλους και άρα λειτουργικό κόστος. Και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτοί οι μικροί δικτατορίσκοι του "μα καλά, δεν θα ανοίξετε άλλο ταμείο; τόσοι άνθρωποι είμαστε" που ξέρουν να κάνουν τους καμπόσους στα παιδιά που κυριολεκτικά ΤΡΕΧΟΥΝ όλη τη μέρα. Τη στιγμή που θα μπορούσαν να πάνε στο παραδίπλα supermarket με τα πολλά ταμεία (αλλά και τις σχετικές διαφορές στις τιμές ) Σε αυτό συμφωνώ και εγώ απόλυτα, είναι μέρος της "εμπειρίας" των lidl.Εαν δεν σου κάνει πας σε άλλο(όπως κάνω και εγώ τα τελευταία χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις που παντα μου υπενθυμίζουν τον λόγο που σταμάτησα να πηγαινω). Και σίγουρα οι υπάλληλοι δεν φταίνε σε τίποτα. 47 λεπτά πριν, Malthador είπε Ακόμα κυκλοφορεί αυτή η εσφαλμένη αντίληψη; Τα ίδια προϊόντα είναι, οι ίδιες εταιρείες τα φτιάχνουν και απλώς βάζουν διαφορετικό αυτοκόλλητο επάνω. Εκτός κι αν εννοείς ότι είναι χαμηλότερης ποιότητας το αυτοκόλλητο. Όποιος θεωρεί ότι το ΧΥΖ εργοστάσιο θα δημιουργήσει έξι διαφορετικές γραμμές παραγωγής για να βγάλει το δικό του εβαπορέ με τη φίρμα του και άλλα πέντε εβαπορέ (χαμηλότερης -και καλά- ποιότητας) με ιδιωτική ετικέτα, τότε δεν ξέρει πως δουλεύουν οι παραγωγές και απλά ανακυκλώνει αστικούς μύθους. Δεν πιστεύω πως θα στήσει άλλη γραμμή παραγωγής αλλά υποθέτω πως θα έχουν κάποια μικροδιαφοροποιηση στις προδιαγραφές.π.χ ο τοματοπελτες της pummaro να γίνετε από β διαλογή και ο Μάρατα του Σκλαβενίτη από γ διαλογή η π.χ να βράζει 5 λεπτά λιγότερο η κάτι αντιστοιχο(εντελώς τυχαία παραδείγματα/επωνυμιες) Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Και να επισημάνουμε ότι δύο ταμεία στο lidl διεκπεραιώνουν όσους πελάτες/προϊόντα θα έκαναν σε άλλα supermarket 4-5 ταμεία. Τα παιδιά περνάνε τα προϊόντα σα να μην υπάρχει αύριο. Σημ. Δεν έχω δουλέψει ποτέ εκεί και ούτε έχω δικό μου που να το έχει κάνει. Όποιος όμως έχει μάτια βλέπει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sstratos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Εγω πιστεύω οτι το lidl ειναι το ποιο vfm. Και θα αναλύσω την άποψη μου... Εγώ πηγαίνω lidl για σχεδόν ολά , κυρίως ομως για απορρυπαντικά , ζυμαρικά/άλευρα , γάλα , δημητριακά. Εχει μεγάλη ποικιλία σε αυτά για ολα τα βαλάντια. Πλέον τα απορρυπαντικά του ειναι αξιόλογα, ακόμη και η οικονομική του σειρά. Ιδίως το γιαούρτι στραγγιστό 1kg ή το 1kg κασέρι όταν το βγάζει προσφορά γίνεται χαμός. Τα χαρτικά του είναι καλής ποιότητας , και όταν σου βγάζει τα 24 τρίφυλλα ρολά υγείας με 7 ευρώ δεν πρέπει να το χάσεις (οταν τα επώνυμα χαρτιά υγείας τα 10 ρολά ξεκινούν απο 5.5 - 6 ευρώ) Τα αρνητικά του lidl ειναι οτι δεν εχει καλάθια. Αν και έχει βάλει μικρά καροτσάκια και βολεύεσαι πλέον. Οπως ειπε και ενας προηγούμενος χρήστης , ζητάς απο τα ταμία ένα πλαστικό κέρμα (εμεις τα λέμε "τάπα") και το εχεις στο αυτοκίνητο μονίμως. Επίσης η αναμονή στα ταμεία (αν και δεν εχει τύχει να περιμένω πάνω απο 1-2 λεπτά). Βέβαια με αγχώνει η ταμίας ετσι που τα σκανάρει και χτίζει πύργο τζενγκα μπροστά μου. 😁 Η μαναβική του είναι μέτρια και συνήθως μετά τις 6 το απόγευμα εχει αρκετά κενα στα προϊόντα. Ο φούρνος οπου έχει διαθέτει καλούτσικα προιόντα αν και προψημένα. Εννοείται οτι πάντα στέκομαι και χαζεύω τις "γερμανο-κινεζιές" που έχει κάθε εβδομάδα (εργαλεία κτλ) 😁 Ο μύθος των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας , οτι είναι κατώτερα απο τα επώνυμα εχει καταρριφθεί εδώ και καιρό. Για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά του lidl (Γάλπο) είναι προϊόντα Εβροφάρμα !! Επίσης μου αρέσει που έχει πολλά προιόντα απο περιοχές της Ελλάδας , που τα άλλα s/m δεν τα φέρνουν. Τα αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας του (νομίζω λέγονται αγροικία) δεν μου αρέσουν καθόλου... οποιοδήποτε τύπο αλλαντικού εχω δοκιμάσει Σαν δεύτερο εχω τον σκλαβενίτη. Εχει σιγουρα μεγαλύτερη ποικιλία απο το lidl , αλλα τα επώνυμα ειναι και ακριβά. Η μαναβική του είναι καλυτερη του lidl , χωρίς να παρατηρούνται ελλείψεις κατα την διάρκεια της ημέρας. Σκλαβενίτη πηγαίνω για αλλαντικά κυρίως , και για κάποιες προσφορές μόνο (pantene σαμπουάν 1+1 , old spice 1+1 κ.α.) . Επίσης εαν θέλω κάτι ιδιαίτερο (εξεζητημένο) θα πάω σκλαβενίτη. ΑΒ εχω να πάω πάνω απο 2 χρόνια , έχει γίνει πολύ ακριβός. Βλέπω τις διαφημίσεις του στην τηλεόραση με κάποιους κράχτες , αλλα όλα τα άλλα είναι πολύ τσιμπημένα προς τα πάνω... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Θξ για το τιπ με τη «τάπα», μου έδωσαν σήμερα μία στο LIDL και την άφησα στο αμάξι μου. 26 minutes ago, @topos said: Δεν πιστεύω πως θα στήσει άλλη γραμμή παραγωγής αλλά υποθέτω πως θα έχουν κάποια μικροδιαφοροποιηση στις προδιαγραφές.π.χ ο τοματοπελτες της pummaro να γίνετε από β διαλογή και ο Μάρατα του Σκλαβενίτη από γ διαλογή η π.χ να βράζει 5 λεπτά λιγότερο η κάτι αντιστοιχο(εντελώς τυχαία παραδείγματα/επωνυμιες) Αυτό που περιγράφεις συνιστά διαφορετική γραμμή παραγωγής. Δεν πρόκειται το εργοστάσιο να μπει στη διαδικασία να ξεδιαλέξει τομάτες (δεν μιλάμε για δέκα καφάσια, αλλά για δέκα χιλιάδες καφάσια), ούτε να βράσει λιγότερο τον πελτέ (γιατί στον «βραστήρα» που μπαίνουν δέκα τόνοι προϊόν, προκειμένου να μειώσεις την θερμοκρασία λίγους βαθμούς μπορεί να χρειαστούν ακόμα και αρκετές ώρες). Όλα τα παραπάνω είναι τυχαία νούμερα/συνθήκες/whatever, απλά πάτησα στο παράδειγμά σου για να σου δείξω γιατί δεν συμφέρει ένα εργοστάσιο να κάνει τέτοια κόλπα. Το συμφέρει καλύτερα να συσκευάσει το ίδιο προϊόν σε διαφορετικό περιτύλιγμα και παράλληλα να βγάζει βρώμα ότι η δική του συσκευασία είναι καλύτερη. Ξεκάθαρο μάρκετινγκ είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
