Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με μία νέα διαρροή, οι επερχόμενες APUs (Accelerated Processing Units) της AMD ενδέχεται να διαθέτουν υβριδικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει πυρήνες υψηλής απόδοσης (Performance) και πυρήνες ενεργειακής αποδοτικότητας (Efficiency).

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες, ο τελευταίος οδηγός προγραμματισμού επεξεργαστών της AMD, που διέρρευσε online, αποκαλύπτει ξεκάθαρα δύο τύπους πυρήνων, ενδεχομένως τυπικούς πυρήνες Zen 4 και ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες Zen 4c.

Τα δύο σετ πυρήνων διαθέτουν διαφορετικά σύνολα χαρακτηριστικών και το συγκεκριμένο έγγραφο παρέχει στους σχεδιαστές λογισμικού συγκεκριμένες οδηγίες για την ανάπτυξη. Η συγκεκριμένη υβριδική σχεδίαση, που έχει ομοιότητες με την αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM, θα επιτρέψει στην AMD να παρουσιάσει περισσότερο ανταγωνιστικούς επεξεργαστές σε σύγκριση με τις τελευταίες γενιές των επεξεργαστών της Intel που διαθέτουν πυρήνες P και πυρήνες E. Έτσι, η AMD θα καταφέρει να επιτύχει συγκεκριμένα επίπεδα απόδοσης διατηρώντας ωστόσο παράλληλα σε χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν κάποια στοιχεία για την AMD Phoenix 2 APU, ωστόσο το έγγραφο που διέρρευσε πρόσφατα δείχνει ξεκάθαρα ότι και οι AMD Phoenix APUs που αναμένονται φέτος θα κάνουν χρήση της ίδιας ή παρόμοιας σχεδίασης. Τους πυρήνες Zen 4c τους γνωρίζουμε από τους επεξεργαστές AMD EPYC με το κωδικό όνομα «Bergamo». Θα έχει ενδιαφέρον να τους δούμε να αξιοποιούνται και σε άλλα τμήματα της αγοράς.    

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
Δημοσ.

"πυρήνες Performance και Efficiency"

Έχετε κάποιο θέμα γραπτού λόγου εκεί στο insomnia και με αφορμή το παρόν άρθρο το αναφέρω. Αυτό σίγουρα.

Προσωπικά πιστεύω ότι υποβαθμίζετε συχνά την ποιότητα.
Μπορείτε σίγουρα και καλύτερα, σε τόσο κόσμο απευθύνεστε.
Αν από την άλλη δεν μπορείτε, τότε θα κατανοήσουμε όλοι είμαι σίγουρος, απλά να το ξέρουμε.

• Like 4
  • Thanks 4
  • Confused 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, assaya είπε

Έχετε κάποιο θέμα γραπτού λόγου εκεί στο insomnia και με αφορμή το παρόν άρθρο το αναφέρω. Αυτό σίγουρα.

Αν από την άλλη δεν μπορείτε, τότε θα κατανοήσουμε όλοι είμαι σίγουρος, απλά να το ξέρουμε.

Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, το έγραψαν απλοϊκά, ίσως μπορούσαν και καλύτερα αλλά έχουμε δει χειρότερα που απλά περνάνε...

Στα του άρθρου ήταν αναμενόμενο να βγουν, θυμάμαι πριν κάνα χρόνο έλεγαν για little, big cores  είχαν κατοχυρώσει πατέντες κτλ

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, assaya είπε

Ο Μπαμπινιωτης που δεν ξερει που να βαλει κομμα και που τελεια.

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, assaya είπε

Ειναι μεταφραση απο αρθρο του techpowerup. Οσον αφορα το "πυρήνες Performance και Efficiency", ειναι κατι σαν brand-name της υβριδικης αρχιτεκτονικης της AMD, γι αυτο δεν το μεταφραζουν και το γραφουν με κεφαλαια (σαν κυριο ονομα).

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vegito είπε

Ο Μπαμπινιώτη... δεν είναι αρθρογράφος.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το προγραμμα μονο καλυτερα μπορει να παει. Αν μπορει να δωσει καλυτερη οικονομια γιατι οχι. Προμηνυεται χαστουκι στα ισα, ακομα κ με big.LITTLE. 

image.jpeg.82d1aeabb6e7ea5487ab219b87a2dacf.jpeg

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vegito είπε

Τι πρόβλημα είδες με τα σημεία στίξης???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ισχύσει αυτό, πως θα το περάσει αυτό η AMD στον κόσμο που εκπαίδευσε να απαξιώνει τον διαχωρισμό των  Perf/Eff πυρήνων ?  Προσωπικά δεν πιστεύω να ισχύει - μάλλον fake news είναι - αλλιώς θα πρέπει πολλοί να ψάχνουν να βρούν παλιότερες αναρτήσεις να σβήσουν σχετικά με ...  "γιαλαντζί", "μαιμούδες", "ανάπηρους" πυρήνες, κλπ... Το ξέρει η κινέζα αυτό και δεν την παίρνει να κάνει μαγκιές...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, assaya είπε

Μίλησε ο Ελληνάρας που δεν αντέχει να διαβάσει μία λέξη στα Αγγλικά. Να σου πούνε συγγνώμη κιόλας απο το ινσόμνια που γράφουνε τόσα άρθρα να διαβάζεις εσύ τσάμπα για να τους την λές και απο πάνω. Δεν χρειάζετε να σου πούνε πώς κάνουνε την δουλειά τους. Αμα δεν σου αρέσει απλά φύγε. Τα σχόλια σου και η τοξικότητα σου δεν χρειάζονται εδω μέσα.

Επεξ/σία από Georgios Pappas
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 3
Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος θεωρητικά πόσο κοντά είναι οι επιδόσεις ΖΕΝ 4 με ΖΕΝ 4c ?Και με τι προφανώς ανάλογη διαφορά σε κατανάλωση?

Πάντως είναι ενδιαφέρουσα προσέγγιση που αν πιάσει δεν νομίζω να μείνει μόνο στα APU...

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν αυξάνει συνολικά τις επιδόσεις, αν έχει καλύτερη ενεργειακή κατανάλωση και σχέση ποιότητας - τιμής 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, vegito είπε

Μου αρέσει που κάνεις τέτοιο σχόλιο και αγνοείς το γεγονός ότι στα ελληνικά οι λέξεις τονίζονται. Πλάκα έχεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hitechaddict είπε

Μου αρέσει που κάνεις τέτοιο σχόλιο και αγνοείς το γεγονός ότι στα ελληνικά οι λέξεις τονίζονται. Πλάκα έχεις.

Δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι δεν με νοιαζει πως γραφει. Με εκνευριζει που μπηκε σαν χαζος να την πει στον αλλο, που αφιερωσε χρονο για να μεταφρασει μια ειδηση, λες και πληρωνει συνδρομη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...