eMike Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Οι τιμές του Lidl είναι ασύγκριτες με τον ανταγωνισμό, αλλά δεν έχει μεγάλη γκάμα. Παράδειγμα, απορρυπαντικά/καθαριστικά που είναι οι πιο βαριές τιμές στο καλάθι, είναι μονόδρομος τα Lidl. Τρομακτικές διαφορές. Η μαναβική του είναι σε υψηλό επίπεδο γενικά, και κάθε χαρτοκιβώτιο στο μανάβικο έχει μια λευκή ετικέτα (η οποία πρέπει να "κοιτάει" τον πελάτη κανονικά) η οποία αναφέρει παραγωγό, χώρα προέλευσης, ημερομηνίες συγκομιδής και όλες τις σχετικές πληροφορίες για τον πελάτη. Οι έλεγχοι ποιότητας που κάνει η Lidl στους προμηθευτές φρέσκων και νωπών είναι εξονυχιστικοί. Για τα υπόλοιπα s/m δε γνωρίζω. Τα καινούρια καρότσια στα s/m και γενικά στο λιανικό εμπόριο, είναι χωρίς κάποιο κέρμα για να τα πάρεις αλλά έχουν μαγνήτη στους τροχούς οι οποίοι μόλις φτάσουν σε μια περίμετρο που έχει ορίσει το κατάστημα, μπλοκάρουν. Σκέτος μπελάς τις περισσότερες φορές. Κέρμα θα λέτε και θα κλαίτε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δυστυχώς ο Σκλαβενίτης λαϊκίζει στο θέμα των καροτσιών, και ειδικά τα παλιά, τα μεταλλικά (έχουν αρχίσει και τα αντικαθιστούν με πλαστικά) είναι εύκολο να προκαλέσουν και φθορά σε σταθμευμένα οχήματα, έτσι όπως τα παρατάνε οι ασυνείδητοι όπου να' ναι. Κι επειδή έχω τύχει σε συζήτηση με νεαρό που βγάζει το βανάκι και μαζεύει τα παρατημένα, δεν είναι μεροκάματο, υπερωριακό είναι ή αν έχουν λάσκα στην αποθήκη κάποια μέρα βγαίνουν και τα μαζεύουν. Εκ των ενόντων γίνεται η δουλειά, δεν τρώει ψωμάκι κάποιος ειδικά από αυτό το πράγμα. Βέβαια, τελευταία βλέπω και του ΑΒ (που είναι απερίγραπτα ασύμφορος, πάντοτε άκουγα που τον έλεγαν ακριβό, πλέον βγάζει μάτι, στα πάντα) παρατημένα, άρα έχει βρεθεί απλός τρόπος (κλειδί/μάρκες κτλ.) να τα απομακρύνουν ανέξοδα. Τουλάχιστον, ο ΑΒ τα έχει τα περισσότερα πλαστικά, και δεν κινδυνεύεις να βρεθείς με χαρακιά, όπως από τα παλιά του Σκλαβενίτη. Οπότε, δεν ξέρω κατά πόσο τους "έξυπνους" τους αποθαρρύνει το κέρμα, και να έβαζε ο Σκλαβενίτης. Τώρα, στο ερώτημα, από τα γνωστά στην Αττική, ο Σκλαβενίτης θεωρώ ότι έχει την καλύτερη σχέση ποικιλίας/ποιότητας/τιμής στα επώνυμα, κι αρκετά προϊόντα σε δικές του ετικέτες. Εδώ που ζω υπάρχουν δύο μεγάλα (ΑΒ και Σκλαβενίτης) και αρκετά μικρότερα. Το Lidl έχει πιστό κοινό αλλά δεν βλέπω τόση διαφορά ώστε να αξίζει να μεταφέρω εκεί τα βασικά ψώνια της εβδομάδας, ο Γαλαξίας έχει κάποιες καλές τιμές αλλά είναι μικρό στην περιοχή μου, άρα σκαλώνουμε στο θέμα της ποικιλίας. Σε τιμές, δεν έχω διαπιστώσει κάπου αισθητές διαφορές, παρά μόνο αυτό που προανέφερα, με το ΑΒ, που έχει ξεφύγει πολύ προς τα πάνω, δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά ειδικά μετά την τελευταία επίσκεψη, όπου είχε μια κοινότατη πάριζα 40% ακριβότερα από ό,τι τα άλλα, απλά χαιρέτησα. Κάποτε έβρισκες εκλεκτά πράγματα (στο μεγάλο του Ελληνικού εξακολουθείς να βρίσκεις, ειδικά τυριά), πλέον τίποτε που να δικαιολογεί την όποια ανοχή στις τιμές του. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, $Gkuts είπε Να αναφέρω ότι το κέρμα στο καροτσάκι, αν και έχει σκοπό να μην απομακρύνεται, είναι συχνά πρόβλημα για μένα καθώς πληρώνω με κάρτα και σπάνια έχω κέρματα. Θα περίμενα να βγει μια λύση και για τους πελάτες με κάρτα. Πιστευω οτι δεν ειναι τεχνικα δυσκολο να κατασκευαστει μαραφετι για καροτσι με υποδοχη για καρτα αντι για κερμα, αλλα δε νομιζω οτι θα το χρησιμοποιουσε πολυς κοσμος. 1 ώρα πριν, plotolp είπε Σχετικά με τα καρότσια, επειδή μένω κ εγώ σε περιοχή με μεγάλο κατάστημα Σκλαβενίτη που συμβαίνει αυτό, νομίζω ότι το βλέπεις λίγο λάθος. Αυτοί που παίρνουν το καροτσάκι μαζί, είναι συνήθως κάτοικοι που μένουν στα γύρο τετράγωνα και τις περισσότερες φορές πρόκειται είτε για νοικοκυρές/οικογένειες κτλ που δεν έχουν αυτοκίνητο και παίρνουν το καρότσι για να μπορέσουν να μεταφέρουν πιο εύκολα τα ψώνια τους στο σπίτι, είτε άνθρωποι μεγαλύτεροι σε ηλικία που δεν μπορούν να κρατάνε πολλές και βαριές σακούλες στα χέρια κτλ. Μάλιστα ο ίδιος ο Σκλαβενίτης βάζει κάθε απόγευμα ένα δικό του βανάκι να κάνει βόλτες τα γύρο τετράγωνα και να μαζεύει πίσω όλα τα καρότσια. Έχει γνώση δηλαδή του τι γίνετε και αν ήθελε θα έβαζε και αυτός το σύστημα με το κέρμα. Προτιμάει όμως να εξυπηρετήσει με τον τρόπο του 10 ανθρώπους που δεν έχουν την πολυτέλεια του αυτοκινήτου (κάνει εικόνα μια μητέρα που ο σύζυγος είναι στην δουλεία με το μοναδικό αυτοκίνητο που έχουν και που πρέπει να μεταφέρει στα χέρια 20 σακούλες ψώνια μέχρι το σπίτι), όπως επίσης δίνει και μεροκάματο σε 2 παιδιά που θα βγουν να μαζέψουν τα καροτσάκια πίσω. Καλο σιγουρα το οτι πληρωνεται καποιος για να μαζεψει τα καροτσια, αλλα αυτο δεν αλλαζει το οτι οποιος το παραταει εξω απο το σπιτι του ειναι παρταλι με περικεφαλαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 25 λεπτά πριν, lector είπε Καλο σιγουρα το οτι πληρωνεται καποιος για να μαζεψει τα καροτσια, αλλα αυτο δεν αλλαζει το οτι οποιος το παραταει εξω απο το σπιτι του ειναι παρταλι με περικεφαλαια. 36 λεπτά πριν, Snoob είπε Κι επειδή έχω τύχει σε συζήτηση με νεαρό που βγάζει το βανάκι και μαζεύει τα παρατημένα, δεν είναι μεροκάματο, υπερωριακό είναι ή αν έχουν λάσκα στην αποθήκη κάποια μέρα βγαίνουν και τα μαζεύουν. Εκ των ενόντων γίνεται η δουλειά, δεν τρώει ψωμάκι κάποιος ειδικά από αυτό το πράγμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plotolp Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 40 λεπτά πριν, haris_216 είπε Χωρίς να θέλω να σου πάω κόντρα θεωρώ ότι αυτό που περιγράφεις είναι αρκετά "ρομαντικό". Με ποια λογική είναι πιο εύκολο στον ηλικιωμένο να πάρει πράγματα για το σπίτι του με το ογκώδες καρότσι του supermarket ενώ θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με το ελαφρύτερο και απείρως πιο ευέλικτο για δρόμους και πεζοδρόμια, καρότσι λαϊκής; Το οποίο καρότσι υπάρχει σε πολλά σπίτια και αν όχι, αποκτάται εύκολα και οικονομικά. Και μην πούμε τώρα ότι αυτές οι οικογένειες, νοικοκυρές, ηλικιωμένοι σε κάθε επίσκεψη supermarket χρειάζεται να σηκώσουν όλη τη δεξιά πτέρυγα και άρα δεν φτάνει το καρότσι της λαϊκής. Πού θέλω να καταλήξω; Σίγουρα είναι κάτι που γίνεται/αφορά τους γείτονες αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο γίνεται από ουσιαστική ανάγκη ή δυσκολία Χαχα δεν παρεξηγώ κάτι μην ανησυχείς, καταλαβαίνω τον αντίλογο. Για ένα σενάριο που θα πας να πάρεις 5 σακούλες ζαρζαβατικά και μακαρόνια εννοείτε μια χαρά κάνει κ το καροτσάκι της λαϊκής που αναφέρεις. Αν θέλεις να πάρεις όμως λίγο πιο ογκώδη ή πιο πολλά πράγματα το καροτσάκι της λαϊκής δεν φτάνει. Και δεν χρειάζεται να πάρεις την μισή πτέρυγα για να γίνει αυτό. Σκέψου απλά να αγοράσεις μερικά απορρυπαντικά, 6δες μπύρες κτλ σου έχουν πιάσει με την μια τον μισό χώρο. Το κανονικό καρότσι, βάζει σαφώς περισσότερα προϊόντα μέσα. Εγώ πιστεύω ότι διευκολύνεις κάποιους ανθρώπους έτσι, αρκεί να προσέχουν και εκείνοι με το που το αφήνουν μετά για να μην εμποδίζουν τους άλλους ανθρώπους ή τα οχήματα. Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι αναίσθητοι που θα τα αφήσουν όπου να ναι και εκείνους έχεις δίκιο να τους κατακρίνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 2 hours ago, SabotazNic said: Τελευταία φορά που είχα συγκρίνει, τα απορρυπαντικα/μαλακτικά/καθαριστικά του Mart ερχόντουσαν πιο ακριβά από τα σούπερ. Και στο λέω και σαν ΕΕ. Έτσι και αλλιώς, και στα σούπερ κόβεις τιμολόγιο κανονικά. Τα Mart είναι για συγκεκριμένα πράγματα σε μεγάλες συσκευασίες. 49 minutes ago, papoys1 said: Εχω κάρτα από mart πρωην makro Θα πως οχι δεν συμφέρει οι τιμές του στα περισσότερα προιόντα είναι υψηλότερες ακόμη και από τα δικά του Σκλαβενίτη. Προσφορές ελαχιστες σε σχέση με αλλα s/m. Περισσότερο είναι για εμπόρους - κταστηματάρχες που ψωνίζουν μεγάλες ποσότητες και τους βολεύει διότι βρίσκουν τα πάντα σε οση ποσότητα προτιμούν. Tο Μart το αναφέρω αποκλειστικά για τις bulk συσκευασίες του. Έχει κάτι αφρόλουτρα π.χ. για ξενοδοχεία που βγαίνουν 5 ευρώ τα 4 λίτρα. Επίσης, κάτι δημητριακά, κάτι κέτσαπ κλπ στις μεγάλες συσκευασίες βγαίνουν πιο οικονομικά από τα σακουλάκια/μπουκαλάκια του Σκλαβενίτη. 2 hours ago, $Gkuts said: Να αναφέρω ότι το κέρμα στο καροτσάκι, αν και έχει σκοπό να μην απομακρύνεται, είναι συχνά πρόβλημα για μένα καθώς πληρώνω με κάρτα και σπάνια έχω κέρματα. Θα περίμενα να βγει μια λύση και για τους πελάτες με κάρτα. Χάνουν και λεφτά τα σούπερ μάρκετ καθώς τελικά παίρνω μόνο όσα χωράνε στα χέρια. Επειδή κι εγώ το παθαίνω συχνά στο LILD αυτό, μιας και πλέον κουβαλάω μόνο κινητό πάνω μου, ούτε κλειδιά (για να βάζω μάρκα στο μπρελόκ), ούτε πορτοφόλι με κέρματα, αυτό που κάνω είναι να τσιμπάω κουτί από το ράφι και να το γεμίζω με όσα μπορώ να κουβαλήσω. Γενικά είναι λίγο προπολεμική η τακτική με τα κέρματα στο καρότσι, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, απλά δημιουργεί νέα στους πελάτες που θέλουν να ψωνίσουν. Όποιος θέλει να βγάλει καροτσάκι εκτός μπορεί να το κάνει ακόμα και αν παίρνει κέρμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Επειδή κι εγώ το παθαίνω συχνά στο LILD αυτό, μιας και πλέον κουβαλάω μόνο κινητό πάνω μου, ούτε κλειδιά (για να βάζω μάρκα στο μπρελόκ), ούτε πορτοφόλι με κέρματα, αυτό που κάνω είναι να τσιμπάω κουτί από το ράφι και να το γεμίζω με όσα μπορώ να κουβαλήσω. Ζητα απο το ταμειο μαρκα και αφησε την στην μερια του οδηγου ή καπου να μην χαθει. Problem solved. Εμενα αυτο που με εκνευριζει στο lidl, ειναι αυτοι που παρκαρουν μπροστα απο την εισοδο/παραλληλα με τα καροτσακια και οχι στις θεσεις παρκινγκ, αλλα αυτο ειναι ιστορια για αλλο τοπικ. Υπαρχει αυτη η οικονομικη λυση βεβαια https://www.streetpanthers.gr/product/αυτοκόλλητα-γάιδαρος-50-τεμ/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ola150 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Αν έχετε μπρελόκ με κλειδιά επάνω σας, βγάλτε ένα κλειδί και βάλτε το στην υποδοχή του κέρματος, θα το πάρει κανονικά. Ψώνιζα αβέρτα από Μασούτη, αλλά παρατήρησα πως είναι παράξενα ακριβός οπότε σιγά σιγά τον κόβω και κάνω μετάβαση στον Σκλαβενίτη. Θεωρώ ότι στο overall κομμάτι είναι ο φθηνότερος. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, PedroG είπε φωτια ολα τα μαρκετ!!! Αγοραζω μονο απο KAUFLAND και ΒILLΑ βουλγαριας...παω γεμιζω και καυσιμο...Ειναι κατα τις λιγο πιο φτηνα τα προιντα τους αλλα δεν βρισκω ελληνικες μάρκες! Ετσι οπως εξελίσσεται το βιοτικο τους επιπεδο ομως προβλεπω μεσα στο ετος να ερχονται οι Βουλγροι για ψωνια στην Ελλαδα καιεμεις να πηγαινουμε μονο Σκοπια και τουρκια! Το σουπερμάρκετ έχει ξεφύγει παντού.... Ειδικά στην Βουλγαρία που λες τα περισσότερα ελληνικά προϊόντα ( misko κτλ) είναι ακριβότερα σε σχέση με Ελλάδα. Ομοίως και Τουρκία όπου κάθε βδομάδα τα προϊόντα παίρνουν +10 λίρες ( 50 λεπτά του ευρώ). Πλέον αυτό που σατιρίζεις είναι πραγματικότητα καθώς πολλοι Βούλγαροι αλλά και Τούρκοι έρχονται στα ελληνικά σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι η αισχροκέρδεια δεν οφείλεται αποκλειστικα στα σουπερμάρκετ αλλά κυρίως στις πολυεθνικές που περιλαμβάνουν μεγάλη γκάμα προϊόντων ( barilla, Unilever, kraft και πολλές άλλες) και ανεβάζουν τις τιμές με τακτικές κάρτελ. Πάντως οποίος θέλει να κάνει οικονομία αναγκαστικά θα κάτσει να ψάξει και θα πάει συνδυαστικά στα σουπερμάρκετ, διαφορετικά θα πέσει στην παγίδα του προϊόντος κραχτη και θα του τ πάρουν από αλλού. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ObeyWario! Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Σε ένα μεγάλο ποσοστό στα βασικά προϊόντα και ειδικότερα στο καλάθι του νοικοκυριού οι τιμές είναι ίδιες, πχ μακαρόνια όλοι τα έχουν 1,22-1,25Ε/ γάλα 1,12, ψωμί του τοστ κτλ Σημαντικές διαφορές έχουν μόνο με κάτι προσφορές 40-50% κτλ που κάνουν αλλά και πάλι είναι σχετικό, πχ είχε ο Μασούτης χρυσή ζύμη μπουγάτσα 850γρ -40% στα 3,1Ε όταν το ίδιο προϊόν με ετικέτα lidl έχει 1kg 3Ε Στον ΑΒ έχουν πολλές προσφορές στο πρόγραμμα συλλογής και εξαργύρωσης πόντων που έχουν Γενικά έχει αλλάξει ο κόσμος και προσέχεις τις τιμές, κυνηγάει τις προσφορές κτλ πράγμα που θα ήταν καλό αν γινόταν απο καταναλωτική συνείδηση και όχι λόγο της μιζέριας που ζούμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BarcodeCrew Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 4 χρονια ψωνιζουμε απο το bazaar,αλλα και αυτο οπως οι αλλοι στα περισσοτερα εχουν ανεβασει τις τιμες. Μονο στις ιδιωτικες ετικετες μπορεις να βρεις κατι σε λογικες πλεον τιμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε καλάθι του νοικοκυριού Η μεγαλύτερη απάτη και ίσως το απόλυτο συγχωροχάρτι... Έβαλαν μέσα αποκλειστικά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στην ίδια ή σε υψηλότερη τιμή και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Όπως και τα διάφορα passes... 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 17 λεπτά πριν, bill999r είπε Η μεγαλύτερη απάτη και ίσως το απόλυτο συγχωροχάρτι... Έβαλαν μέσα αποκλειστικά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στην ίδια ή σε υψηλότερη τιμή και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Όπως και τα διάφορα passes... Και με κοντινότερες ημερομηνίες λήξης σε σχέση με το κανονικό ράφι. Έχω ακούσει πως έβαλαν μέχρι και ληγμένα, αλλά αυτό είναι παράνομο κι αν φάνε καταγελια θα τρώνε πρόστιμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Η καρεκλα του γραφειου μου, ακουμπαει στον τοιχο. Πισω απο τον τοιχο ειναι η Καβα του ΑΒ. Η πορτα δε του ΑΒ ειναι 3 μετρα απο την βιτρινα μου. Σκλαβενιτης ειναι στον δρομο μου για το σπιτι. Lidl πιο μακρια. Προτιμω Lidl πρωτα, για οτι εχει διαθέσιμο. Προσφατα ξαναδοκιμασα τα απορρυπαντικα του και ότι δοκιμασα ειναι αριστο σε σχέση με το παρελθον που ηταν 'νερακι". Η μαναβικη του δε, ηταν , ειναι και θα ειναι η καλυτερη με διαφορα απο ολα τα super market. Ο Σκλαβενιτης ειναι σημερα με διαφορα το ακριβοτερο απο τα 3 super market. Καποια προιοντα δε, τα εχει παει πραγματικα στον θεο! Ο ΑΒ ειναι πιο νορμαλ στο σύνολο. Η μαναβικη του ειναι με διαφορα η χειροτερη απο ολες. Τουλαχιστον στο ΑΒ που παω εγω, γιατι οπως μαθαινω, ΔΕΝ εχουν ολα τα ΑΒ την ιδια μαναβικη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Omnio3 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 7 hours ago, trelaras22 said: Τα καταστήματα χονδρικής, τύπου cash and carry, κάτι mart πρώην μάκρο ξέρω γω, αξίζουν συγκριτικά με sm; Ρωτάω γτ σε κάποιες περιπτώσεις σ αφήνουν να ψονίσεις, απλά σε τιμές λιανικής και κόβουν απόδειξη κανονικά. Έχει κανείς εμπειρία; Αξίζουν για συγκεκριμένα πράγματα. π..χ. αναψυκτικά (ειδικά στις μεγάλες συσκευασίες) χαρτικά, σακούλες απορρυμάτων, καθαριστικά - μεταξύ άλλων. Αντίθετα, σε τρόφιμα, καφέδες, είδη προσωπικής φροντίδας πολύ συχνά πετυχαίνεις τιμές πιο ακριβές από τα κλασικά supermarket. Όπως λεν και οι περισσότεροι, πρέπει να πας μια βόλτα απ'όλα τα κοντινά μαγαζιά και να δεις τι συμφέρει και από που. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις