Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, animor said:

Στον Μασουτη έχω βρει αρκετά ιδιωτικής ετικέτας που με βόλεψαν ή είναι και καλύτερα από αντίστοιχα επώνυμα. Από Σκλαβενίτη δεν με ικανοποίησε ο,τι έχω δοκιμάσει ή ήταν αδιάφορο.

+1

Πχ ψωμί για τοστ Mr Grant (label του Μασουτη) είναι το μοναδικό που μ' αρέσει, επώνυμα τύπου κατσελης παρόλο που είναι πιο ακριβά δεν μ' αρέσουν, όπως και το τυρί gouda light και κανονικό επίσης. Έχει επίσης πόντους που σε συνδυασμό με το μπόνους της Πειραιώς με κάρτα γλιτώνω κάτι ψιλά

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, @topos είπε

Γιατί από την μια το πιάνω για την μείωση στα πλαστικά, αλλά εάν αγοράζω σακούλες σκουπιδιών δεν ρυπαινω πάλι?

Μα ηταν ξεκαθαρο το θεμα. Κονομησαν οι σακουλαδες και τα super market. Φαρσοκωμωδια ηταν το θεμα με τις σακουλες.

Τις ιδεες σακουλες παιρνουμε απλα τωρα τις πληρωνουμε.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, @topos είπε

Β)Για όλους εσάς που παίρνετε σακούλες από το σπίτι(υφασμάτινες π.χ), πως πετάτε τα σκουπίδια σας?

Αγοράζετε μεγάλες μαύρες?

Eshop Σκλαβενίτης, διαλέγεις "επιστρεφόμενες", δε σε χρεώνει κάτι, αλλά τελικά στα φέρνουν στις "κανονικές" λεπτές :D

Επί του θέματος, προσωπικά ψωνίζω από Σκλαβενίτη / Mart / Lidl, σε ένα ποσοστο περίπου 60/30/10

Στα άλλα θα πάω μόνο για πολύ συγκεκριμένη προσφορά 

Διαφωνώ με όσους λένε ότι το Mart είναι ακριβό, σε μεγάλες συσκευασίες οι τιμές του (ανά λίτρο / κιλό) είναι μακράν πιο χαμηλές 

Επίσης όταν έχει προσφορές, οι τιμές είναι σαφώς πιο χαμηλές από άλλα καταστήματα (που μπορεί να έχουν το ίδιο προϊόν σε προσφορά) 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ κατέληξα ότι το να παραγγέλνω από wolt π.χ. συμφέρει πάρα πολύ παρ' όλο που έχει 1.5 ευρώ έξτρα χρέωση.

Όταν βγήκε το market pass δεν το σκέφτηκα και μπήκα κλασικά να κάνω ψώνια απ' το my market. Τέλος πάντων κάνω τα ψώνια μου και είχα ένα ποσό στα 65 ευρώ, τελικά δεν γινόταν να πληρώσω με την κάρτα και μια και είναι δίπλα το s/m λέω θα πάω να κάνω από εκεί τα ψώνια να δω αν δουλεύει και η κάρτα.

Πραγματικά στο μυαλό μου είχα τα πράγματα που είχα βάλει και στο καλάθι διαδικτυακά. Το αποτέλεσμα πλήρωσα 87 ευρώ. Και μου φάνηκε τόσο περίεργο γιατί θεωρούσα ότι έχω πάρει μόνο ένα caprice παραπάνω από την λίστα στο wolt. Τελικά είχα πάρει πολλές μικρές βλακείες κυρίως. 

Και να σημειωθεί ότι ήμουν ήδη υποψιασμένος από τα πράγματα που είχα, ότι έχουν προσφορά από το wolt, διαφορετικά θα είχα χαλάσει περισσότερα. 

Για εμένα τουλάχιστον που μένω μόνος μου σίγουρα το πιο οικονομικό μοντέλο είναι να παραγγέλνεις διαδικτυακά. Έτσι πιστεύω κάνεις πιο σωστές αγορές, λίγο μείον είναι αλλαντικά τυριά, που πρέπει να πάρεις συσκευασμένα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Εγώ κατέληξα ότι το να παραγγέλνω από wolt π.χ. συμφέρει πάρα πολύ παρ' όλο που έχει 1.5 ευρώ έξτρα χρέωση.

Kαι γιατί δε παραγγέλνεις ηλεκτρονικά από S/M ; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Kαι γιατί δε παραγγέλνεις ηλεκτρονικά από S/M ; 

Παλιότερα που το είχα δοκιμάσει το s/m δεν είχε άμεση παραλαβή σαν το wolt. Έπρεπε να κλείσω σε συγκερκιμένο δίωρο. Λόγω δουλειάς πρέπει αναγκαστηκα να παραγγέλνω Σάββατο μόνο, πράγμα που συνήθως ξεχνάω. 

Με έχει βολέψει πάντως γιατί είναι πολύ γρήγορο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν περνάνε έλεγχο ή όχι όπως ειπώθηκε, αλλά γευστικά από την λαική είναι συνήθως πολύ καλύτερα τα λαχανικά/φρούτα. Μόνο εκεί έχω βρει κανονικές ντομάτες που δεν έχουν γεύση αγγούρι.

Θεωρώ όμως ότι οι μεγάλες λαικές αγορές ελέγχονται πολύ περισσότερο από τα απλά μανάβικα. Προσωπικά αγοράζω από το καπάνι στην Θεσσαλονίκη και κόβουν σχεδόν όλοι αποδείξεις και έχουν αναρτημένες κανονικά τις τιμές.

Τα σουπερμαρκετ στις τιμές λαχανικών/φρούτων φτάνουν σε σημείο αισχροκέρδειας. Δεν γίνεται π.χ να πουλά ο παραγωγός ή διανομέας στη λαική 1-1.5 ευρώ τη ντομάτα και το σουπερ που αγοράζει 100 τόνους να την πουλάει 2-3 ευρώ/κιλό.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Δεν ξέρω αν περνάνε έλεγχο ή όχι όπως ειπώθηκε, αλλά γευστικά από την λαική είναι συνήθως πολύ καλύτερα τα λαχανικά/φρούτα. Μόνο εκεί έχω βρει κανονικές ντομάτες που δεν έχουν γεύση αγγούρι.

Θεωρώ όμως ότι οι μεγάλες λαικές αγορές ελέγχονται πολύ περισσότερο από τα απλά μανάβικα. Προσωπικά αγοράζω από το καπάνι στην Θεσσαλονίκη και κόβουν σχεδόν όλοι αποδείξεις και έχουν αναρτημένες κανονικά τις τιμές.

Τα σουπερμαρκετ στις τιμές λαχανικών/φρούτων φτάνουν σε σημείο αισχροκέρδειας. Δεν γίνεται π.χ να πουλά ο παραγωγός ή διανομέας στη λαική 1-1.5 ευρώ τη ντομάτα και το σουπερ που αγοράζει 100 τόνους να την πουλάει 2-3 ευρώ/κιλό.

Εγώ το ανέφερα, εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να αναγράφει στην συσκευασία (τελάρα μια χρήσης - υποχρεωτικό και αυτό από τότε) να φέρει ταμπελάκι με κωδικό. Οι έλεγχοι κατά κύριο λόγο γίνονται στις μεγάλες λαχαναγορές και πάνε στο χημείο του κράτους για φυτοφάρμακα. (Γενικά πάντως είναι πολύ σπάνιο να μην τηρήσει κάποιος αυτά τα όρια συγκομιδής, και δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε).

