great Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 52 λεπτά πριν, rus είπε Aντι για κερμα μπορεις να βαλεις κλειδι. Εγω δε κουβαλαω ποτε κερματα πανω μου, στο καροτσακι του Λιντλ βαζω μαρκα. και πάλι, πρεπει να κουβαλας κατι μαζι σου, το πορτοφολι εχει μεινει σπιτι χρονια. Ασε που ετσι συντηρουμε και την αθλια αυτη πρακτικη με τα καροτσια. Εγω παντως μια ή δυο φορες που να αναγκαστικα (προ covid) Πηγα ταμειο και ειπα δεν εχω δωστε μου 50 λεπτα ή ανοιξτε το μου με το κλειδί σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή παρατηρώ ότι πολλοί "κουράζονται" με το να βάλουν κέρμα στο καροτσάκι, φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε ότι η ύπαρξη κέρματος ξεκινάει από τη δική μας "χύμα" συμπεριφορά, ε; Είναι ο τρόπος να καταλήξει το καρότσι, μετά τη χρήση του, εκεί που πρέπει και όχι να παρατηθεί σε άσχετη θέση στο parking του καταστήματος (συνήθως δίπλα από εκεί που φορτώσαμε τα πράγματα στο αμάξι) ή ακόμα χειρότερα στους γειτονικούς δρόμους. Επίσης φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι η απώλεια/καταστροφή καροτσιών αν γίνεται σε μεγάλο βαθμό θα επηρεάσει τις τιμές του (οικονομικού ή μη) supermarket αφού από κάπου θα πρέπει να βγει η ζημιά. Οκ, καταλαβαίνω ότι πολλοί είναι hi-tech και αδημονούν για την κοινωνία χωρίς μετρητά αλλά μην είμαστε και υπερβολικοί. Μας βρίσκονται ακόμα κέρματα και ακόμα, απουσία (ή απέχθεια) αυτών υπάρχουν μάρκες, διαφημιστικές ή μη, που μπορούν να βρίσκονται στα κλειδιά μας. Σημ. Βέβαια θα συνεχίσουν να έχουν πρόβλημα όσοι έχουν keyless entry σε σπίτι και αυτοκίνητο και μπαίνουν μόνο με αποτύπωμα ή σκανάρισμα ματιού Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από haris_216 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Κάποτε, ο τότε Μαρινόπουλος(νομίζω) είχε βάλει αντικλεπτικά στα πλαστικά καλάθια χειρός. Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 29/3/2023 στις 4:13 ΜΜ, armagedwnn είπε Ο γενικός κανόνας είναι τα πολύ καλής ποιότητας τα αγοράζουν πρώτα τα μανάβικα, μετά τα εστιατόρια. Τα μέτριας ποιότητας συνήθως πάνε σε SM & λαϊκατζίδες (έμπορους). Τέλος τα χειρότερης ποιότητας (η μάλλον Β διαλογής- τομάτες π.χ.) την παίρνουν σουβλατζίδικα για πίτες. Τα SM εχουν καποιους περιορισμους λογω μεγεθους και αλυσιδας διανομης Χρειαζονται μεγαλες ποσοτητες,χρειαζονται ποικιλιες ανθεκτικες στη μεταφορα και στο χρονο κτλ, ολα αυτα ειναι εις βαρος της γευσης απο λιγο εως παρα πολυ οταν μιλαμε πχ για ντοματα. Για αλλα προιοντα οπως πχ πιπεριες δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Τα SM επισης κανουν και δικους τους ελεγχους ποιοτητας και φυτοφαρμακων (βεβαια σε περιοδους με ελλειψη προιοντων γινονται πιο ελαστικοι) Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από vagos789 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, vagos789 είπε Τα SM εχουν καποιους περιορισμους λογω μεγεθους και αλυσιδας διανομης Χρειαζονται μεγαλες ποσοτητες,χρειαζονται ποικιλιες ανθεκτικες στη μεταφορα και στο χρονο κτλ, ολα αυτα ειναι εις βαρος της γευσης απο λιγο εως παρα πολυ οταν μιλαμε πχ για ντοματα. Για αλλα προιοντα οπως πχ πιπεριες δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Τα SM επισης κανουν και δικους τους ελεγχους ποιοτητας και φυτοφαρμακων (βεβαια σε περιοδους με ελλειψη προιοντων γινονται πιο ελαστικοι) Τους περιορισμούς βάση μεγέθους την έχουν όλοι (γι' αυτό υπάρχουν β' διαλογής). Βέβαια υπάρχουν και οι μονόσειρες, που είναι όλες το ίδιο μέγεθος συνήθως είναι θερμοκηπίου ή εισαγωγής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προμηθεύονται μόνο τέτοιες τα s/m. Τώρα στο θέμα των ποικιλιών για μεταφορά έχεις άδικο για ντομάτα, οι ποικιλίες που είναι για μεταφορά είναι για εξαγωγή. Π.χ. συγκομιδή σήμερα, βράδυ μεταφορά, πρωί είναι ήδη στο s/m, λαϊκή κτλ. +1 ημέρα αν η τομάτα είναι από Κρήτη π.χ. μαξ. Οπότε οι χρόνοι όχι δεν είναι πρόβλημα όταν μιλάμε για εγχώριες. Τώρα από θέμα γεύσης (ντομάτα), μετράει πάρα πολύ η ποικιλία, δεύτερον οι συνθήκες θερμοκρασία κτλ και σίγουρα η λίπανση. Αλλά τα ξαναέγραψα αυτά δεν έχει νόημα νομίζω. Η πολύ καλής ποιότητας δεν φτάνουν ποτέ στα s/m λόγω τιμής. Με μόνη εξαίρεση αν έχει γεμίσει η αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 11 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Τώρα στο θέμα των ποικιλιών για μεταφορά έχεις άδικο για ντομάτα, οι ποικιλίες που είναι για μεταφορά είναι για εξαγωγή ΟΙ εξαγωγες που γινονται απο Ελλαδα ειναι πολυ μικρα νουμερα,ποσο μαλλον στην εποχη μας οπου κατι sanctions,κατι μεταφορικα αυξημενα, τα εχουν σχεδον εκμηδενισει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 21 λεπτά πριν, vagos789 είπε ΟΙ εξαγωγες που γινονται απο Ελλαδα ειναι πολυ μικρα νουμερα,ποσο μαλλον στην εποχη μας οπου κατι sanctions,κατι μεταφορικα αυξημενα, τα εχουν σχεδον εκμηδενισει. Ναι έχεις απόλυτο δίκιο η Ελλάδα κάνει εισαγωγή ντομάτας κυρίως Πολωνία, Ρουμανία και μετά Ολλανδία. Εξαγωγές σχεδόν δεν υφίστανται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
msqueez Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Καλημέρα παιδιά! Για Bazaar έχει κάποιος άποψη; Μένω σε περιοχή που έχω όλα τα SM δίπλα μου σε απόσταση 2 οικοδομικών τετραγώνων. Επιλέγω Bazaar και Σκλαβενίτη ανάλογα τη μέρα και το πόσο δουλειά έχω. (Ο Σκλαβενίτης είναι ελάχιστα πιο μακριά, πάντα με τα πόδια). Νομίζω είναι πολύ κοντά σε τιμές, απλά το Bazaar δεν έχει την ποικιλία του Σκλαβενίτη εάν θες να πάρεις κάτι πιο εξειδικευμένο, αλλά για τα ψώνια της εβδομάδας νομίζω είναι πολύ τίμιο. Ευχαριστώ και καλή εβδομάδα σε όλους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Πρέπει να ανοίξει θέμα αφιερωμένο στη γευστική ντομάτα 🍅 Επειδή είχα φάει μικρός από μποστάνι κηπευτικών για οικογενειακή χρήση, πραγματικά δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να πετύχω original γεύση. Στην όψη και στην υφή ναι, εκεί ίσως είναι καλύτερες οι τυποποιημένες. Οι σημερινοί έφηβοι δεν έχουν δοκιμάσει καν τη σωστή ολοκληρωμένη γεύση και είναι κρίμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, Doubt είπε Πρέπει να ανοίξει θέμα αφιερωμένο στη γευστική ντομάτα 🍅 Άνοιξε. Ποιος σ' εμποδίζει; Fact 1. Δε μ' αρέσει η ντομάτα. Θα τη φάω, αλλά σαν... "στόκο", αφού μπαίνει σε πάρα πολλά φαγητά. Ποτέ δε θα την αναζητήσω, ενώ όπου έχω την επιλογή να την αφαιρέσω, θα το κάνω. Fact 2. Ο father φυτεύει κάτι απίστευτες τομάτες, τις οποίες και αγαπώ να... τσακίζω (ναι, είναι περίεργο, ενώ γενικά δε μ' αρέσουν). Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ο σπόρος είναι αρκετά παλιός (πριν το 1920), ενώ η τομάτα βγαίνει λεπτόφλουδη και ροζέ. Το εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ακριβώς σπόρος στο χωριό (Αχαΐα ψηλά, 900+ μέτρα), με παγωμένο νερό (ποτάμι) και αρκετά αμμώδες έδαφος, αλλά με ίδια "τεχνική" στην καλλιέργεια, βγάζει αρκετά πιο νόστιμη ντομάτα σε σχέση με εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, Doubt είπε Πρέπει να ανοίξει θέμα αφιερωμένο στη γευστική ντομάτα 🍅 Επειδή είχα φάει μικρός από μποστάνι κηπευτικών για οικογενειακή χρήση, πραγματικά δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να πετύχω original γεύση. Στην όψη και στην υφή ναι, εκεί ίσως είναι καλύτερες οι τυποποιημένες. Οι σημερινοί έφηβοι δεν έχουν δοκιμάσει καν τη σωστή ολοκληρωμένη γεύση και είναι κρίμα. Οι ντομάτες πια είναι τέλειες ως μοντέλα για φωτογράφο/ ζωγράφο για "νεκρή φύση" αλλά μέχρι εκεί. Γεύση και άρωμα σε ντομάτα δεν υπάρχει εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον για εμάς που δεν έχουμε μποστάνι και θα πάρουμε από supermarket ή λαϊκή. Το πιο κοντινό στη μνήμες του παρελθόντος είναι η μυρωδιά που αναδίδεται από το όποιο κοτσάνι/φύλλο μπορεί συμπτωματικά να βρεθεί μέσα στη σακούλα. Κάποια ντοματίνια διατηρούν κάποια γεύση που θυμίζει περισσότερο ντομάτα και λιγότερο (κακό) αγγούρι, αλλά μέχρι εκεί. Και δεν μιλάω καν για εκτός εποχή ντομάτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν βρειτε σε μαναβικο τοματες Κεχριες (sticker "Διαμαντι") να τις προτιμησετε Ειναι υδροπονιας και περιοχης Κορινθου,οτι καλυτερο θα βρειτε απο μαζικη παραγωγη Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από vagos789 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε Άνοιξε. Ποιος σ' εμποδίζει; Fact 1. Δε μ' αρέσει η ντομάτα. Θα τη φάω, αλλά σαν... "στόκο", αφού μπαίνει σε πάρα πολλά φαγητά. Ποτέ δε θα την αναζητήσω, ενώ όπου έχω την επιλογή να την αφαιρέσω, θα το κάνω. Fact 2. Ο father φυτεύει κάτι απίστευτες τομάτες, τις οποίες και αγαπώ να... τσακίζω (ναι, είναι περίεργο, ενώ γενικά δε μ' αρέσουν). Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ο σπόρος είναι αρκετά παλιός (πριν το 1920), ενώ η τομάτα βγαίνει λεπτόφλουδη και ροζέ. Το εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ακριβώς σπόρος στο χωριό (Αχαΐα ψηλά, 900+ μέτρα), με παγωμένο νερό (ποτάμι) και αρκετά αμμώδες έδαφος, αλλά με ίδια "τεχνική" στην καλλιέργεια, βγάζει αρκετά πιο νόστιμη ντομάτα σε σχέση με εδώ. Τις είχε βάλει και ο πατέρας μου αυτές τις ροζ γιατί του είχε ζητηθεί συγκεκριμένα από μανάβικο. Είναι πολύ παλιά ποικιλία έχεις δίκιο. Προσωπικά δεν μου άρεσαν καθόλου στο θέμα υφής. Αλλά είχαν άρωμα και γεύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seldon68 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, armagedwnn είπε Ναι έχεις απόλυτο δίκιο η Ελλάδα κάνει εισαγωγή ντομάτας κυρίως Πολωνία, Ρουμανία και μετά Ολλανδία. Αυτές οι ντομάτες Πολωνίας μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως δομικό υλικο ,τι σκατα βάζουν και γίνονται έτσι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelaras22 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Και μιας κι έχει αναφερθεί το ζήτημα ντομάτας και γεύσης, εμείς στο χωριό μου (Ριζώματα) παράγουμε ντομάτες ποικιλία extacy. Η διαφορά στη γεμάτη γεύση μ εκείνες των SM, είναι σε σημείο να θεωρείς οτι τρως άλλου είδους "φρούτο". Επίσης, μιας κι έχει αναφρεθεί το lidl αρκετές φορές, να υποθέσω οτι ούτε κατα διάνοια δεν υπάρχει διανομή, e-shop στο συγκεκριμένο κατάστημα. Ο Σκλαβενίτης που συνεργάζεται με το e-food μου έχει λύσει τα χέρια στο κομμάτι της διανομής, η οποία απο 30 ευρώ και πάνω είναι δωρεάν κι έρχεται την επόμενη, σε συγκεκριμένο δίωρο, και προσεγμένη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις