Προς το περιεχόμενο

Οικονομικότερο και τίμιο supermarket κατα τη γνώμη σας;

trelaras22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ κινούμαι 30% lidl σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα κυρίως ιδιωτικής ετικέτας που είναι εξωφθαλμα φτηνότερα (βλεπε γιαούρτι, γάλα και κάποια ακόμα συσκευασμένα τρόφιμα) και τα υπόλοιπα 70% στο the Mart που βγάζουν πλέον σε όλους κάρτα (και σε ιδιώτες) και προτιμώ τις bulk συσκευασίες τύπου 3-4 κιλά κοτόπουλο στήθος ελληνικό στα 6.5€ το κιλό και 30 αυγά 5.5€ το οποίο είναι ΑΚΡΑΊΑ φτηνότερο από την καλύτερη προσφορά όποιουδήποτε σούπερ μάρκετ (ακόμα και του λιντλ). Το ίδιο κάνω και με το τυρί (παίρνω καπνιστη μοτσαρελα ελληνική με 12.5€ το κιλό σε κεφάλι 2.5 κιλών). Ομοίως παίρνω από εκεί λαχανικά και μεγάλες συσκευασίες από Κετσαπ, απορρυπαντικα, σαμπουάν που τα βρίσκω σταθερά φτηνότερα (τα syoss) από τα άλλα σούπερ μάρκετ ακόμα και στις προσφορές του. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε, η ιδιωτική του ετικέτα (arion foods και master chef) είναι αρκετά φτηνή και τα bulk αξίζουν όλα. 

Επεξ/σία από giannis808
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Λαικη παντως ειναι ασθητα πιο φτηνη και πολυ πιο ποιοτικα λαχανικα απο supermarket.

Σκλαβενιτη, ΑΒ και LIDL τα περισοτερα λαχανικα ειναι χαλια.

Στα των supermarket παντως ο ΑΒ ειναι αισθητα πιο ακριβος ειδικα τον τελευταιο καιρο, παρολα αυτα θελει κυνηγι στις προσφορες και στοκαρισμα οτι συμφερει και δεν χαλαει.

Μια φορα το διμηνο γινεται και επισκεψη στο ΜΑΡΤ που ειναι ελαχιστα πιο φτηνο απο σκλαβενιτη

Επεξ/σία από imr
  • Like 1

ΑΒ είναι ο πιο ακριβός, προτιμώ Μασουτη και Σκλαβενίτη που οι τιμές τους στα επώνυμα είναι σχεδόν, πολλές φορές ακριβώς, οι ίδιες. Στον Μασουτη έχω βρει αρκετά ιδιωτικής ετικέτας που με βόλεψαν ή είναι και καλύτερα από αντίστοιχα επώνυμα. Από Σκλαβενίτη δεν με ικανοποίησε ο,τι έχω δοκιμάσει ή ήταν αδιάφορο.

προσφορες σε επώνυμα κάνουν πάνω κάτω τις ίδιες.

Έχω και κριτήρια εκτός τιμών, πχ ο ΑΒ που είναι κοντά μου είναι πάντα βρώμικος και ακατάστατος, στον έναν Μασουτη είναι όλοι αγενείς, ευτυχώς έχω άλλους 2-3 κοντά.

Δεν έχω επισκεφτεί ποτέ discount και bazaar που τα ‘χω κι αυτά διαθεσιμα. Lidl δεν έχω κοντά και πριν λίγους μήνες επισκέφθηκα ένα καταστημα για πρώτη φορά στη ζωή μου και δοκίμασα μόνο διάφορα κατεψυγμένα  που δεν υπάρχουν αλλού. Μόνο για τέτοια θα ξαναπηγαινα. 
Η λαϊκή τελευταία δεν είναι φθηνότερη από τα μάρκετ, στα περισσότερα είναι ακριβότερη εκτός αν μιλάμε για χύμα πράγματα, ρύζι, όσπρια ή αν πας στο τέλος και πάρεις έτοιμη σακούλα με ταλαιπωρημένα. Παίρνω μόνο συγκεκριμένα πράγματα από κάποιους πάγκους που γνωρίζω. 

^ αυτο με τν λαικη ισχυει. η λαικη εχει ποιοτικα καλυτερα προιοντα σε συγκριση με τα μαρκετ. εννοειται λαικη ειναι ποιο φθηνη... τι να λεμε; παραδειγμα πιπεριες 1.50-1.80 λαικη και σουπερ 3.5€

Ντοματες 1-1.50€ λαικη, σουπερ 1.80-2.20€ κο.κ

το τραγικο που εχω συναντησει στν "δικη μας" λαικη ειναι το εξης..

πχ. για μπανανες, βαζουν 2 ειδων σου λεει προφορικα 1.50€ και πας παιρνεις απτις μπροστινες (που δεν εχουν τιμη κ νμζεις οτι ειναι στα 1.50) και στις χρεωνει 1.70€ 

τους εχω κανει παρατηρησει οτι ειναι υποχρεοι να αναγραφουν καθε τιμη. στον δε τελευταιο του παρατησα τν σακουλα οταν μ πε "αυτες εχουν 1.70 οι αλλες οι μικρες ειναι με 1.5€" και του ειπα την επομενη θαρθω με συνηγορο του καταναλωτη...

το ιδιο εχω παρατηρησει και στις φραουλες. 

Μαλλον ειναι οι εξυπνακιδες του μαρκετινγκ...

• Like 2

54 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Ο ΑΒ ειναι πιο νορμαλ στο σύνολο. Η μαναβικη του ειναι με διαφορα η χειροτερη απο ολες. Τουλαχιστον στο ΑΒ που παω εγω, γιατι οπως μαθαινω, ΔΕΝ εχουν ολα τα ΑΒ την ιδια μαναβικη

Λαχανικά από ΑΒ ψωνίζει η μάνα μου, ειδικά οι ντομάτες είναι για τα σκουπίδια, σκληρές και με δυσκολία τρώγονται. Είχαν βελτιωθεί για ένα διάστημα κάποιων μηνών αλλά επανήλθαν πάλι στα ίδια. Απορώ που υπάρχουν άνθρωποι και τις τρώνε αλλά προφανώς αφού το κάνει η μάνα μου αυτό, θα το κάνουν και κάποιοι άλλοι. 

Κάποτε, πριν από λίγους μήνες δλδ, με 1 ευρώ έπαιρνες 3 αγγούρια από τη λαϊκή. Τώρα παίρνεις ένα, και για να γίνει καλό deal πρέπει να πάρεις πχ 5 με 4, δεν θα γεμίσουμε κι αγγούρια για να βγούμε κερδισμένοι. Το σούπερ μάρκετ τα είχε 80 λεπτά όταν η λαϊκή τα είχε 1 ευρώ. Αντίστοιχα και σε αλλά προϊόντα, όπως κολοκυθάκια που πήρα πρόσφατα. Στη λαϊκή τουλάχιστον μου κάνουν παντα δώρα όποτε αντισταθμίζεται λίγο.

Εγω οσο μεγαλώνω μετράω και άλλα πράγματα πέρα από τις τιμές.

Π.χ εάν είναι βολικό το κατάστημα, εάν έχει θέση parking,εάν έχει καλάθια, βλέπω loyalty card και βγάζω σπυρία κοκ..

Οπότε για την περιοχή που με βολεύει μόνο Σκλαβενίτης, τα υπόλοιπα έχουν κτίρια που έγιναν σούπερ μάρκετ εκ παραδρομής.

Είπα να ξαναδοκιμάσω πάλι lidl αλλά 2 φορές που πήγα εκνευρίστηκα, δεν έχει καλάθια και ψάχνω να βρω κούτα μπας και κάνω την δουλειά μου και φεύγουν τα πράγματα δεξια-αριστερα.

Φτάνεις στο ταμείο και περιμένεις να έρθει ταμίας,"παίζεις λίγο μουσικά ταμεία" κλείνει το ένα-ανοιγει το αλλο..

Και όταν έρθει η σειρά σου πρέπει να κάνεις ακροβατικά μπας και προλάβεις να τα πιάσεις στον αέρα έτσι όπως τα πετάει ο/η ταμίας.

Και για το κερασάκι στην τούρτα μέχρι να φτάσεις στο αυτοκίνητο έχουν σκιστεί οι σακούλες ακόμα και εάν τις "κοίταξες στραβά".

Και στην τελική δεν έχουν τόση διαφορά στις τιμές, στα αλλαντικά/τυριά και επώνυμα προιοντα πρέπει να είναι και ακριβότερο το lidl.

Μιας και πιάσαμε κουβέντα έχω 2 ερωτήσεις σχετικές με s/m

Α)Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί έχουν "κυκλικές προσφορές" στους καφέδες?lavaza εσπρέσσο ανά περίπου 40μερες βγαίνει σε προσφορά.

Υπαρχει κάποιος λόγος?Δεν έχουν κοντινές ημερομηνίες λήξης πάντως.

Β)Για όλους εσάς που παίρνετε σακούλες από το σπίτι(υφασμάτινες π.χ), πως πετάτε τα σκουπίδια σας?

Αγοράζετε μεγάλες μαύρες?

Γιατί από την μια το πιάνω για την μείωση στα πλαστικά, αλλά εάν αγοράζω σακούλες σκουπιδιών δεν ρυπαινω πάλι?

• Like 1

26 λεπτά πριν, @topos είπε

Α)Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί έχουν "κυκλικές προσφορές" στους καφέδες?lavaza εσπρέσσο ανά περίπου 40μερες βγαίνει σε προσφορά.

Β)Για όλους εσάς που παίρνετε σακούλες από το σπίτι(υφασμάτινες π.χ), πως πετάτε τα σκουπίδια σας?

Α) για να έχουν όλες οι αλυσίδες απο μία βδομάδα τη προσφορά

Β) σε αυτές απο τη λαϊκή

1 λεπτό πριν, ObeyWario! είπε

Α) για να έχουν όλες οι αλυσίδες απο μία βδομάδα τη προσφορά

Β) σε αυτές απο τη λαϊκή

Α)Οπότε έχει π.χ προσφορά ο Σκλαβενίτης στο α προϊόν 1-7 του μήνα, 8-15 ο Αβ και πάει λέγοντας?

Θα το τσεκαρω..

Αν και από τον συγκεκριμένο καφέ που το ψιλοπαρακολουθω νομίζω ότι οι Σκλαβενίτης , Αβ και άλλος ένας τους έχουν σε προσφορά την ίδια περίοδο..

9 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Στη λαϊκή πια δεν είναι ούτε το 20% παραγωγοί, οι περισσότεροι είναι έμποροι και όλοι ψωνίζουν (για Αθήνα μιλώντας) από την Κ.Λ.Α στο Ρέντη.

Αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον από ότι πίστευα εγώ! :D

1 ώρα πριν, @topos είπε

Είπα να ξαναδοκιμάσω πάλι lidl αλλά 2 φορές που πήγα εκνευρίστηκα, δεν έχει καλάθια και ψάχνω να βρω κούτα μπας και κάνω την δουλειά μου και φεύγουν τα πράγματα δεξια-αριστερα.

Φτάνεις στο ταμείο και περιμένεις να έρθει ταμίας,"παίζεις λίγο μουσικά ταμεία" κλείνει το ένα-ανοιγει το αλλο..

Και όταν έρθει η σειρά σου πρέπει να κάνεις ακροβατικά μπας και προλάβεις να τα πιάσεις στον αέρα έτσι όπως τα πετάει ο/η ταμίας.

Και για το κερασάκι στην τούρτα μέχρι να φτάσεις στο αυτοκίνητο έχουν σκιστεί οι σακούλες ακόμα και εάν τις "κοίταξες στραβά".

Και στην τελική δεν έχουν τόση διαφορά στις τιμές, στα αλλαντικά/τυριά και επώνυμα προιοντα πρέπει να είναι και ακριβότερο το lidl.

Μιας και πιάσαμε κουβέντα έχω 2 ερωτήσεις σχετικές με s/m

Υπαρχει κάποιος λόγος?Δεν έχουν κοντινές ημερομηνίες λήξης πάντως.

Ποτε δεν ειχε καλαθια

Σε καθε σουπερ περιμενεις να ερθει ταμιας αν εχει αρκετα ατομα. 

Σε καποια αλλα δεν εχεις καν χωρο αφου οπως λες καποια εγιναν εκ παραδρομης σουπερ, αρα μειωσαν απο τους οφελειμους παγκους ενω στο Lidl εχει πριν την εξοδο κατα μηκος. hint: αν παρεις καροτσι δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι για την ταχυτητα του σκαναρισματος. 2ο hint: αν παρεις μεγαλες σακουλες πολλαπλων χρησεων (τις καλυτερες τις εχω βρει lidl και μπαινω σε οποιοδηποτε σουπερ με αυτες), τα πετας παλι μεσα χωρις φοβο να σκιστουν κτλ. Με 1 ευρω σιγουρα κανεις αποσβεση.

Για τις σκισμενες σακουλες δες το προηγουμενο για πολλαπλων χρησεων

σε αλλαντικα δεν ειναι πιο ακριβο σιγουρα. Κατι γαλοπουλες (πχ η καπνιστη στο Lidl παιζει 2.60/300g αν δεν κανω λαθος, οποτε κατω απο 10/kg) και gouda ειναι πιο κατω (τουλαχιστον απο γνωστες επωνυμες μαρκες)

Β) υπαρχουν οι σακουλες σκουπιδιων για αυτον τον λογο. Και με βαση τον ογκο/τεμαχια σε καθε συσκευασια, συμφερει να τις αγοραζεις εναντι των σακουλων για τα ψωνια προς 9 λεπτα ή οσο εχουν παει πλεον :) 

• Like 1

24 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ποτε δεν ειχε καλαθια

Σε καθε σουπερ περιμενεις να ερθει ταμιας αν εχει αρκετα ατομα. 

Σε καποια αλλα δεν εχεις καν χωρο αφου οπως λες καποια εγιναν εκ παραδρομης σουπερ, αρα μειωσαν απο τους οφελειμους παγκους ενω στο Lidl εχει πριν την εξοδο κατα μηκος. hint: αν παρεις καροτσι δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι για την ταχυτητα του σκαναρισματος. 2ο hint: αν παρεις μεγαλες σακουλες πολλαπλων χρησεων (τις καλυτερες τις εχω βρει lidl και μπαινω σε οποιοδηποτε σουπερ με αυτες), τα πετας παλι μεσα χωρις φοβο να σκιστουν κτλ. Με 1 ευρω σιγουρα κανεις αποσβεση.

Για τις σκισμενες σακουλες δες το προηγουμενο για πολλαπλων χρησεων

σε αλλαντικα δεν ειναι πιο ακριβο σιγουρα. Κατι γαλοπουλες (πχ η καπνιστη στο Lidl παιζει 2.60/300g αν δεν κανω λαθος, οποτε κατω απο 10/kg) και gouda ειναι πιο κατω (τουλαχιστον απο γνωστες επωνυμες μαρκες)

Β) υπαρχουν οι σακουλες σκουπιδιων για αυτον τον λογο. Και με βαση τον ογκο/τεμαχια σε καθε συσκευασια, συμφερει να τις αγοραζεις εναντι των σακουλων για τα ψωνια προς 9 λεπτα ή οσο εχουν παει πλεον :) 

1)Στον Σκλαβενίτη έχει καμία ~10αρια ταμεια, μπορεί να μην είναι όλα μόνιμα "επανδρωμενα" αλλά δεν έχει τύχει ποτέ να έχω μπροστά μου πάνω από 2-3 άτομα.Βλεπουν τον κόσμο και το ρυθμίζουμε χωρίς να χρειάζετε ο κόσμος να φανωζει να βάλλουν και άλλα όπως στο lidl(προσωπικά δεν το κάνω ποτέ, απλά στέκομαι στην ουρά και λέω από μέσα τι το θελα και ξαναρθα)

2)Είχα την εντύπωση πως είχε καλάθια παλιά..?Ίσως κάνω και λάθος.

3)Όσο για τις πλαστικές τσάντες όντως είχα πάρει παλιότερα που δεν χρησιμοποιούσα αυτοκίνητο και βολευανε και στο κουβάλημα αρκετά περισσότερο.

3)Εάν συγκρίνεις την τιμή με αντίστοιχα συσκευασμένα αλλαντικά/τυριά έχεις δίκιο.

Εαν όμως συγκρίνεις την τιμή με τα αλλαντικά/τυρια που τα περνεις με το κιλό (σε όλα τα κλασσικά S/Μ έχουν τέτοιο τμήμα, στο lidl δεν έχουν) είναι σαφέστατα ακριβότερα από default μαρκες.

4/Β)Η τιμή της σακούλας μπήκε ως περιβαλλοντικό τέλος ώστε να χρησιμοποιούμε λιγότερα πλαστικά γενικά.Πανω σε αυτό προβληματίζομαι.

Εαν έχω πάνινη ή πλαστική επαναχρησιμοποιούμενο για τα ψώνια και χρησιμοποιώ μαύρες σακούλες σκουπιδιών πάλι θα ρυπαινω αντίστοιχα και κάτι μου λέει πως οι μαύρες θα διασπώνται και πολύ πιο δύσκολα.

56 minutes ago, SabotazNic said:

Ποτε δεν ειχε καλαθια

Το τοπικό lidl καθώς και άλλα αντίστοιχης ηλικίας τριγύρω είχαν.

10 minutes ago, @topos said:

3)Εάν συγκρίνεις την τιμή με αντίστοιχα συσκευασμένα αλλαντικά/τυριά έχεις δίκιο.

Εαν όμως συγκρίνεις την τιμή με τα αλλαντικά/τυρια που τα περνεις με το κιλό (σε όλα τα κλασσικά S/Μ έχουν τέτοιο τμήμα, στο lidl δεν έχουν) είναι σαφέστατα ακριβότερα από default μαρκες.

Για να κάνεις καλύτερη σύγκριση πρέπει να δεις και τα υλικά.

Αν η default μάρκα που λες έχει για παράδειγμα στη γαλοπούλα 65% κρέας θα το συγκρίνεις με ένα αντίστοιχο.

12 minutes ago, @topos said:

4/Β)Η τιμή της σακούλας μπήκε ως περιβαλλοντικό τέλος ώστε να χρησιμοποιούμε λιγότερα πλαστικά γενικά.Πανω σε αυτό προβληματίζομαι.

Κάποια μείωση σίγουρα έχει υπάρξει καθώς παλιά πήγαινα στο Σκαλβενίτη και για 3 πράγματα μου έβαζαν 4 σακούλες. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, @topos είπε

Εαν έχω πάνινη ή πλαστική επαναχρησιμοποιούμενο για τα ψώνια και χρησιμοποιώ μαύρες σακούλες σκουπιδιών πάλι θα ρυπαινω αντίστοιχα και κάτι μου λέει πως οι μαύρες θα διασπώνται και πολύ πιο δύσκολα.

Το θεμα ειναι να φτανουν τα σκουπιδια εκει που πρεπει. Δεν εβλεπες στους δρομους σακουλες σκουπιδιων. Αντιθετως εβλεπες μικρες σακουλες απο ψωνια να πετανε, να ειναι δεμενες με 2-3 σκουπιδια κτλ κτλ. Οποτε αφου συνεχιζουμε να τα πεταμε οπου βρουμε, τοτε ας ειναι βιοδιασπωμενες οι σακουλες 

12 λεπτά πριν, NickTG είπε

Το τοπικό lidl καθώς και άλλα αντίστοιχης ηλικίας τριγύρω είχαν.

Βασικα παιζει να το εχω ξανα γραψει αυτο, και να με εχουν διορθωσει παλι στο οτι ειχε καποτε. Δεν ξερω, ειμαι νιος εγω :P

Οταν ομως παω για πχ αλλαντικα, ψωμακια, χυμο και κανα 2-3 πραγματα ακομα, χρησιμοποιω τις σακουλες του lidl που ειναι ετσι και αλλιως μεγαλες. Αλλιως παιρνω καροτσακι. Γενικα μην κομπλαρετε να χρησιμοποιειτε τις σακουλες για τα ψωνια για.....προσωρινα καλαθια. Ποτε δεν μου εχουν κανει παρατηρηση. Απλα συνηθως στο ταμειο την διπλωνω για να φανει αδεια (αν και στο τοπικο δεν το κανω και απλα την κρεμαω στο χερι)

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά, λόγω περιοχής έχω σχεδόν όλα τα SM σε απόσταση 10 λεπτών. Οπότε πάω δύο φορές την εβδομάδα στο σούπερ, πάντα με τα πόδια. Ο καλύτερος συνδυασμός ποικιλίας, ποιότητας και τιμών από το ψάξιμο που έχω κάνει βρίσκεται στον Σκλαβενίτη. Αλλά πάντα υπάρχουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που η μία ή η άλλη επιχείρηση έχουν προβάδισμα σε θέματα ποιότητας.

Πχ, τα all-bran και οι τονοσαλάτες του MyMarket, το πεντόκιλο άσπρο ξύδι του MarketIN, τα μπαχαρικά σε πλαστικά κουτιά του ΑΒ, τα απορρυπαντικά του lidl, τα ζυμαρικά του Σκλαβενίτη κλπ κλπ.

Αυτό προϋποθέτει βέβαια πολλές δοκιμές και δυνατότητες σύγκρισης, κάτι που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει το χρόνο, χρήμα ή και την κριτική ικανότητα να κάνει. 

Για μαναβική, κανένα απολύτως σούπερ (και τα έχω δοκιμάσει όλα) δεν φτάνει σε ποιότητα και τιμές την λαϊκή της γειτονιάς, με την προϋπόθεση βέβαια πως έχεις κάνει αντίστοιχη έρευνα, ξέρεις από που να πάρεις, ποιος είναι ο παραγωγός, τι ώρα να πας κλπ. Αυτό φυσικά σημαίνει πως θα πάρεις ντομάτα από 10, και οι 7 θα είναι μάπα μέχρι να μάθεις. Αλλά θα μάθεις στο τέλος, και μετά θα ξέρεις που να πας (με αλλαγές εδώ και εκεί όταν αλλάζουν οι ποιότητες).

Ο κόσμος κατά βάση είτε βαριέται να ασχοληθεί, είτε δεν προλαβαίνει/δεν μπορεί οικονομικά.

υγ: Για σούπερ παίρνεις δύο μεγάλες πάνινες να κάνεις την δουλειά σου, και σου μένουν. Για σκουπίδια, οι τσάντες που σου βάζουν φρούτα και λαχανικά στην λαϊκή (τουλάχστον 7 τσάντες την εβδομάδα θα τις πάρεις).

Επεξ/σία από Dante80

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...