animor Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Από μαναβική με ικανοποιούν Μασούτης και Σκλαβενίτης. ιδιωτικης ετικέτας παίρνω λίγα και συγκεκριμένα πράγματα. Από Μασούτη πχ τόνο σαλάτα, τη βρίσκω πολυ καλύτερη από ΡΙΟ Μάρε, δεν ξέρω τι έχει μέσα και υπό ποιες συνθήκες παράγεται και συσκευάζεται. Κι επίσης τον προτιμω για ψητές πιπεριές, γεμιστές ελιές και τέτοια πράγματα σε βαζάκια. Όπως και το μπραντ του από τον τόπο μας, το τσίπουρο με γλυκάνισο ας πούμε, πολύ ωραίο. λιντλ μια φορά έχω πάει και πήρα μόνο διάφορες κροκέτες ισπανικές και γαλλικές. και γατοτροφη που τα αδέσποτα της γειτονιάς το μύρισαν κι έφυγαν μακριά, ενώ είναι παμφάγα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thleorasakias Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Εκει που μενω εχω my market-lidl το ενα απεναντι στο αλλο τρια λεπτα με τα ποδια απο κει ειναι ο σκλαβενιτης και 1 λεπτο με τα ποδια ο βασιλοπουλος.Γενικα οταν ξεκιναω να ψωνισω τα παιρνω με την σειρα....Προσωπικα για μενα ολα τα ιδια χαλια ειναι.Πριν πας θελει ψαξιμο στα φυλλαδια για προσφορες ειναι ευκολο να καταλαβεις ποιες ειναι οντως σε εισαγωγικα προσφορες. 1)Lidl γενικα στις περισσοτερες κατηγοριες ειναι το οικονομικοτερο αλλα μεγαλες αναμονες στην ουρα 2)Mymarket Αναψυκτικα-χυμοι παντα το ακριβοτερο,Κατεψυγμενα παντα δινουν δυνατες προσφορες μπαρμπασταθης-κρεατικα γυρος-μπιφτεκια---χοιρινο σουβλακι το ιδιο παιζει σχεδον μονιμα και με τορτιγιες 3)Σκλαβενιτης κοντραρει σχεδον στα ισα ως το οικονομικοτερο το βαζω ιδια κατηγορια με το γερμανικο με εξαιρεση οτι βρισκεις αρκετες προσφορες σε μαρκες και οχι ιδιωτικη ετικετας. 4)Βασιλοπουλος σκετο φαρμακειο ο μοναδικος λογος που περναω απο εκει για τα αλλαντικα ψυγειο ιδιωτικης ετικετα τους ειναι τα φθηνοτερα απο ολα τα μαρκετ που ψωνιζω και ποιοτικα. 5)Bazaar Αν και παω μια φορα το μηνα δεν ειναι κοντα μου οπως τα υπολοιπα σε κονσερβοειδη ειναι το φθηνοτερο ντολμαδακια-φασολια---ρεγκες---σαρδελες κ.λ.π Επιπλεον παιζουν αρκετες δυνατες προσφορες σε πολλα ειδη εδω το αρνητικο ειναι οτι δεν τα βρισκεις παντα. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από thleorasakias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 34 λεπτά πριν, animor είπε και γατοτροφη που τα αδέσποτα της γειτονιάς το μύρισαν κι έφυγαν μακριά, ενώ είναι παμφάγα! Ναι δεν τρώγεται το φαγητό από το Lidl. Μας έπεισες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rigo0sotirhs Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, Malthador είπε Ακόμα κυκλοφορεί αυτή η εσφαλμένη αντίληψη; Τα ίδια προϊόντα είναι, οι ίδιες εταιρείες τα φτιάχνουν και απλώς βάζουν διαφορετικό αυτοκόλλητο επάνω. Εκτός κι αν εννοείς ότι είναι χαμηλότερης ποιότητας το αυτοκόλλητο. Όποιος θεωρεί ότι το ΧΥΖ εργοστάσιο θα δημιουργήσει έξι διαφορετικές γραμμές παραγωγής για να βγάλει το δικό του εβαπορέ με τη φίρμα του και άλλα πέντε εβαπορέ (χαμηλότερης -και καλά- ποιότητας) με ιδιωτική ετικέτα, τότε δεν ξέρει πως δουλεύουν οι παραγωγές και απλά ανακυκλώνει αστικούς μύθους. Αστικός μύθος;;; Η ίδια γραμμή τα παράγει εδώ και χρόνια (ειδικά τα απορρυπαντικά) όλοι το ξέρουν. Αλλά δεν γίνονται όλα ταυτόχρονα. Αλλά υλικά (ενεργά συστατικά) έχει το ένα άλλα το άλλο. Πολύ λίγα προϊόντα είναι εξίσου καλά με αυτά που χρησιμοποιούμε χρόνια. Πόσο μάλλον του λιντλ. Ακόμα και η ποιότητα και οι τιμές αλλάζουν από χώρα σε χώρα με τα Ελληνικά να είναι και ακριβότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Morosis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Χαρμανη για απορρυπαντικα-χαρτικά-ειδη περιποιησης,Σκλαβενίτη για τρόφιμα της δικιά τους εταιρίας + έχουν καλή ποιότητας λαχανικά+φρούτα,lidl για αναψυκτικά,κάνα κρέας σε προσφορά,γιαούρτια γαλπο,γενικά θέλει ψάξιμο και επειδή έχω μηχανάκι κ είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση όλα αυτά, προτιμώ να κάνω όλο αυτή την βαβούρα αλλά να έχει διαφορά στην τσέπη κ την ποιότητα. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από Morosis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargus Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Μένω Κρήτη. Ψώνιζα από τα πάντα παλιότερα που είχα όρεξη και χρόνο. Πλέον, έχω καταλήξει μόνο σε 2: Χαλκιαδάκης (Κρητική αλυσίδα) και Lidl. Σε αυτά τα 2 βρίσκω τα πάντα και σε (σχετικά) καλύτερες τιμές. Όταν έχω χρόνο, προτιμώ να πηγαίνω λαική για λαχανικά-φρούτα καθώς βρίσκεις πολύ πιο νόστιμα προιόντα. Έχοντας και τους 2 μου παππούδες ντοματοπαραγωγούς στο παρελθόν, έχω μεγάλη αδυναμία αλλά και μεγάλες απαιτήσεις από τη ντομάτα. Ποτέ δεν έχω βρει ντομάτα σε οποιοδήποτε σμ που να με ικανοποιήσει. Στη λαική βρίσκω αρκετές φορές (έχει να κάνει με την εποχή) αλλά και εκεί όχι πάντα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maneaterbug13 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Όλοι κερατιάτικα χρεώνουν. Το λογικό είναι να κάνεις αυτό που λένε οι φίλοι από πάνω. Συνδυαστικά. Κάθε σούπερ μάρκετ έχει τις δικές του συμφώνιες με προμηθευτές και συνήθως πανε κατά κατηγορία προϊόντων. Από αλλού απορρυπαντικά, από αλλού κρεατικά κλπ. Προφανώς στο μέτρο του εφικτού από άποψη βενζίνης και χρόνου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις