Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, S2Katana είπε

Πότε θα έχουμε πλέον Siri με υποστήριξη ελληνικών; 

Κατσε να βαλει υποστηριξη ελληνικων με swype και μετα ολα τα αλλα... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Υποθέτω μέχρι το iOS20 ε κάτι θα κάνουν…πάντως μας έχουν  φερθεί  άσχημα σε αυτό το θέμα εμάς από την ψωροκώσταινα που τα σκάμε για τα καλά στο οικοσύστημα τους. Λίγη ντροπή. 

Ακριβώς. Μικρή αγορά αλλά τα σκάμε.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, S2Katana είπε

Ακριβώς. Μικρή αγορά αλλά τα σκάμε.

Απο που κι ως που τα σκάμε ρε παιδια? Ουτε 10% μερίδιο δεν εχει η Apple στα κινητα στην Ελλάδα.

• Like 4
Δημοσ.

Τόσες αλλαγές και ακόμα δεν έχουν κάτσει να κάνουν βασικά πράγματα.

Όταν φτιάχνεις νέο άλμπουμ στις φωτογραφίες και εισάγεις εικόνες, αυτές παραμένουν στο αρχικό άλμπουμ αντί να μετακινούνται πλήρως με αποτέλεσμα πολύ κακή οργάνωση και εργονομία.

Όταν βγάζεις βίντεο το κινητό κροπάρει πάρα πολύ από πάνω και από κάτω με αποτέλεσμα ένα άβολο μακρόστενο κάδρο λες και είναι τηλεκοντρόλ. Έτσι αναγκάζεσαι να πας πιο πίσω αφού έχεις χάσει πολύ ωφέλιμο οπτικό πεδίο και η εικόνα δεν είναι πλέον αρκετά ευρυγώνια. Ταυτόχρονα μειώνεται και η ποιότητα της εικόνας καθώς δεν εκμεταλλεύεται έτσι όλο το εύρος του αισθητήρα.

Αψυχολόγητες και κακές επιλογές που δυσχεραίνουν αρκετά την apple εμπειρία. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να το αφήσουν πάνω στον χρήστη πως θέλει να βλέπει τα πράγματα και να άφηναν μια επιλογή στις ρυθμίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Όσο αφορά το μερίδιο αγοράς της Apple στην Ελλάδα και ειδικά iOS συσκευές, το ποσοστό είναι γύρω στο 14-17% (ανάλογα τη μέτρηση κάθε χρονιάς) και όσο καιρό το παρακολουθώ παραμένει - χοντρικά - αμετάβλητο.

Αυτο μάλιστα εξηγεί εν μέρει και την αποτυχία των Apple Maps έναντι των Google Maps - μακράν λιγότερη πληροφορία σε πραγματικό χρόνο.

Κι όμως η Apple δεν έχει χεσμενη τη χώρα μας σε καμία περίπτωση. Χεσμενη μπορούμε να πούμε ότι την έχει η Google που επίσημος δε διαθέτει ούτε μια Made By Google συσκευή.

Εξαλλου τι ακριβώς έχει μείνει; Η Siri; ..ή μηπως η εφαρμογή News/ News+; Σωθήκαμε 😛

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Όταν φτιάχνεις νέο άλμπουμ στις φωτογραφίες και εισάγεις εικόνες, αυτές παραμένουν στο αρχικό άλμπουμ αντί να μετακινούνται πλήρως με αποτέλεσμα πολύ κακή οργάνωση και εργονομία.

Όταν βγάζεις βίντεο το κινητό κροπάρει πάρα πολύ από πάνω και από κάτω με αποτέλεσμα ένα άβολο μακρόστενο κάδρο λες και είναι τηλεκοντρόλ. Έτσι αναγκάζεσαι να πας πιο πίσω αφού έχεις χάσει πολύ ωφέλιμο οπτικό πεδίο και η εικόνα δεν είναι πλέον αρκετά ευρυγώνια. Ταυτόχρονα μειώνεται και η ποιότητα της εικόνας καθώς δεν εκμεταλλεύεται έτσι όλο το εύρος του αισθητήρα.

Αψυχολόγητες και κακές επιλογές που δυσχεραίνουν αρκετά την apple εμπειρία. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να το αφήσουν πάνω στον χρήστη πως θέλει να βλέπει τα πράγματα και να άφηναν μια επιλογή στις ρυθμίσεις.

+1000 για τα  albums φωτογραφιών! Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο που γίνεται αυτό. Αν ξέρει κάποιος ας μας διαφωτίσει.

• Like 1
Δημοσ.

Θα την δοκιμάσουμε και είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση ΠΕΡΙΜΕΝΩ ακόμα Siri όμως στα ελληνικά 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Πραγματικά, μου κάνει κι εμένα εντύπωση.

Προ ημερών ξεκίνησα να ανεβάζω τον φάκελο με όλο μου το υλικό που είχα τραβήξει με το iPhone XR, στο iCloud - υλικό που είχα πάρει backup από την εφαρμογή Photos του Mac οπότε δε τίθεται θέμα metadata (145GB 😅).

Παρότι λοιπόν η εφαρμογή Photos κάνει κανονικά indexing όσο αφορά το σύνολο των στοιχείων (τοποθεσία, αν είναι πορτραίτο, διπλότυπα, live κλπ) και δημιουργεί σιγα σιγά αυτόματα καρτέλες με αναμνήσεις κ.α., στις κατηγορίες όλο το υλικό παραμένει στις Εισαγωγές αντί κάθε είδος να μεταφέρεται στην αντίστοιχη κατηγορία - ΠΧ Πανοράματα.

ryan reynolds hd GIF

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε

Παρότι λοιπόν η εφαρμογή Photos κάνει κανονικά indexing όσο αφορά το σύνολο των στοιχείων (τοποθεσία, αν είναι πορτραίτο, διπλότυπα, live κλπ) και δημιουργεί σιγα σιγά αυτόματα καρτέλες με αναμνήσεις κ.α., στις κατηγορίες όλο το υλικό παραμένει στις Εισαγωγές αντί κάθε είδος να μεταφέρεται στην αντίστοιχη κατηγορία - ΠΧ Πανοράματα.

ryan reynolds hd GIF

Μακάρι να ηταν μόνο αυτό. Το μεγάλο προβλημα ειναι τα albums. Αν εγω φτιάξω ένα album και βάλω μέσα συγκεκριμένες φωτογραφιες από τη δουλειά ας πουμε, ασχετες με την οικογενεια. Αυτες οι φωτογραφιες δεν μεταφέρονται από τον κεντρικο φάκελο, απλά αντιγραφονται στον καινουργιο αλλά πρέπει υποχρεωτικα να μείνουν και στον κεντρικο. Έτσι ουσιαστικά έχεις όλες τις φωτογραφίες στον κεντρικο με χρονολογική σειρα και δεν μπορεις να κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις αυτό !! Πραγματικά είναι πολύ αβολο και δεν έχω καταλάβει γιατί συμβαίνει.

• Super Moderators
Δημοσ.
44 minutes ago, koutsis said:

Μακάρι να ηταν μόνο αυτό. Το μεγάλο προβλημα ειναι τα albums. Αν εγω φτιάξω ένα album και βάλω μέσα συγκεκριμένες φωτογραφιες από τη δουλειά ας πουμε, ασχετες με την οικογενεια. Αυτες οι φωτογραφιες δεν μεταφέρονται από τον κεντρικο φάκελο, απλά αντιγραφονται στον καινουργιο αλλά πρέπει υποχρεωτικα να μείνουν και στον κεντρικο. Έτσι ουσιαστικά έχεις όλες τις φωτογραφίες στον κεντρικο με χρονολογική σειρα και δεν μπορεις να κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις αυτό !! Πραγματικά είναι πολύ αβολο και δεν έχω καταλάβει γιατί συμβαίνει.

Υποθέτω ότι κρατάει τον 'κεντρικό' φάκελο ως master repository και απλώς μεταφέρει ένα link/alias στο νέο φάκελο. Για λόγους ασφαλείας (;) 

Δημοσ.

γα..ει το isolation.

πλέον είμαι έξω με γκόμενα και η κοπέλα μου παίρνει τηλ και της λέω είμαι σπίτι κοιμάμαι τι θες;

το freeform δουλευει τελικα τελεια προς το παρων. πλεον ενω ειμαι εξω και κανω ταχα πως κοιμαμαι της στελνω τι να ψωνισει για αυριο και τι να μαγειρεψει μεσω σημειωσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, paredwse είπε

Υποθέτω ότι κρατάει τον 'κεντρικό' φάκελο ως master repository και απλώς μεταφέρει ένα link/alias στο νέο φάκελο. Για λόγους ασφαλείας (;) 

Ναι αυτο κάνει αλλά για ποιό λόγο δεν έχω καταλάβει. Είναι πολύ αβολο να μπαίνουν τα πάντα εκει (screenshots, facebook, instagram, ότι άσχετη photo βγαζεις) και να είναι ανακατεμένες με τις οικογενειακές φωτογραφίες που εγω προσωπικά θα ήθελα μονο εκει!

1 ώρα πριν, nickvas19 είπε

γα..ει το isolation.

πλέον είμαι έξω με γκόμενα και η κοπέλα μου παίρνει τηλ και της λέω είμαι σπίτι κοιμάμαι τι θες;

το freeform δουλευει τελικα τελεια προς το παρων. πλεον ενω ειμαι εξω και κανω ταχα πως κοιμαμαι της στελνω τι να ψωνισει για αυριο και τι να μαγειρεψει μεσω σημειωσεων.

Φαίνεται πως έχετε πολύ ωραία και ειλικρινή σχέση με την κοπέλα σου ...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 χρόνια iphone και ακόμα...

δεν μπορείς να γράψεις ελληνικό sms με πεζούς χαρακτήρες (στον άλλον πάνε κεφαλαία)
δεν ομαδοποιεί τις ελληνικές επαφές αν έχεις γλώσσα συστήματος τα αγγλικά
δεν έχει swipe στο ελληνικό πληκτρολόγιο. Ευτυχώς μπορείς να βάλεις το gboard (google keyboard)
δεν μπορείς να βάλεις default google maps
δεν δείχνει φωτογραφίες μπροστά από τις επαφές

Επεξ/σία από somt
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...