Τώρα σε θέμα γεύσης ειδικά ντομάτας που το γνωρίζω αρκετά καλά, μετράει πολύ η ποικιλία και μετά ο τόπος παραγωγής (τα πολύ ζεστά μέροι δεν είναι κατάλληλα για ντομάτες π.χ.). Ποικιλίες όπως bobcat (κι όμως έτσι λέγονται) είναι πιο εμφανίσιμες σκληρές αλλά από θέμα γεύσης δεν λένε πολλά. Ποικιλία όπως belladona, extasy (ξέρω περίεργα ονόματα) έχουν απίθανη γεύση. Αλλά οι τιμές χονδρική είναι από 30-60% παραπάνω από τις άλλες. Οπότε καταλαβαίνεις ότι θα φτάσουν σε άλλη τιμή σε εσένα. 

Τέλος οι μεσαίοι-μεγάλοι παραγωγοί δεν πάνε λαϊκή (και σχεδόν κανένας δεν προμηθεύει κατευθείαν s/m εκτός από πολύ μεγάλους παραγωγούς). Όλοι τα στέλνουν στις κεντρικές αγορές. Είτε το πιστεύεις είτε όχι το s/m αγοράζει σύνήθως πιο ακριβά από τον λαϊκατζή στην καλύτερη αγοράζουν στην ίδια τιμή. Γιατί π.χ. αν υπάρχει έλλειψη ντομάτας το s/m έχει συμφωνήσει μια χ ποσότητα με το s/m οπότε θα πουληθεί στην ανάλογη τιμή. Ο λαΊκατζής απλά δεν θα προμηθευτεί ντομάτες εκείνη την ημέρα ή θα πάρει εισαγώμενες κ.ο.κ. 

Σόρυ για το offtopic. Αλλωστέ το πιο Vfm γεύση-τιμή την έχουν οι λαϊκές με το ανάλογο ψάξιμο.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, @topos είπε

Α)Οπότε έχει π.χ προσφορά ο Σκλαβενίτης στο α προϊόν 1-7 του μήνα, 8-15 ο Αβ και πάει λέγοντας?

Μπορεί και ταυτόχρονα πχ ο ένας 10% και ο άλλος 35%

9 ώρες πριν, @topos είπε

2)Είχα την εντύπωση πως είχε καλάθια παλιά..?Ίσως κάνω και λάθος.

Ισχύει ότι είχαν καλαθάκια και μετά τα αντικατέστησαν με τα μικρά καρότσια

Τα παιδιά σήμερα δεν θα μάθουν ποτέ πόσο δύσκολο είναι να κουβαλάς ένα καλαθάκι γεμάτο πράγματα

Δημοσ.

Το μυστικό του "πετυχημένου" καταναλωτή είναι το να μην καταναλώνει πολλά, αλλά τ' απαραίτητα και αυτά καλά. Πριν μια δεκαετία πήγαινα με καρότσι στο σ. μάρκετ, τώρα πλέον με μια τσάντα. Λίγα, καλά και υγιεινά, σνομπάροντας πάντα τις πατέντες ετικετών με κλέψιμο στο ζύγι/τιμή.

Συχνάζω στο τοπικό MyMarket μου γιατί εκεί γνωρίζω κόσμο και βρίσκω που και που ευκαιρία για κανα κουτσομπολιό.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Το μυστικό του "πετυχημένου" καταναλωτή είναι το να μην καταναλώνει πολλά, αλλά τ' απαραίτητα και αυτά καλά. Πριν μια δεκαετία πήγαινα με καρότσι στο σ. μάρκετ, τώρα πλέον με μια τσάντα. Λίγα, καλά και υγιεινά, σνομπάροντας πάντα τις πατέντες ετικετών με κλέψιμο στο ζύγι/τιμή.

Αυτό είναι το μυστικό του άφραγκου, όχι του πετυχημένου 😄

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αυτό είναι το μυστικό του άφραγκου, όχι του πετυχημένου 😄

... Του πετυχημένου άφραγκου καταναλωτή. 😁

Όταν δεν σου περισσεύουν αγοράζεις λίγα και καλά. Εντάξει, δεν είμαι και ταπί, αλλά με βοήθησε ν' αλλάξω φιλοσοφία ζωής.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

... Του πετυχημένου άφραγκου καταναλωτή. 😁

Όταν δεν σου περισσεύουν αγοράζεις λίγα και καλά. Εντάξει, δεν είμαι και ταπί, αλλά με βοήθησε ν' αλλάξω φιλοσοφία ζωής.

Το καταλαβαίνω και το σέβομαι, εξάλλου και εγώ το έγραψα περιπαικτικά, χωρίς δόση ειρωνίας προς εσένα 

Εξάλλου όλοι έχουμε περιορίσει τις αγορές μας ελέω συνθηκών, αλλά δε θέλω να έχω φιλοσοφία ζωής το να μην αγοράζω δυο μπουκάλια κρασί ή λίγο μετσοβόνε (που το λατρεύω) όταν πάω για ψώνια γιατί ζορίζομαι... 

• Like 1
Δημοσ.

SM μέσο eshop Σκλαβενίτης.

ΑΒ ποτέ δεν πάω είναι ακριβώς.

Lidl ελάχιστα πράγματα γιατί τα περισσότερα είναι πολύ κάτω ποιοτικά... από τις ιδιοτιμές ετικέτες άλλων SM

My market γιατί είναι πολύ κοντά και μόνο σε ανάγκη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Εγώ το ανέφερα, εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να αναγράφει στην συσκευασία (τελάρα μια χρήσης - υποχρεωτικό και αυτό από τότε) να φέρει ταμπελάκι με κωδικό. Οι έλεγχοι κατά κύριο λόγο γίνονται στις μεγάλες λαχαναγορές και πάνε στο χημείο του κράτους για φυτοφάρμακα. (Γενικά πάντως είναι πολύ σπάνιο να μην τηρήσει κάποιος αυτά τα όρια συγκομιδής, και δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε).

Τώρα σε θέμα γεύσης ειδικά ντομάτας που το γνωρίζω αρκετά καλά, μετράει πολύ η ποικιλία και μετά ο τόπος παραγωγής (τα πολύ ζεστά μέροι δεν είναι κατάλληλα για ντομάτες π.χ.). Ποικιλίες όπως bobcat (κι όμως έτσι λέγονται) είναι πιο εμφανίσιμες σκληρές αλλά από θέμα γεύσης δεν λένε πολλά. Ποικιλία όπως belladona, extasy (ξέρω περίεργα ονόματα) έχουν απίθανη γεύση. Αλλά οι τιμές χονδρική είναι από 30-60% παραπάνω από τις άλλες. Οπότε καταλαβαίνεις ότι θα φτάσουν σε άλλη τιμή σε εσένα. 

Τέλος οι μεσαίοι-μεγάλοι παραγωγοί δεν πάνε λαϊκή (και σχεδόν κανένας δεν προμηθεύει κατευθείαν s/m εκτός από πολύ μεγάλους παραγωγούς). Όλοι τα στέλνουν στις κεντρικές αγορές. Είτε το πιστεύεις είτε όχι το s/m αγοράζει σύνήθως πιο ακριβά από τον λαϊκατζή στην καλύτερη αγοράζουν στην ίδια τιμή. Γιατί π.χ. αν υπάρχει έλλειψη ντομάτας το s/m έχει συμφωνήσει μια χ ποσότητα με το s/m οπότε θα πουληθεί στην ανάλογη τιμή. Ο λαΊκατζής απλά δεν θα προμηθευτεί ντομάτες εκείνη την ημέρα ή θα πάρει εισαγώμενες κ.ο.κ. 

Σόρυ για το offtopic. Αλλωστέ το πιο Vfm γεύση-τιμή την έχουν οι λαϊκές με το ανάλογο ψάξιμο.

Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να ξέρει τι λέει στο internet, στο θέμα λαϊκή vs supermarket.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...