Προς το περιεχόμενο

Κόψιμο AVI-DV με διατήρηση datecode (date/time stamp)?

EPa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ζητάω κάτι (φαινομενικά) πολύ απλό:

έχω τεράστιο AVI DV (δηλαδή προήλθε από capturing από την κάμερά μου μέσω firewire), το οποίο περιέχει φυσικά και datecode, δηλαδή για κάθε frame του την πληροφορία για το πότε τραβήχτηκε (ημερομηνία και ώρα-λεπτό-δευτερόλεπτο)*. Θέλω να κόψω κάποιο κομμάτι του, στο οποίο να διατηρηθεί η αρχική ποιότητα (να μη μεσολαβήσει rendering ή recompression δηλαδή) και επίσης να μη χαθεί το datecode του κομματιού.

Έχω χρησιμοποιήσει ακόμη και υποτιθέμενους γίγαντες όπως τα τελευταία Vegas και Premiere αλλά κανένα δεν κάνει τη δουλειά ολοκληρωμένα. Το Vegas αλλάζει το datecode και βάζει της ώρας που γίνεται το κόψιμο, το Premiere το καταστρέφει εντελώς, το vobsub δεν ανοίγει DV files (εδώ μάλλον κάτι μπορεί να γίνει αλλά δεν ξέρω τι χρειάζομαι), το avisynth είναι frameserver και δεν ξέρω πως να αποθηκεύσω το αποτέλεσμά του (το έκανα frameserve στο vobsub αλλά το τελευταίο με την επιλογή save as avi κάνει recompress και σβήνει και το datecode).

Arrrghh :evil:

*Για όσους μπορεί να μπερδευτούν/μην καταλάβουν: το datecode δε φαίνεται όταν παίζει το video, είναι πληροφορία που μπορεί να υπάρχει ή όχι στο .avi αρχείο και χρειάζονται ειδικά προγράμματα για να τη δεις. Εμένα με ενδιαφέρει να μη χαθεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...