Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη led strip σε Samsung

NG98
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Petros Electron,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα!

Εχω μια Samsung 48h6400,μοντέλο 2014 η οποία εμφανισε άσπρες στάμπες στην οθόνη.

Θεωρώντας οτι το πρόβλημα ειναι στις led ταινίες παραγγειλα απο ελληνικο κατάστημα νεες προκειμένου να τις αλλαξω.

Οι νεες ταινιες ηρθαν αλλα οταν άνοιξα την τηλεοραση παρατηρησα οτι οι ταινίες που φορούσε ηδη η τηλεόραση είχαν φακους ελαφρως μεγαλυτερους. Στις παλιες οι φακοι ειναι 2cm ενω σε αυτες που αγορασα 1,7cm. Παρολα αυτα αφού ειχα κανει τον κόπο να ανοιξω την τηλεοραση έβαλα τις καινούργιες.

Η επισκευή τελειωσε και τα πράγματα πήγαν σχετικα καλα. Λεω σχετικα γιατι ενω η τηλεοραση ανοιγει και παιζει κανονικα εμφανιζει αυτες τις καθετες σκιες που φαινονται στη φωτο (εβγαλα τη φωτο με πρασινο φοντο για να φαινονται καλυτερα)

Ξερει κανεις τι παιζει;Φταινε οι φακοι των led που ειναι μικροτεροι ή μπας κ εκανα εγω κανα λαθος;

E2951F33-BCA5-4952-B197-981BD5AF15F4.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, NG98 είπε

Καλησπερα!

Εχω μια Samsung 48h6400,μοντέλο 2014 η οποία εμφανισε άσπρες στάμπες στην οθόνη.

Θεωρώντας οτι το πρόβλημα ειναι στις led ταινίες παραγγειλα απο ελληνικο κατάστημα νεες προκειμένου να τις αλλαξω.

Οι νεες ταινιες ηρθαν αλλα οταν άνοιξα την τηλεοραση παρατηρησα οτι οι ταινίες που φορούσε ηδη η τηλεόραση είχαν φακους ελαφρως μεγαλυτερους. Στις παλιες οι φακοι ειναι 2cm ενω σε αυτες που αγορασα 1,7cm. Παρολα αυτα αφού ειχα κανει τον κόπο να ανοιξω την τηλεοραση έβαλα τις καινούργιες.

Η επισκευή τελειωσε και τα πράγματα πήγαν σχετικα καλα. Λεω σχετικα γιατι ενω η τηλεοραση ανοιγει και παιζει κανονικα εμφανιζει αυτες τις καθετες σκιες που φαινονται στη φωτο (εβγαλα τη φωτο με πρασινο φοντο για να φαινονται καλυτερα)

Ξερει κανεις τι παιζει;Φταινε οι φακοι των led που ειναι μικροτεροι ή μπας κ εκανα εγω κανα λαθος;

Καλησπερα, συνήθως το πρόβλημα με τις ασπρες σταμπες ειναι οτι ξεκολλάνε οι φακοι και πεφτουν κατω. Δες την φωτο αν ειχες αυτο το προβλημα το μονο που επρεπε να κανεις ηταν να την ανοίξεις και να κολλήσεις τους φακους που εχουν πεσει κατω.
Τωρα για το θεμα του ανταλλακτικού αγορασες τις γνήσιες ledbars?. Στο λεω γιατι οι ιμιτασιόν δεν έχουν την ιδια απόδοση και σε πολλες φορες εχουν τύχει και αλλα προβλήματα.
Οταν την άνοιξες τι βρηκες?, ειχαν καει led η ειχαν βγει οι φακοι ?
Απο οτι καταλαβαίνω απο την φωτο τωρα η δέσμη απο τους φακούς των led ειναι πιο "κλειστές" με αποτέλεσμα να εχεις αυτες τις σκιές.

Screenshot from 2023-03-28 19-35-47.png

Επεξ/σία από Petros Electron

10 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Καλησπερα, συνήθως το πρόβλημα με τις ασπρες σταμπες ειναι οτι ξεκολλάνε οι φακοι και πεφτουν κατω. Δες την φωτο αν ειχες αυτο το προβλημα το μονο που επρεπε να κανεις ηταν να την ανοίξεις και να κολλήσεις τους φακους που εχουν πεσει κατω.
Τωρα για το θεμα του ανταλλακτικού αγορασες τις γνήσιες ledbars?. Στο λεω γιατι οι ιμιτασιόν δεν έχουν την ιδια απόδοση και σε πολλες φορες εχουν τύχει και αλλα προβλήματα.
Οταν την άνοιξες τι βρηκες?, ειχαν καει led η ειχαν βγει οι φακοι ?
Απο οτι καταλαβαίνω απο την φωτο τωρα η δέσμη απο τους φακούς των led ειναι πιο "κλειστές" με αποτέλεσμα να εχεις αυτες τις σκιές.

Screenshot from 2023-03-28 19-35-47.png

Το πρόβλημα ηταν αυτο που δείχνεις,απλά εμενα ειχε 4 βουλες.

Οταν την άνοιξα ειδα οτι ειχαν ξεκολλήσει οι φακοι. Δεν μπήκα καθόλου στην διαδικασία να τους κολλήσω.Τώρα οσον αφορά το ανταλλακτικό τι να σου πω; Εγω για γνήσιο το αγόρασα. Και στο κουτί που ήταν συσκευασμένες έλεγε οτι είναι κατάλληλες για την τηλεόραση μου.Οχι τπτ αλλο αλλά το πέταξα κ δε μπορώ να  το ξανά τσεκαρω.

Άρα καταλήγουμε οτι φταίει το ανταλλακτικό; Ξέρουμε κανένα κατάστημα που πιθανόν θα μπορούσα να παραγγείλω γνησιο ανταλλακτικό;

35 λεπτά πριν, NG98 είπε

Στις παλιες οι φακοι ειναι 2cm ενω σε αυτες που αγορασα 1,7cm

Κατ'εμε σίγουρα φταιει το ανταλλακτικό. Η διάφορα των 0,3 καθως και το σχημα του φακου μπορει να κανει το προβλημα που εχεις τωρα.
Κακός έβαλες νεες αφου το μονο που επρεπε να κανεις (εφοσον λειτουργουσαν οι παλαιες) ηταν να κολλησεις τους φακους.
Τωρα για το ανταλλακτικό

μονο απο εξουσιοδοτημένο κεντρο μπορεις να εισαι σιγουρος οτι θα σου φερουν τις γνησιες.
Αλλα αγοραζοντας 2 φορες ledbars πλησιασες κοντα στο κοστος μιας καινουριας. Αξιζει ?
Αν δεν ειναι εντονο το προβλημα στις κανονικές σκηνες θα σου ελεγα να την αφησεις ετσι γιατι καθε φορα που αφαιρεις το πανελ υπαρχει και ο κίνδυνος τοσο να το σπάσεις οσο και οτι ταλαιπωρείς τις καλωδιοταινιες που ειναι ευαίσθητες στο βαλε-βγαλε.

Αν θελεις να πας σε ανταλλακτικό, δεν ξερω ποια περιοχη εισαι, δες εδω

14 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Κατ'εμε σίγουρα φταιει το ανταλλακτικό. Η διάφορα των 0,3 καθως και το σχημα του φακου μπορει να κανει το προβλημα που εχεις τωρα.
Κακός έβαλες νεες αφου το μονο που επρεπε να κανεις (εφοσον λειτουργουσαν οι παλαιες) ηταν να κολλησεις τους φακους.
Τωρα για το ανταλλακτικό

μονο απο εξουσιοδοτημένο κεντρο μπορεις να εισαι σιγουρος οτι θα σου φερουν τις γνησιες.
Αλλα αγοραζοντας 2 φορες ledbars πλησιασες κοντα στο κοστος μιας καινουριας. Αξιζει ?
Αν δεν ειναι εντονο το προβλημα στις κανονικές σκηνες θα σου ελεγα να την αφησεις ετσι γιατι καθε φορα που αφαιρεις το πανελ υπαρχει και ο κίνδυνος τοσο να το σπάσεις οσο και οτι ταλαιπωρείς τις καλωδιοταινιες που ειναι ευαίσθητες στο βαλε-βγαλε.

Αν θελεις να πας σε ανταλλακτικό, δεν ξερω ποια περιοχη εισαι, δες εδω

Απόκρυψη περιεχομένων

Κάτι μπλε αποχρωματισμοί πάνω στην οθόνη θα έφευγαν κ αυτοί αν κολλούσα τους φακούς;Αν είναι να πειραματιστώ,να δοκιμάσω να τους κολλήσω,δεν τις πέταξα τις παλιές.Πως τους κολλάω;Με απλή κυανοακρυλικη;

Ξέχασα κ να σε ευχαριστήσω για τις απαντήσεις.Ευχαριστώ πολυ φίλε!

• Thanks 1

• Λύση

Εγω σε μια επισκευή τους ειχα κολλήσει με εποξική. Μερικοί προτείνουν την κινεζική B-7000
Δεν την εχω δοκιμάσει. Νομίζω και με την μεν και με την δε θα κάνεις δουλειά. Προσοχή μόνο μην σου πάει πάνω στο led γιατί θα στο θολώσει.

Για να αλλαξεις ολες σε γνησιες θελεις για τις μικρες 6χ25ευρω και για τις μεγαλες 6χ15ευρω,θεωρω οτι δεν σε συμφερει το κοστος,θα μπορουσες ομως να παραγγγειλεις γνησια μια,δυο οσες χρειαζονταν που ειχαν ξεκολλημενους φακους,αλλιως κολλησε τους φακους σε αυτες που εχεις.

Απο Aliexpress τα αγοραζουμε αυτα οχι απο εδω που εχουν μαθει κατι που αξιζει 10 ευρω να το πουλανε 100

Εμενα τελειωσε το χειρουργειο τωρα να δω ποτε θα την παω στο εξοχικο, εδω μεσα μου την ειχαν χαρισει αυτη σαν χαλασμενη.

0-02-05-c0798c934997e9eb2c89d53118b227f78ff4e6ba8c3b4f3af9210e605614303c_f17192b47b389704.jpg

4 ώρες πριν, smpt είπε

δώσε ένα λινκ από το ali μπας και σώσουμε τίποτα.

AliExpress.com

Ψάχνεις με τον κωδικό των led strip όχι με το μοντέλο της τηλεόρασης.

• 1 χρόνο αργότερα...

Εμένα εμφάνισε μια οριζόντια σκιά στο πάνω μέρος. Έμεινε έτσι για 4 μήνες. Σήμερα ξαφνικά έφτιαξε μόνη της. 

Να θέλει αλλαγή μια ταινία ή φταίει κάτι άλλο αφού ξανά άναψε? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...