Narayan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, dpolal είπε Όλοι όσοι γράφεται ότι πάτε σε 2-3-4 διαφορετικά σούπερ μάρκετ για να πέρνετε τις προσφορές πάντως θα ήθελα να μας γράψετε μετά και πόσα χαλάτε σε βενζίνες με τα πήγαινέλα. Για να μην πούμε και για τον χρόνο που σπαταλάτε για όλο αυτό το πανηγύρι. Ακόμα κι αν χαλάσω €3-4 σε βενζίνες, μία καλή προσφορά σε απορρυπαντικά να πετύχω τα κερδίζω πίσω. Επίσης υπάρχουν και "παράξενοι" που χαίρονται την βόλτα στα σούπερ μάρκετ και δεν το θεωρούν αγγαρεία. 1 1
eMike Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, dpolal είπε Όλοι όσοι γράφεται ότι πάτε σε 2-3-4 διαφορετικά σούπερ μάρκετ για να πέρνετε τις προσφορές πάντως θα ήθελα να μας γράψετε μετά και πόσα χαλάτε σε βενζίνες με τα πήγαινέλα. Για να μην πούμε και για τον χρόνο που σπαταλάτε για όλο αυτό το πανηγύρι. Πες μου μια πόλη της χώρας, όποια θες, όπου τα big-4 σουπερ μάρκετ βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο. Για το χρόνο έχεις ένα point, άλλωστε κι εγώ δεν το κάνω αυτό, αλλά περισσότερο γιατί έχω το προνόμιο να μη χρειάζεται να μπω σε αυτή τη διαδικασία.
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Και γω συνδυαστικα υστερα από ερευνα αλλα κυρίως από lidl και Σκλαβενίτη που είναι δίπλα μου Για μενα το υπέρ στα lidl οι συχνές προσφορές που βρίσκεις με το κοκκινο αυτοκόλλητο του 30% με κοντινή ημερομηνία λήξης ειδικα σε προιόντα που τα εχει ήδη σε προσφορά κατι που δεν βρίσκεις στο Σκλαβενίτη π.χ. αλλα το βρίσκεις και σε mymarket αλλα είναι μακριά μου. 2
trelaras22 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Τα καταστήματα χονδρικής, τύπου cash and carry, κάτι mart πρώην μάκρο ξέρω γω, αξίζουν συγκριτικά με sm; Ρωτάω γτ σε κάποιες περιπτώσεις σ αφήνουν να ψονίσεις, απλά σε τιμές λιανικής και κόβουν απόδειξη κανονικά. Έχει κανείς εμπειρία;
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Το LIDL είναι με διαφορά φθηνότερο από το Σκλαβενίτη, που είναι φθηνότερος από ΑΒ (και περίπου στα ίδια με MyMarket). Εάν μπουν στην εξίσωση οι ιδιωτικές ετικέτες και οι προσφορές του LIDL η διαφορά είναι χαώδης, βγαίνει κοντά στο 25-30% φθηνότερο από το Σκλαβενίτη στα τρόφιμα της εβδομάδας και στα καθαριστικά. Επιπλέον, συμφέρει η επίσκεψη στο Μart μια φορά το δίμηνο για απορρυπαντικά, καθαριστικά κλπ. Μπορεί να είναι κι αυτό του Σκλαβενίτη, αλλά το στοκάρισμα με bulk συσκευασίες βγαίνει κατά τι φθηνότερο. 3
SilentVoice Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Εχουμε λογαριασμούς σε όλα, εχω εκπαιδευσει την γυναίκα και παραγγέλνει μόνη της ότι θέλει, όποτε θέλει, οτι προσφορά θέλει. Επειδή συχνά πάντα κάτι ξεχνάει ή χρειάζεται ακόμα, μπορέι να τύχει και μέσα στην βδομάδα να ψωνίσουμε απο 4 διαφορετικά σουπερ μάρκετ. Ναι Αθήνα μένουμε και εμείς και όλα αυτά είναι κοντά μας, ΑΛΛΑ με 2 παιδιά, κερδίζουμε χρόνο απο το να τρέχουμε συνεχώς σουπερ μάρκετ.Επίσης στηρίζουμε την διανομή, για να κρατήσουν τα παιδιά την δουλειά τους μετά την πανδημία και για να ανοίξουν και άλλες θέσεις στην διανομή. Τα έχω βάλει με σειρά προτίμησης μας, πρώτο το market in , γιατι έχει καλά κρέατα, σε καλές τιμές και οχι τυποποιημένα. https://www.market-in.gr/ https://www.sklavenitis.gr/katigories/ https://eshop.mymarket.gr/ https://eshop.masoutis.gr/ https://kritikos-sm.gr/ https://www.ab.gr/el/eshop/ 6
armagedwnn Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vagos789 είπε Η λαικη δυστυχως δεν εχει κανενα ελεγχο σε φυτοφαρμακα κτλ,βασιζεσαι στην φιλοτιμια του παραγωγου Τιμολογικα συνηθως ειναι περιπου στα ιδια με σουπερμαρκετ απλα δεν κοβουν αποδειξη οποτε δεν πληρωνουν ουτε φορο εισοδηματος,ουτε ΦΠΑ 4 ώρες πριν, Haldol είπε Το ποιοτικά σηκώνει πολλή κουβέντα. Στη λαϊκή δεν υπάρχει τίποτε απολύτως ελεγχόμενο ή πιστοποιημένο, σε αντίθεση με τα super market. Πουλάει ό,τι θέλει ο κάθε παραγωγός και καλείσαι να τον "πιστέψεις" ότι είναι όπως λέει. Που συνήθως δεν είναι, διότι η πιο πολλή παγαποντιά πέφτει εκεί που δεν υπάρχει καμία μορφή ελέγχου. Στη λαϊκή προσωπικά πάω μόνο για να πάρω πλαστικά καλαμάκια. Μάλιστα κάποια είδη (π.χ. αυγά) έχω απαγορέψει δια ροπάλου την αγορά τους από τη λαϊκή, από οποιονδήποτε στην οικογένεια! To παρακάτω αναφέρεται μόνο στην μαναβική και όχι γενικά στην λαϊκή. Στη λαϊκή πια δεν είναι ούτε το 20% παραγωγοί, οι περισσότεροι είναι έμποροι και όλοι ψωνίζουν (για Αθήνα μιλώντας) από την Κ.Λ.Α στο Ρέντη. Την καλύτερη ποιότητα με διαφορά την έχουν τα μανάβικα. Έλεγχος φυτοφαρμάκων πραγματοποιείτε κυρίως στις Κεντρικές Λαχαναγορές (σχεδόν κανένας παραγωγός δεν κάνει συγκομιδή πριν από τις αναγραφόμενες ημερομηνίες,). Προσωπικά ο πατέρας μου προμήθευε οπωροκηπευτικά μεγάλο μαγαζί στο Κ, για όποιον γνωρίζει το οποίο συνεργαζόταν (τότε τουλάχιστον- έως το 2013) με το ΑΒ. Ο γενικός κανόνας είναι τα πολύ καλής ποιότητας τα αγοράζουν πρώτα τα μανάβικα, μετά τα εστιατόρια. Τα μέτριας ποιότητας συνήθως πάνε σε SM & λαϊκατζίδες (έμπορους). Τέλος τα χειρότερης ποιότητας (η μάλλον Β διαλογής- τομάτες π.χ.) την παίρνουν σουβλατζίδικα για πίτες. Προσωπικά είμαι αντίθετος με την λογική της λαϊκής, γιατί πια είναι σαν εμπόριο δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου παραγωγοί. Οπότε πιο το πραγματικό νόημα, η φοροδιαφυγή; Η' οι κλεισμένοι δρόμοι; Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι πιστεύω για φθηνές αγορές. Το συμπέρασμα είναι: 1) ότι αν θες την καλύτερη ποιότητα για μαναβική πας σε μανάβικο με το ανάλογο κόστος. 2) Αν θες ευκολία πας στο SM. 3) Αν θες το πιο VFM πας λαϊκή. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από armagedwnn
SabotazNic Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Malthador είπε Επιπλέον, συμφέρει η επίσκεψη στο Μart μια φορά το δίμηνο για απορρυπαντικά, καθαριστικά κλπ Τελευταία φορά που είχα συγκρίνει, τα απορρυπαντικα/μαλακτικά/καθαριστικά του Mart ερχόντουσαν πιο ακριβά από τα σούπερ. Και στο λέω και σαν ΕΕ. Έτσι και αλλιώς, και στα σούπερ κόβεις τιμολόγιο κανονικά. Τα Mart είναι για συγκεκριμένα πράγματα σε μεγάλες συσκευασίες. Γενικά όποιος έχει δυνατότητα να στοκάρει, να στοκάρει. Πχ nescafe που πριν ήταν 5.50-6, τώρα έχει πάει 7.5+ ο 200αρης. Δεν το βρίσκω συχνά σε προσφορά (που το βάζουν περίπου στα 5.50-6), οπότε θα πάρω κάνα 4 συσκευασίες. Το ίδιο και l'or. Όπως επίσης έχουμε και αρκετό στοκ σε κάποια μαλακτικά/καθαριστικά (αν και σταθερές τιμές στα πχ lenor εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά δεν βρίσκω συγκεκριμένη συσκευασία συχνά ). Και σε χαρτικά μπορείτε, μιας και αυτά ανεβαίνουν σταθερά. Θα συμφωνησω με το lidl και να έχετε προφανώς και το lidl plus. Επίσης, προσοχή σε εισαγωγής/μαϊμού προϊόντα. Δυστυχώς εδώ δει διάφορες σε skip (καλά, το σκιπ έκανε μπαμ μιας και δεν είχε ελληνικά από έξω) και lenor μεταξύ σούπερ (αυτά τα 2 κιόλας τα παίρνω μόνο από lidl) 1
Ptolemaios1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 δεν υπάρχεει τίμια σελίδα να παρατηρει τις τιμες?
The_Judas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Το killdeal μονο ξερω αλλα δεν εχει ολα τα sm.
$Gkuts Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Να αναφέρω ότι το κέρμα στο καροτσάκι, αν και έχει σκοπό να μην απομακρύνεται, είναι συχνά πρόβλημα για μένα καθώς πληρώνω με κάρτα και σπάνια έχω κέρματα. Θα περίμενα να βγει μια λύση και για τους πελάτες με κάρτα. Χάνουν και λεφτά τα σούπερ μάρκετ καθώς τελικά παίρνω μόνο όσα χωράνε στα χέρια. Επίσης να αναφέρω ότι εποχιακές γκάμες σε τρόφιμα και σε μη τρόφιμα, πλέον έχει μόνο το Lidl με εξαίρεση τον Σκλαβενίτη στις μεγάλες περιόδους και ειδικά στο μη τρόφιμο. Η ιδέα Γαλλική εβδομάδα στα Lidl είναι πάντα κίνητρο επίσκεψης ακόμα και για είδη που η τιμή τους δεν είναι χαμηλή. Συμφωνώ και εγώ πάντως, για συνολικά χαμηλές τιμές θές ΑΒ + My Market + Μασούτη στις προσφορές τους, Σκλαβενίτη και Γαλαξία στο σύνολο και Lidl (+ Discount) σε ιδιωτική ετικέτα και σε ξώφαλτσες προσφορές (π.χ. τώρα έχει την χαμηλότερη τιμή σε Coca Cola αλλά αν θες χυμό λεμόνι δεν έχει κανένα είδος (!)). Παλιά είχε και μία προσφορά η Cosmote στον Σκλαβενίτη αλλά πλέον κόπηκε... 1
plotolp Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, haris_216 είπε off topic αλλά η απουσία κέρματος στα καρότσια οδηγεί σταρχιδιστές συμπολίτες μας να το τερματίζουν. Σε περιοχή που κινούμαι αρκετά βρίσκω καρότσια του Σκλαβενίτη παρατημένα σε απόσταση ακόμα και...5 τετράγωνα μακριά. Αν υπήρχε το κέρμα τότε αφενός ο πελάτης δεν θα το είχε παρατήσει όπου να 'ναι, αλλά ακόμα και αν το έκανε κάποιος άλλος θα το πήγαινε πίσω για να "τσιμπήσει" το κερματάκι, Σχετικά με τα καρότσια, επειδή μένω κ εγώ σε περιοχή με μεγάλο κατάστημα Σκλαβενίτη που συμβαίνει αυτό, νομίζω ότι το βλέπεις λίγο λάθος. Αυτοί που παίρνουν το καροτσάκι μαζί, είναι συνήθως κάτοικοι που μένουν στα γύρο τετράγωνα και τις περισσότερες φορές πρόκειται είτε για νοικοκυρές/οικογένειες κτλ που δεν έχουν αυτοκίνητο και παίρνουν το καρότσι για να μπορέσουν να μεταφέρουν πιο εύκολα τα ψώνια τους στο σπίτι, είτε άνθρωποι μεγαλύτεροι σε ηλικία που δεν μπορούν να κρατάνε πολλές και βαριές σακούλες στα χέρια κτλ. Μάλιστα ο ίδιος ο Σκλαβενίτης βάζει κάθε απόγευμα ένα δικό του βανάκι να κάνει βόλτες τα γύρο τετράγωνα και να μαζεύει πίσω όλα τα καρότσια. Έχει γνώση δηλαδή του τι γίνετε και αν ήθελε θα έβαζε και αυτός το σύστημα με το κέρμα. Προτιμάει όμως να εξυπηρετήσει με τον τρόπο του 10 ανθρώπους που δεν έχουν την πολυτέλεια του αυτοκινήτου (κάνει εικόνα μια μητέρα που ο σύζυγος είναι στην δουλεία με το μοναδικό αυτοκίνητο που έχουν και που πρέπει να μεταφέρει στα χέρια 20 σακούλες ψώνια μέχρι το σπίτι), όπως επίσης δίνει και μεροκάματο σε 2 παιδιά που θα βγουν να μαζέψουν τα καροτσάκια πίσω. 5
SabotazNic Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 50 λεπτά πριν, $Gkuts είπε Να αναφέρω ότι το κέρμα στο καροτσάκι, αν και έχει σκοπό να μην απομακρύνεται, είναι συχνά πρόβλημα για μένα καθώς πληρώνω με κάρτα και σπάνια έχω κέρματα. Θα περίμενα να βγει μια λύση και για τους πελάτες με κάρτα. Χάνουν και λεφτά τα σούπερ μάρκετ καθώς τελικά παίρνω μόνο όσα χωράνε στα χέρια. Απο lidl έχω ζητήσει μάρκα που την έχω στην μεριά του οδηγού. Υπάρχουν και για τα κλειδιά να μπει σε μπρελόκ αντίστοιχο. 4
haris_216 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, plotolp είπε Σχετικά με τα καρότσια, επειδή μένω κ εγώ σε περιοχή με μεγάλο κατάστημα Σκλαβενίτη που συμβαίνει αυτό, νομίζω ότι το βλέπεις λίγο λάθος. Αυτοί που παίρνουν το καροτσάκι μαζί, είναι συνήθως κάτοικοι που μένουν στα γύρο τετράγωνα και τις περισσότερες φορές πρόκειται είτε για νοικοκυρές/οικογένειες κτλ που δεν έχουν αυτοκίνητο και παίρνουν το καρότσι για να μπορέσουν να μεταφέρουν πιο εύκολα τα ψώνια τους στο σπίτι, είτε άνθρωποι μεγαλύτεροι σε ηλικία που δεν μπορούν να κρατάνε πολλές και βαριές σακούλες στα χέρια κτλ. Μάλιστα ο ίδιος ο Σκλαβενίτης βάζει κάθε απόγευμα ένα δικό του βανάκι να κάνει βόλτες τα γύρο τετράγωνα και να μαζεύει πίσω όλα τα καρότσια. Έχει γνώση δηλαδή του τι γίνετε και αν ήθελε θα έβαζε και αυτός το σύστημα με το κέρμα. Προτιμάει όμως να εξυπηρετήσει με τον τρόπο του 10 ανθρώπους που δεν έχουν την πολυτέλεια του αυτοκινήτου (κάνει εικόνα μια μητέρα που ο σύζυγος είναι στην δουλεία με το μοναδικό αυτοκίνητο που έχουν και που πρέπει να μεταφέρει στα χέρια 20 σακούλες ψώνια μέχρι το σπίτι), όπως επίσης δίνει και μεροκάματο σε 2 παιδιά που θα βγουν να μαζέψουν τα καροτσάκια πίσω. Χωρίς να θέλω να σου πάω κόντρα θεωρώ ότι αυτό που περιγράφεις είναι αρκετά "ρομαντικό". Με ποια λογική είναι πιο εύκολο στον ηλικιωμένο να πάρει πράγματα για το σπίτι του με το ογκώδες καρότσι του supermarket ενώ θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με το ελαφρύτερο και απείρως πιο ευέλικτο για δρόμους και πεζοδρόμια, καρότσι λαϊκής; Το οποίο καρότσι υπάρχει σε πολλά σπίτια και αν όχι, αποκτάται εύκολα και οικονομικά. Και μην πούμε τώρα ότι αυτές οι οικογένειες, νοικοκυρές, ηλικιωμένοι σε κάθε επίσκεψη supermarket χρειάζεται να σηκώσουν όλη τη δεξιά πτέρυγα και άρα δεν φτάνει το καρότσι της λαϊκής. Πού θέλω να καταλήξω; Σίγουρα είναι κάτι που γίνεται/αφορά τους γείτονες αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο γίνεται από ουσιαστική ανάγκη ή δυσκολία Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από haris_216 5
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, trelaras22 είπε Τα καταστήματα χονδρικής, τύπου cash and carry, κάτι mart πρώην μάκρο ξέρω γω, αξίζουν συγκριτικά με sm; Ρωτάω γτ σε κάποιες περιπτώσεις σ αφήνουν να ψονίσεις, απλά σε τιμές λιανικής και κόβουν απόδειξη κανονικά. Έχει κανείς εμπειρία; Εχω κάρτα από mart πρωην makro Θα πως οχι δεν συμφέρει οι τιμές του στα περισσότερα προιόντα είναι υψηλότερες ακόμη και από τα δικά του Σκλαβενίτη. Προσφορές ελαχιστες σε σχέση με αλλα s/m. Περισσότερο είναι για εμπόρους - κταστηματάρχες που ψωνίζουν μεγάλες ποσότητες και τους βολεύει διότι βρίσκουν τα πάντα σε οση ποσότητα προτιμούν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις